Націоналізм-2

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Невстранец, 15 лип 2013.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

багато було спільного
    особливо ранні російські царі та ранні комуняки доклали зусиль, щоби поєднати
    але так остаточно це і не зробили

у Вас інші дані?
    невже, скажімо, галичани не мешкають на землях Галичини сторіччями, а волиняни на території Волині?

• Подобається Подобається x 2
  2. forester

forester Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  3. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Добре шо не рускій нацик.

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нє,по повадках саме руская пяна рвань.

ІНОЗЕМЦІ ПРО МОСКОВСТВО

5. forester

6. Romko

Не дивуюсь...

ДЕРЖАВНИЙ ЛАД МОСКВИНА

• Подобається Подобається x 1
  7. forester

Раньше в России и на Украине в таких случаях говорили: "брехать - не мешки ворочить". Все Ваши цитаты - выдумка и обман.

• Подобається Подобається x 3
  8. Romko

Я розумію.
    В цій фразі - суть апологета гускага міга.
    "Етого нє может бить,потому что етого нє может бить нікогда!!!"
    І намагання навязати свої міфи

І сфальсифіковану історію....
    Збірничок казок,під назвою "історія сесер"

9. Mike

Mike Well-Known Member

Про спекулянта Шкляра і чим він спекулює.
    1." усі європейські держави — націоналістичні. Саркозі — націоналіст. Меркель — націоналістка, бо вона каже те, чого ніколи не сказав би український президент: кожна людина в Німеччині, яка не знає німецької мови, є для нас небажаною"
    Шкляр вочевидь знає, що Меркель це казала про кінець етапу мультикультурності у Німеччині, і йшлося про мову як маркер цивілізаційної належності. Тобто, турки, як показали 50 років їх перебування, не хочуть інтегруватися, а це призводить до послаблення самих основ буржуазної держави, коли велика частина її громадян є з феодальним мисленням. І тому Меркель зробила заяву про те, що вчитися будуть тепер усі у школі за німецькою програмою. Мова тут є носій цивілізаційних цінностей, а не самоціль.
    2. "відтворювати національну справедливість у межах наявних сьогодні українських кордонів, та ще й за умов рахітичної демократії — вкрай складно. Мудрі батьки українського націоналізму завжди передбачали цю загрозу. Микола Міхновський, зокрема, казав: нація, яка не визволить себе до настання демократії, практично не матиме шансів. Зараз ми на власній шкурі відчуваємо мудрість його слів."
    Розберемо далі цю спекуляцію.
    За Міхновським, який написав базову працю для укр. націоналізму "Націократія", нація - це не люди чи щось матеріальне, нація - це дух. І "визволення нації", як слідство, це таке становище, що буде відповідати тому духу.
    А далі вже усі теоретики у.н. намагаються вказати що ж тому духу треба. Замикає Бандера, який пише, що перш за все потрібен деякий період - національна диктатура, при якому буде лише одна партія, яка й встановить необхідну відповідність. (етапи по Міхновському я скорочую).
    Тож бачимо класичну релігію, де є бог, і є ті люди (Провідники), які будуть його волю впроваджувати. Всі інші повинні тільки слухатися, більше того, освіта їм буде тільки заважати. Ось що малося на увазі "батьками у.н.", коли відкидалася демократія.
    Це було те ж саме, що і диктатура пролетаріату у більшовиків - взяття влади, і більше за цим нічого нема. Далі - подивимось. Але життя взяло своє - у більшовиків далі прийшов Сталін, а в у.н. до далі взагалі не дійшло, що буде після національної диктатури навіть теоретично не висвітлено.
    Тож, Міхновського потрібно розуміти так - нація, яка не пройшла національної диктатури, не має шансів. Тобто, етнічна диктатура - шлях до демократії.
    А що ж каже цивілізаційна теорія? а вона каже, що демократію ніхто не дає, вона встановлюється тільки тоді, коли народ досяг певного рівня розвитку. Зараз це стадії капіталізму. Якщо ж дати рівне право обирати, скажімо, при феодалізмі, коли народ майже неграмотний, то суспільство загине, це як пасажирів пустити усіх до керма.
    В цьому сенсі, дійсно, на Україну-91 звалилася демократія, і що сталося? народ тільки відтворив свій цивілізаційний тип мислення в своїх обранцях. І якщо вже згадувати хто про це попереджав, то це був не Міхновський, а Липинський, який казав, що українцям потрібна монархія.
    В чім же спекуляція Шкляра? а в тім, що беручі факт передчасності демократії в Україні він подмінює його зміст, або з необізнаності, або з користі.
    .
    Доречі.
    Історична ситуація, в якій опинилася Україна, схоже, не має прецедентів виходу. Тобто, якщо ми будемо варитися у своїм соку і далі, то деградуємо і зникнемо, або законсервуємось у стані феодального східного суспільства. Власних умов і сил для стрибку подібно Європі 17 ст. я, наприклад, не бачу. А їми могли б стати тільки економічні, потрібен зріст класу власників, які б могли відібрати владу в феодалів. Але зараз процес йде навпаки - феодали через податкову та силові структури, та нововведення ("смотрящих") відбирають весь бізнес, що приносить прибуток.
    І все ж є у світі приклад, коли подібна до нашої країна вистрибнула з болота у світ. Це Сингапур. Але це вже приклад дійсного націоналізму, і нашим "патріотам" прохання закрити вуха :)
    Там один інженер Лі впровадив з однодумцями західну економічну модель. І щоб це зробити силоміць відкинув т.з. "національні традиції", з кров`ю. Тобто, перекреслив минуле, і країна почала нове життя.
    За 30-40 років країна вже в "азійських тиграх". Отак.
    Оце і приклад для нас, оце і є справжній націоналізм, оце і є любов до людей, їх майбутнього, а не служіння якомусь "духу" з болота (а фактично партійна спекуляція).

Останнє редагування: 21 лип 2013
    • Подобається Подобається x 3
  10. Romko

11. Mike

Mike Well-Known Member

Ромко, я до вас не звертався.
    Фанатики - то минуле країни. Мене більше цікавить її майбутнє, а то вже можуть бути тільки люди з розумом попереду почуттів та серця.
    Сидіти у піску як маля, й вигукувати що батьківська іграшка в мене краща за інші, і все це серьозно? у дорослому віці?
    Мені вже давно не цікаво. Я вже у школу пішов. Давно.

• Подобається Подобається x 4
  12. Romko

Гілка,ніби публічна?
    Чи,Ви мені забогроняєтре тут дописувати?
    Поставте в ігнор і не реагуйте.

І до чого тут фанатики?

Оці совкові брєдні повторюйте на сайтах гускага міга.
    А я не можу уявити собі когось,в Берліні зі схожим плакатом,щодо німецької мови,чи у Варшаві,щодо польської.

До речі,в тій ж Німеччині багато росіян
    Чому вони там сидять,засунувши язик в задницю,а не репетують,як оці?

• Подобається Подобається x 5
  13. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ну ну, і де ви бачите майбутнє України?

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Повністю із Вами згідний.
    Але от яка штука, Романе.
    Я теж тутешній.
    Це теж земля моїх батьків.
    І я не потомок окупантів.
    І маю право на свою думку.
    А вона чомусь із Вашою не сходиться.

От бачите. Національною елітою, а не націоналістичною верхівкою.
    Суть то в них різна. А Ви постійно намагаєтесь підмінити ці поняття одне одним...
    Аналогічно.
    Це Вам би так хотілось. Але поділ, як це завжди було в українській історії, буде не на дві, а на три частини.
    С рускім міром і сталіним з однієї сторони, націоналізмом і попелем з другої і українським народом посередині.
    Радує одне, що перша і друга банди мізерні за кількістю в порівнянні із третьою, а отій третій, основній стороні вдасться показати справжне місце і першим і другим. На сміттярці.
    Я не стобаксова купюра, і не потребую Вашої любові. Як зрештою і Ви моєї.
    Невже? о_О
    Ви мені очі відкрили...:mocking:
    Тобто вся концепція націоналізму (большевізму, нацизму, фашизму...) не більше, аніж фікція, вигадка і брехня їхніх геббельсів?
    Так і я за це обома руками... :)))
    Ой, Ромко... Я Вас прошу...
    Наша (спеціально уточню, що галицька, стрийська, і не потомкоокупантська) рвань така сама.
    Дехто навіть логотип свободи носить. На свої очі бачив. Бігме...

• Подобається Подобається x 4
  15. Romko

Совдеп нівелює....

16. VasMT

Можливо Ви праві...
    Але пацану не більше двадцяти п"яти. Я ще й молодших бачу чи не щодня. Тобто це вже покоління Незалежності. І це не в Макєєвці. Це в Стрию.

17. Dred

Dred Well-Known Member

Це констатація фактів.
    Правда є іще варіант може буде як в часи руїни декілька гетьманів, або як отаманщина в 1917-1921 роки.
    Але всі вони, гетьмани тягли в одну або іншу сторону Москва, Польща. Отамани пробільшовицькі, потім кидали більшовиків і переходили на сторону УНР або навпаки.
    В результаті лишалося тільки дві сторони: антирадянська і прорадянська.

18. VasMT

Три...

19. Dred

Dred Well-Known Member

Що це за третя сторона?

20. Romko

.............................

а де твій аватар? :)