Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Відповідь: Націоналізм

http://www.nr2.ru/kiev/145072.html

Еврейская община Украины сегодня подвергла резкой критике празднование 65-летия создания Украинской повстанческой армии, которое вчера состоялось в центре Киева.

«В воскресенье, 14 октября, в центре Киева прошел митинг по случаю 65-й годовщины со дня создания Украинской повстанческой армии. Реально же это мероприятие носило все черты профашистской манифестации. Демонстранты, кроме известных и широко рекламируемых лозунгов о реабилитации организации УПА скандировали нацистские лозунги, шли с нацистскими приветствиями и использовали стилизованную символику фашистских времен», – говорится в заявлении лидеров Объединенной еврейской общины и Всеукраинского еврейского конгресса, текстом которого располагает «Новый Регион».

Додано через 2 хвилини
    А что, если Украина запросит за ущерб, я тоже получу или у меня вычтут ?

Я вот все золото Полуботка жду.............. Небось уже припрятали, как сало. :)

3. Romko

УПА організувало масу акцій для втечі євреїв-лікарів з нацистських гетто. Але під час повстань частина людей перебувала в тяжкому стані, зброї й провіанту не вистачало, і, за матеріалами Косика, чимало повстанських загонів перебирало втікачів до себе як цивільні табори. Цивільні табори допомагали повстанцям, а повстанці охороняли ці табори. З таборів запрошували до війська лікарів і молодих людей, які погоджувалися воювати. «Євреї хоробро боролися у лавах УПА, ми не знаємо випадків їх негідної поведінки», — пише відомий історик-сходознавець Ярослав Дашкевич. «Усі вони чесно виконували свій обов'язок, несли поміч не тільки стрільцям, але всьому населенню, не кидаючи бойових рядів у важких ситуаціях, навіть тоді, коли мали нагоду перейти до червоних. Багато хто з них загинув вояцькою смертю в обороні тих ідеалів, за які боровся весь український народ», — таку оцінку участі євреїв в українському війську одного з керівників повстанців Миколи Лебедя подано в багатотомній Історії УПА.
    Учені фіксують державний антисемітизм у СРСР з кінця 1920-х років. Надходила допомога єврейським колгоспам, нагороджувалися євреї — представники радянської влади, водночас усі власне єврейські організації були заборонені.
    http://umoloda.kiev.ua/number/771/163/28049/

• Подобається Подобається x 1
  4. Чернобылец

вы сами-то в это верите ? Читайте классиков ОУН и "интегрального национализма". А особенно первые дни Львова после входа туда освободителей.

А самое главное. Наверное читать не умеют, раз такую фигню опубликовали. Может вы им почтой труды по истории ОУН- УПА вышлете. А то они не знаю ни фига. Вообще евреи - они народ необразованный. :)

5. Romko

Цікаво,хто вважає себе правонаступницею срср?
    Додано через 56 секунд
    Вірю.Мій дід особисто керував визволенням євреїв з тюрем.І в нашій сім"ї,під час війни якийсь час переховувалась єврейська сім"я.

6. Чернобылец

А чего они не написали благодарственных статей ? Чего критикуют-то ? Благодарны должны быть.

7. Romko

Критикують послідовники кпрс,нагнали вже стільки муті на УПА,що стає цікаво:може вони й індіанців винищили?
    Страшні люди були...

8. Чернобылец

Все евреи в мире - последовники КПРС ? И те, что в США и Израиль уехали ? Тут вот Саша Львовский начинал ветку про Шухевича и он, что-то не знает такого. Он со Львова, а сейчас в Израиле.
    Пусть хоть пару статей напишут.

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ой...
    Критикують нащадки жидо-комуни...
    "Тьху!" на них.
    А от ті, що в США і ЛондОни повиїздили, ще й 2 пароплави з валянками прислали западенцям для Майдану...

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чорнобилець, а Ви знаєте історію єврейства на ЗУ? До війни вони становили значний % населення на ЗУ. Майже поголовно були винищені німцями. Деякі втекли на Захід, декому пощастило залишитися живими і я мав щастя знати деяких і розмовляти з ними. Їхня ментальність була цілком протилежна ментальності різних Саш Львовскіх, які до Львова мають таке відношення як я до життя на Марсі. Адже вони прибули до Львова в числі окупантів і часто займали помешкання в яких до війни жили справжні євреї (приклад я знаю). І такі "євреї" як Саша Львовскій є просто плоть від плоті російсько-більшовитські окупанти з їхньою ментальністю. Єврейством там і не пахне.

• Подобається Подобається x 5
  11. levandivka

Альо!
    Правильно пишете, по суті - згоден, але...
    Саша, хоч і не пише, останнім часом. Однак, пропоную обходитится без персональних ярликів!

12. zenyk

zenyk Well-Known Member

Ви шановний не плутайте Божий дар з яєшнею!
    Свобода слова ніяким чином не може вміщувати в собі поняття вживання публічно ненормативної лексики, так як і історична память не може розповсюджуватись на вшанування злочинців тиранів і диктаторів!!!

тому - ідеологія тут ніпричому!указ спрямований на вшанування національних героїв, які не відстоювали будь-яку ідеологію, а виборювали Незалежність України! І своїми діями домоглись свого! Принаймі того, що ми не перебуваємо у становищі теперішніх кримських татар, які повертаються з чужини і не можуть отримати свого клаптику землі!

Додано через 6 хвилин
    і чим же він Вас розколов?
    чи вороже налаштував до мене чи до інших мешканців Західної України?
    тим що вшанував память за борцями за Незалежність України? Ви незадоволені незалежністю України?

Додано через 9 хвилин
    до чого тут раптом СС?

....кажете память по загиблих за Незалежність - для Вас "встромлений ніж".....
    ...то може для Вас і Тризуб та Синьо-Жовтий прапор ідеологія???

тоді для Вас ближча "ідеологія" Нестора Махно: для нього вона виражалась саме у відсутності будь-якої ідеології - анархії (матері порядку за його словами)...це не правильний шлях....

13. Mike

Mike Well-Known Member

Педро, а політичними спекуляціями займатися не гідно порядної людини, чи не так? :)
    Щодо відносин еврейства та українства у Галичіні читайте тут - http://www.ji.lviv.ua/n48texts/girik.htm:
    "Для розуміння того, як поводила себе більшість українців під час Другої світової війни, необхідно відмовитися від орієнтації на міти. А для того, щоби зрозуміти причини поведінки українського населення Галичини, необхідно зазирнути до історії трохи глибше. Не можна заперечувати факти єврейських погромів, що прокотилися територією Галичини відразу після захоплення її нацистськими військами. Те, що ці погроми подекуди (наприклад, у Золочеві) відбувалися вже в перші години після зайняття міст німецькими військами, безумовно, свідчить про те, що це було викликане не антисемітською пропаґандою нацистів, а характером українсько-єврейських відносин у міжвоєнний період. Саме його ми й хочемо дослідити для того, щоби знайти причини на початку війни – співучасти, а далі – мовчазного спостерігання українців Галичини за «остаточним вирішенням єврейського питання». "

Як бачите э ще нормальні, порядні історики, у яких є не партійна совість, а звичайна людська.

14. levandivka

Нарешті! Зенику, та ж Майк про це постійно і пише: ідеологія - злочин.
    Вітаю з прозрінням (Зеника) :)
    Йоу!
    Значить, користувачі Cалуну ЛФ, у більшості - негідники? (бо хто ж настрочив тут стільки спекуляшок?)

15. Mike

Mike Well-Known Member

Ви брешете, шановний. Наведіть хоч один приклад моєї ненормативної лексики.

Може, і Шухевич як раз тому приклад, як і Бандера доречі. Це їх стараннями було вбито десятки тисяч людей, вони виборювали не українство, а свою партію, владу, і їхне діло зараз став продовжувати спекулянт та злочинець Ющенко.

Тоді і в ГУЛАГах теж ідеологія ні при чому, а Сталін виборював незалежність радянської держави. (хоча, кому я все це кажу?)

Своїми діями вони домоглись того, що було знищено найактивнійших представників українського народу ЗУ, а разом з ними й родичів. Сталінські депортації теж на 50 відсотків є "заслугою" цієї команди "героїв", яка стверджувала що хай загине половина українців, нічого страшного, аби тільки була боротьба за державу. Так і тато Сталін був тієї ж думки.
    Щодо татар, ми ще подивимося яким ви будете патріотом коли дійде до реалізації їх рішення про державне відокремлення Криму від України (а Ющенко, гарант, мовчить, береже собі "дільце" для розбрату на майбутнє).

Сліпці не можуть йти самі, їх ведуть. :)

Поясню на пальцях.
    Якщо обирати між політичним злочинцем Ющенко, та уголовним Януковичем, то ще невідомо хто є більшим злом. Зрозуміло на що штовхають? Якщо ні, то з вами не має більше ніякого сенсу розмовляти.
    Шухевич та УПА, доречі, не боролися на Україну 91-го року, щоб вам було відомо. Вони мали на увазі владу ОУН(б), а не бувшої партійно-комсомольської номенклатури, а тепер вже олігархів. Шухевич та УПА боролися ЗА СВОЮ ВЛАДУ, під прапором націоналізму. Яка мені різниця, бути під комуністичною чи націоналістичною партією? це одне й теж - тоталітатизм, і вони це доказали винищуючи людей по ідейній ознаці. Вам навести приклади злочинів УПА та Шухевича? а то ж ви їх ніяк не можете побачити самі :)
    Так, те що робиться 16 років всередині держави Україна мені не подобається, не знайшлося поки здорових сил здатних зробити те, що німці у себе після війни. Але ми все ще маємо 46 млн. людей та територію як Франція. І все це принести у жертву політичному спекулянтові?! Він же ж фактично об`явив початок окупації сходу ідеологією націоналізму, завтра ж той скромний камінь УПА, привезений у Харків фанатиками (але не державними!) буде взятий під державну охорону і у школі почнуть промивати мізки дітям про "героїзм" та "національне визволення" їх великими героями УПА. Ви хоч розумієте, що УПА Україну не визволяло? а тим більше східну, велику. УПА було перетворено Бандерою та Шухевичем у патрійний підрозділ, і фактично героїзм вояків було використано у партійних цілях. Навіщо мені той "герой" Шухевич? Навіщо мені ОУН, яка фінансувалася та підтримувалася німцями? Де та Україна? й не пахне! А тепер справу німецьких спецслужб продовжують американські, і це вам подобається? ви можете розповісти про що була бесіда Ющенко з тайно прибувшим до Київа директором ЦРУ?

До того, що то була військова організація, і може бути прикладом для аналізу.

Пам`яттю про загиблих завжди прикривались політичні злочинці. Приписати загиблому за що він впав можна за п`ять хвилин. Складніше довідатися як все було насправді. І не підганяти життя під ідею, а робити навпаки, бо завжди будуть люди що не вписалися у прокрустово ложе ідеї, їх потім назвуть жертвами (коли ідея захопить владу), а доти партійці їх називатимуть ворогами.

Додано через 3 хвилини
    Провокаціями займаємось, Левандівко? продовжуйте, так тримати, це простіше ніж намагатися розібратися та позбавлятися партійщини.

16. levandivka

Майку! Випийте ще одну каву...
    Вода для холодного душу є? -Прийміть, терміново.
    Зеник не приписував Вам ненормативної лексики. А Ваші дописи провокують бійку. (ключове слово "провокують" (провокація)) :aggressive:

17. Mike

Mike Well-Known Member

З задоволенням, але тільки після того, як Ющенко відмінить два злочинні укази, або опиниться у тюрмі.

Ви не в змозі зв`язати два речення з наведеної вами ж цитати? :) сумніваюся.

Мої "дописи" мають ціллю тільки те, що в державі ще є беспартійні.

18. levandivka

А кокої мари ті "безпартійні" на барикади пруть?!
    Най собі почитують Спід-Інфо....

ЗІ: я теж... безпартійний. Але експансія "безпартійних" москалів спонукає мене до дії...

19. Mike

Mike Well-Known Member

Барикади роблять для захисту від наступу, а не від безділля. Нагадаю, що це націоналізм преться на схід, а не навпаки, і дії мають бути на території східу. Вам це нічого не нагадує?

20. zenyk

zenyk Well-Known Member

наведіть будь-ласка! Бажано підтверджені судом!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)