Націоналізм vs патріотизм

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем VasMT, 30 тра 2012.

?

Просто віддайте свій голос

1. Патріотизм

8 голосів
    32,0%
  2. Націоналізм

3 голосів
    12,0%
  3. Патріотизм і націоналізм - синоніми

14 голосів
    56,0%
  1. Comte Mouravieff

Comte Mouravieff миється в бані

Стерти - много ума не надо. А говорите про свободу. Вот расскажите мне про свободу слова в данном контексте. Неужто для вас она - заборы марать? И стирати все, что по теме? Тогда выход один с вами - действительно, повывишувати.

---------- Додано в 03:09 ---------- Попередній допис був написаний в 03:07 ----------

Уже сейчас есть глобус Украины, Планета обезьян, а очень скоро - международный шахматный конгресс во Львове! А вы говорите - крымские татары и Австро-Венгрия

---------- Додано в 03:11 ---------- Попередній допис був написаний в 03:09 ----------

то что я и говорила, по вашим определениям. Патриотизм - любовь к джунглям, а нация - любовь к породистым собакам

---------- Додано в 03:13 ---------- Попередній допис був написаний в 03:11 ----------

Меня гораздо более заинтересовало в этом плане слово каста. 3) класс, сословие, каста, разряд, слой (optimatium C); секта или школа (Epicureorum C). и это: 6) pl. (= gentes) языческие народы Tert
    II Nātio, ōnis f.
    Нация, богиня рождения C Миф о Ниобе читали? И богине Лето?

2. Василь

Василь Well-Known Member

Я не ототожнюю! Але серед націоналістів таке ототожнення дуже поширене, мабуть...

3. Comte Mouravieff

Comte Mouravieff миється в бані

The moral debate on nationalism reflects a deep moral tension between solidarity with oppressed national groups on the one hand and the repulsion people feel in the face of crimes perpetrated in the name of nationalism on the other.

Слово национализм замарано многочисленными преступлениями, вы сами это пишите. А слово "патриотизм" - нет. Почему?

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Хто міг сказати таким штілем, з таким пафосом? Націоналіст чи патріот? Британський націоналіст чи український патріот? Чи можливо навпаки? Британський патріот або український націоналіст...

---------- Додано в 12:38 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

Виходячи з цього, і відповідно із ознак і націоналізму, і патріотизму, кримські татари являються патріотами України, разом із тим являючись татарськими націоналістами. Але входячи в українську націю механічно, не можуть одночасно бути українськими і татарськими націоналістами. А от бути і татарськими і українськими патріотами - безумовно.

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ваші босси з донецкого клану не патріоти в любому значенні слова? Вони кріи своїх донецких нікого не визнают взагалі, всі ключові пости - Макіївка і Єнакієве, решта їкшо і співпрацюют - то під керівництвом своїх людей.

6. - так считают все украинские националисты, но далеко не все украинские патриоты.

• Подобається Подобається x 2
  7. Василь

Василь Well-Known Member

Перш, ніж дискутувати по-суті, прошу пояснити! А росіяни входять в українську націю чи ні?

8. - утверждение даже если верно, всё равно не обосновано. Украинские националисты если и бывали патриотами СССР, то редко (но тут понятно, империя зла, чего сравнивать) и ДО ПЕРВОГО случая развалить и утвердиться. А вот эта особенность для "нетитульных" националистов выглядит закономерно.

9. VasMT

В даній гілці ми пробуємо розглянути суть цих явищ, і пхати в ту саму діру, куди Ви пхаєте бандерівців, ще й босів донецького клану, не варто... Але тільки тут...

10. - некоторые из них думают, что да. Пока на ЛФ или где-то в подобном месте укрнационалисты им не пояснят, что они или временно русские, или временно входят, выбор только такой...

• Подобається Подобається x 1
  11. VasMT

Спочатку потрібно розмежувати поняття нація і національність.
    Якщо по відношенню до нації, як політичної спільноти громадян держави - то безперечно так.
    Якщо по відношенню до нації, як етнічної спільноти - то безперечно ні.

Знайшов цікаву статтю
    уривок

12. Василь

Василь Well-Known Member

Відмінність нації від держави

А я вважаю, що росіяни, навіть якщо вони є громадянами України, до української нації не входять, бо вони утожсамлюють себе не з українською нацією, а з російською. Національна приналежність не є справою етнічного походження чи громадянства, а є справою вибору особистости, при чому добровільного, а не примусового вибору. Я не заперечую, що окремі росіяни за етнічним походження можуть утожсамити себе з українською нацією, також як і окремі етнічні українці - з російською. Отже до української нації належать лише ті українці чи неукраїнці за етнічним походженням, які добровільно утожсамлюють себе саме з українською нацією. Відтак, нація є спільнотою добровільности, а не примусу. Зовсім інше стосується держави: держава є спільнотою примусу, оскільки державна влада спирається на примус в реалізації своїх рішень. І тут вже немає значення, кого вона примушує їх виконувати - росіян чи українців.

• Подобається Подобається x 1
  13. VasMT

Знову повертаємось до тлумачення терміну "нація".
    Брюс Лі ким був? Американцем чи китайцем? Шварцнеггер - австрієць чи американець?

14. Василь

Василь Well-Known Member

Не знаю. Спитайте у них! Я знаю про себе, що я українець...

15. - обоснуйте. С чего Вы это взяли?

16. VasMT

Та не за Вас особисто іде мова. Ніхто ж не заперечує ні Вашу укріїністисть ,ні Ваш патріотизм чи там націоналізм...
    Але Ви берете на себе сміливість стверджувати, що - " ... росіяни, навіть якщо вони є громадянами України, до української нації не входять, бо вони утожсамлюють себе не з українською нацією, а з російською. ". Маєте цьому якісь підтвердження, окрім суб"єктивних відчуттів?

17. Василь

Василь Well-Known Member

Потрібно виправити, бо я написав не те, що виходить з тексту цитати. Потрібно бути так: " ... росіяни, навіть якщо вони є громадянами України, до української нації не входять, якщо вони утожсамлюють себе не з українською нацією, а з російською. "

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Шварцнеггер американец (я виджу ви без Америки нієк), проте єкби він просувов в Америці німецку мову їк державну і австрійські національні ідеї, австрійські серіали і свєткуваннє - то йому б дали копнєка під зад.

19. VasMT

Тому давайте конкретні приклади давати тільки як елюстрацію...
    Виходячи із Ваших слів, Шварцнеггер хто, патріот чи націоналіст? І чий... Чи він патріот Америки, чи Австрії, і націоналіст він який, американський :)))) мені вже смішно, як згадаю слова одного софорумця, про американський націоналізм), чи австрійський?

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Американец австрійского походженнє, патріот Америки, не націоналіст. А шо, проблеми в класифікації?

а де твій аватар? :)