Нація vs громадянство

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Mr. Blick, 6 січ 2012.

1. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ти ще покажи, як в СССР їздили на Мерседесах та вільно каталися до своїх жінок у Францію.

2. Gyppsy

Gyppsy :hi:

3. Gyppsy

Ну от, Нєвзорова мало

Фейк не фейк...

Це історія не про гроші. Це - про мораль і честь.

Роман Онишкевич
    3 год ·

Бабло перемагає зло, а моральний п...ць таки наближається. І звати його не Овсяннікова та Невзоров, а Фрідман і Вексельберг. Саме так. Ці два багаторічні стовпи путінського режиму можуть стати громадянами України!!!
    Так, олігарх Михайло Фрідман консультується з українською владою стосовно того, щоб отримати українське громадянство та перереєструвати основні активи до України. Це підтвердив голова Нацагентства запобігання корупції Олександр Новіков в інтерв’ю Forbes Україна.

"Такий сценарій можливий і для інших великих російських бізнесменів українського походження, наприклад, це Віктор Вексельберг, який народився у Дрогобичі", – сказав Новіков.

І головне, що Новіков з того тішиться. Мовляв, перереєстрація бізнесу є вигідною для України, адже вона означає додаткові податки.

А мені цікаво, як в Україні працюватиме бізнес людей, проти яких цивілізований світ наклав санкції за фінансування режиму, що вбиває українців?

Це історія не про гроші. Це - про мораль і честь. Гадаю, Президенту Зеленському вистачить розуму не дослухатися до промосковського лобі у своєму оточенні, бо тоді наслідки суспільного обурення будуть непередбачуваними. І навряд, чи українську лють заглушать колискові Арестовича з вересками Мосійчук.

4. Gyppsy

5. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Шо, Україна буде давати громадянство підсанкціонним російським олігархам?? Ну це смішно) Про які податки ці бовтуни торочать? По-перше, вони вже голі й босі, по-друге, ми самі вимагаємо побільше, побільше санкцій, і будемо тут збирати підсанкціонних росіян, з-під санкцій виводити, чи шо?
    @Gyppsy, ви не стаєте, часом, порохоботом? Ще і Мосійчук обгамняли...Ви порохоботні вангування несете, у Хосчина хліб отбиваєте!По вангуванню вони великі специ-тільки потім, ніколи все не справдується, вибачень ніколи не бачим. Тобто фейки і клевета, фейки і клевета.... вважають, що "ложечки знайдуться, та осад залишиться".Хай, тобто, виправдовується влада постійно, що нічого такого не робитиме, бо будуть клювати за тих раша-олігархів.
    А йде важка війна і дома гинуть, і люди гинуть, і знаходяться суки, що отаким займаються, як ні в чому не бувало, піднімають брудну політичну піну, а як будто ж патріоти((
    Багато гнилого люду, да.

Останнє редагування: 10 чер 2022
    • Смішно Смішно x 1
  6. Gyppsy

Мені по барабану і порохоботи і зеботи.
    Я сам по собі. Мені Яніна подобається :)

Це я зкопіював Романа Онишкевича.

@Silver bullet, а Мосійчук файна?

Останнє редагування: 10 чер 2022
  7. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

як по-вашому чичка чи не чичка?) чи ви щось інше маєте на увазі, то скажіть.

8. Gyppsy

Мені Мосійчук подобається як жінка, але не подобається як журналіст і ведуча.

9. Good man

Good man Обычный человек

Хорошо удобрят землю.:good:

10. Gyppsy

Ostap Drozdov

З Чайковським усе просто.
    Приналежність до українського визначається не походженням по лінії дідусів-бабусів – а включеністю в укр.нац.культуру.

Чайковський на укр.культуру не працював, до неї не належав, її не збагачував, її не опрацьовував творчо – відтак він був і залишається рос.композитором із далеким укр.корінням.

Це – як і з рускоязичними. Для них достатнім фактом є суха прив’язка до цієї землі. За цією логікою, бур’ян має більше прив’язок до землі, ніж рускомірні овци, які до українського по факту не належать, українське не сповідують, українське не примножують.

Мільйони Чайковських придумали собі полегшену відмазку: якщо в роду хтось-там був із мєстних, то й я автоматично теж. Та, власне, що ні! Мало, аби твій дід був звідсіля. Треба, щоб ВИ були звідсіля й жили в лоні нац.культури, а не ворожої.

Тому я – проти імені Чайковського Київської консерваторії. Не формальне походження, а реальна інтегрованість в укр.культуру є остаточним мірилом українськості. І всякі гнилі відмазки, які так лягають на душоньку малоросам, тут не спрацьовують.

11. Gyppsy

Невзоров глузує з українців
    Андрій Смолій

І демонструє паспорти просто в прямому ефірі
    Коли забрехались.

Невзоров глузує з українців і демонструє паспорти просто в прямому ефірі. Типу, дивіться, ось вони. А ви протестували, писали, обурювались. Вам казали, що паспортів ще немає. А вони раз і є.

Знаєте, це знущання. З добровольців, які роками воювали за Україну, з українців, які борються за свою країну, виборюючи її право на існування, на свою ідентичність, мову, культуру, самобутність.

А тут з‘являється особа, що ще 10 років тому вела путіна третій раз на трон. Та особа, яка підтримувала війну проти Грузії, та особа, яка закликала «ввесті спєцназ» в Литву. Особа, яка працювала радником глави «Пєрвава канала» рф.

Покаявся? Добре.

Засуджує путіна? Прекрасно.

Чи є це підставою надання громадянства? Ні.

Бо, щоб отримати громадянство в будь-якій цивілізованій країні, потрібно прожити від 5 до 10 років, треба пропрацювати на країну, треба вивчити мову та впевнено нею говорити.

АНДРІЙ СМОЛІЙ

12. Gyppsy

Ostap Drozdov

Цікаве питання: за яких умов українці найкраще проявляють себе? Лише в умовах прямої загрози.

Ми – народ екзистенційних зламів. Спокій робить нас гіршими. Мир спонукає нас до гниття. І лише потрясіння витягують на поверхню наші кращі риси (героїзм, самоорганізація, добровольчество, кооперація). Відчуття перманентної загрози є нашим стимулом.

Це і добре, і зле. Бо невміння конвертувати стресову мобілізованість у довгострокову модель поведінки пізніше обертається всепропальством і реваншами недобитих. Із війною я бачу те саме: як тільки трошки «попустило» - одразу вилізла купа суспільного лайна, яка наче чекає свого бенефісу після героїчних здвигів патріотичних громадян, аби їх помножити на нуль.

Я не вірю, що люди міняються. Максимум – пристосовуються. На момент вторгнення ми мали один із найгірших комплектувань населення. Какіразніци були чи не основним сегментом суспільства. Дилетанти грали роль державників.

І воно нікуди не ділося, бо то не роса на сонці, само не зникне. Воно принишкло, щоб потім виповзти знов. Паралельно з війною ми мусимо належно провадити ще й внутрішній фронт, нейтралізовуючи гірших представників нероздуплених. Хто не на передовій – в того тьма роботи в тилу.

13. Gyppsy

⚡️Для отримання громадянства України тепер потрібно буде скласти іспити з української мови, історії України, основ Конституції.

Сьогодні Рада ухвалила за основу відповідний законопроект. Його підтримали 309 нардепів.

JAVELIN

14. Good man

Good man Обычный человек

Что, борщеварочка, накрылось медным тазом украинское гражданство Невзорова и прочих Шендеровичей?:)))

15. Gyppsy

а де твій аватар? :)