Як економити? 1. Зберігайте і ніде не никайте дрібні гроші. Там 50 коп, там 25 - вже й на проїзд назбиралося. 2. Не беріть з собою багато грошей, якщо не треба. 3. Запам'ятовуйте, де дешевше, і купуйте там.
Нажаль дешевше незавжди якісніше... і інколи варто подумати - заплатити раз-але дорожче, чи кілька раз-дешевше
2-ой закон Паркинсона: "Расходы стремятся сравняться с доходами". (Сирил Норткот Паркинсон) Так оно у нас... как не крути )
Тут також не все однозначно: а) один і той самий продукт може по різному зберігатись. Наприклад, м'ясо на ринку може продаватись за відсутності будь-яких санітарних норм (Мавпусик мабуть детальніше про то може розказати ). З іншого боку в супермаркеті також можуть продавати невідомо якого походження (та ще перефарбоване декілька раз). Сири (особливо акційні) - то взагалі лотерея. Тому тут треба шукати не де дешевше, а де якісніше. б) у випадку техніки (хоч тут радше мова йде про продукти, та все ж) також можуть бути підводні камені. По-перше ідентичні товари зустрічаються рідко - одна і та ж модель може мати різних виробників, що суттєво позначається на їх якості, і, як правило, гірша збірка (Китай, Росія тощо) і коштує дешевше. Можна крім того в дешевших, сумнівних місцях напоротись на проблеми з гарантією. Випадки наводити можна довго, але суть одна...
Сявич, вам приклад. Одні й ті самі цукерки, одного виробника і назви в супермаркеті коштують 32 грн/кг, а на базарі 37-38 грн/кг. Так треба брати на базарі, бо дешевші викликають сумнів?
Різні є ситуаціїї...От одна знайома їде на другий кінець міста за банкою кави, бо вона там на 1-1.50 грн. дешевше коштує.А проїзд туди та назад вона не враховує! де логіка? Але все рівно треба дивитись. В суботу халат мама вибирала на базарі.Ціна одного ж і того самого халата на базарі з різницею в 10-15 грн!
Рибко, тут не може бути однозначної відповіді...покупки в нашій державі і справді лотерея...можна купити ніби і дорожчу річ, але "траванутися" по повній програмі...а можна купити щось "по-дешовке" і все нормально... От в Італії наприклад, магазини діляться по якості товарів...якщо твій бюджет дозволяє тобі купити щось дорожче і якісне, то звичайно тут без сумнівів...ти платиш гроші і знаєш що отримуєш якісну продукцію...відповідно сказати таке про дешевші магазини вже не можна...для прикладу кава- в дорожчому магазині вона коштує 7,50 Є, в дешевому 3,20 Є-однакова упаковка, сумніваюсь тільки що вміст однаковий...
Хіба я десь писав, що завжди треба брати там, де дорожче? Просто з розумом треба до того підходити...
Всі дешевші товари однозначно не доброї якості(стосується виключно техніки,одягу,взуття і тому подібних речей)мала змогу переконатись купуючи,як китайські так і наші вітчизняні товари,краще заплатити дорожче але мати натомість якість,ніж викинути впусту гроші і "тішитись".Кажуть,шо ми не настільки багаті,щоб купувти дешеві речі, в тому вся правда.
Тобто ви хочете сказати, що одна фірма виробляє товари в однаковій упаковці але різної якості? Але це вже або обман покупця, або підробка. Я якось звикла що один товар однієї марки у різних магазинах має бути однаковий. А в супермаркеті товари дійсно дешевші, ніж на базарі. Не всі, але багато. Мабуть, тому що оренда виходить дешевшою, але закупівельна ціна та сама і товар той самий. То чому не купити дешевше? Яскравий приклад - наші аптеки. Одні й ті самі ліки в одній в районі 40 грн, а в іншій - 50 грн.
Різний підхід до ціноутворення, супермаркет встановлює ціни виходячи з певної націнки у відсотках, а базарники ще й округлють до цілого числа, так здачу давати простіше. на базарі Ви ніколи не знайдете ціни 6,68 грн (для прикладу)
- відпочинки (вже відпустки не за кордоном, а в Криму) - одяг (купую рідко) - відпочинок (правда я й так люблю сидіти дома) + їжа подорожчала - оренда квартири (мінус 300 грн) - перестав колекціонувати, а також заощаджувати - менша зарплатня
Мабуть, трохи оффтоп, але напишу. Не помітила, аби люди в Україні економили. Колєжанки їздять за кордон (не у відрядження, власним коштом, Рим, Париж - нікого не здивуєш). Потрапила на Паску за стіл у знайомих, друзів - столи вгинаються (тут такого не побачиш). Одягаються всі гонорово. З іншої сторони - маю хорошу знайому, котра тримає книгарню, кожних відвідин везу додому книжки. Скаржиться на поганий продаж, і мало коли вчую на Україні:"Я книжку купив"..
Йой, зараз на всьому майже: 1) Одяг новий купую тільки за вимогою. Хочеться нову тряпку - одразу згадую що штани вже є, і поки що носяться. 2) Електрика, вимикаю світло і тд, менщше лампочок (хоча це більше принципово і з кризою нічого не змінилось) 3) частково побут (шторки всякі, коврики і те де, без чого можна обійтись). 4) Парфуми, декоративна косметика (на звичайній економити не виходить, так як уже звикла і довіряю перевіреному). 5) Розваги відносно А взагалі зараз повністю фінансово залежна від хлопця, тому тут трохи складніше.
А до мене скільки мама приходить, стільки і никає дрібні гроші по всіх закутках по хаті. Каже, хай лежать, щоб не переводились. Ну то ще велике питання, де дешевше відпочивати. Якщо враховувати рівень сервісу, звісно. Та власне, для мене вже зовсім і не питання.
Ну,то у Вас коліжанки,багачки,але ви самі з України і повинні були б знати,що такий рівень доходів (щоб дозволити собі Рим,Париж....)далеко не у всіх. Моя коліжанка приміром працює за 40 грн. в день, а про Париж хіба мріє,і таких жінок і чоловік придостатньо..А на разунок столів - ну ви теж знаєте,це радше традиція,принаймні бажання,хоч в чомусь бути максималістом (хоча б достатньо гостинним).
Звичайно, не здивуєш, але ДАЛЕКО не кожен може таке собі дозволити. Навіть у Києві, де ніби живуть багатше (так кажуть, хоча я не дуже вірю). Сьогодні папріколу глянула ціни. Крим - 1500-3000 грн на 8 днів, Туреччина - 700-900 $ на 8 днів, Єгипет - від 900 $. Тільки не заводьтеся ніхто про якість. Я глянула лише ЦІНУ. Як на мене, так усі варіанти дорогі. Краще вже на природу чи на дачу їздити. Щодо економії - конкретно зекономила в 11 класі, коли не пішла на випускний. У 2008 році це коштувало біля 500 гривень. Подумала: "А нащо мені банальна бухалівка?" От купили на ті гроші більш потрібні речі, а не викинули в дірку.