На чому Ви економите?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем jaalisa, 29 бер 2009.

1. Як економити?

1. Зберігайте і ніде не никайте дрібні гроші. Там 50 коп, там 25 - вже й на проїзд назбиралося.
    2. Не беріть з собою багато грошей, якщо не треба.
    3. Запам'ятовуйте, де дешевше, і купуйте там.

• Подобається Подобається x 2
  2. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Нажаль дешевше незавжди якісніше...
    і інколи варто подумати - заплатити раз-але дорожче, чи кілька раз-дешевше

• Подобається Подобається x 8
  3. mademan

mademan Old School Gamer

2-ой закон Паркинсона: "Расходы стремятся сравняться с доходами". (Сирил Норткот Паркинсон)
    Так оно у нас... как не крути )

• Подобається Подобається x 1
  4. А якщо один і той самий товар у різних місцях коштує по-різному?

5. syavych

syavych копач

Тут також не все однозначно:
    а) один і той самий продукт може по різному зберігатись. Наприклад, м'ясо на ринку може продаватись за відсутності будь-яких санітарних норм (Мавпусик мабуть детальніше про то може розказати :) ). З іншого боку в супермаркеті також можуть продавати невідомо якого походження (та ще перефарбоване декілька раз). Сири (особливо акційні) - то взагалі лотерея. Тому тут треба шукати не де дешевше, а де якісніше.
    б) у випадку техніки (хоч тут радше мова йде про продукти, та все ж) також можуть бути підводні камені. По-перше ідентичні товари зустрічаються рідко - одна і та ж модель може мати різних виробників, що суттєво позначається на їх якості, і, як правило, гірша збірка (Китай, Росія тощо) і коштує дешевше. Можна крім того в дешевших, сумнівних місцях напоротись на проблеми з гарантією.

Випадки наводити можна довго, але суть одна...

6. Сявич, вам приклад. Одні й ті самі цукерки, одного виробника і назви в супермаркеті коштують 32 грн/кг, а на базарі 37-38 грн/кг. Так треба брати на базарі, бо дешевші викликають сумнів?

7. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Різні є ситуаціїї...От одна знайома їде на другий кінець міста за банкою кави, бо вона там на 1-1.50 грн. дешевше коштує.А проїзд туди та назад вона не враховує! де логіка?
    Але все рівно треба дивитись. В суботу халат мама вибирала на базарі.Ціна одного ж і того самого халата на базарі з різницею в 10-15 грн!

8. Mavpysuk

Рибко, тут не може бути однозначної відповіді...покупки в нашій державі і справді лотерея...можна купити ніби і дорожчу річ, але "траванутися" по повній програмі...а можна купити щось "по-дешовке" і все нормально...
    От в Італії наприклад, магазини діляться по якості товарів...якщо твій бюджет дозволяє тобі купити щось дорожче і якісне, то звичайно тут без сумнівів...ти платиш гроші і знаєш що отримуєш якісну продукцію...відповідно сказати таке про дешевші магазини вже не можна...для прикладу кава- в дорожчому магазині вона коштує 7,50 Є, в дешевому 3,20 Є-однакова упаковка, сумніваюсь тільки що вміст однаковий...

9. syavych

syavych копач

Хіба я десь писав, що завжди треба брати там, де дорожче? Просто з розумом треба до того підходити...

• Подобається Подобається x 4
  10. poetka

poetka Дуже важлива персона

Всі дешевші товари однозначно не доброї якості(стосується виключно техніки,одягу,взуття і тому подібних речей)мала змогу переконатись купуючи,як китайські так і наші вітчизняні товари,краще заплатити дорожче але мати натомість якість,ніж викинути впусту гроші і "тішитись".Кажуть,шо ми не настільки багаті,щоб купувти дешеві речі, в тому вся правда.

• Подобається Подобається x 6
  11. Тобто ви хочете сказати, що одна фірма виробляє товари в однаковій упаковці але різної якості? Але це вже або обман покупця, або підробка. Я якось звикла що один товар однієї марки у різних магазинах має бути однаковий. А в супермаркеті товари дійсно дешевші, ніж на базарі. Не всі, але багато. Мабуть, тому що оренда виходить дешевшою, але закупівельна ціна та сама і товар той самий. То чому не купити дешевше? Яскравий приклад - наші аптеки. Одні й ті самі ліки в одній в районі 40 грн, а в іншій - 50 грн.

12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Не завжди. Мережа супермаркетів отримує той самий товар дешевше, бо закуповує більші партії.

13. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Різний підхід до ціноутворення, супермаркет встановлює ціни виходячи з певної націнки у відсотках, а базарники ще й округлють до цілого числа, так здачу давати простіше. на базарі Ви ніколи не знайдете ціни 6,68 грн (для прикладу)

14. alessandro

alessandro New Member

- відпочинки (вже відпустки не за кордоном, а в Криму)
    - одяг (купую рідко)
    - відпочинок (правда я й так люблю сидіти дома)
    + їжа подорожчала
    - оренда квартири (мінус 300 грн)
    - перестав колекціонувати, а також заощаджувати - менша зарплатня :sad:

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Мабуть, трохи оффтоп, але напишу.

Не помітила, аби люди в Україні економили.

Колєжанки їздять за кордон (не у відрядження, власним коштом, Рим, Париж - нікого не здивуєш). Потрапила на Паску за стіл у знайомих, друзів - столи вгинаються (тут такого не побачиш). Одягаються всі гонорово.

З іншої сторони - маю хорошу знайому, котра тримає книгарню, кожних відвідин везу додому книжки. Скаржиться на поганий продаж, і мало коли вчую на Україні:"Я книжку купив"..

16. A_Stella

A_Stella Well-Known Member

Йой, зараз на всьому майже: 1) Одяг новий купую тільки за вимогою. Хочеться нову тряпку - одразу згадую що штани вже є, і поки що носяться. 2) Електрика, вимикаю світло і тд, менщше лампочок (хоча це більше принципово і з кризою нічого не змінилось) 3) частково побут (шторки всякі, коврики і те де, без чого можна обійтись). 4) Парфуми, декоративна косметика (на звичайній економити не виходить, так як уже звикла і довіряю перевіреному). 5) Розваги відносно
    А взагалі зараз повністю фінансово залежна від хлопця, тому тут трохи складніше.

17. Персі

Персі La mafia è immortale!

А до мене скільки мама приходить, стільки і никає дрібні гроші по всіх закутках по хаті. :))) Каже, хай лежать, щоб не переводились. :)))
    Ну то ще велике питання, де дешевше відпочивати. Якщо враховувати рівень сервісу, звісно. Та власне, для мене вже зовсім і не питання. :)

18. Mavpysuk

Не одна фірма звичайно...Але люди свідомо знають, що купують підробку- бо це ДЕШЕВШЕ...

19. poetka

poetka Дуже важлива персона

Ну,то у Вас коліжанки,багачки,але ви самі з України і повинні були б знати,що такий рівень доходів (щоб дозволити собі Рим,Париж....)далеко не у всіх.
    Моя коліжанка приміром працює за 40 грн. в день, а про Париж хіба мріє,і таких жінок і чоловік придостатньо..А на разунок столів - ну ви теж знаєте,це радше традиція,принаймні бажання,хоч в чомусь бути максималістом (хоча б достатньо гостинним).

• Подобається Подобається x 4
  20. Звичайно, не здивуєш, але ДАЛЕКО не кожен може таке собі дозволити. Навіть у Києві, де ніби живуть багатше (так кажуть, хоча я не дуже вірю).

Сьогодні папріколу глянула ціни. Крим - 1500-3000 грн на 8 днів, Туреччина - 700-900 $ на 8 днів, Єгипет - від 900 $. Тільки не заводьтеся ніхто про якість. Я глянула лише ЦІНУ. Як на мене, так усі варіанти дорогі. Краще вже на природу чи на дачу їздити.

Щодо економії - конкретно зекономила в 11 класі, коли не пішла на випускний. У 2008 році це коштувало біля 500 гривень. Подумала: "А нащо мені банальна бухалівка?" От купили на ті гроші більш потрібні речі, а не викинули в дірку.

а де твій аватар? :)