Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Націоналізм

тому що різні мірила - один і той же фактаж, міряний однією й тією ж людиною - має діаметрально протилежну оцінку - в залежності від якихось сторонніх умов.
    Тобто - якщо міряти всіх однаково, без того шальоно емоційного совдепівського ярликонавішування - то й оцінка УПА не була б така категорична на сході.
    Якщо б проблему "українізації" та "закриття російських шкіл" на сході міряти без "інтернаціоналістичних" гачел - тобто без постсовкового шовінізму - то закриття тих шкіл - звичайна халатність ваших чиновників. А українізація у тому вигляді що є - злочинна недбалість разом з "тихим" саботажем.
    --
    Достатньо в вимірюваннях користуватися метром чи вагою, що не має емоцій, і не вигукує на кожному кроці - "ми їм добро - а вони невдячні!" - "ісконно"... та таке інше - вже не буду продовжувати той ряд до кінця...
    --
    Адже нікому не спадає на думку, зустрівши німця, кричати "фашист!" - ну, крім деяких росіян, безперечно - то чого ви на співвітчизників, яких помилувала (за відсутністю складу злочину) навіть та безжальна радянська машина - чого ж ви на них накидаєтеся?
    --
    Та й українізація - так не марсіани і не орда галичан її у вас впроваджують? ваші місцеві чиновники? - мені все одно - я з вами буду розмовляти тою мовою, якою вам комфортно - якщо у вас немає (реально) змоги вільно оволодіти українською. З часом - і ви засвоїте українську, і вам сподобається. Але своє невдоволення сучасною ситуацією - виливайте не на уявного галицького ворога - а на ваших конкретних винуватців?
    --
    Чи українізація винна у ваших технічних негараздах? чи УПА винне у вибухах артилерійських складів? Чи галичани - у занепаді ваших підприємств?
    Але - реальним винуватцям вигідно випустити пару вашого гніву саме у цьому, "безпечному" керунку.
    Судячи по дописам зі східнянщини - стравлення зайвої пари поки що працює бездоганно?

• Подобається Подобається x 6
  2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Немного перепутан Казахстан с Туркменистаном, но да ладно.И потом люди отттуда уже не едут. Многие уехавшие, хотели бы вернуться но по экономическим соображениям не могут. Например из Белоруссии. Да и немцы тоже. Но вопрос не в этом. Я говорил, как грамотно это сделали, не подкопаешься.

Теперь по поводу образования высшего. Очень заинтересованы в его развитии. Исторически сложилось в силу разделения труда, что там свои направления есть, а учебной базы нет. Так сложилось и не все, что хотелось бы. И как вы думаете, что они делают ? Только Москва ? Или создают свою учебную "базу" ?

Нет. Направляют молодых за гос счет в Европу, США, Азию и только в последнюю очередь в Россию. Знают, что делают.

Додано через 18 хвилин
    Вы мою подпись поставили, а там простая мысль. На чем основываться, на различиях или на общем ?

А общее простое - общечеловеческие ценности и экономика.

Но если мы уж возвращаемся все время в прошлое.
    Что касается УПА. Я еще раз сформулирую, если непонятно. Они все разные люди. Но вам не понравится, что я скажу. Есть и искренние и боровщиеся за независимость. Но так же и с восточной стороны, не все являются душителями НКВД.

Но если мы уж фокусируемся исключительно на жестоких действиях. То тогда нет такого жестого действия со стороны отдельных членов НКВД, которые бы не были совершены членами ОУН-УПА. Масштабы разные это да, связанные с численностью. Методы те же по сути. Такое время.
    Что вам Полищука здесь цитировать ?

И нечего выделять какую-то особенность тех или других. Время такое было.

Вам что нравится формула Ромко ? Или все таки общее и простое - общечеловеческие ценности и экономика ?

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Якщо Вам так спокійніше думати,що НКВД були суть гуманітарії,займалися благодійництвом і спілкувались виключно українською мовою,то думайте собі,все одно переконати Вас не вдасться.Адже до того зводиться моя "формула"?
    Та,звичайно, упівці масово розстрілювали людей по тюрмах,під рев тракторів,вони масово депортували населення в Сибір(чи куди,Вам краще знати).Мало того,вони посміли прийти на чужу землю.Чорнобильцю,не порівнюйте,навіть не в масштабі справа...
    Але історія,факти все поставлять на свої місця.
    І,може то дуже імпульсивно,але процитую:

Де зараз ви, кати мого народу?
    Де велич ваша, сила ваша де?
    На ясні зорі і на тихі води
    Вже чорна ваша злоба не впаде.

Народ росте, і множиться, і діє
    Без ваших нагаїв і палаша.
    Під сонцем вічності древніє й молодіє
    Його жорстока й лагідна душа.

Народ мій є! Народ мій завжди буде!
    Ніхто не перекреслить мій народ!
    Пощезнуть всі перевертні й приблуди,
    І орди завойовників-заброд!

Ви, байстрюки катів осатанілих,
    Не забувайте, виродки, ніде:
    Народ мій є! В його гарячих жилах
    Козацька кров пульсує і гуде!

• Подобається Подобається x 1
  4. Відповідь: Націоналізм

Ви б не ПУТали г-н Полковник, "утєчку мозгов" - добровільний виїз, та примусове переселення.

5. Чернобылец

Это про меня ? Нквд=москали = все русские, особенно современные ?

А Полищука почитайте. Ну что б знать.

Могу помочь. Согласны с тем, что ниже ?

Жовто-блакитні наші прапори
    Ми непереможні, шаблі догори
    Буде вільна Україна, буде Ненька самостійна
    Гей москалів на ножі, на ножі!

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А є сумніви? :)

7. Шинкарь

Шинкарь Well-Known Member

Еще не много, и приливная волна ударится об волнорез. И мало ни кому не покажется.

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тобто?!.
    Ярость благородная вскіпаєт, как волна?

Добре, шо по першій частині
    немає розбіжностей. :)

9. Шинкарь

Та Вам с бугра видней :) Вы ж эту волну гоните.

Додано через 5 хвилин
    Конечно самостiйна. Нам с Москвы еще вказiвок не доставало. Энто только в Ваших головах может такой бред родиться, что юго-восток в Россию хочет. Зомбированный бред.

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Це Ви сказали.
    Коли ми цю пісню співали ще у 1988 році,про москалів на ножі тоді ще не було.
    Але,якщо Вас ображає таке,то почитайте Шевченка(наприклад),там ще не таке знайдете.

11. afterstep

а вам не подобається те, що я кажу ;) причому - з точністю до кармознімання.
    Так - ви і вам подібні сконцентрувалися виключно на негативі, і тут, на львівському форумі, ллєте болото на УПА - тому що саме зараз і саме вам живеться не так добре. І в цьому має бути хтось винен.
    --
    І нехай вина непряма - але от злочини УПА - це ж принципово!
    Недбалості, що привели до вибухів - то трагедія, що вінчається героїзмом. Героїзм - показують по телевізору, недбалість - "шестьорок" та "цапів-відбувайлів" - садять.
    --
    А от на львівському форумі полити багном УПА - ну це просто життєва необхідність кожного "совєцького" і прямий шлях до порозуміння!
    --
    А відповідь у вашому підписі - і міститься, тільки ви ж самі ту відповідь нехтуєте?

Додано через 2 хвилини
    і несуттєво, якщо та економіка побудована на трупах братніх народів?
    Петро будував Пітер на кістках запорожців, Сталін розбудовував сибір на кістках "кулаків" та "бандерівців" - що вам ще побудувати знадобилося?

• Подобається Подобається x 2
  12. Danilo

Danilo Well-Known Member

Та напевно вже потрібні руки, газогін новий десь в обхід збудувати. Бо ж Росія на трубі, як на іглу сидить.:D

13. Городецький

Городецький Well-Known Member

Якщо я Вам скажу що те саме відбувалося і в Дніпродзержинську, який ніякої причетності до конституцій не мав і не має, або в Кіровограді, який і "примусово українізувати" не варто? Невже "українізація" поклала голічерва комунальне господарство наприклад Житомира в середині 1990-х?

Це така абстракція, якщо я вірно зрозумів.

Цієї абстракції я не зрозумів. А що станеться?

14. afterstep

саме так ;) - українізація - і намагання цих бандерівських недобитків поставити пам'ятник тому "фашисту" - саме вони призвели до тої шальоної руйнації ;)
    --
    стосовно "зтравити пару" - це не абстракція. У тих випадках, коли викид в атмосферу нешкідливий - в пристроях з великим тиском ставлять запобіжний клапан - наприклад, у парових двигунах ;)
    І якщо тиск починає перевищувати межі дозволеного - то щоб запобігти вибуху - "зтравлюють пару" - відкривають клапан ;)
    --
    Або - показують "ворог там! фас!"

15. Городецький

Городецький Well-Known Member

Як (недовчений) інженер-двигунобудівник КЛА, чудово Вас розумію. ;)

А щодо іншого, хочу Вам заперечити. Тут, на Сході, у Дніпрі принаймні, образ ворога-западенця плекають і викохують лише найбільш маргиналізовані суб'єкти. Грати на цьому образі тут вже невигідно і безглуздо. Це доводить стрімке падіння рейтингу на Сході найбільш "антизахідної" політичної сили - ПСПУ. Їхні агітатори з постійними "наїздами" на Захід і нагадуваннями "хто кого годує" викликали реакцію, близьку до спостерігання за кумедною поведінкою п'яного.

Тут працюють швидше комплекси виховання. Люди швидше дратуються не на факт прозахідної ініціативи, а на демонстрацію цього факту.

• Подобається Подобається x 3
  16. Шинкарь

Понимаете зема, в России я хохол у заподнянцев я москаль, (и красивый и умный два в одном :) ) И когда они режут москалей, мне чего - то это не нравится. Ну не укажешь же им открытым текстом направление движения. Вот и прибегаешь к таким абстракциям. Ну можно еще сказать: "Не одни вы ребятки, цветы машинным маслом поливаете".

17. afterstep

що я вам повім ;)
    не знаю, чого в Росії вас "хохлом" називають - таки мене росіяни, що воліють продовжити зі мною спілкування - називають "українцем" або "в сєрдцах" западенцем - але нігди не "хахлом" ;) - але то питання вашого гонору....
    Але сама ваша фраза, подана цитатою - помилуйте, який же ви українець! ви тиражуєте одну з типових москальських побрехеньок, ще з часів, коли питали "а правда - у вас стрєляют і танки по уліцам єздят?" - думаєте, я такий старий? - ні - так питала екскурсія з Владіміра у 1983 році в Москві у нас, екскурсантів зі Львова ;)
    --
    Отож - таки скажіть своїм російським братам - жи ви москаль, ну може лише троха скуйовджений... ну, і борода ще троха не до тякує до "как цап"

• Подобається Подобається x 2
  18. Шинкарь

На форуме, или на территории России?

Шо на зеркало кривить, молодой человек.
    Вы считаете себя лучше? Так скажите прямо: "афтерстеп - лучше". Зачем эти уловки? Может уже и мания величия не порок.
    Ото ж дома надо командовать а не на форуме.
    Это понятно?

19. afterstep

на форумі - ігнор для особливо "рєтівих" працює ;) зі всіма шавками на вулиці ж боротися не будеш?
    А от стосовно "хахол" - так то при особистих зустрічах, шановний ;) хтось може й погоджується - а мені таки таке не до вподоби ;)
    Безперечно - не завжди є можливість "віддячити" нахабі - але завжди є можливість припинити з ним спілкування ;) - причому навіть в армії це вдавалося ;)

20. Чернобылец

Карму я не снимал. Промахнулся, не там нажал, потом выровнял. Я принципиально не отнимаю карму, это моя позиция. Есть причины. :)

НО.
    Вот же черт, за вами не угонишься. Только мы начали на одну тему говорить, так тут же уже другая -строительство Петербурга на костях запорожцев. Скажу честно, пока об этом ничего не знаю. Но поищу ссылки. Поможете ?

Вернемся к нашим баранам. Может Левандивка нам поможет и приведет ссылки из Полищука, а вы разоблачите за вранье. Будет прямо в духе демократии. А то живет Полищук в Канаде, может от жизни оторвался, правды не знает, да еще, наверняка на деньги Кремля пишет. Мы его вместе и прищучим. Как ? Или строгая цензура, как в старое доброе время. ?

Кстати. Не заблуждайтесь. Я эмоционально не реагирую. Я понять хочу. Где-то сразу вижу, что правда, где неправда. Где-то ищу дополнительную информацию. А вы все время бросаетесь на мои «промытые мозги». Вот я и забить их хочу. А то прямо завидно, у кого-то они «забитые», а мне не досталось.

Я вообще прошлое бы не приводил. Ну вы все время от него оттталкиваетесь. Сначала ужасы, а потом от него «восстановление исторической справедливости». И их все добавляете и добавляете. Разные времена, разные эпохи, разные люди. Пострадавшие только почему-то именно вы, а ен только те, что пострадали. Так ведь украинский брат ?

PS. Припоминаю, после ошалелого изучения курса «Тер. Физики» Ландау-Лифшица, ну и там всего остального приходили мы на лекции и семинары философии, а там все критика «буржуазных» теорий без ссылок. Мы к преподавателю, а можно первоисточники почитать, ну чтоб самим убедиться, что они (теории т.е.) неправильны ? Но тот не растерялся: «Вам может и человека убить нужно, чтобы понять, что это неправильно». Вобщем подготовлен был, сразил наповал всех. Что-то мне это напоминает. Ну типа «верьте, что все гады - ваши, а наши хорошие.» Не не так, ваши все равно нехорошие, мы подберем только подходящий эпизод и время, а у нас все было тихо и гладко.

Додано через 3 хвилини
    Вы еще и скажите песня, то чья изначально ? Кто ее спивал-то скажите ?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)