Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Городецький

Городецький Well-Known Member

Відповідь: Націоналізм

Левандівка радий буде по любому ... А от щодо "двоє" - із задоволенням, але не знаю куди ми збираємося.

Пане Майк, тут, в темі "Націоналізм" зокрема, Ви намагаєтеся подати історичні події із заполітизованого боку. Словами "Може, і Шухевич як раз тому приклад, як і Бандера доречі. Це їх стараннями було вбито десятки тисяч людей, вони виборювали не українство, а свою партію, владу ..." Ви заперечуєте націоналістичні рушії у вчинках цих історичних подій? Чим же ж тоді є національно-визвольний рух як не здобуттям влади корінній нації на власній території?

• Подобається Подобається x 3
  2. Mike

Mike Well-Known Member

Ні, не заперечую. Поясню на прикладі.
    Візьмемо Сталіна. Ви заперечуєте, що у його дії були до кращого життя людей? але наступних вже поколінь. Але методи були тоталітарні, за що його зараз і не поважають (м`якенько). А що було в нього у голові це вже вторинне, так? Бо якщо не згодні, тоді прийдеться признати, що все було заради щастя народу, але були невеличкі жертви, бо біз цього великі справи не робляться.
    Те ж і з ОУН. Якщо вам цікава тільки мета, то все буде красиво й героїчно. А якщо подивитесь як то робилось, побачите ті ж самі методи що і в Сталіна - тоталітарні, тобто на кількість жертв не зважали заради ідеї.

Але зараз мене цікавить не природа ОУН, а намагання ввести у державі ідеологію, безвідносно до її суті. Просто питання чи чинна Конституція, чи вже ні.

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

заперечую ;)
    якщо не рахувати за людей - кремлівське тогочасне кодло ;)
    --
    Сталін ненавидів та знищував усіх - в т.ч. свою рідню. І нічого хорошо для людей не робилося - то виглядало скорше як потіха, коли купа щурів в кам'яному мішку. І харчуються "коштом" (життям) соплемінників.

Додано через 1 хвилину
    ви помиляєтеся - відсутні виселення в Сибір, таємні розстріли ночами, моріння голодом та багато іншого ;)

Додано через 3 хвилини
    --
    уявіть собі ситуацію - прийшов "визволитель", вирізав вашу родину, поселився до вашої хати... Ваш нехитрий скарб - пішов теж йому...
    забув додати - ви просто звичайний українець - не глитай, не землевласник, не буржуй і не класовий ворог ;)
    Воно живе і жирує - в вашій хаті. А трупи ваших родичів - облиті вапном - винесли з підвалів на Миру,1. А ви - випадково вижили... і зброю знайшли...
    --
    А зараз я готовий прослухати вашу лекцію про "тотожні методи" ;)

• Подобається Подобається x 1
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Майку! Я ж пропонував, ще зранку... кава і холодний душ...
    П'ятниця... відпочивати треба більше!

5. Mike

Mike Well-Known Member

Ви знаєте про що мріяв батько Сталін? Поздоровляю.
    Щодо винищення свойої рідні. Вам, сподіваюся, відомо, що двох братів Бандери, яких тримали на випадок якщо щось Бандера зробить не так, було вбито німцями (є версія поляками). А сам він ніяким чином не постраждав у концтаборі, навіть умови там мав особливі. То він віддав життя братів за ідею?
    Вам відомо, також, як вчиняла СБ Лебідя зі своїми ж (подібно Сталіну у 37-му), як розстрілювали своїх же у бункері при загрозі арешту?
    Все вірно, то є політика, і поведінка цих щурів однакова - тільки ярлики вони на себе чіпляли різні. Бо вони з одної когорти - професійних революціонерів-терористів. Там інші закони.

Ні, не помиляюся. Замість виселення в Сибір було зроблене винищення (Волинь), це краще? І таємні розстріли, і терор населення, все було. перш за все коли входили до села шукали ненадійних і знищували, без огляду на етнічну належність.
    Про заселені хати та ще теплий борш на столі давайте не будемо, тільки-но мав змогу навести факти про русинів. Мова про нас теперішніх, як жити не припускаючи старих помилок. І конкретніше про державну ідеологію, якої бути не повинно.

Додано через 3 хвилини

Цікаво, як ви будете доказувати протилежне, за методами чи за його заявами чи думками :)
    Я вам лишаю на обдумування мішок цукру та торбу кави, що ви мені сьогодні передали :)

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ніяк! Часу шкода.
    Волію займатися більш продуктивною роботою.

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Почніть з себе. Перестаньте мусолити про "звірства УПА" - і змініть підручники ;)
    Бо ваші першоджерела надто однобокі - щоб не сказати прямо - совковий штин усе перебиває;)

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Майку,не пересмикуйте.Поляки,яких це безпосередньо стосувалося,давно вже розібрались що до чого,а совєцьким фанатам все не "йметься".Та й не можна порівнювати масове знищення населення ЗУ в мирні роки з тим,що комуняки нарекли "Волинською трагедією",скромно замовчуючи Катинь.
    Але,з ким я говорю?Не вірю,що залишилися ідейні комуністи,але ідейні україноненависники ще залишилися.
    Майку,ми тут живем,ми тут виросли,ми добре пам"ятаєм,хто є хто,наші люди добре знають,хто хотів їм добра,а хто винищував.так що не треба витягувати прогнилі совєцькі ярлики і знов навішувати на УПА,то нічого не дасть.

9. Шинкарь

Шинкарь Well-Known Member

Мое скромное мнение - со времени Исуса невиновных нет.
    Ни кто не хотел добра ни кому, ни советы, ни УПА. Одни во славу бредовых идей (Ради каменных постаментов, перерезали пол Европы). Другие боролись за свои шкуры и чихать им было на народ, их главная цель была выжить. Некоторые из них думали, что уже не жильцы и хотели как можно больше с собой в преисподнюю утянуть, отсюда и мифы, переплетенные с правдой: "На совєти їдеш працювать? ..... тра-та-та...."

Вообще удивительно, как история людей не учит. На смену одним лжегероям, приходят другие.
    И еще одно ИМХО. Считаю ниже человеческого достоинства говорить (по Мюллеру) в чей-то персональный адрес или группу - ХАЙЛЬ (Слава).

10. zet

zet Дуже важлива персона

А вот тут вы неправы... Изменилось отношение... Трудно, медленно, но уже изменилось.. Это очень заметно в студенческой среде. Не спешат дети переходить только на русский. Так и общаются на том, который более привычен. Так и общаются разноязыко, но весело и вместе, не делясь на группки. Раньше такого не было...

11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Влади над ким?

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Степанич, а над ким має владу Путін в Росії чи Саркозі (м"ягший варіант) в Франції. Тоді для чого росіяни виганяли німців під час Другої Світової?
    За що боролись "Макі" під час тої ж війни? За що боровся рух Ґарібалді в Італії? Повірте, жорстокості там не бракувало.
    То що ж, їм можна відстоювати свою незалежність, а нам ні? Що ми неповноцінна нація, як стараються довести ваші російські ідеологи?

13. Степаныч

Не цікавить ні Путін, ні Саркозі, навіть Гарібалді по-барабану! Я живу в Україні. І мене цікавить:
    1. Хто є "корінною нацією"?
    2. Над ким вона має "владарювати"?
    3. Що робити "некорінним"?
    4. Ну і ХТО визначає - "корінна" - "не корінна"?
    Це як мінімум. Є ще питання.

14. Pedro

Степанич, корінна нація - це ви, українці. Українці українського, польського, російського, танзанійського походження. "Макі" боролися за незалежність Франції в якій зараз проживають десятки етнічних національностей. Але вони всі люблять Францію, розмовляють на її мові і в кінцевому рахунку почувають себе французами.
    Нація ні в якому разі не повинна володарювати над іншою нацією! Нам вже хватить СССР, де всі нації були "рівні" але одна рівніша, яка де-факто і владарювала над іншими. Я жив в багатьох місцях СССР - картина була та ж.
    Ви вже довго є присутнім на ЛФ. І Ви бачите хто (незалежно від мови) є справжнім патріотом України, а хто чекає на третє пришестя "вєлікай і нєабьятнай". І вони ніколи не погодяться ділити статус корінної нації.
    Вони привикли бути нацією окупантів, а інші нації бачать хіба в ролі рабів.

• Подобається Подобається x 2
  15. Mike

Mike Well-Known Member

"Видяй сломицу в оке ближнего своего в своем а ни бруса не зрит", здається так. :)
    С першоджерелами у мене все гаразд, і про звірства я не мусолю без потреби. Зверніть краще увагу на звірства НКВС, якими пронизані дописи деяких постійних дописувачів, та й ваші теж. І вкажіть їм, слабо? чей там штин?
    І звірства НКВС і СБ ОУН(б) - одного поля ягоди.
    А про совковість краще б мовчали, бо совок вчив генеральній лінії та їсти що дають, то і додержуйтесь тієї генеральної лінії :)
    А в мене лінія своя, шановний, ото і є дійсна незалежність, а не декларативно-партійна.
    Доречі, якщо Стус, Стахів, Боровець, Скорупський, Донцов, Сциборський, Бандера і т.д. це совок, прийдеться переписувати всю історію під вас особисто :)

16. Pedro

17. Mike

Mike Well-Known Member

Совецькі фанати про Волинь нічого взагалі не знали, до вашого відома.
    А стосовно поляків, то пробачити можна коли на ногу випадково наступлять, а коли знишуть (свідомо) десятки тисяч, то спитайте у родичів. Чи ви теж пробачили катам своєї родини? Мова йде про те, що ідеологія винна у злочинах, великих злочинах, і проти такої ідеології треба боротися, їй не можна пробачити, бо це неодмінно колись повториться.
    У комунізмі ви бачите злочинність, а в націоналізмі ні, це сліпота.

Волинською трагедією це нарекли всі нормальні люди, бо це трагедія людська, а для УПА це етнічна чистка, злочин.
    Про яке масове знищення населення ЗУ у мирні роки ви кажете? я цього не чув, чи може маєте на увазі тюрми 41-го? Наведіть, порівняємо.

Кого ви називаєте україноненависниками? Збираєтесь мірятися хто більший українець? З чого ви взяли, що УПА воювало за українців, а українці в ЧА, скажімо, яких було набагато більше, ні? Хто це ввів оту брехню, що українець тільки той хто за УПА? Дехто намагається монополізувати бренд "українське" під гаслом "національне визволення", приписати суто політичній ОУН загальноукраїнські риси. Але де факти? ОУН діяла в ЗУ, і це історія ЗУ, яка тільки часткою припадає на всю Україну. Так що спочатку розберіться у цих питаннях, а потім пишіть про "україноненависників".
    Запам`ятайте собі добре - Україна не ЗУ, не схід і не центр, Україна - то рівновага між ними. І той, хто її порушує приносить лихо народові, вся смута від цих гетьманів які з якоїсь дурі починають вважати себе найукраїнськими українцями.

І живіть собі, я вам заважаю, там у вас?
    А ви мені заважаєте тут у мене, це Ющенко витягнув ярлики, це Шухевича він наказав тиражувати в монетах, книгах та стрічках, це вашу історію він пхає як історію всієї України. А це дасть, дасть реакцію отторження.

18. Степаныч

"Пріємлємо".;) Але Ви самі собі протирічите, ІМХО.

Додано через 4 хвилини
    Правильно!;)

19. Mike

Mike Well-Known Member

А ви приїздіть на схід, та побалакайте з нашим старшим поколінням, і я думаю багато чого новенького почуєте. То що? звірства НКВС були, а УПА ні? НКВС виконувала злочинні накази комуністів, а СБ здійснювала волевиявлення народу? І ті, і ті вбивали, за наказом своїх ідеологів.
    Я не лізу в ЗУ. А от в теперішні державні справи лізу, бо це держава де я живу, і це мене потім будуть кляти нащадки, де був, що робив. Тому мені потрібно громадянське суспільство, а не держава зразка Донцова-Сциборського-Бандери.
    Тому і кажу про укази Ющенка - злочин. І це не слід розцінювати як зневага до простих вояків УПА, це слід розцінювати буквально - Ющенко вчинив злочин проти Конституції, бо Конституція є колективним договіром всього народу, а він поставив себе вище за народ.

20. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

Не чули ? - Чи не хочете чути ? - То дуже зручно, поставити себе в позицію, коли чуєш тільки те, що хочеш чути !
    Приблизно рік тому я іхав в потягу в одному купе з бабусею, віком приблизно років семидесяти. Так от, вона всю дорогу - молилася . За упокій. Бо на цій станції в "телячьем вагоне" шістдесят років тому вмерла ії мати. А на другій - молодша сестра. Вони не в "сталицу великого и могучего" на екскурсію іхали тоді. А трошки далі, транзитом. В Воркуту....
    Батько їх в УПА воював. І якщо навіть його руки в крові "мирных советских граждан", звинувачувати його в цьому я не зможу. Якщо Ви зможете - Бог Вам суддя. Але він воював на своїй землі. А "саветские граждане" - в'їхали на багнетах чужої армії. Як би вона себе не називала "асвабадительницей" , все одно - ЧУЖОЇ.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)