Націоналізм vs патріотизм

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем VasMT, 30 тра 2012.

?

Просто віддайте свій голос

1. Патріотизм

8 голосів
    32,0%
  2. Націоналізм

3 голосів
    12,0%
  3. Патріотизм і націоналізм - синоніми

14 голосів
    56,0%
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не лиш в порєдках справа, а насамперед у виборі вектору - Європа чи Азія. Путін вибрав Азію, а ми не хочемо. Ми не будемо підстилков диких калмиків.

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А який вектор у того рогуля, що їздить на заробітки в Чехію, а недопалки кидає де бачит?
    Вектор у нас вже двадцять років незмінний. От тільки ходимо ми по колу. І хто би не був при владі, поки ми будемо лузгати насіння на зупинці, обдурювати один одного на ринку, вимагати винагороду за вже оплачену державою роботу, доти і будемо жити на сміттярці, жерти протухші харчі за ціною делікатесів та давати хабарі...
    Що Ви вчепились до того Путіна. Яка Азія? Яка Європа? Та Вам би за щастя жити так, як живуть в Сингапурі чи Токіо...

• Подобається Подобається x 3
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тю, так недопалки і лондонські гопники кидають, і магазини громлєт. Але уєвіт шо той уєвний заробітчанин має в свому селі супермаркет, банкомат, оре землю красивим зеленим трактором, чого б то він їхов в Чехію. Єкби чехи жили з 1939 року під більшовицькими люмпенами, половину би вимерло від голоду, половину повбивали на війнах, потім рекет, безробіттє - я б сі подивив на їх вихованнє.

Ну в тому й прикол, шо казахів з узбеками він може (поки що) здивувати свойов могутнстю, а насровді найслабша країна в Азії. Нам самим з Сингапуром аж нієк не по дорозі, в нас країна не виходит на Тихий океан. Маємо лиш мавпу в краватці, єка мавпує все з Путлера, бо з IQ сі не склало.

4. Василь

Василь Well-Known Member

Хто це - ми? Янукович, Тимошенко чи хтось інший? Ніякого "ми" немає, бо Тимошенко в тюрмі, а Яник на троні...

5. VasMT

Навіть якщо поміняти їх місцями нічого не змінеться. Бо вони аверс і реверс своєї суті - грошви.
    А ми, це Ви і я... Ваші діти і мої, Ваші друзі і мої...

• Подобається Подобається x 1
  6. Василь

Василь Well-Known Member

Ні! Ми з Вами жодної спільноти не утворюєм. Мої і Ваші спільноти різні!

7. VasMT

А мова не про спільноту. Мова про недопалки на вулицях.

• Подобається Подобається x 2
  8. OldMan

OldMan Well-Known Member

Так Вы не гражданин Украины? о_О

9. Василь

Василь Well-Known Member

Це у Вас! А в мене мова про спільноту.

Громадянство - це не спільнота. У Януковича й Тимошенко одне громадянство, але ніякої спільноти вони не утворюють.
    Вони утворюють два ворожі табори, які борються між собою на смерть.

10. zherech

zherech Well-Known Member

А шо вы хочете? В Эуросоюз ?:) Так туда в ближайшем обозримом будущем вас не возьмут.

11. kjk

kjk Дуже важлива персона

Нікуди не хочемо
    Дайте спокій :)

12. iso

iso Well-Known Member

Спільноти вони не утворюють і мета у них не спільна, але однакова :sad:

13. Torog

Torog Member

Патріотизм - любов до батьківщини, до землі батьків, батьків їх батьків і т.д. Якщо так склалося що мої батьки - українці, і їх батьки також були українцями, і все життя жили в цих землях - то виходить що патріотизм=націоналізм. Якби ж мій батько був негром прєклонних годов, який емігрував з Гондурасу в Україну, і я мав би українське громадянство, любив би цю країну, її народ та традиції, то я був би патріотом. Але мабуть не націоналістом. Оскільки я б неодмінно любив народ мого батька, бо нація по материнській лінії передається лише самі знаєте в кого.

14. Zirs

Zirs Member

я думаю, що патріот не може бути не націоналістом...він повинен бити морди москалям, комунякам, і тому всьому бидлу, особливо тим хто говорить москальською і каже що УКРАЇНЕЦЬ.

15. VasMT

От якраз і цікаво, що там за тим і т.д.
    Бо якщо любов закінчиться на пра-пра-пра-прадідові, і не охоплюватиме народ, то це клановість,
    А якщо так склалось, що хтось, чиї батьки - українці, і їх батьки також були українцями, і все життя жили в цих землях, виїхав з країни і прийняв інше громадянство, то як ця рівність виглядатиме?
    А є відмінності у бойків від лемків, полісян і подолян, гуцулів і русинів? Це все різні атнографічні групи. То, якби Ви були бойком, то чи розповсюджувалась би Ваша любов на волиняк?

16. OldMan

OldMan Well-Known Member

Представил себе патриота России, бьющего морду москалю.
    Сюрная картина. :)

17. Полковник

Полковник миється в бані

Какой счёт?
    Ну, в смысле, сколько набили лично уже морд?
    Или опять рагульский звиздёшь разводите?

• Подобається Подобається x 3
  18. Василь

Василь Well-Known Member

Це теза Ющенка. Можна погодитись...

19. VasMT

Що за люди...? :dntknw:
    Все на купу... Безсистемно і безапеляційно. Як плакат, гасло, слоган...

Почнемо з початку, - шановний, не "військовий комунізм", а "воєнний".
    Будь-яка, хоч трохи освічена людина, бачить різницю в цих двох термінах. Я Вам в іншій, лінгвістичній, гілці розтовкмачу... Трохи пізніше...
    Ну а тепер до головного, до т.з. різниці між комунізмом, нацизмом, націоналізмом, і іншою фігньою...
    Якась та ОУН тормознута... Комунізм вже майже століття бродить Європою, а вони тільки-тільки розчухались...:mocking:

Що спільного між цими поняттями? Соціалізм.
    Основою і комунізма, і т.з. нацизму, і націоналізму є соціалізм.
    В самому соціалізмі немає нічого поганого. Це довела сама історія людства. Зараз всі розвинуті країни світу живуть за принципом соціалізму, - соціальна справедливість, свобода, рівність.
    Але чому ідеології збудовані на таких принципах, були засуджені і будуть засуджені людством?
    Бо і справедливість, і свобода, і рівність большевістами, нацистами і націоналістами сприймається виключно для певної, ВИБРАНОЇ категорії людей. І немає різниці якої. Чи то клас, чи то раса, чи то національність... Якщо для вибраного класу (раси, національності) дотримується соціальна справедливість, свобода і рівність, то для представників іншого, не титульного класу (раси, нації), залишається несправедливість, неволя і гноблення. Ця теорема доведена вже двічі. Деякі навіжжені штовхають Україну на шлях доведення цієї теореми втретє...
    Не вийде, шановні.

20. Bambook

Bambook Persona non grata

Цікава назва теми. Десь те саме, що "Кефір vs кисломолочні продукти"...

а де твій аватар? :)