На чому Ви економите?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем jaalisa, 29 бер 2009.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я ніколи не економив. Просто коли потрібні були гроші - завжди більше працював, щоб мати багато професій - вчився... І так - все життя. Що "заважає" стати "багатим"? Та просто совість. За моє життя було дуже багато можливостей і пропозицій "прокрутити операцію" і "нарубати капусти". Ніколи на це не погоджувався, бо просто не можу обманювати людей. Це в крові, просто "табу". І ніколи про це не жалів - на життя абсолютно вистачає, житло придбали, діти вчаться в хорошій гімназіїї. За кордон їздимо, не голодуємо. Що потрібно ще? Квартиру 500 кв. м? Ще один автомобіль? А на хрєна!?

• Подобається Подобається x 8
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Воно то так, але знайдуться люди, котрі скажуть, що і хороші гімназії Ваших дітей - то панські забаганки...

• Подобається Подобається x 5
  3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Якщо забаганкою вважати те, що з цієї гімназіїї 100% виганяють за паління, лайку чи бійку та ставлять школярам оцінки, в тому числі погані, незалежно від розміру конто їхніх батьків - то най це буде забаганка. :)))

Згадую, як прийшли влітку до однієї з шкіл оформляти до неї старшого... Прямо на східцях школи сиділи старшокласники і палили. Їх було четверо. Вийшла директорка і крикнула -"не кидайте під школою недопалків!". І знову сховалася в "нору"...

Я розвернувся і пішов звідти, бо для мене все стало зрозумілим.

• Подобається Подобається x 4
  4. Наші гімназії у своїй більшості просто деруть гроші, а великих знань не дають. Викладачі часто кажуть, що учні гімназій тупіші за учнів звичайних шкіл.

5. Зануда

Зануда така зануда

;) Я радше акцентувала на тому, що для мене особисто неприйнятно витрачати на відпочинок більше, ніж я можу собі дозволити. Відкладати гроші цілий рік, відмовляти собі в багатьох речах, щоб за 10-14 днів починати все спочатку, то не є для мене. Інші нехай роблять так, як вважають за потрібне. Кожен для себе вирішує сам. Хіба не так?

• Подобається Подобається x 9
  6. Peri

Peri Well-Known Member

:yes:..........

7. night

night Well-Known Member

Хочете сказати що коли в класі 40 учнів то вчителі приділяють достатньо уваги всім і дають знання кращі ніж коли в класі 10 дітей і всім 10-м приділяють увагу ?
    Це ви з власного досвіду кажете ? Я з власного досвіду можу сказати що хоч і закінчила спеціалізовану школу з англійським нахилом але все таки бачу що діти які вчаться в гімназіях зараз мають кращі знання з тих же мов, більше предметів на іноземних мовах, кращий доступ до комп'ютерів і т.д. І куріння, мати в гімназіях суворо караються. А в звичайних школах це за норму...

• Подобається Подобається x 1
  8. Andr

Andr Well-Known Member

Звичайно,в Україні є люди, котрі собі не можуть дозволити вчити своїх дітей в гімназії.

9. Я знайома з учителями, які викладали у гімназіях. Враження в них не дуже. Гроші тягнуть ого, тобто цінують не тих, хто здібний, а тих, хто багатий. Розумна дитина з бідної сім'ї туди навряд чи потрапить. Хто туди потрапляє? Переважно діти "нових українців", себто, бандюків, які нажилися у 90-х роках. Про їх інтелект і культуру судіть самі. Звичайно, я не кажу про всіх.

Якщо дитина здібна і хоче вчитися, то вона вчитися буде навіть у класі з 50 учнями. А якщо вона тупа і лінива від природи, то їй гімназія навряд чи допоможе.

Моя школа теж була ніби-то престижна. Але знання фактично давала ті самі, класи були переповнені, дубів, які не могли два слова зв'язати, вистачало. Матюкалися ще й як, правда, не курили. Так що якщо хочете мати знання, краще займатися з репетитором. Буде дорожче, але ефективніше.

10. Зануда

Зануда така зануда

Ми вже плавно перекотились на освіту з економії грошей в цілому, але всеодно вам скажу - є державні гімназії, а є приватні школи гімназійного типу. Кожен вибирає те, що влаштовує його бюджет. То є чисто українська риса - рахувати гроші в чужій кишені, замість того, щоб задуматись, як поповнити власну. якщо бракує.

• Подобається Подобається x 2
  11. - а у нас говорят "чисто российская черта" :)
    - да, конечно, но ребёнок при всём желании не сможет далеко уйти от наитупейшего в классе (или скажем мягче - "основной массы детей со средними способностями"), ведь учителя привязывают подачу программы именно к ним. И бОльшую часть дополнительного времени, которое хороший преподаватель обязательно уделяет индивидуальной работе, ему приходится "подтягивать отстающих", на то, чтобы дать больше программы способным и трудолюбивым как правило времени у преподавателя не остаётся.

Останнє редагування: 26 кві 2010
    • Подобається Подобається x 3
  12. blondaStyle

blondaStyle New Member

економія - це зло..я б краще сказала, від чого можна відмовитись або розумними словами "мінімалізація витрат" :)) річ у тому, що людині не так вже й багато треба до щастя.. От скажімо ви б кожного дня по 3 рази їли якусь свою улюблену страву... чи одягали б ті самі (звісно ж найкращі, найдорожчі і найулюбленіші) речі .. воно починає вам розподобуватись по трошки, тому економія, яка передбачає під собою певне обмеження, що скоріше позитивно, аніж негативно впливає на наш організм))) бо коли грошей є достатньо багато, то починаєш скуповувати абсолютно всяку дурню, яка тобі не потрібна.. ніякого задоволення))

13. Зануда

Зануда така зануда

Видно то спільне для слов"ян. :)

14. blondaStyle

blondaStyle New Member

Так це ж святе!!! як у самого грошей менше, ніж в сусіда, значить той десь вкрав, бо то так не можна чесно в Україні заробити, а якщо більше, то значить сусід дурень і в нього руки з одного місця.. лінюх! ні до чого не доробиться:))

15. poetka

poetka Дуже важлива персона

Я цього місяця,зекономила(якщо так можна сказати:sad:) на квартплаті,зате пішла і зробила собі зачіску.......

16. sselev

sselev Well-Known Member

Або це кредитне ярмо на 10 років... :)

---------- Додано в 02:12 ---------- Попередній допис був написаний в 01:46 ----------

Не факт, що бажання додатково попрацювати означатиме що дадуть більше роботи. Зараз в плані роботи важко, причому це я чув від багатьох людей.
    Потрібно шукати ідеї і втілювати їх, шкода тільки що хороші ідеї приходять в голову рідко.

17. blondaStyle

blondaStyle New Member

а зекономила на квартплаті це як? просто вирішили не платити?;)) чи якось систематично економили воду/світло/газ?

---------- Додано в 10:59 ---------- Попередній допис був написаний в 10:57 ----------

моя мама завджи казала не вестися на хлопців з дорогими іномарками, бо потім за кредит доведеться розплачуватись разом:)

18. poetka

poetka Дуже важлива персона

Саме так:), і прицьому додала,(Якщо так можна сказати) отож на наступний місяць доведеться заплатити вдвічі більше.Але я вже застановилась економити воду і світло,(по-можливості).Буду бачити результати на квитанціях.
    А якщо ближче до теми то не дуже економлю,звичайно не розкошую,в наш час далеко не кожен може розкошувати, а от відмовляти собі в дурничках не хочу і не буду,НАТЕ Я Й ЖІНКА,щоб собі дозволяти недорогі прибамбаси.Ось наприклад одіваємось зачасту в стоках,особливо на малого там непогані речі....."Південний"- закрита тема,ну хіба раз в рік щось новеньке підкупити...Отак і живемо.

• Подобається Подобається x 1
  19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Знаєте, в чомусь Ви праві. Але от з другої сторони, якщо зовсім нікуди не їздити, а постійно тільки працювати і витрачати гроші на миттєві забаганки (шмотки, прикраси, походеньки по кафешках і т.д.), то рано чи пізно з'явиться думка "А толку з тої роботи, якщо навіть на кілька днів не можу собі дозволити кудись вибратись?" Хіба тяжко перебитись і другу зиму в тій самій шубі перезимувати, зато на море поїхати? ;) От з таких людей мені просто смішно. Але видно, що в них свої пріоритети. Комусь важливіше щомісяця мати нову сумочку, а комусь відпочинок..

20. blondaStyle

blondaStyle New Member

Думаю влітку заплатити набагато легше...менше всього використовуєш.. і світла, бо день довший і газу, бо опалення виключене.. ну тільки води мабуть більше.. а мене недавно обрахували (перепрошую помилились) в жеку на 400грн газу більше нарахували.. і тепер або три дні і три ночі треба бігати по жеках і вияснювати або не платити наступних місяців..

а щодо одягання у стоках, то я Вас цілковито підтримую. Мені навіть приємно знати, що якісь люди купили такі ж капці наприклад за 800грн., а я за 350. Мені це приносить щастя. Недавно у скрині купила кросівки..там є сток "адідасу"..за 280 грн. з осінньої колекції.. моїм кросівкам чесно кажучи пофіг, чи з нової вони колекції чи зі старої і мені теж:)))

а де твій аватар? :)