Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. zherech

zherech Well-Known Member

Боюсь Вас разочаровать,но россияне не боятся Бандеры,более того подавляющее большинство даже не знает кто это такой.

---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ----------

Ну и как? Много российских террористов возле памятника словили:)

• Подобається Подобається x 2
  2. Spika

Spika Well-Known Member

Несмотря на то, что вы используете грубость, но правдивее ваши посты от этого не стали. Я тут уж не знаю кому и верить, вам или львовским депутатам (хотя о чем это я? Кому там вообще можно верить?):
    Кроме этого национально озабоченные граждане срочно бросили клич на счет добровольцев, для еще более тщательной охраны памятника. Нашлось 50 морозоустойчивых. А от чего ж и от кого ж так охранять-то? От великой народной любви?
    Разоблачите меня! Дайте ссылку, что милицейский пост около памятника снят. Раз вы не такой врун, как я.

Доказано историей, что с приходом сил, которые вы называете "украинские" бардак только начинается.

Не, отут давайте не путать... Мухи отдельно, борщ - отдельно... Патриоты и националисты для меня не одно и тоже. И если вы потрудитесь открыть словарь, то обнаружите, что к счастью вменяемых людей у этих терминов абсолютно разные определения.
    Тем более тут, в этой ветке уже очень долго мы все пытаемся выявить черты и дать определение особой, уникальной форме идеологии, которую в Украине называют украинский национализм. Я, например, еще так и не проголосовал в тематическом опросе, что ж такое национализм - зло или так себе... Разобраться хочу.
    Но как только доходит до обсуждение конкретных черт того, что вы называете "украинский национализм" вы почему-то сразу перепрыгиваете на обсуждение ущемления прав в России, гаде-Путине и врагах-москалях... А может, если вы меня убедите в националистической правоте и честности, то случится, как сказали в одном мультике - "Ваня, теперь я ваша навеки!".
    Не отвлекайтесь. Расскажите ж нам для кого националисты хотят построить Украину. Для какого-то класса, для какой-то этнической группы, для предпринимателей..? Для кого? Кто рулить-то будет?

Русские на своей исконно русской земле Киевской Руси не могут быть меньшинством априори.:morning1:

3. kym

kym Well-Known Member

Отут і собака зарита. Ви ніяк не хочете признатися до своєї батківщини - московського царства... Петро 1 обізвав вас росіянами, а до того ви були московити. І було до того і після того дві держави в однієї столиця Київ у другої Москва. Потім через деякий час держава з столицею Москва захопила державу з столицею Київ і Київ перестав бути столицею, але лишився головним містом для людей які завжди вважали Київ своїм головним містом. Потім Київ знову став столицею для людей які жили кругом Києва... ну так де ваша етнічна батьківщина ? та що з столицею в Москві чи та що в Києві.
    Рускі бувші московити ніякого віднощення до Київської Русі не мають, бо коли існувала держава Київська Русь то такого народу як росіяни і в помині не було. А Петро1 задумав вкрасти для себе історію другого народу, що і почав робити змінивши назву з московитів на росіян. А потім усі керівники російської імперії в тому числі і советської поступово присвоювали собі історію народу який сьогодні називається українським - так роблять усі окупанти - це класика.
    Ваша цитата
    сто процентне підтвердження цього. І через те ви не визнаєте історію ОУН -УПА бо це була єдина сила яка боролась з російською окупацією напряму. І через те Путін своїх противників обізвав бандерлогами, бо ідеї ОУН УПА до тепер мішають російському великодержавному шовінізму наложити лапу на Україну... Більше того ці ідеї є смертельно небезпечні для самої рускої імперії під назвою РФ бо ними можуть скористатись татари башкири і інші. Першими були чеченці... але перший блін завжди комом.... Точно відомо що буде і другий блін і наступні - це все в переді.
    Але поїзд уже поїхав і назад дороги немає... ви не хотіли виїхати на свою етнічну батьківщину ну то або асимілюйтесь серед українців, або залишайтесь росіянами, але тоді ви національна російська меньшина хочете ви цього чи ні . ким бути ви самі вибрали ніхто вас не заставляв

• Подобається Подобається x 1
  4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

взагалі-то, "ближе, бандерлоги" - це з іншої опери :)

http://www.youtube.com/watch?v=fTxdIPyt3rM

• Подобається Подобається x 3
  5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

У них інші об'єкти для терору: Пушкін, Пагорб Слави. Хто ж за них вандалізмом займецця?

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы об этом?

тут явно поработали те, кто помогал перименовать улицу Пушкина - в Чупрынки. Видимо - чтобы не было "провокаций" с табличками?
    Вообще - Пушкину в Галиции - не везет... В Калуше Лукойл (как владелец "Карпатнефтехима") хотел установить на улице Пушкина бюст. ТАК ведь - не дали! Заметили, прозорливые наши, ползучую "зрусiфiкацiю"... :)))

Питання про встановлення погруддя поету Олександру Пушкіну на вулиці його імені навіть не виносилося на засідання чергової вісімнадцятої сесії Калуської міської ради. <....> Натомість депутати розглянули питання про встановлення меморіального каменя в сквері на вулиці Пушкіна. Та навіть без пам’ятника Пушкіну дискусія довкола цього питання розгорілася не на жарт.
    Депутат від НРУ Леся Кирилович нагадала, що на громадських слуханнях, які відбулися 8 листопада, було прийнято звернення ще з однією вимогою – перейменувати вулицю Пушкіна на вулицю Івана Мазепи, патріота України, який поклав своє життя на вівтар визволення українського народу і нашої держави від московського поневолення. Проте виступаючі депутати були категорично проти такого перейменування, оскільки воно потягне чималі витрати для кожного жителя вулиці при переоформленні документів на право власності на житло, на земельну ділянку, автомобіль і т.д. І, взагалі, спочатку потрібно запитати самих мешканців вулиці Пушкіна, чи хочуть вони такого перейменування?
    У міського голови Ігоря Насалика виникла чергова ідея – створити у Калуші алею класиків світової літератури. Чи не спіткає її доля всіх пам’ятників, про будівництво яких свого часу приймала рішення міська рада? Тому постійно діюча комісія з гуманітарних питань має скласти список 70 світових класиків, у тому числі й українських, із яких буде вибрано 10, бюсти яких і розмістять на алеї. Де? Це також повинна визначити гуманітарна комісія. Цілком імовірно, що в парку культури і відпочинку імені Івана Франка. А калушан запитали, чи потрібна їм алея класиків світової літератури?
    Загалом, депутати дали дозвіл ТОВ «Карпатнафтохім» на реконструкцію скверу на вулиці Пушкіна та встановлення там меморіального каменя.

Вообще - чем бы еще озаботились депутаты в Калуше? Город опасен для проживания - место экологического бедствия - а у депутатов идеи о переименовании улиц... И ведь - "москалей" там нет - одни "идеологически выдержанные" депутаты! Вот и ответ некоторым господам, пишущим о том, что мол "спражня українська влада" наведет порядок...

P.S. додав Леся Подеревянського из цикла "Павлик Морозов" - о во "свобода" и их воззрениях на культуру и людей - на примере Гайтаны.
    Там много непечатного - поэтому сразу предостерегаю от просмотра неокрепшие души. Только для взрослых ;)

Останнє редагування: 6 бер 2012
  7. iso

iso Well-Known Member

Дуже характерна риса "національнол озабоченного"

8. - почему не могут? Сербы в Косово стали меньшинством "на своей исконной земле" и вуаля. Один конфликт и их теперь вообще там не стало (те анклавы, цепляющиеся за границу с Сербией, даже на диаспору не тянут).

9. tropico

tropico Well-Known Member

а вот прийшли російські сили в виді чорноморського недофлота и рознесли СНІД:

Черноморский Флот — рассадник СПИДа в Крыму
    По количеству инфицированных смертельным вирусом на 100 тыс. жителей Севастопольский регион занимает лидирующую позицию в Украине — таковы последствия пребывания Российского Черноморского Флота в "городе русской славы".

Об этом сообщила заведующая местным центром борьбы и профилактики ВИЧ/СПИД Лариса Березина.

По ее словам, если раньше в городе на протяжении года на учет в среднем становилось 150–170 человек, то за 10 месяцев текущего года этот показатель достиг 207. Всего же на учете в центре находятся 1013 человек, из которых больные СПИДом, – 163, причем 98 заболели в этом году.

Березина выразила сожаление, что "Севастополь входит в первую пятерку наиболее пораженных регионов Украины". По ее словам, по заболеваемости ВИЧ–инфекцией "Севастополь уступает лишь Днепропетровской, Донецкой, Одесской и Николаевской областям, а вот по заболеваемости на СПИД мы очутились на первом месте".

Объясняется это тем, сказала она, что в Севастополе широко распространенная ВИЧ–инфекция среди моряков Черноморского Флота РФ, последней стадией которой является СПИД. По словам заведующей центром, массовое выявление в Севастополе ВИЧ–инфекции наблюдалось в 1995–1997 годах, и в заразившихся тогда пациентов сейчас развивается СПИД–стадия.

В Севастополе за 10 месяцев этого года появилось на свет 42 ребенка, рожденных ВИЧ–инфицированными матерями, что в два раза больше, чем за весь 2005 год.

10. kjk

kjk Дуже важлива персона

руські(русини) так

11. kym

kym Well-Known Member

А яке зас....не діло Лукойлу до того що і де стоїть в Калуші... Нехай платить гроші за те що екологічну шкоду наносить.... типова політика експансіонізму.... там де руский там росія.... блін... калущани самі вирішать де і що має стояти..... а ні щоб якимось єфіопам памятники ставити...

12. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Коли я читаю, шановний пане, Ваші дописи, я радію! :)
    Бо якби хтось захотів поставити десь в нас пам'ятник Шевченко - чи навряд хтось був проти. А якщо і якось облагородити теріторію навколо - так взагалі чудово!
    І щоб Ви не говорили на практики виходить, що люди у Росії розумніше і добріше за вас!

Останнє редагування: 6 бер 2012
    • Подобається Подобається x 5
  13. ORoss

ORoss Well-Known Member

Якщо з іншої опери, то повинно бути якнайближче до хінді "бандар-логи"..Брати московські поєднали більш знайому звукову соціацію.....
    HTML:
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Бандар-лог
    Якщо хтось дасть посилання на факт появи даного слова раніше 1940 року(Кіплінг ввів його в кінці 19ст)- вибачусь перед всіма форумними кацапами і на даному форумі його максимально мінімізую...:blush:

---------- Додано в 20:11 ---------- Попередній допис був написаний в 20:04 ----------

як казали моя покійна бабуся...та що з русинок...-Хай живе і пасеться кацап на Україні!.І від мене особисто -смачного...

14. Spika

Spika Well-Known Member

Правильно вы говорите - собаки тут и роются. Как вы думаете, если бы вы сказали Владимиру Великому или Даниле Галицкому, что они не русские князья, а украинские, при чем именно не русские, чтоб быть подальше от Московии даже в названии, как бы вас казнили? Вот именно по-этому такой глупости не в одной летописи и нету. Эта земля - Русь.
    Я и миллионы таких как я, никогда не жили в московском царстве. Даже в РФ не жили. Мы русские, родились выросли и живем тут - в Украине. И это наша Родина. Ставшая Родиной русских еще задолго-долго до того, как кому-то, временно, захотелось назвать эту Русь Украиной. По-этому приватизировать любовь к своей земле у вас не получится. И чужой родины, Московии нам не надо.

Но опять убеждаюсь, что разговаривать с вами, националистами о чем-то конкретном бессмысленно. Какие бы вопросы не задавали вам по поводу обустройства Украины или сути вашей идеологии вы все равно перепрыгиваете на ненависть к России.

ИЗ ВАШИХ ПОСТОВ и высказываний сторонников ваших взглядов делаю вывод - одной из характерных и обязательных черт украинского националиста должна быть НЕНАВИСТЬ К РОССИИ. Причем именно к России, а не к кому-нибудь другому.

Что значит "не вызнаете историю"?! А как можно не вызнавать историю? Кто-то тут утверждал, что УПЫ не было?

Хотя применительно к теме разговора напросился еще один вывод - характерной и обязательной чертой украинского национализма является героизация одной из сторон гражданской войны, проходившей в 40-50-х годах прошлого века на территории западных областей Украины, политически называемой ОУН-УПА.

Ну, тут комментировать особо нечего. Как сказал "Скрипач" в Кин-Дза-Дзе - оголтелый расизм.

Я отталкиваюсь от платформы, где украинцы, россияне и белорусы, это ВСЁ русские. Просто живущие на определенных историей территориях и говорящие на разных диалектах одного языка, которые не более, чем для удобства ученых-лингвистов названы разными названиями.
    Разве моя национальная платформа так уж страшна? На мой взгляд она намного добрее и всеобъемлющее ваших национальных идей.

Но, благодаря вашей откровенности ярко высветилась еще одна черта характерная и обязательная для украинского национализма - желание, чтоб русские исчезли.
    Неважно как. Растворились, ассимелировались, улетели в космос, переехали из Украину в Россию, а потом уже всей Россией в Китай... но чтоб быстро, все и навсегда. (правда у меня сразу же возник вопрос, а кого ж они будут винить тогда в своих неудачах... Но они пока об этом не думают. :) )

Можете разубедить общественность, что перечисленные мной черты не присущи "украинскому национализму " или присущи еще какому-нибудь национализму в результате чего наше доморощенное явление становится не уникальным?

15. kym

kym Well-Known Member

А чому рускиє а не українці. По правді повинно бути так що той нарід який жив коло Києва 1500 років тому і дальше тут живе і він є предок всіх інших народів які розселились з цієї території. Рускими теперішніх росіян назвав Петро 1 зовсім недавно. І ці росіяни це вже суміш бувших українців з мордвою татарами фінами і іншими північними народами. В чистому вигляді древній нарід Київської Русі зберігся на теперішній Україні. Тому вам був би сенс вважати всіх і руских і білорусів і українців - українцями, а ви вважаєте росіянами. і не є секретом чому то так. Та тому що ви пропагуєте ідеї російських шовиністів - це вони вважають що навкруги все російське... Але скажу вам по секрету що не всі росіяни так вважають... Основна маса росіян вважає себе одним народом а українців іншим народом і ми є просто сусідами. А от руским шовіністам трудно визнати що український народ , має свою власну древню історію і він є прародителем і російського народу і білоруського і навіть хорватського.
    Ви даремно вважаєте що українці хочуть зла росіянам....Простий російський нарід не винуватий що керівники їх держави і мала частина самих росіян хворі на великоруский шовінізм... що називається великая могучая россея. Вони ніяк не можуть змиритись з тим що росія рядова держава так як інші двісті держав на земній кулі. А росіяни просто наші сусіди і нікуда вони не дінуться всі це прекрасно розуміють... а ваші виводи хочуть підкреслити що українці вороги росіян - помилочка.... українці хочуть щоб росіяни не пхали носа в наші спрви.... а російська меньшина не диктувала свої вимоги українській більшості от і все...

16. zherech

zherech Well-Known Member

Ну само собой. Толпый российских террористов выходят каждое утро из поезда Москва-Львов и идут разрушать Холм Славы,а потом во Львоских кафешках деньги просаживают:)

17. -Erebus-

---------- Додано в 09:40 ---------- Попередній допис був написаний в 09:33 ----------

Тобто не від Кримських і Поволжських татар, від Поялків, Румун, Угорців нічого в "української крові" немає? Сумніваюсь я...
    Хіба давню? Адже етноніму "українець" лише 300 років, до того по-іншому ділили.

18. - Вы слышали звон, но неверно определили его источник :) Петр 1-й убедил западноевропейские дипломатические круги называть свою страну не Московией, как они привыкли с конца 15 века, а Россией. Для этого Петр издал указ, предписывающий российским дипломатам всячески убеждать западные СМИ и официальные лица называть его страну именно так, а не иначе.

Чтобы Вам понятнее было - во времена Ющенко украинский МИД активно убеждал Запад писать слово "Киев" так, чтобы транскрипция отражала украинское звучание названия, а не русское. Ваш коллега противополжного лагеря в будущем сможет сказать: Ющенко переименовал Киев на Кыйив? :)

19. iso

iso Well-Known Member

Національна платформа?о_О Шовінізм на генному рівні.
    Такий хід думок мені сподобався:good:
    Правильно сумніваєтеся. І що?:scratch_one-s_head:
    Пане Erebus. Геніальна мисля:good:

20. -Erebus-

Ця "мисля" навіть тут на форумі вже багато разів була озвучена...
    Та і взагалі звичайний всім відомий факт - де тут ґеніальність? :)

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

То що, називати русскіх "угро-мордво-татарами" це все одне що називати українців "ляхо-румуно-татарами"!
    І з логікою тут проблеми, бо тоді спільне в нас лише татарське виходить! :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)