Ось що пишуть про наряди в Н.Й на 911 форумі. Я писав про патрульних. Наряд або "тур" в Н.Й. для них 8 год. 35 хв. Три наряди на добу . Працюють 5 днів на тиждень. 2 вихідні. Для спеціальних частин поліції є інші наряди. На 9 год, 12 год інші. Відповідно із більшою кількістю вихідних. Тут ідеться про те що патрульні постійно задіяні. 8 год. це втомлює досить сильно. Особливо в більших містах. 12 годин значить що будуть робити більше помилок. Це відрізняється від частин які сидять на виклик наприклад. Або пожежників. Останні наскільки пригадую навіть сплять у частині під час наряду. Армія це вже трохи інша парафія. Ще й під час війни. До речі піддавалась критиці недостатня ротація. Яка повинна бути постійною і в кілька рядів. Три принаймні, із одним в дальшому тилу. Бо на 0 не відпочинеш.
Що таке "Поліцейської академії"? @Centerer, то ви погоджуєтеся з тим, щоби поліцаї вчилися їздити не на курсах водіння, а під час патрулювання вулиць? Цікаво, що ви будете казати, коли такий патрульний наїде на вас або на когось із ваших рідних
Цілком погоджуюсь. Скажу навіть більше. Ми зовсім не проти , а ще більше ЗА за те,щоб нам викладали уроки екстремального водіння. Наразі зараз за кермом ті у кого більший досвід . У мене досвіду майже ніякого, тому за кермо сідаю або там де рух машин не дуже інтенсивний..ну ще й від району патрулювання залежить. Навіть якщо від цього "святого" порушника залежить життя та безпека інших людей? Я за те, щоб дотримуватись інструкцій, закону і права. Ні. Не знаю. Якщо нам будуть проводити "політінформації" за добу в Україні, то на зміну прийдеться приходити не за дві години , а за чотири. Тобто перебування на роботі 16 год. то вже занадто,нє?
Що говорять інструкції, закон і право на рахунок стрілянини патрульним по дверях і вікнах зупиненої машини, в якій знаходяться неозброєні громадяни?
Та кіно таке було. Гамериканське. Хіт 80-х. Там один кадет поганяв ніч по вулицях міста, а на ранок сдав водіння.))) Ні. Ну, мабуть, щось таки скажу. Якщо буду в змозі. P.S. А якщо серйозно, то нічого дивного в тому, що відбувається з новою поліцією. Все як у нас завжди. Хочеться одразу і швидко. Ось їх і випустили недонавченими. Звісно, такі "косяки" не можна замовчувати і лишати поза увагою, але ж і істеричний лемент на кшталт: "Во, во, бачите, що гади роблять!" теж зайвий. Тільки довіру вбиває до нового.
А хочете я озвучу свою власну думку, не як поліцейського, а як звичайного громадянина? Я б тих неадекватних мажорів відстрілювала б як скажених собак. Цікаво, а звідки поліцейські могли знати,що вони неозброєні? Я не буду вдаватись в аналіз дій тих поліцейських. тільки ледачий ще не перемивав їм кістки , закону та інструкціям.
Ха, "Хіт 80-х."... Це ж коли було, сто років назад А якщо серйозно, то я "за" Нову поліцію От тільки не треба з них робити робокопів, які "я сам закон!" І дотримуватися закону вони повинні в першу чергу. І карати їх за порушення потрібно по повній - тільки тоді вони будуть заслуговувати на довіру Ціхо-ціхо, ви чисто як суддя Дредд... Ну і, звичайно, ви би самі і визначали, хто підпадає під визначення тих "неадекватних мажорів"? @Alias, а чи не хочете ви застрелити того мента, який вбив на перехресті невинну жінку? Чим він кращий від мажора - одів жетон і думає, що море йому по коліна, шо нє? Або застрелити ось того, котрий кричав на весь автовокзал, "ви всі ніхто, а я представник закону, я ВЛАДА". Або чи не бажаєте застрелити тоту дівчину-патрульну поліцейську, яка у робочий час перебувала за кермом патрульного авто під дією важких наркотиків. ... Вони всі тоже на мажорів змахують, шо нє? Із БМВ не вистрілии ні разу у відповідь. Цього мало? Згідний, не варто вдаватись в аналіз дій тих поліцейських, тільки ледачий ще не перемивав їм кістки , закону та інструкціям Але той факт, що досі не проведено розслідування вбивств і що досі не покарані винні не грає на імідж нових поліцейських, шо нє?
В ідеалі дотримуватись закону повинні всі і карати за порушення повинні б чесно, а не правий той у кого грошей більше. Нажаль реалії дещо інші. В новій поліції (я маю на увазі НПП) теж трапляються випадкові люди. Так є всюди. А ви не визначаєте в деяких випадках своє особисте ставлення і "покарання"? Я ж написала саме за моє особисте бачення. Я за покарання всіх, хто вбиває невинних. Мало. А це вже з якого боку дивитись. Одні вважають, що негативно впливає , інші - навпаки. Українці - дивні люди. Добре знають як треба покарати когось і дивуються коли ця кара за те ж саме загрожує саме їм.
Всяке буває, але "покарання" у вигляді відстрілу мені ніколи в голову не приходило Може у вас вже початок тотого "синдрому поліцейського", коли вже пора на пенсію? Можете привести приклад?
Ну от всі кажуть, що хабарі це погано бла-бла-бла. Затримуєш за щось-намагаються дати хабар , не береш і починається "менти козли , мусора" і т.д. От вони і вважають,що коли хтось порушує того треба карати, а коли сам, то намагається відкупитись. Замкнуте коло. І так...ми хабарів не беремо.
Так ви ж можете скласти протокол за спробу дачі хабара, шо нє? Ви колись складали такі протоколи? Ніколи не кажи ніколи
Я себе знаю. тут без варіантів. Ще не доводилось. Обходились попередженням. Якби прийшлось то треба було б викликати оперативну групу тобто старих нових ментів.
Я не конкретно про вас Ви сказали "І так...ми хабарів не беремо" Так що я не здивуюся, якщо буде інфа, що хтось з НПП взяв хабар. До речі, пам"ятаєте, як новий поліцай під час служби вкрав мотоциклетний шолом? Проблема викликати оперативну групу? Не приїдуть?
А там і конкуренція і заздрість і ще фіг зна що між новими і старими "понтами". Не хочеться їм, напевно, зайвий раз спілкуватися між собою.
Геморою багато з скоріш за все нульовим результатом. Нуууу, не знаю. Якщо треба, то нормально спілкуємось. За час роботи серед мого оточення такого не помічено. І я не здивуюсь, і ніхто не здивує ться. Не треба ідеалізовувати НПП.Людський фактор ніхто не відміняв. І що? Придурків скрізь вистачає.
А що тут зв"язувати? Робота є робота. Якщо ДТП чи крадіжка ми ж не розбираємось. Виклиикаємо групу і далі працюють вони. Ми тільки фіксуємо.У нас же не безмежні повноваження.
Та наш народ ми вже бачимо на що заслуговує чи вся проблема в поліції? Воно звичайно легше кивати на когось, шукати недоліки...зате самим залишатися осторонь за принципом "Моя хата скраю". А ви вважаєте, що за кордоном копи ідеальні? Там немає крадіжок, не вбивають порушників і т.д?