Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Вот же ж люди. Цитирует моё определение, просит пояснить, чем другое (не то, которое я использовал) отличается от третьего. о_О :)))

Однако, поясню:

Патриоту важно, чтобы хорошо жили все граждане его страны независимо от национальности. Он требует принятия законов, нужных для достижения этих целей, понимая, что преимущества для граждан одной национальности автоматически (преимущества перед кем?) принижают других. Почему он при этом не должен любить Украину и с какой стати обязан "долюбливать" Россию? Виднее, наверное, людям, по мнению которых "родной" мовой для всех на Украине обязана быть украинская просто "по совпадению титула", и иных вариантов быть не может ну никак. О них ниже (через абзац) :

Националисту важно, чтобы люди его национальности (в нашем случае "титульные") хорошо жили, и законодательные инициативы его соответствующие: обеспечение ПРИОРИТЕТА в развитии титульного этноса, помощь государства (т.е. усилия всех граждан) для развития в первую очередь одной группы, а насчёт других ("гостей") он может и благодушие проявит, лишь бы место (вторую очередь) знали. Для националиста между собой должны быть равны все "гости", а он, на правах хозяина, справедливого и доброго, ужо за этим проследит.

Нацики же - те же националисты, разница только в методах: они не стесняются предлагать ограничения в гражданских правах для граждан страны нетитульной национальности, чтобы таким, незамысловатым способом обеспечить преимущества своей. Ну, и убеждения формулируют порезче. Например:

Останнє редагування: 23 січ 2012
    • Подобається Подобається x 6
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Отож...
    То що там на рахунок "перетрахала"?
    Кого більше? Нас, їх, обох...? Так отож, шановний пане...

• Подобається Подобається x 4
  3. zherech

zherech Well-Known Member

Разные у вас со схидняками понятия об оккупантах. Часто ездил к родственникам в Полтавскую область и поэтому знаю что говорю.

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 18:02 ----------

Села в Полтавский области тоже исключительно украинские.

• Подобається Подобається x 2
  4. kym

kym Well-Known Member

Так я вам про це і говорю.... І причину назвав - на 40 років довше совети мозги промивали.... Відійде старе покоління і все внормується.

5. - опять на 40... Сударь, ну до смешного, наверное, не надо, а? Я понимаю, что Вам лично всё равно, но Вы ж сейчас за "галичан" говорите, на какие ещё 40? :))) С какого по какой годы (пусть примерно, +/- 2-3 года)? :haha:

С 1900 по 1939?
    С 1905 по 1945? :)

• Подобається Подобається x 5
  6. VasMT

Невже націоналізьм відкидає математику, як антинаціональну? :)))
    1944-1941=3
    1939-1920=19
    3+19=22...
    І зникне націоналізьм, як "роса на сонці"

7. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

1. В паспорті громадянина України немає графи національність(для статистики близько 78% українці)
    2. Націоналізм як поняття - це керування нації державою, багато країн Європи перебудовувались якраз на націоналістичних засадах. Нація - це об'єднання вільних громадян й джерело державної суверенності.
    3. Непотрібно путати помірковані течії націоналізму з радикальними. Те, що Ви описали націоналізмом наз. ЕТНОнаціоналізмом, тому називайте речі своїми іменами.
    4. Непотрібно робити висновки про "націоналізм=погано" по засадах партії "Свобода" чи якихось заявах на ТБ!(Це на рахунок "титульної" нації і т.д.)
    5. Для мене, поміркований націоналізм майже нічим не відрізняється від патріотизму (Тобто я не розумію, як людина яка називає себе патріотом України, може називати себе не українцем. Відразу напишу, щоб не виникало питань, для мене українець - це українець, незалежно від мови спілкування і регіону проживання)
    6. Нарахунок ярликів(про "недолюблювати Росію, рідну мову"). Часто помічав тут на форумі, люди з різними поглядами обвішують один одного "москалями", "рагулями", "бандерівцями","націоналюгами" і т.д.
    І накінець цитату, сподобались слова Антонова

8. VasMT

Тим не менше, чомусь 4,7% населення, сміють пропонувати переважній більшості громадян України пакувати валізи.
    Націоналізм - це розбудова держави для нації.
    Різниця між ними тільки в засобах утиску представників інших національностей.
    Потрібно робити висновки по статті Донцова "Дві раси, дві касти, дві культури" та Програмах ОУН. Тоді точно не сплутаєте ні поміркований, ні радикальний, ні тим більше патріотизм, який, на відміну від нацизму та шовінізму, не стоїть в цьому ряду...
    Тобто росіянин, татарин, мадяр та інші, апріорі не може біти патріотом своєї країни, держави, землі...
    Антонов співає добре... А в націоналізьмі розбирається, як баран в нових воротях...

9. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

проблема багатьох громадян, особливо тих, що проживають "з лівого берегу Дніпра" (зокрема, представників "русскіх меншинств", чи "прокремлівсько настроєних"), чи взагалі, на території північного сусіда, що вони не здатні відрізнити "націоалізм", від "нацизму". Наприклад: "Львов? Так там же националисты", а що в цьому погано, що нас багато патріотів? Головне, щоб ті патріоти дійсно були спражніми...

10. VasMT

Шановний Speedo78!
    Ви самі собі протиречите. Не погано, навіть дуже добре, що у нас багато патріотів. І багато справжніх, багато показних. І на лівобережній Україні багато патріотів, і теж багато справжніх...
    ПАТРІОТІВ, а не націоналістів.
    А Ви здатні? Не зможете в двух словах пояснити різницю між націоналізмом, нацизмом і шовінізмом. А якщо будете мати бажання, то і між большевізмом... Для повноти картини...

11. kym

kym Well-Known Member

Та що ви тут порозводили демагогію..... Ви десь бачили росіянина чи татарина патріотом франції чи америки чи любого другого нумбо -юмбо... чи тогож американця патріотом китаю чи австралії... якщо хто і говорить що він патріот то бреше... бо помирати за цю країну у випадку війни фіг буде ...втікне до себе до дому де родився і де його батьки родились і там уже буде казати що він патріот. Ви що бумаєте що такі як Спіка будуть захищати україну як прийдеться ... та вони перші чухнуть в тамбовські ліси, або ще гірше будуть з середини займатись "вредітельством" що і зараз стараються робити під виглядом справжніх патріотів... ви до речі теж до них себе віднесли. Та ви поїдьте в москву і почніть там тільки по українськи розмовляти і побачите що з того вийде - ви ж бо патріот... але це не до вас ви тільки в поїзд сядете то вже будете не поукраїнськи говорити... патріоти задрипані. Всі дуже інтернаціоналісти коли про другу державу говорять, а як в себе в дома то не дай бог щось проти себе... попробуйте французу щось проти франції сказати чи рускому що росія не велика держава... от зразу все повилізає хто інтернаціоналіст а хто шовініст. а от як українець каже що україна велика і древня держава то неможна ...то фашист і ще бог зна хто. Ні панове так не буде... україна є мононаціональною державою і корінна нація є в більшості і більшість сама буде рішати як їй жити... а всякі інтернаціональні шавки (рахуй транснаціональні і еврейські посіпаки) поскиглять поскиглять і замовкнуть.

12. VasMT

А за що загинуло 400 тисяч солдат армії США? Що, теж каральні загони? А яка національність у громадянина США? Американська? І не треба рівняти патріотів своєї землі, яки гинули за неї, з героїчними націоналістами, терени Америки та Канади якими переповнені, аж кишить...
    А Ви думаєте ні? А чому? Я, наприклад, можу провести аналогію між українцями, які в складі Червоної армії товкли німака до повного його знищення, та націоналістами, які по циркуляру головного проводу дотримувались тактики невтручання, а після звільнення України - перейшли на підпільний стан. Співставивши це, можна з великою впевненістю сказати, що такі, як Спіка буде воювати, тим більше що знає як це робити, та вміє, а крикуни, на кшталт Михальчишина, в кращому випадку закриється в пивниці. Хоча даю сто проти одного, що чкурне за океан...
    Куме! І їздив, і розмовляв, і пісень співав, і прапори жовто-блакитний та червоно -чорний стояли в мене в квартирі. І національність свою не скривав. І нічого... Як бачите живий-здоровий... :)))
    Чому ж не можна. Можна. Я теж говорю, що Україна велика та древня країна. І на відміну від Вас, мене фашистом не називають і не назовуть. Сказати чому?
    Ну так якого холєри ви дотепер не порішали? Ви - мононаціональні, ви - корінні, ви -більшість... Чого соплі жуєте? Чого не рішаєте? А я Вам скажу чого... Бо націоналізм в суті своїй - тримається на силі та диктатурі, бо загальнонародної підтримки мати не може. Бо вождізм та диктат неприродний вільній людині, вільному суспільству... Стриянин Лев Ребет тому і відійшов від ОУН(б), звинувативши Бандеру в тоталітаризмі та авторитаризмі. Зробивши невелики логічні висновки випливає единий висновок - вас мізер, 4,7 відсотки...

• Подобається Подобається x 6
  13. kym

kym Well-Known Member

Хе..... а ви думаєте американці брали б участь в другій світовій, якщо б японці не напали на Гаваї= США..... вони захищали свої території.... і прийняли правильну тактику - краще за свою землю воювати на чужій території І воювали вони за велику Америку а не за велику Францію чи бельгію. Ви у свому інтернаціоналізмі вже зовсім запутались, а може і спеціально путаете... тільки робите це примітивно. А герої націоналісти які спасли свої життя від більшовистського терору - зробили свою справу - їхні нащадки і їхній дух (якого до тепер боїться кремлівська влада) розвалили советську імперію і створили незалежну Українську державу в якій ви тепер і живете... ви думаєте хто перший почав мітингувати у Львові і звідси все пішло по Україні... так що честь їм і хвала що зуміли дожити до теперішніх часів
    Ага товкли.... товкти почали після цього як німак у відповідь на сталінські провокації почав села українські палити... от тоді справді почали товкти а до того мирно чухали назад... ім до дупи було те що німак сталіна за ноги хотів повішити, я не думаю що ви не знаєте як воювали українці перших півтора року і як воювали потім. А УПА ставило вищі цілі ... ті які здійснилися в 1990 році, а не було б УПА і не було б 1990 року це ж ясно як божий день. А такі як Спіка приходили потім виселяли українця з квартири яка їм подобалась і всибір а квартиру собі.... так ведуть себе окупанти.... Американці в Німеччині так себе не вели.
    Так тільки тому що занадто толерантні.... думали що такі як ви і Спіка сприймете державу україна і будете вважати її своєю батьківщиною.... помилились більше так не буде. А диктатура потрібна і буде..... вийти з ситуації в якій опинилась україна інакшим методои не вийде. Поки що варіант типу Піночет у Чилі якраз і позволяє швидко і єфективно вирішити всі питання. І в народу це розуміння вже є.... а раз є розуміння то буде і свій Піночет.

• Подобається Подобається x 1
  14. zherech

Много раз наблюдал картину в поездах Москва-Львов. Хлопцы из сел Западной Украины ехали в Москву и МО на заработки. Почему то до пересечения границы разговаривают на украинском ,пьют водку и клянут москалей,а после пересечения границы с РФ москалей не клянут,разговаривают тихонько и стараются на русском общатся,даже между собой. Не патриоты ,наверное:)Или может объяните сей парадокс?

---------- Додано в 07:18 ---------- Попередній допис був написаний в 07:13 ----------

Очень -очень боится.:) Вот у них забот других больше нет:) А советскую империю развалили в первую очередь М.С.Горбачев,а не герои-националисты.

15. Мікі

Мікі Well-Known Member

Перед Горбачьовим Україна до цього часу в боргу. Йому, по совісті, треба нам пам'ятник до неба давно поставити.
    Наші заробітчани ваш йізик лапотний просто для роботи удосконалюють, зароблять гроші і повертаються до мами, а от шо вас, болотних на український сайт влєчот, пояснити важко:haha:

16. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

:biggrin::biggrin::padonak: Мы пахали,блин.А теперь те "нащадки" усиленно Украину разваливают.Не , ей Богу , только разваливать и научились

17. zherech

Так чтобы "муруваты"язык то не особо надо знать:)И интересно почему они его "удоcконалюваты" начинают сразу после пересечения границы и создается впечатление,что начинают "cпивучу и соловьину"забывать?

18. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Так это же совесть надо иметь , а с этим у вас дифсит

• Подобається Подобається x 2
  19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А в Україні він їм нащо?
    Це тут у багатьох, особливо коли бажання є велике, аби бажане стало дійсним. ))

20. VasMT

У Вас з очами все добре? Вкотре питаю - якої національності були солдати армії США?
    Добре, розвалили, створили, живуть... Результат де? Їхні нащадки змогли друлити вселенського монстра - СССР з його вірним цербером КГБ. А от люстрацію приміром зробити не змогли, заборонити КПСС не змогли, свого президента поставити не змогли... Рівень життя зробити людський не змогли... Не підкажете, куди дух дівся? ;)
    :))) :good:
    [​IMG] Погано Ви знаєте наш народ... Це й не дивно...

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)