Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: Націоналізм

Где?
    Где оправдываются и намагаются?
    Я что-то пропустил? :cowboy:

2. Salata

Salata Well-Known Member

Ностальгия по СССР? Одно время часто про себя мысленно говорила "спасибо", что его нет. Теперь это просто история и мое детство, жизнь моей семьи. Что было, то было.

Русский язык никогда не был единственным возможным языком общения.
    Российские преступления против человечества? Круто. Сказать нечего.
    Советская власть мне не мама и не папа, и я не советская, я русская.

И это сложно, наверно, понять, что, живя в Украине я могу заработать миллион или получить какую-то международною премию, но я никогда не стану полноценным человеком в глазах украинских националистов. Нет путей.

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

бачите - про націоналістів нічого не скажу - незнайомий я з ними.
    Але з вашими висловлюваннями - ви маєте всі шанси, навіть мільйон заробивши - залишитися українофобом звичайним в очах не тільки українців ;)
    --
    Навіть якщо не позиціонувати росіян як "правонаследников" СРСР - то ваші висловлювання "УПА - бандити!" - чітко позиціонують вас як захисника катів-нквдистів. І того строю, що породив той народний опір, який в результаті трансформувався в УПА.
    --
    А росіяни (російська армія) нелюдськими жорстокостями ще у 18-19 ст. уславилися. Але в радянській школі ту тему старалися не розкривати ;) А те, що ви, забувши СРСР - не забули його шкільну науку - це свідчить тільки на користь радянській пропаганді ;)
    --
    До речі - як ви ставитеся до бійців РОА?

• Подобається Подобається x 1
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

У мене швагер(так ся стало)сірієць,араб за 5 років навчання у нашому медінституті і 2 роки практики в Тернополі,розмовляє по-українськи не гірше від мене..А,коли злий,шлякує,як уродзоний поляк.А ще він знає англійську і французькі мови.
    Тому мене дивує волання декого про неможливість навчитися розуміти українську мову.

5. Salata

Salata Well-Known Member

Я вобще не сужу людей по национальности. Не могу быть украинофобом.
    Кроме того, не могу быть полноценным человеком в глазах любого националиста, т.к. только официальных национальностей во мне три, еще две неподтвержденные.
    Мы же с Вами договорились - УПА я бандитами не считала и не считаю. Почему они возникли - представляю, методы их борьбы вполне соответствуют тому времени. Насчет героизма - сложновато, учитывая территорию их действий, методы и цели. Сюда же можете включить РОА. Не вижу между ними (УПА и РОА) большой разницы, только национализма в последних не было, поэтому не было своих трагедий с мирным населением.

А какие армии в то время были гуманные? Приведите пример, будем чествовать вместе. Только, пожалуйста, из тех, у которых хоть что-то получилось.

Кстати, в советских школах вобще ненависть не прививали. Ни к фашистам, ни к царской власти. Очень многое умалчивали.

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Сьогодні по ТБ був фільм про звірства "савєцьких". Здивували дві речі: 1) як можна навчити руського (та навіть східняка) так розмовляти галицьким діалектом, що його від місцевого не відрізниш. Ну ще одного-двух, ну 10. Але сотні?? 2) якісь однобокі і зовсім немотивовані звірства (у вбитих відрізали вуха, виколювали очі, дівчинку живою в землю закопали).

7. Romko

8. afterstep

1) Степаничу - історію пишуть (читайте - брешуть) переможці.
    1а) Влада Рад трималася в основному на покидьках - у всіх народів покидьки зустрічаються
    1б) відповідно, і в ЗУ знайшлося пару відсотків "люмпенів"
    1в) те, що ви всі події та персоналії того антирадянського руху пробуєте якось вирівняти по якомусь усередненому ярлику - свідчить про ваше незнання теми, і спробу якось довести, що радянська брехня була щирою правдою - у всіх інших випадках брехнею (зробіть си короткий огляд репресій/голодоморів?), а от саме у випадку з УПА - правдою
    1г) і для цього ви не гребуєте якимись старими плітками/напівбайками, розказаними невідомо ким і при яких обставинах - вам все одно яка сажа, лиш би очорнити те, що (ви з дитинства так звикли) має бути чорним
    2) навіть дуже розумні люди будуть свято вірити в брехню, що закріпилася в їх головах у дитинстві. Спогади дитинства - сильніші за розум
    3) ненависть до УПА - чудовий спосіб відвернути увагу від більш "побутових" проблем. Зауважте - УПА - це проблема Східної України, причому - свіжа. Виникла майже разом з феноменом Януковича.
    4) в нас тої проблеми немає. Наші діди припинили війну в 60-х. У вас - війна триває, і ви пробуєте нам довести, що це - наша війна. Старайтеся.
    ==
    Але це війна у ваших головах.
    І брехня - у ваших головах.
    Пробуєте укріпляти схили яру "Схід і захід разом!" та поглибити той яр - вперед! Це тільки на руку вашим обранцям. Тобто ви - дієте правильно, згідно лінії партії.
    --
    Мене втішає тільки те, що в середньому ваші лідери виграють у вас...
    Ну, з точнісю до вибухів...

• Подобається Подобається x 2
  9. Степаныч

Цитати: "особовий склад спеціальних груп нічим не відрізнявся від- бандитів УПА, що вводило в оману апарат живого зв'язку та ватажків УПА й оунівського підпілля.". "Станом на 20 червня 1945 p. всього в західних областях України діє 156 спецгруп із загальною кількістю учасників у них 1783 особи.

Тобто все ж таки СВОЇ. І дуже немало. І всі садюги... Цікаво, а скільки на той час було "справжніх" вояків УПА?

Додано через 2 хвилини
    Я про фільм, де свідчили прості люди.
    afterstep-е... Перебор, ІМХО... Навіть продовжувати немає бажання...

10. Salata

Salata Well-Known Member

ДА? А это кто?
    "Як передає кореспондент УНІАН, акція прихильників УПА мала відбутися в Сімферополі біля пам`ятника Тарасу Шевченку, проте на 12.00 – час початку акції – площу перед пам`ятником було оточено співробітниками міліції (близько 200 осіб), а також бійцями «Беркута»."

http://crimea.unian.net/ukr/detail/381

Между прочим, памятник Т.Шевченко был подарен жителями ЗУ (Львова, кажется, точно не помню) и никому не мешал, с некоторых пор и цветы там часто бывали... Что теперь там, интересно, будет?

И тему УПА начал поднимать наш президент, до этого она волновала тех, кого должна была волновать. Про Тягнибоков и Шкилей вобще молчу, а ведь они не последние в рядах украинской "демократии".

Знаете, позволю себе пошутить: чтобы так извратить западную идею демократии, как это делают некоторые националистические политики в Украине, нужно быть немного русским :)

11. Romko

На жаль,молитва :"Боже,нам єдність подай" актуальна для українців у всі часи.Тоді,дякуючи амбіціям провідників відбувся розкол(Бандера-Мельник),який розвалив боєздатну армію і зменшив їхні і без того невеликі шанси.

12. Mike

Mike Well-Known Member

Начебто все правильно, а перекручено якось. От якщо залишити тільки другу частину (ідеологія, теорія та соціальна практика) все стає на свої місця.
    Дійсно, стан свідомості етносу і орієнтація людей є вже вторинними від ідеології, бо етнос складається з людей які орієнтовані і націоналістично, і ні. А казати що націоналістичне є природнє некоректно, бо природнім є тільки етнічне відчуття та позиціювання себе, а націоналізм більш складне явище, в якому етнічна складова лише використовується для перних цілей.

Ну, по-перше, отак одразу писати що цвіт народу - націоналісти, то схоже на "партія - ум, честь і совість..." :).
    По-друге, процеси у другій половині 20-го сторіччя, які згадуються, носять назву антиколоніальна боротьба, і націоналізм був лише однією силою з багатьох, одним фактором, і не вирішальним.
    По-третє, хто знає що таке "нація"? і чому треба обов`язково в неї аж бігом перетворюватися? :) Мені взагалі видається, що "нація" - це такий собі блеф, термін-паразит, бо трактують його кому як заманеться, і користі від нього ноль. От скажіть, в США є нація? :)
    По-четверте, якщо вже слідувати усталеній націоналістичній концепції розвитку України, то не "націоналізм... вступив у свій черговий етап", а український народ :), тобто, безграмотне формулювання, не кажучи вже про помилковість самої тези, бо у 91-му стався дуже рідкий історичний випадок, коли випав шанс стати державою Україна, і їм скористалися, але не народ, а партійна та комсомольська номенклатура.
    І на додачу, "націоналізм, як один із способів розвитку світової співдружності народів" ніколи не існував, бо то був би націоналістичний інтернаціонал :). Націоналізм слід розглядати окремо у кожній країні як за цілями, так і за методами, бо рекламоване відмирання націоналізму і перетворення у патріотизм щось поки ніде не сталося :), бо цього й не може статися (бо націоналізм - ідеологія, а патріотизм - почуття, існуюче незалежно від ідеологій).

Повна плутанина. Тобто, відстоюючи право на державність усіх угрупувань України, український націоналізм не заспокоїться поки на території України не створяться держави українців, кримських татар, циган, русинів і т.д.? Ні ж? Хіба за це виступала ОУН?
    Тут чи оунівці були не справніми націоналістами, чи подане вами формулювання писав якийсь "політтехнолог".
    І ще на додаток. Отак писати - "Головною в націоналізмі є ідея державності та незалежності, самостійності. Але держава — не самоціль, а форма й засіб організації повноцінного життя народу." - це для дитячого садочку. Будь-яку ідеологію слід визначати по двох позиціях - цілі та засоби, і все, все інше - пусті балачки. Так воно і в технічних системах, коли алгоритм керування оцінюється по здатності перевести об`єкт з однієї точки в іншу, але в умовах накладення обмеженості на потужність джерела живлення.
    Припустимо, що ціль це здобуття державності. Лишаються засоби, методи. Тобто, що припустимо використовувати для досягнення цілей, а що - ні. І буває таке, що методи припускають такі, що люди після цього вже втрачають людську подобу, тоді вже і цілі втрачають свій сенс. Тоді не важливо що було цілью, вона все одно не досягається, лишається тільки накоєне. Так сталося з комуністичною ідеологією у нас, теж саме стосується й націоналізму.
    Любий політик-початковець, знаючи цю просту арифметику, може намалювати людям будь що, обіцяти все що вони хочуть, знаючи, що цілі лише намальовані гасла, які рідко коли досягаються, проте в обмін народ йому дає те, що йому потрібно не колись, а зараз - владу. Сучасний приклад в Україні - Тимошенко. Зветься "обіцяй", все що завгодно :)

13. afterstep

Степаничу - приклади перебору:
    1) як ви думаєте - скільки серед мітингувальників - галичан?
    2) чи вже Сімферополь - галичина?
    3) чи може це звичайні провокатори - але, по результатам виборів - яка партія перемогла в цьому регіоні?
    ==
    і на основі таких "смалених фактів" - галичан у всіх ваших бідах звинувачуєте? - самі собі збитки робите - і невістку шукаєте?

14. Степаныч

А чому питання до мене???

15. Salata

Salata Well-Known Member

"УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 966/2007

Про відзначення 65-ї річниці створення Української повстанської армії

З метою відновлення національної пам'яті та історичної справедливості, зміцнення суспільної злагоди, консолідації суспільства та з нагоди 65-ї річниці створення Української повстанської армії, на підтримку ініціативи широких кіл громадськості, Світового ювілейного організаційного комітету з відзначення 100-річчя від дня народження Романа Шухевича та 65-ї річниці створення Української повстанської армії постановляю:

1. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям:

розробити за участю громадськості заходи щодо відзначення 14 жовтня 2007 року 65-ї річниці створення Української повстанської армії;"

Поосторожнее с терминами.
    Партии в этой акции участвовали вполне официальные и поддержку им оказывают вполне известные регионы.

16. zet

zet Дуже важлива персона

Я сегодня смотрела российский канал "Культура". Речь же вели об Украине, нашей федерелизации, украинизации в далеком будущем, поясняли почему это недопустимо. Мало того, вспоминали Канаду с её Квебеком и тем, что Франция очень активно вмешивалась в процессы сохранения французкого языка в Канаде. А приглашен был в качестве эксперта господин Затулин....
    Так что, покой нам только снится....

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Народ, хто пояснить мені ЩО таке націоналізм. Це той, хто любить свій народ, чи як?

18. Romko

Нє,Симоненко каже,жи то убійци.прислужники фашистів...

19. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

:naci: а шо вже не можна любити свою Батьківщину?

20. afterstep

і в цих словах має купу послідовників - які в інших питаннях йому не вірять. от тільки в цьому - Симоненко "оракакл"...
    Гарно і коротко Кравчук висловився в останній свободі слова в Шустера - всім писки заткав... мається на увазі - в студії.
    __
    Бо всеукраїнська вакханалія - лише починається.... Народу потрібен образ ворога - щоб той розумів, чого він в постійній "зоні бойових дій знаходиться". Поки свого не створили (тобто не доробили до кінця - потрібен час, щоб люди звикли до "рубання мізинців за мову" і говорили цю брехню як факт доконаний) - так от, поки свого образа ворога не доробили - будуть користувати зі спадщини радянської пропаганди...

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)