Он был прав.И касалось это всего Союза,да и теперь актуально,что в России,что в Украине или Белоруссии
На тих, в кого не має розуму і заборони немає. Буде пити технічний спирт, хліб маститиме кремом для взуття, а потім зрізавши і викинувши верхній шар, вживатиме в їжу, отримавши при цьому алкоголь та закуску. і т.д... Одного нашого жителя жінка ніяк не могла підловити як він напивається, не виходячи з дому. Все перевернула верх ногами і нічого не знайшла. а він під вечір знову п"яний. З часом все таки розсекретила... Виявляється чоловік накупив багато дешевих кавунів і ніби то для того, щоб вони дозрівали, поскладав на горищі, де було найспекотніше. Зверху вирізав кружок і вставив туди по кусочку дріжджів. Під дією тепла дріжджі бродили, а враховуючи солодкий сік кавуна, виходила непогана брага. З"ївши зранку пів кавуна, чоловік піднімав собі тонус... Не справа в алкоголі, справа в дозі. Кажуть в природі яду не існує, лише доза робить яд лікарством, а лікарство ядом.
на жаль, в неповнолітніх практично нема перешкод, щоб купити алкогольні напої. Продавці зацікавлені в реалізації продукції, а якщо добросовісний продавець відмовиться продати підлітку, то той, хто бажає купити спиртні напої, завжди придумає спосіб, наприклад, попросить когось старшого на вулиці і т.д. Тому законодавчі заборони не допоможуть вирішенню проблеми, поки не зміниться наш менталітет......або поки не вимре нація українців... (((
Поки не позакривають нелегальні "точки", де продають дешевий самогон, ні про яку боротьбу з алкоголізмом говорити не можна, зранку там стоять цілі черги, згодом валяються п"яні поблизу, ясно, що в "точках" немає вікових обмежень - плати гривню, пий свої 100 грам і кайфуй...
Я вот читаю ваше сообщение, и понимаю, что я всего Львова и не видел совсем (хотя был у вас два раза). Это, наверное, потому, что я в центре останавливался. Мне кажется, реальная проблема в том, что малолеткам нечем себя занять. Я видел у вас ездят велосипедисты, довольно не мало. Нужно популяризовать этот вид спорта. Я так двух друзей отвадил от спиртного. Теперь они со мной гоняют по окресностям Киева на велосипедах. Не пьют.
Чи потрібний Україні 'сухий закон'? Питання звісно цікаве і однозначну відповідь дати важко. Але поглянувши на наші реалії, стає зрозуміло, що нація яка мала славну історію, яка практично завжди воювала за свою свободу, докотилася до самого дна, ставши рабом алкоголю. Кому це вигідно? Звичайно, що владі, котра не бажає бачити розумний, тверезомислячий народ. Натомість їй треба стадо биків, яким буде легко керувати, яке буде дивитися на світ під викривленим кутом і якому не буде потрібно нічого окрім пляшки з оковитою. Звичайно що алкоґо4ьні магнати і їх лобісти у владі НЕ допустють запровадження сухого закону, оскільки це перш за все вдарить по їхніх ґаманцях. І вони будуть переконувати з усіх сил що запровадження таких змін буде антидемократичним шляхом і погіршить ситуацію. Але це брехня. Куди вже гірше... Доречі, в Україні вже 19 років діє сухий закон за кермом. Цікава статистика Україна посіла 1 (перше!) місце у СВІТІ по дитячому алкоголізмі... Є чим гордитися, чи не так?.. ---------- Додано в 19:12 ---------- Попередній допис був написаний в 18:49 ---------- Що робити? Перш за все слід ввести суворе обмеження, як це не дивно прозвучить, на слабоалкогольні напої, на пиво, вино і шампанське. Чому? Тому що 7 річна дитина не буде пити горілку, бо захисна реакція не дасть отруті потрапити в середину. Тай взаглалі чи цікавитиме її алкоголь в подальшому... 90% всіх передчасних смертей, скадають серцево-суднинні захворювання. З якого б це дива? Зразу кажу чорнобиль тут ні до чого. Це все алкоголь і нікотин, а разом це вбивча суміш. Серед лікарів є навіть жарт: Якщо маєш слабке серце - помреш від інфаркту, а якщо маєш міцне серце - від інсульту. Отож хочете на 10 років прожити менше - куріть, а якщо на 20 - то пийте... І результат не примусить на себе довго чекати...
Шановний пане Абдурахман! А не здаєтьбся Вам, що підліток знайде 101 спосіб придбати пляшку пива всупереч забороні? Або не замінить пиво так званими Сумішами для паління, які через недолугість влади, розповсюджуються легально в самісінькому центрі Києва? Або не замінить це тюбиком "Момент-М"... Чи, вважаєте, і Момент треба заборонити? Вихід один! ВСЕДЕРЖАВНА політика ВИХОВАННЯ юнацтва та молоді. Підкреслюю - ЗАГАЛЬНОДЕРЖАВНА! І за порушення цієї програми - суворо відповідальність.
Скоро могут и булочки с маком запретить) Власть часто меняется, каждый хочет выпендрится и показать какой он борец с ... Запретили ж уже ацетон, марганцовку для свободной продажи (как прекурсоры). То ли еще будет.
Чотири роки тому прийняв рішення - не вживати алкоголю і не наливати іншим. І для мене сьогодні - це є нормою життя. Вчора почитав статтю, ділюся... "...И потому кто бы ты ни был, читатель: юноша ли, еще только готовящийся к жизни, или взрослый человек, уже учреждающий жизнь, хозяин-мужчина или женщина-хозяйка, или стареющий человек, когда уже близко время отчета о совершенных тобою делах, богатый ли ты, или бедный, знатный пли неизвестный, -- кто бы ты ни был, тебе уже нельзя оставаться посредине между двумя лагерями, ты неизбежно должен избрать одно из двух: противодействовать пьянству или содействовать ему, -- служить богу или маммоне... ...И потому тот, кто пьет вино, как бы он умеренно ни пил его, в каких бы особенных, всеми принятых случаях ни угощал бы им, делает великий грех. Он соблазняет тех, кого не ведено соблазнять, про которых сказано: "горе тому, кто соблазнит единого из малых сих"... ...Если же ты старый человек, в том возрасте, когда тебе не нынче-завтра придется давать отчет богу о том, как ты служил ему, и ты, вместо того чтобы отвращать молодых, неопытных людей от вина, страшное зло которого ты не мог не видеть в продолжение твоей жизни, соблазняешь ближних своим примером, напиваясь вином или угощая им, -- ты совершаешь великий грех... ...Только бы мы поняли то, что в деле потребления вина нет теперь средины, и хотим мы или не хотим этого, мы должны выбрать одно из двух: служить богу или маммоне. Л.Н.Толстой "Богу или маммоне"
я не люблю алкоголю. Але іноді можу випити. Відмовитись від чарки- легка справа для мене. І на гостинах нікого не припрошую, і сама не люблю, якщо вперто нав'язують. і дуже прикро бачити, що підлітки знаходять кайф в алкоголі. Я з дитинства не розуміла, що прикольного в застіллі з купою їди і випивки???? Коли я казала про це батькам, вони лише знизували плечима. І більшість так, тому діти і ростуть з думкою, що без алкоголю не можливо розважатись. Прикро.
Колись зник увесь йод з аптек. Бо з нього варили "зілля". Що, наркоманів менше стало? Треба не забороняти алкоголь та тютюнові вироби, а проводити соціальну роботу, починаючі з дитячих садочків. І звісно ж контролювати якість алкогольних напоїв. Потрібно заборонити усі ці "Лонгери" та суміши для куріння.
Запретом не поможешь. С 23-00 до 07-00 не продают и что? Да люди запасаться впрок научились. Отвлекать надо. Вот сейчас спортивные площадки массово строить стали, мимо прохожу - гоняют парни в футбол и никакого пива. Да и вообще, у молодежи модным теперь стало не пить и не курить. Удивительно, но факт.
- эээ, не скажите, любезный! Тот, кто может запасти алкоголь впрок (и хранить его до срока), уже не совсем потерян для общества.