Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Націоналізм

якщо розглядати саме так і тільки так - тоді "російський інтернаціоналізм - явище, що передбачає тотальну русифікацію з фізичним винищенням тих, хто відмовляється прийняти нав'язану йому інтернаціоналістьську ідею та русифікацію. Майно 'ворогів народу' частково йде в скарбницю, а частково віддається 'пильним громадянам', що повідомили владу про націоналістів, для заохочення цих громадян до більшої пильності "
    --
    Давайте брати таки нейтральні означення - а не пострадянські гасла...
    Взято тут: http://uk.wikipedia.org/wiki/Націоналізм
    --
    Ви готові погодитися з таким означенням?

Додано через 6 хвилин
    на додачу - до розгляду - стаття про .... "інтернаціоналізм?"
    http://www.gpu.ua/index.php?id=152074

• Подобається Подобається x 2
  2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вы можете хоть чего обсуждать в чистом виде без привнесения прошлых обид ? :) Ветку открыл с целью обсуждения без привнесения никаких реальностей по поиску общих правил при строительстве государства - модератор закрыл.
    Не хочу соглашаться ни с какими определениями, пока они сами через головы осознанно не прошли. Иначе берем вот тот анекдот, и подгоняем под него фразы и цитаты. И думать не надо и мировоззрение"действенно чисто" с "кровавыми мальчиками" в глазах.

Видимо я действительно "оккупант" и "угрофин-москаль", "татарин", "азиат" и теперь еще равен НКВД :) Что-то во мне не так.

Неужели так безнадежно запущено ?

Перефразируя старый анекдот.
    В суде.
    - А что вы думаете, когда смотрите на кирпич ?
    - Я думаю об агрессивной сути русских и России !

Цель моей ветки была - самим порассуждать и выработать общие правила на простых примерах.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я не буду перефразовувати, а нагадаю анекдот про совєцьку конверсію:
    скільки не мучились конструктори, не вдається налагодити випуск оприскувачів: після зборки, кожного разу виходить Автомат Калашнікова.
    Пост Ваш, Чорнобильцю, "державо-будівничий", знесений до "Націоналізму", оскільки містив ключове слово (і ключову думку?) по цій темі.

Буває. Що поробиш..?

Наспівуючи:
    відна нє судьба,
    відна нє судьба...

4. afterstep

можу. За умови, що опонент робить те саме.
    Але якщо опонент замість вітання дає ляпаса....
    Навіть до читання другого пункту - стає зрозуміло:
    1) тебе стараються поставити в незручну, заздалегідь "програшну" позицію (щоб не сказати позу).
    2) ви хочете обговорювати фашизм та комунізм? - будь ласка, на прикладі гітлерівської Німеччини та Радянського Союзу - у відповідній гілці.
    3) перестаньте за собою тягнути "агітки" радянської пропаганди. Ці моральні покручі порядком набридли. тільки в СРСР нормальне поняття "націоналізм" здобуло "чорнушного" забарвлення - цього було досягнуто традиційним способом: пересмикуванням та перекручуваннням понять. Тобто те, що ви називаєте націоналізмом - називається шовінізм.

Ото ми й почекаємо, доки у вашу голову прийдуть не якісь догми імперії, що зазнала краху - а загальновизнані людські терміни.

• Подобається Подобається x 2
  5. zenyk

zenyk Well-Known Member

я думаю потрібно насамперед визначитись:
    той дім має бути комуналкою з одним туалетом на всі дупи чи всетаки порядним будинком з просторими квартирами для кожної нації?

...думаю, що в будь-якому випадку: інтернаціоналізм в межах імперіалізму/комунізму - програє!

6. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Ви(і не тільки Ви, нажаль) у цьому визначенні ПЛУТАЄТЕ націоналізм з НАЦИЗМОМ.Кордон між ними досить хиткий, але чітко означений.До речі, радянське визначення росіянина як "старшого брата" дуже попахувало саме нацизмом.
    Інтернаціоналізм, як ідея, утопія, бо в ньому зникає визначення нації, воно в ньому тоне. А "Івани, родства не помнящие" легка здобич за принципом: "хто більше дасть".

• Подобається Подобається x 3
  7. afterstep

Павлович - я ваш боржник!!!! особливо за
    - або, простіше - "общность - советский народ".
    Саме "ідеали" та термінологію того штучного виду радянської селекції ви надто часто й демонструєте, Чорнобильцю!

8. І.Павлович

...і будували цю "общность" чомусь співаючи:"Сплотила навеки великая русь"(маючи на увазі Росію),на свідомо підсвідомому рівні стверджуючи тим-не-меньш роль "старшего брата".

• Подобається Подобається x 1
  9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тепер співають те ж саме.Трошки слова поміняли...

10. afterstep

коротко - чим відрізняється російський нацизм від традиційного.
    Все те саме, але на додачу постійні скарги на утиски з боку інших націй, і докори, що мовляв "ми їм добро зробили, а вони такі невдячні" ;)
    --
    Панове росіяни! Я розумію, що тяжко переробити світогляд, зформований "с младых ногтей" (всмоктаний з молоком матері) - але або навчіться не робити "добро" (щоб вас потім не кляли) - або навчіться про зроблене не згадувати ;)
    --
    Ну вже забулися, вже зарубцювалися рани другої світової - чого пхаєтеся їх роз'ятрювати?
    --
    Приклад. Військові поховання в Химках - то своє. То можна знищити.
    А от всього-навсього пам'ятний меморіал, і не знищити, а перенести в Прибалтиці - це справа честі кожного росіянина туди свого носа запхати ;) бо "щемлять" ;)

11. І.Павлович

З цього, до речі, починав і німецький нацизм...

12. Salata

Salata Well-Known Member

"«Декалог» («дека» - древньогрецьке слово, що означає «десять», «логос» - «слово») і досі вважається націоналістами, принаймні, тими, хто вважає себе послідовниками Степана Бандери, чимось на зразок «символу віри». Його склав Степан Ленкавський, один із тих членів ОУН, який у 1940 р. підтримав Степана Бандеру, а після його загибелі очолив ОУН. Опублікований вперше «Декалог» у 1929 р. Пізніше в ньому були зроблені правки, і тут подається остаточна редакція.
    ...
    ДЕКАЛОГ («Десять заповідей українського націоналіста»)
    «Я - дух одвічної стихії, що зберіг Тебе від татарської потопи й поставив на грані двох світів творити нове життя:
    1. Здобудеш Українську державу або загинеш у боротьбі за неї.
    2. Не дозволиш нікому плямити слави, ані чести Твоєї Нації.
    3. Пам'ятай про великі дні наших Визвольних змагань.
    4. Будь гордий з того, що Ти є спадкоємцем боротьби за славу Володимирового Тризуба.
    5. Пімстиш смерть Великих Лицарів.
    6. Про справу не говори, з ким можна, а з тим, з ким треба.
    7. Не завагаєшся виконати найнебезпечнішого чину, якщо цього вимагатиме добро справи.
    8. Ненавистю і безоглядною боротьбою сприйматимеш ворогів Твоєї Нації.
    9. Ні просьби, ні грозьби, ні тортури, ані смерть не приневолять Тебе виявити тайни.
    10. Змагатимеш до поширення сили, слави, багатства й простору Української держави». "

http://www.ukrcenter.com/library/read.asp?id=5857&read=true

Ну и чего после этого спорить о тончайшей грани между нацизмом и национализмом? Какая разница, хоть троеточием назови - к добру это не ведет.
    По этой ссылке с самого начала национализм трактуется как "великая любовь".
    Ну, может и любовь... Своеобразная.

13. levandivka

А мені до душі припав п.6

14. afterstep

а що вам там не сподобалося? десь хоч слово про антиросійські настрої - є?
    Ні - ви його собі самі придумали.
    Цілком нейтральний текст. Як на мене - "моральний кодекс будівника комунізму" або інші компартєйні тексти - значно агресивніші...
    Ви б не хотіли спробувати порівняти - в чому "нацизму" та "фашизму" більше?
    ==
    Чи СРСР - це мрія і мета кожного - і тільки нацисти можуть заперечувати радянське щастя?

15. Salata

Salata Well-Known Member

Коммунистом может быть любой, а два нациста в одной комнате останутся живыми только если они одной нации.

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Там нема ні слова про російську як другу державну мову. А це - неподобство. І чистої води нацизм!

17. levandivka

Ну!..
    А Націоналізм тут до чого?

то тільки татарам все одно, шо вотка, шо кулуметна черга - аби з ніг збивало...

18. afterstep

Якщо забрати слово "комуніст" як незрозуміле - все решта підпадає під совдеп?
    Адже воно так і було - лижеш зад владі, забуваєш рідну мову - виживаєш, інакше - сибірська лотерея, альбо куля на місці?
    ==
    Салато - скажіть чесно: ностальгія розпирає? Невже ви не звертали увагу на матеріали про злочини Радянської влади? невже ви далі вірите, що вона була сама гумання, просто половина населення - то були вороги народу?
    ==
    Чи то просто російський націоналізм, що вимагає визнати російську, як єдину можливу мову спілкування, і всі російськи злочини проти людства (як і царської, так і Радянської ординської армій) - то подвиги і "братня допомога", яку просто невірно зрозуміли?

19. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

Панове !
    Хоч вбийте мене, але не розумію : якого дідька ви (ми) тут усі виправдовуєтеся (-мося), намагаєтесь (-мося) в чомусь переконати громадян Полковника, Чернобыльця "и иже с ними" ? Що за мазохізм такий ? Як на мене , не повинно бути НАШИМ головним болем те, що ВОНИ не розуміють (не сприймають) нашу ідеологію, наші переконання, наш світогляд. Це повинно бути ЇХНЬОЮ проблемою !
    Я от вимушено проживаю в середовищі, світогляд котрого якщо і розумію, то не сприймаю. І що, я заставляю когось виправдовуватись переді мною, чи в чомусь мене переконувати ? - Ні. Я абсолютно згоден, що, той факт, що я не можу завтра зібрати манатки і забратися до Львова - то МОЯ проблема. І не намагаюсь якось впливати на ЧУЖЕ суспільство.
    Отож і перед вищезгаданим паньством не варто розпинатись. IMHO. Як то кажуть, "не стоит метать бисер перед свиньями" (не сприймати дослівно :) ).
    Цілком достатньо буде, якщо вони будуть почувати себе в нас чужими...

Додано через 1 хвилину
    А , здається, вже сприймають... Що не може не тішити... :)

20. afterstep

Ні, пане - все простіше....
    Ото воно все не будується та не будується "вільна незалежна ненька Україна"... Ото будівники подумали - і вирішили - всьому виною українці...
    От якби не УПА, або якщо б українців взагалі не було - то вже давно б збудували...
    --
    Тепер нас в цьому переконують

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)