Націоналізм-2

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Невстранец, 15 лип 2013.

1. Полковник

Полковник миється в бані

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

---------- Додано в 22:30 ---------- Попередній допис був написаний в 22:26 ----------

Ну-ну...
    https://www.google.com.ua/#psj=1&q=продам будинок львівська область
    Сама суть націоналізму - винятковість, штучне виділення, поділ на своїх і гірших. Чим націоналізм кращий за большевізм? Фашизм? Нацизм? Назвою? Ха-ха-ха... Суть ОДНА!!!

• Подобається Подобається x 1
  3. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

На запит ?????? ??????? ????????? ??????? не знайдено жодного документа. :) Щось не то ви мені дали :) Але з роботою знов проблеми. Дякуй богам, що я хоч назбирала, щоб попасти під Новій Рік до Львова..... Хоч львівського повітря понюхаю.

Скажіть мені, вам все рівно, чи то ваша дитина, чи то чужа? Може, залишите вашіх і візьмете других? Сто відсотків - кращі Є!

4. VasMT

Розмова безглузда і беззмістовна.
    Скільки разів зарікався дискутувати із жінками...

---------- Додано в 23:35 ---------- Попередній допис був написаний в 23:33 ----------

Продажа будинків у Львівській області.
    Є й досить дешеві. Два-три рази в Мадрид злітати...

5. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

НА тобі :) А я тільки но хотіла довести, що націоналізм - те ж почуття, як до своєї дитини, чи до своєї мами (в моєому випадку - баби).

6. forester

forester Well-Known Member

На самом деле, всё гораздо проще, чем Вы думаете: можно любить свою родину, землю и предков, но при этом совсем не быть националистом.
    Скажу Вам по секрету, те кто любит свою родину и историю, совсем не обязательно должен быть националистом.

А, вот, тот, кто считает, что именно его нация, любимая, обажаемая и им почитаемая, имеет какое-то привелегированное право в стране его проживания, именно этот человек националист. И заслуживает он как минимум порицания.

• Подобається Подобається x 2
  7. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Не плутайте націоналізм з шовінізмом.

8. forester

Шовинизм просто крайняя, вернее предпоследняя форма национализма... А так... близнецы-братья.

9. Bambook

Bambook Persona non grata

Ніфіга неправда. Тоді б тема називалася "Політичний націоналізм".
    І зрештою ви всі на чолі з Васею послідовно відмовляєте в праві на існування будь-якому націоналізму.
    Тому не треба ля-ля.

---------- Додано в 00:02 ---------- Попередній допис був написаний в 00:00 ----------

БРЕХНЯ!

10. forester

На счёт темы, Вы правы. Однако позволю себе обратить Ваше внимание на то обстоятельство, что тема находится на "территории" политических форумов. Посему я логично и предположил, что разговор о национализме должен вестись в политическом контексте.
    Впрочем, если Вы желаете рассмотреть национализм в музыке и искусстве, то я вполне Вас пойму, и, возможно, мешать Вам не буду. Ибо просто не знаю что сказать по этому поводу.

11. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

То так в радянської школі вчили. На самої справі - ні. Шовініст може себе назвати націоналістом, але то не означає, що він не шовініст, а націоналіст. Він себе патріотом може назвати, і то теж ніц не буде означати для патриотізму :)

12. Bambook

Ви і з приводу політичного націоналізму, широти його трактування і різних течій не особливо щось знаєте. А все лише тому, що слідуєте закладеним ще в СРСР стереотипам, які дуже успішно шулерськими засобами підігріває Вася. Але ви ж явно не собачка Павлова, ви людина недурна, вам не обовязково весь час тільки по сліду йти.
    Трохи може самостійно почитайте, якщо вже лізете в тему нацоналізму. Подумайте власною головою, а не Василевою...
    Гляди, щось може оригінальнішого надумаєте, менш вузьколобого...

13. forester

Ну, хорошо. ТОгда два вопроса:
    - Ваше наполнение слова "националист" (и, просьба, не надо говорить умилительные фразы типа "националист - тот, кто любит свою нацию и родину". Любой терминологический словарь докажет, что это не совсем так.)

- Ваше понимание слова "шовинист" и принципиальное различие этих двух терминов.
    ;)

14. Bambook

15. forester

Возможно Вы и правы, и лексическое наполнение слова "национализм" со времён СССР поменялось мало. Но кто сказал, что в СССР этот термин трактовался неверно?

Совершенно верно. Но я, к сожалению, целиком и полностью разделяю взгляды на национализм заложенные ещё во времена СССР. Вы, конечно, в праве, упрекнуть меня в устаревшем мышлении, костности, идеологической зацикленности и т.п. Но, уважаемый, 2х2=4 было и во времена СССР и сейчас никто в этом не сомневается. Посему, чем упрекать собеседников в устаревших взглядах, не лучше ли попытаться объяснить "новое" видение на оговариваемый предмет? И лучше, если эти объяснения не будут голословными.

16. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Я вже відповіла дуже чітко - любов до свого. Тобто, до людей одній зі мною культури, мови. Любов до батьківщини - то патриотізм. Від Патрії :)

А от шовініст - то той. хто думає, що його нація вище других.

17. forester

Я верю в то, что Вам хочется именно так и Вы верите в Вами написанное. Но... Вы слегка путаетесь в терминологии. Это всё равно, что заявить, что проституция это просто любовь к сексу (простите, за прямоту сравнения). Хотя любой разумный человек, читающий книги и разбирающийся в терминологии прекрасно понимает, что любовь к сексу и проституция это не совсем одно и тоже. Хотя и похоже...
    Пи.Си. Ещё раз простите...

18. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

МОже, я помиляюсь. А ви мені не скажите, чім відрізняются шовінізм і націоналізм?

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я Вас зрозумів.
    Ще одне питання:давно ходили гадити на могилу свого діда?
    Трошки стримуйте свою ненависть до російського,це ж Ваша земля.

20. VasMT

Ваші слова взяти як епіграф.

Нічого не нагадує? ;)

Далі буде...

а де твій аватар? :)