Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Шинкарь

Шинкарь Well-Known Member

Відповідь: Націоналізм

Весь вопрос в том, кого рассматривать в роли шавки.
    Вам не нравится "хахол". А мне ненравится и "хахол" и "москаль". Я не берусь судить, кто вы из этих трех (в отличии от вас).

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

1988-й рік.Я прийшов з армії,зразу якось втягнувся в це життя,яким тоді жив Львів...А він вирував.
    Національне піднесення,Товариство Лева,Студентське Братство,"Спадщина".Одним з лозунгів тодішніх мітингів було:"Ганьба байдужим!".І,важко було залишатися байдужим.Ми з товариством відновлювали стрілецькі могили,записували спогади людей,які перейшли тюрми,Сибір.Влаштовували тематичні вечори про УПА,про січових стрільців.
    І,пісні.Стрілецькі,повстанські.Переписували від руки,підбирали акорди.
    Багато пісень писали і наші хлопці.Цю пісню написав один хлопчина з Товариства Лева,не можу пригадати,як його звали.
    Але,про ножі там не було,я би памятав.Дуже популярні були пісні Ігоря Особіка,пісні "Рутенії",правда,ми тоді не знали,хто автори.Підібрав акорди - і вперед..
    P.S.Кому цікаво,багато пісень можна загрузити звідси

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ніхто і не назве лисого "лисим" у компанії лисих чоловіків. Якщо ж пхатися в молодіжний гурт, та ще й наголошувати оточуючим "чє ета у вас рєбяткі за прідурковатиє ірокєзи!", то можна і по лисині дістати...
    Нє?
    Не подобається, коли вас причисляють до прикрої групи? Не подобається, що хохлом/москалем/жидом обзивають?
    -ТАК не тре, перебуваючи в інородному середовищі, розмахувати пейсами... І буде Вам щастя!
    Згадайте Гулівера. В Країні Великанів його просто прихлопнули б, якби попер проти навколишніх, а в Ліліпутії - різонько прип'яли до землі.
    Можна ж використовувати на користь свою відмінність (працюючи перекладачем, наприклад), а не ромахувати нею і ображатися що "бють по морді, а не по паспорту".
    І тоді ніякий Націоналізм не стане Вам на заваді!.
    Або - "на вокзал, і додому".

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Взагалі синонімічний ряд - троха інакший. Пари "хахох" - "кацап" і "бандера" - "москаль".
    Мені не подобаються обидві пари - і в товариствах, де ці пари застосовуються навіть як жарт - я не затримуюсь. По принципу "краще з мудрим загубити..." - я свідомий того, що в таких товариствах нічого доброго не знайдеш.
    Ви ж, якщо дозволяєте себе називати "хахлом" - ви свідомо підібгали свою гідність, як вуличний пес хвоста - і сподіваєтеся просто на "жирнішу" подачку - чи на жирніший мосол...
    --
    Стосовно "шавок"... "Шавок" не розглядають. "Шавка" - то пустобрех, що не вкусить, навіть як спиною повернешся. Тобто сміливо можна проходити як мимо порожнього місця - ну, звуків забагато - але то мине...
    --
    перефразовуючи - не їзди туди, де тебе лише терплять - або скоріше повертайся туди, де чекають.

• Подобається Подобається x 5
  5. levandivka

+1.
    Але в безособовій формі звучало б краще. Нє?

6. afterstep

згоден ;) - "людина, що підібгала свою гідність, як вуличний пес хвоста, в сподіванні на жирніший мосол чи більше недоїдків, і благально заглядає в очі, при окрику відбігаючи на безпечну віддаль, а потім потроху знову наближаючись, і виляючи задом..." - читати в такій редакції ;)

7. dArt

dArt Well-Known Member

Полностью в этом Вас поддерживаю. Только тогда что мы на форуме тут делаем? "Москаль" употребляется безнаказуемо сплошь и рядом.
    Ведь, как сказал мой друг Левандовка, мы ведь на Юпитере, а чтьо можно на Юпитере, нельзя на Земле :sad:

8. afterstep

в мене на домашньому відсутня українська розкладка.... звиняйте ;)
    бачите - з вами як з львів'янином - можна говорити "не фільтруючись". Ви чудово знаєте, що львівська розмовна засмічена русизмами, ну і іноді - полонізмами ;) Ви не будете "пересмикувати", як "гості зі сходу та півночі" - в нас один понятійний ряд. Вам не слід розтлумачувати значення певних термінів ;)
    --
    Так от - ті, хто почали розмови про бандеру і "лісових бандитів", ті, що як двічі два спробували довести, що Львів - ісконно русскій - вони самі напросилися на відповідну термінологію. Вони вживають "важкі" вислови - може, вони їм такими не видаються? - і мають абсолютно таке ж назустріч. Причому персональні образи тут ні до чого - якщо через форум пробігло з десяток крикунів з "хахли ахрєнєлі" - то особисто мій поріг резистентності став значно нижчий ;)
    --
    І по старій вуличній звичці - я не чекаю, доки мене вдарять ;)
    --
    До речі, кілька разів стикався з ситуацією, коли після чергових (особливо офіційних) російських заяв, або при перегляді московських новин по телебаченню - львівські росіяни натурально плювалися та ганили "дурних кацапів" - "ети кацапьі совсем беленьі обьелись" - як варіант ;)

9. levandivka

А в чому проблема?
    1. Москаль - пришите на ЛФ злостливо і персоналізовано - "наказуємо".
    2. Москаль - не національність, а стан душі, ворог України, іншими словами. відповідно, немає жодного протирічя (гріху перед неукраїнцями) у вживанні терміну М. на українському Львівському (не плутайте з Льфофскім) Форумі.

3. Степаныч, хоч і перепитує іноді "де ж море", але звання Москаль не удостоївся. Томущо не москаль. :)

Та й Вам, д'Арте, гріх скаржитися. Нє?

10. Городецький

Городецький Well-Known Member

Бачте, земляче, а я скрізь - українець. Більше за те, я завжди наголошую що я - украї'нець, люди швидко звикають.

Повірте, коли би я бачив я ріжуть людину за національною ознакою, була б вона хоч росіянином хоч ньятуру, я був би категорично проти. Але я був на Галичині разів зо двадцять (давненько, правда) і щоб різали ніколи не бачив. Не пощастило, мабуть ...

Гадаю Ваша фраза мала звучати погрозливо. Але вважаю, що ніякого приводу до погрози не було.

• Подобається Подобається x 7
  11. Nastka

Nastka Active Member

Хохол- обидное слово, так же как и москаль...кацап....
    Зачем же их употреблять?И у меня нет уважения к тем,кто их употребляет.....

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Москаль і росянин - "две большие разницы".Те ж саме хохол і українець.

13. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Я росіянин.Виріс в російськомовній родині.У побуті за звичай спілкуюся російською мовою.За спіцифікою роботи багато разів бував на заході України.Спілкування з місцевим населенням відбувалося як під час зйомок, так і без камери(вільного часу вистачало). Мене ЖОДНОГО РАЗУ не називали ні москалем, ні кацапом(навіть жартома). Мабуть я якийсь не такий росіянин...

14. afterstep

все такий - але не можна таке говорити "вголос". Громадська думка одностайна - западенці до цього часу - бандерівці, москалів ріжуть і не інакше, ніж кацапами та москалями називають.
    А громадській думці "більшості" - тобто цим фантазерам з східнянщини та московії, в яких або хтось з родини колись бував в Галичині, або в друзів/знайомих хтось з родини розповідав... - слід вірити...

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:D :D :D

Ну от... і тут пролетів! Ну шо за жисть?:sad:

• Подобається Подобається x 2
  16. Шинкарь

Замечательно.
    Ну и где наказуемо? Или вся фишка в кавычках?
    Я не против, объявите смело, что на форуме используются двойные стандарты, и будет вам счастье.
    Дайте я попробую угадать, вы скажите, что это был жарт.
    Так у нас здесь форум или молодежная дискотека дискотека. А я свою дам версию этого сравнения: В пещере №5 наехали на соплеменника, за то, что он вырядился в тигровую шкуру, когда все вокруг в медвежьих.
    Мне это высказать легко. А тем заробiтчанам которые вынуждены работать в России слабовато будет - заплюют. Если вам не довелось в жизни пройти через такие вещи, то это не заслуга, всего навсего тупое везение.
    Та не дай Бог. Еще бы из песен эту гадость вытравить, было бы просто замечательно. И еще бы больше людей изменило негатив на позитив к ЗУ.

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

а як можна поважати народ, який ніякого іншого народу не поважає?

18. Шинкарь

Ни как, за это и поплатились нацисты.

19. afterstep

везіння - наслідок довготривалої сумлінної праці.
    Фаховий працівник собі завше в стані знайти роботу, де не принижують його гідність - хай і менше оплачувану.
    Той же, хто, незважаючи на приниження - працює далі - свідомий раб.
    --
    Армія - той випадок, коли нікуди було подітися - і будь-який офіцер міг собі дозволити, що хотів. Але - не дозволяв. Зазвичай. Якщо йому потрібні були солдати, а не бидло.
    --
    Все в цьому світі взаємопов'язано - і все можна виправдати - і плазування, і "раболєпіє", і навіть підлість.

==
    Тобто я згоден, що ситуації різні бувають - і якщо виходу немає - затамувати свої почуття і терпіти.
    Але ж вихід у заробітчан - таки є? Вони ж не сексрабині в новітніх гаремах?
    ==
    До речі- ті з моїх знайомих, що були на російських заробітках - теж казали, що попервах "хахли" - а потім, по результатам роботи, з'являлася повага, і ніхто собі отого "хахли" вже далі не дозволяв....
    Безпідставний гонор - коштує гроші. Якщо хороших працівників обізвеш "хахлами" і вони підуть - більше втратиш, ніж якщо язИчка притримаєш...

20. zenyk

zenyk Well-Known Member

час і руским свою долю зустріти....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)