Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 1
  2. Bambook

Bambook Persona non grata

Він пише про націоналістів. Ви, Серьога, артобстрєл, Спіка, Полковник, Фуст - за всіма своїми діями російські націоналісти. Дехто навіть з ухилом в шовінізм і нацизм. Серьога й артобстрєл - в антимемітизм.
    Так що коли Василь пише про націоналістів
    - мусить мати на увазі й вас.
    Адже, я сподіваюся, Василь проти будь-якого націоналізму, а не лише проти українського. Чи таки лише проти українського, Василю?

3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Націоналізм - зло.
    Будь-який.

4. консультант

консультант Дуже важлива персона

Невже космополітизм кращий?

5. VasMT

Дивлячись, як його тлумачити.
    Візьмемо для прикладу Педра. Він поміняв вже жменю країн та громадянств. Хто він? Націоналіст? Чи таки космополіт? Викривлене тлумачення цього терміну використовується для надання йому негативного забарвлення і визначають його, як антонім націоналізму. Але це далеко не так. По-перше, космополітизм не заперечує своєї національної ідентифікації. По-друге, космополітизм визначає свободу індивідуума у виборі місця проживання. Ну і третє, і мабуть головне, первинним в космополітизмі є загальнолюдські цінності, а не верховенство цінностей якоїсь однієї нації. Для прикладу можна навести той самий ЄС, без його кордонів та із рівними правами всіх його фігурантів. Натомість націоналізм, :bad:, визначає пріоритет етнічної нації, національної держави... Тобто пригнічення свободи людини.
    Так що все просто. Націоналізм - зло. Космополітизм - не зло.
    Теж саме можна сказати і про інтернаціоналізм. Його суть - дружба і співробітництво між націями, що ми знову ж бачимо в тому ж ЄС.

6. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Для його батька чи діда злом також були кібернетика та генетика. Таких людей, без патріотичного почуття, замкнених на своїй особі, давні греки називали ІДІОТАМИ. А для нормальних людей націоналізм є

---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 17:39 ----------

Потім ці ідіоти переходять до вибору, кого називати матір'ю, бо вони

• Подобається Подобається x 3
  7. Romko

Национализм и демократия:
    как кофе и сливки!

8. forester

forester Well-Known Member

Хе-хе... Что-то подобное и Гитлер о национал-социализме впаривал "нормальным людям"... Дескать, пане, посмотрите, да тут один патриотизм, и ничего более.
    "не нормальные люди" прекрасно помнят, чем всё кончилось...

9. Romko

Раджу глянути на опитування.
    І поменше читати тупі совєцькі агітки.

10. forester

Ах, опрос....
    Я совершенно уверен, что в конце 30-х годов, подавляющее большинство немцев считали национал-социализм благом. А в 50-х большинство украинцев ответили бы, что лучше социализма никто ничего на свете ещё не придумал. Интересно, что считают сейчас большинтво китайцев и корейцев?
    А Вы говорите опрос.... хе-хе...

Я же призываю просто к здравому смыслу.

11. Romko

Це опитування тут,на Львівському форумі.
    Де немає наглядача з палкою.
    Націоналізм- це патріотизм.
    А значить - добро.
    А цитування совіцьких агіток лишіть для гускагаміга.

12. VasMT

Не змішуйте оте лайно, націоналізм, і з патріотизмом. Ці терміни не мають нічого спільного між собою.

Щось подібне я читав в "Доктрині фашизму" Муссоліні

---------- Додано в 22:01 ---------- Попередній допис був написаний в 21:55 ----------

Раджу ширше відкрити очі.

Який зміст Ви вкладаєте у поняття «український націоналізм»?
    Це ідеологія, що розколює суспільство на етнічних українців та "не українців" і передбачає обмеження прав "не українців" 41 %
    Це світогляд, основна ідея якого - перетворення України в сильну державу з високим міжнародим авторитетом і високим рівнем життя громадян 27.3 %
    Це явище існувало в Західній Україні в 1940-1950рр. і зараз не є актуальним 14.5 %
    Інше 2.8 %
    Важко відповісти 14.4 %
    Центр разумкова.

13. forester

С палкой, возможно, и нет никого. Но и аудитория участвующая в опросе, тоже подбирается весьма специфичная...

Если вспомнить, что патриотизм это последнее прибежище негодяя, то с добром это как-то не вяжется.
    Впрочем к патриотизму у меня более спокойные чувства, чем к национализму. Национализм это зло, зло по определению, зло "долгосрочного" действия.

14. BardakKruhom

BardakKruhom Well-Known Member

Тобто вважаєте, що тих 36 відсотків точно помиляються і в їхніх головах немає ні каплі здорового глузду, навідміну від тих, хто проти націоналізму? Чи як можна зрозуміти ваш заклик до здорового глузду?

15. VasMT

Націоналізм - це етнонаціональна перевага і винятковість при нетерпимості до інших національностей.
    Варто пригадати для декого, -
    Я.Стецько (чувак, що підписав акт...)

Національні меншини поділяються на:
    (...)
    б) ворожі нам, москалі, поляки, жиди.
    З документів однієї злочинної організації.

Продовжувати можна довго...

---------- Додано в 22:16 ---------- Попередній допис був написаний в 22:15 ----------

Не верная цитата и ее ртактовка. Извените, Ви тут не правы.

16. BardakKruhom

BardakKruhom Well-Known Member

Ви ще б врахували, що написане усе це було після того, як почалось тотальне винищення усього українського, Голодомору, репресій, знищення інтелігенції та селянства, на яких тримався народ. І як в цьому випадку свідомі українці могли ставитись до тих, хто прийшов у їхню хату з автоматом і нахабно почав насадження своєї викривленої комуністичної ідеології? Чи можливо варто було просто мовчати і радіти, що ти став рабом на своїй же землі?

• Подобається Подобається x 4
  17. Romko

Саме так Василь і вважає.
    Він донині не може забути,як я розповідав,як,в далекому 89-му році,ми з Парубієм бикували Стрийським парком(йшли зі зборів представників молодіжних організацій) і вдвох набили писки десятьом беззахисним,невинним гопникам,яким не сподобались наші значки з українським прапором.
    Відповідно,в мене напрошується висновок,що сам Василь,так не вчинив,а,діставши звіздюлєй,просив б додати ще.
    І вдячно б цьомав руку.

• Подобається Подобається x 2
  18. forester

Так это не моя трактовка, это я привёл цитату, приписываемую С. Джексону. Впрочем цитата довольно спорная, согласен.

Отнюдь. Просто им в головы забили... не верное представление о национализме как таковом. На Украине, одно время, некоторыми политическими кругами исподволь подменялось понятие национализм и патриотизм. Оттого и произошло смещение в сознании и укрепление представления того, что национализм это явление того же порядка, что и патриотизм. Вот те 36% и запутались...

19. VasMT

Та я Вас прошу...
    Який голодомор у Львові? о_О
    Напевно, що так...

20. Romko

я з впевненістю можу сказати те ж про зазомбованих совдепівськими агітками читачів отого плюгавенького видання.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)