На чому Ви економите?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем jaalisa, 29 бер 2009.

1. Персі

Персі La mafia è immortale!

Просто в усьому має бути міра, і в заощадженнях теж. :) В усьому себе обмежувати, зате тішитись, шо десь там гроші в баняку складені лежать - не розумію того...

• Подобається Подобається x 3
  2. night

night Well-Known Member

а може і не статись. Головне не думати про погане.

• Подобається Подобається x 1
  3. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

ну це не було до таких крайнощів щоб палець ссати...просто відмовилася від речей, без яких можна 2-3 тижні прожити...і я не жалію...

4. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А я Рибку розумію...Яка економія якщо немає з чого економити? на зарплату вчителів не дуже наекономишся.Годі вже й про Єгипет мріяти, хоч би на Одесу вистачило.У нас майже теж так.Всі гроші йдуть на їжу, на саму необхідну одежу, ліки..звідки взяти на крутий відпочинок? По кав"ярням не ходимо, концерти, кіно дууууже рідко..
    Може трохи не в тему..От часто заглядую у гілку на ДП "хто що готує"Щоб я так жив!(с)Невже у Львові такі скажені зарплати? У того моцарела, в тої брі, там ще якісь смаколики...Ні, ні , я не рахую гроші в чужих гаманцях..але..але...але в багатьох батьки в Італії або ще десь за кордоном і допомагають своїм дітям, на відпочинок теж....Я не заздрю..я знаю, що для мене то недосяжно...поки що...

---------- Додано в 22:27 ---------- Попередній допис був написаний в 22:25 ----------

Наталю, від яких речей можна на такий термін відмовитись, щоб вистачило на відпочинок за кордоном??

• Подобається Подобається x 6
  5. night

night Well-Known Member

Не треба мати скажених зарплат. При мудрій голові і великому бажанні можна заробити на будь якому бізнесі. Чи то магазин чи то послуги. От ви писали про зарплату вчителів...Згідна що вона мізерна. але якщо займатись репетиторством хоча б два рази в тиждень то і ту ж моцарелу можна купити. Вчителю посидіти годинку чи півтора з учнем практично нічого не роблячи і взяти ті ж 30-40-60 грн (залежно від предмету) нічого не коштує.
    а багто хто в кого там батьки їздить туди, бачать як живуть люди , чим користуються і починають тут відповідний бізнес. Знову ж таки головне бажання.
    Економлять ті люди які не хочуть заробити більше. Власне не хочуть а не не можуть. Нам всім дано дві руки, дві ноги, голову...Просто одні думають як заробити, як покращити своє життя. А інші тільки розказують як вони погано живуть і нічого не роблять щоб змінити ситуацію.

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

В чомусь Ви маєтє рацію...дуже часто люди просто не хочуть думати... А з власного досвіду можу сказати: варто жити по Писанію:"Не дбай про день завтрашній,він сам про себе подбає"...Бог показує шлях,як заробити гроші і тут же вказує діру,куди ці гроші повинні піти... І ще згадалось:"Бог дає біду і дає на біду"... В моїй ситуації - це єдина розрада...при постійних витратах на ліки...голова вже купу літ сохне....і кожен день,як останній,,,,

• Подобається Подобається x 2
  7. Mavpysuk

Не купити одну нову річ в гардероб, не сходити з подругами "на каву", вчасно ставати, щоб потім на таксі не добираися на роботу...і багато такого назбирається ...
    А взагалі, я протягом року збираю на відпочинок...Хоча інколи і батьки допомагають...

8. Alias

Щоб, наприклад, заплатити за квартиру.:)
    У мене тітка вчителька, до сестри приходять вчителі додому...і я не уявляю коли вони могли б ще займатись репетиторством, повертаючись додому вже в 5 годин ще й з торбою зошитів, планів....

А не виникало думки, що просто НЕ МОЖУТЬ за певних обставин?
    У мене батько має невеличкий будівельний бізнес.Іщо? Багато заробляє? Скільки б він не рвав на собі жили-нічого не вийде.Тому що місто у нас маленьке, тому що політична ситуація така, тому що то вибори, то перевибори, а ще зарплати у людей малі...у нас же нормально заробляють тільки ті, хто на АЕС працює.Та багато ще від чого залежить його бізнес....

Повірте, ніхто не хоче погано жити і розказувати про таке життя трохи соромно.Та й хто Вам сказав, що нічого не роблять? Кожен крутиться як може, щоб вижити .Деяких людей життя ставить в таку ситуацію, що хоч лоба розбий, а ....

• Подобається Подобається x 7
  9. night

night Well-Known Member

Обставини є завжди. Просто для одних обставини це виправдання чому життя погане а для інших обставини це ще один спосіб покращити своє життя.
    Тому що є завжди. Але завжди є вихід. Просто коли людина зациклена на лише такому способі заробітку то іншого не бачить. По собі знаю. Але якщо вийти дальше за межі своєї звичної діяльності відкриваються нові горизонти.
    Власний бізнес залежить тільки від власника. Як він його розвиває, як бачить, яким хоче бачити...
    Це люди ставлять себе в таку ситуацію. Бо так простіше. Завжди простіше бути жертвою. В любому негативному можна найти позитивне. Головне як до цього ставитись.

10. Alias

Знаєте...хочеться багато чого сказати, але не буду...боляче ...та й не зрозумієте.

11. Mavpysuk

Іруся, и все дуже гарно і правильно написала....але є ще такий фактор, як людська лінь...ПРиклад з власного життя:
    Є у мене тітка, що мешкає в селі - 50 км за Львовом, є у неї чоловік і донька. Доня вчиться, чоловік не працює тимчасово. Живучи в селі вони мають дві нещасних курочки і все...то вся господарка...бо НЕХОЧУТЬ робити...вона за все життя ні дня на роботу не ходила...а жити хочуть гарно....їй замість того , щоб підняти дупу і піти працювати (а стан здоровя їй дозволяє),легше приїхати до моєї мами(рідна сестра), вислухати мораль, бо мама завжди каже, щоб йшла на роботи і попросити гроші...і от так живе..на подачках...її доня, теж такої думки, що їм всі повинні помагати...тільки з якого дива??? Інколи бувало так, що і у нас була криза, батьки татові хворіли, гроші шалені йшли на операції, але нічого виживали, багато в чому собі відмовляли, але ні в кого не просили...Я не знаю за які гроші, вони малу кожен рік на море відправляють...

• Подобається Подобається x 4
  12. Alias

І такі є, але ж ми не про таких говоримо.Не треба всіх під одну гребінку..Всі ми різні, у всіх своє життя і свої проблеми..до одних життя повертається лицем, а до інших дупою...

• Подобається Подобається x 4
  13. night

night Well-Known Member

А ви не думали чому?...

14. Andr

Andr Well-Known Member

Тому що вони отримують в нагороду від життя щось більше ніж гроші

night та деякі інші, не будьте такими самовпевненими - все так не буде!

• Подобається Подобається x 5
  15. night

night Well-Known Member

Я тільки рада що вони отримують щось більше. Тільки чому ті ж люди скаржаться що життя до них не справедливе ? Виходить це вони несправедливі до життя тому що скаржаться на нього а винагороду отримують все таки...
    самовпевненість тут ні до чого. Щоб щось мати треба щось робити. А сидіти і розказувати як все погано, яке життя не справедливе...то як щось може змінитись. Життя завжди пропонує варіанти. Просто треба ними користатись. Це я з власного досвіду кажу. Скинула шори що можна заробляти тільки в тій сфері і тільки таку суму. І по трішки починає життя ставати краще. Але якщо б я дальше сиділа і чекала покращення на минулій роботі і бідкалася б як все несправедливо втому життя то я б ніколи не побачила що жити можна по інакшому. Я не прийняла варіант що треба економити...Треба заробляти більше :)

16. Alias

Думала!І Вам би не завадило подумати, а не бути такою самовпевненою як сказав Andr.Бажаю Вам, щоб у Вас ніхто ніколи не хворів , щоб не бачили горя , а життя тільки посміхалось до Вас , а не поверталося дупою.

---------- Додано в 10:56 ---------- Попередній допис був написаний в 10:52 ----------

А ніхто ВАм і не розказує...і допомоги у Вас теж не просять.
    Ви спросіть у Ромка, у нього багато варіантів? так і у нас.Але то до Вас не відноситься.Дивіться трохи ширше і глибше.

17. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Все дуже просто - кожен дивиться на життя зі своєї дзвіниці. Або "ситий голодного не розуміє".

А ще є таке прислів"я - вище голови не скочиш.

Головне - вміти знаходити у житті дрібні радощі, вміти зробити собі свято, і несуттєво де - на дачі, в Одесі чи в Єгипті. "Кто во что горазд".

Я знаю тільки одну сім"ю, де не економиться зовсім - свого часу люди вміли зробити бізнес. І це, на диво, єдина сім"я, від котрої не почуєш зверхності, може тому, що починали він - на будівництві, вона - барменкою. І зараз допомагають всім, може тому і їм Бог дає.

18. night

night Well-Known Member

Я і подумала. і подумати мене змусила саме ситуація коли життя повернулось дупою. І подумала чому так вийшло що я в такій ситуації опинилась і що я можу з неї винести корисного для себе. І вдається виходити з неї. І не за рахунок самовпевненості а впевненості що якщо мати бажання то любу ситуацію можна використовувати як в погану так і в хорошу сторону. І на відміну від вас я нічого поганого не бачу коли люди налаштовані до життя позитивно, шукають радості навіть в дрібничках.І не називаю це самовпевненістю...

19. Alias

Якраз я і налаштована до життя позитивно.Мене тут вже давно знають, хтось може сказати, що я нитик і песимістка?Я вмію радіти чужим успіхам і переживати за невдачі , підтримувати в скрутний час.Я рада, що Вам все вдається і Ви така успішна у всьому.Дай Бог кожному.

20. Mavpysuk

+1000, Іруся одна з небагатьох, які мене підтримували..ДЯкую Тобі за це:girl_tender:

а де твій аватар? :)