Я б сказала від не бажання. Людині ніщо не заважає проявити себе у якійсь сфері діяльності. Я згідна що простіше напитись, поплакатись і сказати що у всьому винуватий держава, недостатньо багаті батьки, заможніші друзі, злий директорі і т.д. Головне мати бажання і ставити перед собою хоч маленьку але мету.
Так вже й ніщо? )) І, чи Ви справді думаєте пияки себе не проявляють!? Ха! Цікаво, яким би був цей світ без пияків )
Не зростає, а катасторофічно зменшується. Пияки то пияки, але в селах на них припадає основна нагрузка. Особисто я співчуваю їм. Ці слабохарактерні люди, які в силу різних обставин присіли на стакан, готові за копійки виконувати будь-яку фізичну роботу, щоб мати можливість випити, чи похмелитись... Це найдешевша робоча сила, яка поступово вимирає через свою слабовольність та тупість. Як можна бути здоровим, якщо важко фізично працювати і після роботи замість того, щоб відпочити, літрами п"ють самогоняру і закушують цукерком. Це не жарт, тому що в основному це припадає на найбільш працездатну вікову категорію 30 - 50 років. Рідко який пияк переживає 50 річний бар"єр. В основному втрачає життя через нещасний випадок, захворювання, самогубство та вбивство, яке він сам провокує...
На місце єдного безврємєнно ушедшого тут же стає десятки єнчих,готових продовжувати його справу і нести тєжке бремя пияцкої долі... Святе місце пустим сі не лишит...
Категорично протестую проти такого відношення! Взуйте когось "сильнохарактерного" в їхні черевики, чи самі в них зо два тижні походіт. "Try walking in my shoes"
В чомусь Консультант і має рацію... Пияцтво - найлегший спосіб втекти від реальності... Але ж...замкнуте коло... Спиртне дає можливість забутися на дуже короткий час,після чого робиться ще гірше... От,вийти з цього важко..дуже важко...
То Ваша версія... Вона нагадує більш теоретичний ніж практичний висновок. Враховуючи, що я все життя живу на селі і маю нагоду спілкуватись з деякими алклголіками починаючи від дня їхнього народження, знаю про що веду мову. Правильно сказав Ромко, що для більшісті з них це один їз обманливих методів втекти від реальності. Люди на селах не мають ні реальної роботи, ні реальної зарплати, не кажучи вже щось про стаж. Покоління кінця 60-их, 70 та 80 років може прийти до старості з порожніми руками. Тільки в нашому селі за 10 років четверо повісилось через п"янство, причиною якого були в першу чергу матеріальні проблеми. Їздити по заробітках їм не дозволяло здоров"я, вдома постійно йшов пресинг від дружин стосовно грошей, бо діти голі й босі. В кінцевому рахунку нерви здали, почались конфлікти, довготривалі запої і наслідок - самогубство. Людина, маючи відповідний потенціал сили волі та здатність контролювати себе та свої вчинки, ніколи не присяде на стакан. Звичайно, будь-кому ясно, що пияцтво - це не вихід з ситуації, але не всі кури однієї натури. Людей по стандарту, чи шаблону не буває. Знову ж таки закон єдності та боротьба протилежностей. День-ніч, плюс-мінус, чорне біле і т.д.. Якщо є такий, що ні грама не вип"є, бо не бачить в тому потреби, то 100% мусить бути такий, який вважає, що день пропав, якщо не вип"є...
Я кажу лише про те, що для того, щоби оцінювати чий би то не було характер, потрібно володіти мірилом - еталоном і шкалою оцінки. В даному випадку Ваша оцінка пияків ("слабохарактерні люди, які в силу різних обставин присіли на стакан, готові за копійки виконувати будь-яку фізичну роботу, щоб мати можливість випити, чи похмелитись... Це найдешевша робоча сила, яка поступово вимирає через свою слабовольність та тупість.") більше нагадує вияв зверхньості і жалості ніж розуміння. Якщо Ви думаєте що Ви не пияк, бо маєте "сильний характер", а вони пияки/наркомани/курці, бо мають "слабкий", "слабовольні" і "тупі", то мабуть самі здогадуєтеся, що десь тут можливо криється помилка. І я зроблю припущення, що помилка ця називається словом "гординя" (з великої букви "Ге"))). Ці обставини, знаєте, часом нагадують шкло, в яке довбається муха. І, якщо іншу муху така доля минула, то вона від цього не перестала бути мухою. В людей же ж безвихідь - це також часто питання бачення.
От тут Ваша думка збігається з моїм баченням світу. Тому й не дивуюсь тим,кого збіг обставин довели до такої долі...
для чого? людина має сама до цього дійти. Хтось спивається остаточно але є й такі які знаходять в собі сили зупинитись. Саме такі люди і знаходять чи ставлять собі мету життя подальше від алкоголізму.
Звичайно проявляють. Для прикладу у аваріях на дорогах де гинуть невинні люди. Чи б'ючи своїх дітей в білій гарячці. Прикладів можна наводити безліч. Є і такі що на роботі сумлінно стараються працювати а після роботи вдома влаштовують скандали родичам чи сусідам..Пияк по любому проявляє себе негативно. Вам цікаво а власники горілчаних заводів точно б спились в такому випадку
Я маю на увазі, що справжній талант дуже часто (або завжди) буває обтяжений таким внутрішнім психічним напруженням, - компенсуючи його легко підсісти ) Але нажаль, то напруження не завжди обтяжене талантом )) Бувають просто життєві обставини ) ...от обставини ті мають в нас свої національні особливості
Як людинА хоче пити - вона буде пити... Пам’ятаю,як один розказував.як його лікували від алкоголізму.. То він горівку вводив клізмою..в соотвєтствующнє..місце.. І,шо ви думаєте? Дохтури нюхают - не смердит...а хлопуньО п’яний в дрОва...:rus:
Не знаю , как насчёт клизмы , а вот тряпочку в водку и на лысину,такое слышал.У моей супруги на работе такой кадр был. А , если по теме , так что у Вас , что у нас правительство даже не представляет себе размеры проблем , которые возникнут , если люди бросят пить.Ведь на трезвую жизнь нужно гораздо больше средств,это Вам не "с утра выпил - весь день свободен"