Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Націоналізм

ну Ви ж не в Канаді живете!
    і не в Росії!

2. Шинкарь

Шинкарь Well-Known Member

Да, но я не виноват, что в Луганске еще за долго до моего рождения говорили на русском с южно русским акцентом. Если так исторически сложилось, что кому то удобней использовать тот язык который укоренился на данной территории.
    То что у нас менталитеты и отношения к историческим событиям разные, это да. Вам это мешает? Мне нет.

• Подобається Подобається x 1
  3. zenyk

zenyk Well-Known Member

....ні мені не це заважає...мені швидше заважає думка яка побудує серед багатьох людей Східної України, про те, що україномовність - є ознакою неосвідченості, некультурності і притамання виключно для мешканців сіл...

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

"Різні" - це добре. Зле - коли неукраїнські і гіперактивні в Україні (конфлікти виникають від ТАКої активності...)

5. Шинкарь

Живу на Востоке и с такой думкой не сталкиваюсь. Вы сказали:
    , заявляю - это мягко говоря не правда. Приезжайте и убедитесь лично.
    Вот видите, Вы сами даете поводы для кривотолков.

Кто судья, который решает, что украинское, а что нет?

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Откуда Вы такое взяли? Посмотрите, может там еще и о повальном желании жителей Востока Украины "аншлюсса с Россиеей" написано? :)
    Так Вы такое не читайте...
    Зато о родном нам языке - заявляют вполне открыто враждебно

7. Шинкарь

Привет земляк.

8. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Почитайте заяви з приводу української мови донецького "кандидата історичних наук",для якого українська література це лише Шевченко і Л.Українка і взагалі "Это скучно.То ли дело Есенин!" Заяви людини такого рангу (керуючий Донецьком) можуть ототожнюватись з політикою партії, яка отримала більшість у цьому регіоні...
    http://www.proua.com/speech/2007/03/07/102227.html

• Подобається Подобається x 2
  9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

в даний момент - типове непорозуміння.
    Ви не стикалися з цією ситуацією тільки тому, що:
    1) не говорите українською.
    2) спілкуєтеся з "замкненим колом", в якому цієї проблеми не існує
    3) ви ж самі стверджуєте, що місто в основному російськомовне.
    --
    Ситуація з "сєльськім нарєчієм" доволі широко представлена на українських територіях, де місцеве населення говорить мовою прадідів6 а міста - "пользуют городской язык".
    Гарно описано було в п'єсі Пантелеймона Куліша "Мина Мазайло" - вгадайте рік написання п'єси.
    --
    І повірте на слово - ніц не змінилося ;) Село, що зо два роки в місті пожило - цвиркає "я этого вашего сельського наречия не понимаю" в своєму рідному селі ;) маже щоразу6 як їжджу до тещі - з таким стикаюся, і ще жодної нагоди об таких "городських" "ноги витерти" - не пропускав ;)
    І не тому, що я такий поганий - я показую місцевим власним прикладом, як слід рагулів на місце ставити - і, повірте, вони вже самі не гірше за мене це роблять ;)

Додано через 2 хвилини
    Дійсно, Шевченко на цьому фоні "скучний" - разом зі своїм "Кавказом" ;)
    треба радіти життю - як то показав Єсєнін ;)

10. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Перефразируя проф.Преображенского "не читайте заяв таких людей..."
    Кста - регионы тоже дезавуировали его заявление....

11. Mike

Mike Well-Known Member

:)
    Почитайте указ президента України про 65-річчя УПА.
    Я впевнено після цього заявляю, що громадянин Ющенко є злочинець і повинен нести уголовну відповідальність за державну зраду (такий рівень держслужбовців вас не цікавить? :)).
    І пояснюю. Конституцією заборонена мати державну ідеологію (будь-яку). УПА була зброєним формуванням ОУН, а ОУН є політична організація, яка сповідує ідеологію націоналізму. Тож, громадянин Ющенко, знаходячись на посаді президента, 12 жовтня вчинив злочин, намагаючись встановити державну ідеологію. Отак ось.
    Доречі, за тією ж Конституцією злочинні накази можна не виконувати.

Сподіваюся, вам той "кандидат історичних наук" нічого не наказував? :)
    Не примушував вчити того Єсєніна? :)

12. І.Павлович

Для Майка 16:25 Виходячи з Вашого логічного ряду, ми взагалі нічого не повинні святкувати.Будь-яке свято можна звести до ідеології.Навіть церковні.
    Між нами: не "уголовну", а "кримінальну".

13. Mike

Mike Well-Known Member

Пояснюю. 12-го жовтня Ющенко переступив межу.
    Можна було видати указ про святкування якойсь перемоги, події, де був виконавцем народ. Але він видав указ про РІЧНИЦЮ ЗАСНУВАННЯ.
    Знайдіть серед наших офіційних державних свят що небуть про заснування комуністичної (чи її підрозділу) організації, є таке? було, 23 лютого, день заснування ЧА. Це зоставалося єдине за що можна було притягнути як зараз Ющенко. Але ж вже нема! І свтановилася рівновага, яку він порушив, але вже разом з Конституцією, думаючи що йому все дозволено. Але є ще суд, хоч який, але є. І це йому не минеться.

14. no_coment

no_coment Well-Known Member

Питання відвертого націоналізму (як такого), на теренах нашої України, здебільшого поширене на окремих західних територіях. Я багато часу прагнув зрозуміти, чому це саме так.... І все більше переконуюся у.....польській (!!!) складовій цього явища. Саме так! Відверто кажучи, більших націоналістів, ніж поляки, у європейському середовищі, я й пригадати не можу! Саме поляки, для мене, найбільша європейська "націоналістична" нація. Тому й найодіозніші представники українського націоналізму виховані саме на історичних "традиціях" цього регіону.

15. І.Павлович

Він СТВЕРДЖУВАВ, а це ще гірше.Бо наказ дійсно можна і не виконувати (Ви ж не святкували 65-річчя УПА?),а твердження, та ще і для когось авторитетної людини (кандидат наук!) у багатьох викликає довіру і приймається як аксіома.

Додано через 10 хвилин
    Яким законом заборонено святкування річниці заснування(будь-чого чи будь-кого)?А УПА органічна частина народу України.

Додано через 13 хвилин
    А які ознаки "відвертого націоналізму"? До речі, засновниками і теоретиками саме українського націоналізму були етнічні росіяни.

16. Mike

Mike Well-Known Member

Указ було видано від імені держави (тобто нас усіх) і ті державні установи, які там перелічені повинні його виконувати, чи не так? або подавати у суд :)

:)
    Зараз зрозумієте. Хай Ющенко видасть указ про святкування дня заснування, скажімо, РСДРП, і дня народження Леніна відповідно, бо частина народу його підтримує. Яка б була ваша реакція? а? Ото і є ідеологія, от тому держава й не повинна підтримувати жодну. Громадяни, дійсно, мають таке право, хай вішають портрети хоч Гітлера, хоч Сталіна, хоч Нельсона Манделли, АЛЕ! тільки у себе вдома, і борони Боже у службовому кабінеті - стаття зразу ж!
    А в нас приходиться доказувати очевидні речі. Сумно. Злочинець дозволяє собі розколювати громадян за нашц ж гроші, а ми дискутуємо про "органічні частини народу" :)

17. І.Павлович

Будь-яке професійне свято.

18. Mike

Mike Well-Known Member

Тобто, ви стверждуєте, що, скажімо, енергетики були підрозділом КПРС? і винищували інакомислячих? чи тільки неенергетиків? :)

19. І.Павлович

Від імені КЕРІВНИКА ДЕРЖАВИ.Від імені держави і нас усіх він виступає на міжнародному рівні.
    По другій частині:святкування стосується лише тих організацій і осіб,що виступали за державність України (це з приводу РСДРП ,Леніна чи Гітлера).

Додано через 7 хвилин
    Свято стосувалося лише радянських енергеників,що працювали під мудрим керівництвом КПРС розбудовуючи не просто енергетику, а будуючи комунізм. А це вже ідеологія. І так можна розкласти і всі свята.Погодьтеся, що це безглузно, як і Ваше твердження .

20. Mike

Mike Well-Known Member

Можна видавати укази про святкування лише тих організацій та осіб, які виступали "за державність України"? З чого це ви взяли? це вже занадто.
    Нацепив значка "Я за державність" і герой? це м`якенько так зветься вульгаризацією, а на ділі є звичайна партійщина.
    Тобто, вчений при нагородженні повинен казати що за державність, а в передмові книги вказати неодмінно "як вчить ОУН... в рішеннях записано...", так?
    Може не будемо дурниці казати? може чесна людина повинна називати речі своїми іменами? чи як пану Левандівці припало "про діло тільки зі своїми"? Так це "діло" все більше людей вже бачать наочно.

Якби це було безглуздо, тоді б СС не було визнано злочинною організаціює, так зрозуміло? Тоді б на підставі рівності есесівця й німецького енергетика у справі будування великого рейху СС би не визнав міжнародний суд злочинною.
    Ви помиляєтеся тільки у рівні наближення організації до ідеології, а це є дуже важливим для суду, бо ідеологія у данному випадку була злочинною, а організація чинила воєнні та уголовні злочини.
    Енергетики були на десятому колі підпорядкування порівняно з СС.

Така ж сама логіка суду може бути застосована і до УПА, яка теж була напряму підпорядкована ОУН (ідеології) і виконувала саме ідеологічні накази.

Я розумію, що мені це писати простіше, бо мої родичі в УПА не були. Але для мене дії 12-го жовтня є окупаційним маніфестом націоналізму, як Сталіна у 39-му. Це теж треба розуміти. Заміни ЧА на УПА відбутися не повинно, люди не іграшка.
    Здається, хтось таки надоумив Ющенка як надійніше встромити ніж.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)