Націоналізм-2

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Невстранец, 15 лип 2013.

1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Не мухлюйте. Я веду мову про ОУН.
    Так от щодо брехні.

• Подобається Подобається x 1
  2. forester

forester Well-Known Member

Любовь до своих, в Вашем случае, это украинофильство. Национализм же это совершенно другое.

3. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

І що ж воно є таке?

4. Bambook

Bambook Persona non grata

Націоналізм МОЖЕ БУТИ і чимось зовсім іншим. Але може бути саме цим. Власне українофільство - це і є один з найбільш простий вид націоналізму. Перестаньте мислити радянськими штампами, і все буде сприйматися набагато простіше. Націоналізм - він буває не тільки інтегральний і не тільки політичний. Економічний націоналізм, наприклад (взагалі не етноцентричний). Або навіть музичний (не завжди етноцентричний), яскравими представниками представниками якого вважають Шопена, Дворжака, Гріга, Сібеліуса, Ліста, Гершвіна. В Україні - Людкевича.
    Усі ці люди нічого не мають спільного з образом якогось "оскала фашизма", який ви з Васею намагаєтеся так наполегливо навязати форумній громаді...

5. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Т.е. украинские националисты украинцев не любят?

6. VasMT

Да какое нафиг фильство...
    Пани Otsoa теряется в определениях. Не знаю кем она себя являет, в етническом плане, но возникает вопрос... Допустим она галичанка. Со своей мовой и культурой. А гуцулы для нее тогда кто? Свои, или уже чужие? А литвины? А черкаси? Так что с людьми одного языка и культуры сложновато. Зато национализм все ровняет - Все украинцы, ради власти одного (группы). И строем. И под подсчет фельдфебеля. И чтобы только Попелю памятник...

---------- Додано в 13:12 ---------- Попередній допис був написаний в 13:07 ----------

Стопудово.

---------- Додано в 13:14 ---------- Попередній допис був написаний в 13:12 ----------

Неможливо відмити чорного кобеля...

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Не набридло повторювати ублюдочні совдепівські бздури?
    Але,Вам не дивуюсь

Може й медальку дадуть...

8. VasMT

Бздури? о_О
    Так ХТО знищив Яворенка? І за що?
    ОУН - кати українського народу.
    Нічо, нічо... Прийде час...

9. Bambook

Bambook Persona non grata

Тема "націоналізм", а не кінологія.

10. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Гуцули на другої мові говорять? Щось не помітила. Більше того - вони вважають, що ми говоримо одною мовою. Культура в нас відрізняєтся в рамках одної культури. Погляди, свята, їжа, вишиванки... Черкаси... Тобто тюрки? Ні, не одна культура, що правда, то правда. Тільки ви на власні очі черкаса бачили? Я - ні. Татар бачила, черкас якось не довелось.... А літвіни - маются на увазі всі народи, що населяли Князівство Літовське чи тільки літовці? Літовці - так, ну ніяк не одна мова і ніяк не одна культура. Так що про які "одну мову і одну культуру" ви говорите? Може, поясните, а потім і про фельдфебеля будемо розмовляти?

11. VasMT

Та легко...
    Відкриваємо хоча б Віку і читаємо -
    Впродовж багатьох століть на українській етнічній території відповідно сформувалися різні етнографічні групи українського етносу. Серед них лемки, долиняни, бойки, гуцули, покутяни, ополяни, подоляни, волиняни, холмщаки, підляшуки, пінчуки, поліщуки, литвини, польовики, черкаси, переяславці, полтавці, слобожанці, степовики, кубанці, донці та інші етнолокальні групи з нечіткою етнічною самосвідомістю, але з певними культурно-побутовими особливостями.
    Тобто і мова і культура мають відмінності в межах України. І це тільки українці. А є ще і інші національності. Які є повноправними громадянами України. А в них зовсім інші і культура і мова. Так от ВАШ "націоналізм" - любов до невеликої частини населення України, та громадян інших країн, які буцім-то мають із Вами спільну мову і культуру. А що з рештою? А все просто, - або винищити під корінь, або заставити крокувати в ногу. А це вже не цивілізоване суспільство, а кривавий диктаторський режим.

12. Romko

http://youtu.be/g2EUhJe_rIQ

13. forester

forester Well-Known Member

Я уже писал ранее. Но национализм довольно противная на поверку, штука.

Красными, говорите? Ну, давайте подойдём к вопросу национализма с современными либерально-демократическими штампами. Кто из современных европейских стран проповедует культ национализма? Ну-ка, скажите?

Вполне возможно. Но мы-то тут говорим именно о политическом национализме. Ибо другие его аспекты нас волнуют меньше всего.

---------- Додано в 21:35 ---------- Попередній допис був написаний в 21:31 ----------

Наверное, скорее да, чем нет. Иначе бы не делили граждан Украины на украинцев и не украинцев.

• Подобається Подобається x 2
  14. Romko

Запитання.
    Ви чхаєте на Росію,на Рязань,плюєте на могили своїх предків?
    Вам насрати на долю землі,на якій Ви народились?

15. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Черкаси - взагалі не слов"яни :) А всі остатні - все ж таки українці. Всі великі народи мають діалекти і групи, але то не робить їх різними народами. Полтавці і гуцули вважають себе українцями. І для мене вони "свої". Полешуки - майже "свої". В нас дуже багато спільного, не дивлячи на те, що багато з них приписано до білорусів. Білоруси трохи дальше. Поляки - також "не зовсім" свої. Але якщо "при інших рівних" вибирати, то між німцем і поляком я таки виберу поляка :)

А от другі народи, які живуть в Україні - і? В них своя культура і своя мова (і я їх поважаю). Як би я жила в Криму, припустимо, прийшлося б мені підвучитись татарської. Виніщувати під корень народи, які живуть в Україні - то ви з чого взяли? То вам такого хотілось би? Мені ні. А з чого ви взяли, що хтось їх мріє винищити? Бо націоналісти? Хм.... Коли мене будуть знищувати? Бо тут все ж таки Басконська Націоналістична Партія у влади.... :)

А, щоб два раза не вставати: мої дід і баба, батьки моєї мами, походженням зі Львівської області, українці. Баба колись, коли мене, ще маленьку, висварила якась пані, мовляв, неможна бабу "бабою" називати, тре "бабушкою" чи в гіршому випадку хоча б "бабцею", гордо сказала, що вона українка, і ії внучка буде ії називати "бабою". :) Дід за поляків в тюрьмі таки побув. Батько мій - білорус, з села з веселою назвою - Казли :) Як будуть ще запитання - задавайте, відповім. Генетичний аналіз можу приложити тільки в рамках Геном Людини, якщо "не котить", кажіть, де роблять ліпшій (знаю, що роблять, не знайду ніяк :)).

16. VasMT

Ви шулєр, Романе. Ви підміняєте патріотизм смердячим націоналізмом...

---------- Додано в 21:22 ---------- Попередній допис був написаний в 21:20 ----------

Була би при владі, неподільній, так би і було... А так... Як наш ВОС...

17. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Інтернаціоналіст.... :) Ubi panis, ibi patria :)

---------- Додано в 20:32 ---------- Попередній допис був написаний в 20:28 ----------

То ви надаєте націоналізму той сенс, що йому дали в СРСР. :)

І не подумали б. На півночі, у французської частини, євреї, коли їх мутузили в Іспанії, знайшли масово притулок. І, хоча люди всюди тримаются свойого, все ж таки ніхто їх тут не душив, як в інтернаціональної Іспанії :)

18. Romko

Ні,Василю.
    Я називаю речі своїми іменами.
    А вішаю ярлики,родом зі смердячого серсеру.

19. VasMT

Не смію питати, а Ви звідки нам пишете? Що, хлібчик там смачніший?
    Та відкрийте в рештів решт "біблії" будь-якого українського націоналіста - письмена Донцова, Сціборського, Липи, Бандери (прости Господи, не на ніч згадані будуть) і самі почитайте... Чого варта людиноненависницька книжка Донцова "Дві раси, дві касти, дві культури". Та вже досить ліпити крила націоналістам. Відкрийте очі, вуха, увімкніть розум...
    В Чернівцях побили свободівця за те, що пішов із свободи. Чим не доля голови ФУР-у Яворенка? Бо зрозумів, бідака, падлючу натуру отого ВОС-у. Але де ж там... Ніззя. Багато знає...

20. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Не "хлібчик", а чоловік мій звіти. А я всі ті 20 років мрію вернутись, і 10 з них була впевнена на 100 відсотків, що так і буде, доки було куди.

І що в тих книжках? Я вам всього можу нарити. Мало що там Донцов той написав. І що, всі націоналісти мають бути такими, "крок в сторону - розстріл"? Що. націоналізм - то є привілей тільки Свободи?

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)