Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Вот смотрите, меня. чистого москаля учили и научили в школе Мове.
    Мои родители, прибывшие из Рязани и Тамбова во Львов так и не овладели. Но я то овладел. Остались москальские и еврейские одноклассники во Львове. Их дети и внуки прекрасно говорят на Мове. Будут и их наследники говорить. Чего истерим, Панове и Паненки?

• Подобається Подобається x 3
  2. iso

iso Well-Known Member

Ви праві. Я був неточним. На російську мову клас ділився на дві групи. І тим самим загальна кількість навантаження вчителям російської мови збільшилося. А ще зарплата збільшилася на 15 %. Суть сказаного мною помінялася?
    Цікаві документи.
    Постанова ЦК КПРС від 31 червня 1978 р. «Про подальше вдосконалення вивчення й викладання російської мови в союзних республіках»
    Постанова ЦК КПРС і Ради Міністрів СРСР від 26 травня 1983 р. «Про подальші заходи щодо вивчення російської мови в загальноосвітніх школах та інших навчальних закладах союзних республік».
    І ще цифри:
    В 1986/1987 навчальному році порівняно з 1955/1956 р. питома вага учнів у школах з українською мовою зменшилась з 72,8% до 40,6%. Лише 24% дітей, охоплених дошкільною формою виховання, відвідували дитячі садки і групи з українською мовою. Наприкінці 1980-х pp. 700 тис. українців Криму не мали жодної власної школи.
    Це тут: Ю. А. Мицик, О. Г. Бажан, В. С. Власов. Історія України. Навчальний посібник. Київ. Видавничий дім «Києво-Могилянська академія» 2008
    Я також не використовую неправдивої інформації.

А решта вже десятки раз повторювалося і десятки разів давалися відповіді.

---------- Додано в 19:44 ---------- Попередній допис був написаний в 19:42 ----------

Истерять переважно Господа

---------- Додано в 19:46 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

"Истерят" переважно Господа. До краю притиснули російську мову

• Подобається Подобається x 4
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Спіка, я не люблю відсилати до Вікіпедії, але хоча б туди для початку загляньте. Там багато відповідей на Ваші питання.
    Ви про Д"Артаньяна і мушкетерів? )))
    А для "сейчас", Спіка, є тема "Сльози за совком" - ідіть там поридайте. Напишете ще один оффтоп - тема для Вас буде закрита.

• Подобається Подобається x 3
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ті, хто вміли, давно "на Соловках" гниють.
    Забули?
    А ми пам'ятаємо...
    http://www.youtube.com/watch?v=EEXeMxxFrWU

Останнє редагування: 11 лют 2012
    • Подобається Подобається x 4
  5. Spika

Spika Well-Known Member

Я тоже не люблю отсылать людей... Я просто шутил, но вижу вы не уловили юмора. Дело в том, что кроме сталинского насильственного переселения некоторых народов, при СССРе было и массовое переселение русских людей по разным республикам. Так, что количество пострадавших сторон неоднозначно.

Фильмы были разные. Но это был качественный продукт, произведенный на украинских киностудиях. К сожалению сейчас этим нам особо не похвастаешься.

Не надо злиться на очевидное. Никто тут за совком не рыдает, кроме тех, кто пытается или советует внедрять национально-идентифицирующие или идеологические вещи насильственно. "Насильственно", это ведь был именно совковый прием.
    Вопрос пропаганды национальных особенностей, это между прочим часть доктрины национализма. В том числе и украинского. И делать это нужно уметь. А суметь можно только научившись. Учиться можно на примерах. Плохих и хороших.

Одним из удачных примеров такой пропаганды, на мой вкус, могут служить совместные различные украино-российские телешоу. Типа "Две звезды". Там российские артисты частенько поют песни на украинском языке. Продукт разумеется не шибко интеллектуальный, но в плане пропаганды украинского языка вполне уместный. Ведь потом российские певцы частенько признаются в любви к украинскому языку. А это реклама и для "там", и для "здесь".
    Хотя это безусловно капля в море работы.

Вот вы, например, писали, что тоже занимаетесь сохранением национальных традиций. Политики вам в этом деле хоть как-то помогли, или только "радуются" вашему энтузиазму и отсылают в мэрию?

Если корни нынешних проблем государства искать в столь далеком прошлом, то просвета для будущего там можно и не найти.

Украинскому народу конечно хлебнуть горюшка за свою историю пришлось немало. И от своих домашних доброжелателей и от соседских... Не говоря уже за "друзей" из дальнего зарубежья. Но таланты у нас еще рождаются. А вот пропаганды им, хотя бы в виде рекламы, не говоря уже о материальной поддержке, качественной делать еще не научились.

Но вопрос украинского языка, украинской культуры и украинской идентичности, это не вопрос. Они были, есть и будут. Согласитесь, что людей, называющих себя националистами и якобы борющихся именно за сохранение указанных понятий, эти понятия фактически ведь интересуют вторично. Для них первыми стоят именно идеологические вопросы - смена истории, смена героев, смена векторов между "друг и враг" Украины... Разве не так? Ведь для наших рвущихся в парламент "патриотов" даже полтавчанин, в двадцать пятом колене украинец и не слова не говорящий по-русски, не считается НАСТОЯЩИМ украинцев, если он празднует 9 Мая и не считающий Мазепу и Петлюру порядочными людьми. Он для них конечно лучше, чем "москаль", но и душок его уже кой-кому будет не сильно нравиться. А это не совсем уже национализм, так как вычеркивает этого полтавчанина за черту не по национальному признаку, а по идеологическому.

• Подобається Подобається x 5
  6. levandivka

Хто сказав?
    Не набридло з нацизмом змішувати?

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Давно пора внести ясність в визначення понять.
    Межа дуже тонка...

• Подобається Подобається x 2
  8. levandivka

В совєцький моск? Це можливо? :)

• Подобається Подобається x 1
  9. VasMT

10. coolzak

coolzak Well-Known Member

а чому тільки цвяхом-"учітеля" були більш вигадливі-штик.сокира.ніж.

11. Полковник

Полковник миється в бані

Ну, почему?
    Вот:

12. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

По собі скажу - важко, але я стараюсь. І вже не перший рік, але настільки тонка межа та велика кількість спекуляцій на даних поняттях, що чесно кажучи - складно.

13. levandivka

Спекуляцій завжди багато. Тільки не всі то споживають/пігодовують.
    А про яку межу мова?

Останнє редагування: 12 лют 2012
  14. Luna

Про цю...
    Не всі?) Просто годувальники різні. Може, й не всі, але що більшість помітно. Теоретично зрозуміло, що нацизм та націоналізм - поняття різні. Але деякі прояви побачиш - згадуєш про межу.

15. levandivka

Прояви, чи спекуляцію..?

16. Luna

Так, дякую за поправку - саме спекуляцію. Дуже сподіваюсь, що спекуляцію.

17. levandivka

Ви прапорець у хаті вже маєте?
    http://www.youtube.com/watch?v=I1gnK45HiFo

18. VasMT

19. Spika

Spika Well-Known Member

Та вот этот, например - http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=968527&postcount=2051

А этот так вообще все четко подтвердил - http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=965853&postcount=1802

Это по-вашему мнению было что - позиция, спекуляция, провокация..?

Если это "позиция" этих людей, то в оценках украинского национализма права скорее всего мною озвученная концепция.
    Озвученная вами будет справедлива лишь, если вы укажите, что то было неверным шагом.

20. levandivka

Мітинг... :)
    Ні більше, ні менше.
    Одні горлянку дерли, другі то слухали.
    Мені слухати було не цікаво, бо не бачу сенсу.
    Слухати то і робити висновки про націоналізм - невірний крок.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)