На чому Ви економите?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем jaalisa, 29 бер 2009.

1. Agaton

Agaton Well-Known Member

Передусім на газі. Та вже не перший рік. В 90-тих коштувал біля 0,5 зл. за м3, нині десь 2,20... :sad:

А ще доведеться економити на воді. В нас платиться разом воду+канализацію, при чому стічні води дорожши ніж чиста питна вода (десь 60%/ 40% )–а очищання стічних вод коштує... :scratch_one-s_head:
    В нас муніципальні водні підприємства рахують так – скільки береш чисту– стільки віддаеш стічну воду. Це можна ще трохи зекономити, якщо дехто огород поливає – можна другий водний лічильник замонтувати.

Останнє редагування: 30 бер 2009
    • Подобається Подобається x 8
  2. smbds

smbds Well-Known Member

Головним чином заощаджую на дорогих кнайпах.

Головне - що не на поїздках з Києва до Львова ;)

• Подобається Подобається x 7
  3. Oddly

Oddly Well-Known Member

а ви цілу окрему гілку про супермаркети прочитайте - багато цікавого і парадоксального дізнаєтеся про ціни

• Подобається Подобається x 5
  4. fuxx

fuxx Member

Також стараюся економити на всьому де тільки можна, бо криза таки трохи притиснула. :sad:
    Всі забаганки і розваги вже давно прикрутив. Пересів на трамвай, потепліє буду трохи ходити пішки. Стараюся купувати тільки саме необхідне і там де дешевше. Список можна писати й писати...

От хіба зараз не економлю на лікарства, але однаково шукаю де найдешевше

• Подобається Подобається x 9
  5. Ну, не порівнюйте в цьому плані Україну і Америку. Мої батьки заробляють разом десь 4.000 грн на місяць, а стипендії у мене зараз немає. Так що витрачати доводиться усе.

• Подобається Подобається x 6
  6. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

при всьому бажанні мені ну ніяк не вдається економити, і при тому ми (наша сім'я) не живе на "широку ногу", я тут сіла рахувати...волося на голові дибки встає...тільки на одні памперси щотижня іде 60 грн...добре, що хоч дитинка цицю їсть, ато ще б на харчі дитячі тратила декілька сотень бакінських

7. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

на розвагах, лахах, їжі. їм тепер тільки дома. зрештою економлю як усі. гроші треба витрачати раціонально)
    але, як писав Тим22, дружину не контролюю :)

• Подобається Подобається x 10
  8. Багіра

Багіра Well-Known Member

почала економити на їжі - тобто баунті, снікерсів, ітп шоколадок, десертів вже не скуповую:)
    одяг - вишуковую якісне і недороге...деколи навіть получається
    ще на ксероксному студентському матеріалі - ксерокс і прінтер в одному купила..
    диски, книжки раніше купляла - зараз все з нету стягую, що можливо...

відпочинок і розваги - ну на таке не так вже багато часу та й є якісь свої границі витрат...:) тому якось особливо себе обмежувати не приходиться..

:mocking:

• Подобається Подобається x 12
  9. illia

illia Well-Known Member

ні на чому не економлю... просто переосмислюю цінності. так набагото простіше. не "хочу, але не можу дозволити..", а "не треба і не хочу". з лікарів за останні декілька років був лише в стоматолога, попав 300 грн. )). таблеток взагалі не вживаю. на мінімальні-необхідні речі собі заробляю, а все решта... незалежність від грошей, навіть часткова, приносить грандіозне задоволення!.. в рази більше ніж їх витрачання.

10. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

ага...особливо коли квитки в купе коштують...180 грн в одну сторону...:)))

11. asiana

asiana Well-Known Member

Економити... Мабуть, краще таки раціонально витрачати. Без "глупостів" обходитися.Тримати в голові "стоп". Можна також і в гаманці - картку з написом "А воно мені треба?":) Я б задоволенням економила на комунальних. Бо та витрата мене нервує страшне.
    Взагалі, на мою думку саме час більше заробляти. Шукати додаткові можливості.

Ще що... Курити таки кину.

12. sselev

sselev Well-Known Member

Оптимізував витрати на їжу, майже не купую пива, повідключав зайві послуги на мобілі. Найближчим часом придбаю енергозберігаючі лампи.

13. Mariya

Mariya Well-Known Member

Рибцю, я і не пробую порівнювати. Просто відповіла на запитання, поставлене автором гілочки. Як я жила у Львові, то і без кризи економила на всьому.

14. Max_

Max_ кл. москаль

Движение - жизнь ! :)
    /особенно в сторону Львова/

И чтобы не совсем офтоп. Пришлось отказаться от некоторых идей по покупке всяких электронных прибамбасов для компа и для машины.
    И иногда с некоторым беспокойством слежу за сайтом "ЮТов", как там у них дела с ценообразованием на львовские рейсы )

• Подобається Подобається x 4
  15. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Cifalius, экономьте на памперсах, пусть муж пеленки стирает, да и дите быстрей к горшку приучите

• Подобається Подобається x 4
  16. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Цікаво, а от на чому економити, якщо і так грошима не розкидався? :sad:
    Особливо коли доходи зменшились вдвоє, а то і більше :sad:

17. asiana

asiana Well-Known Member

Шукати ще доходи, мабуть...

• Подобається Подобається x 3
  18. Max_

Max_ кл. москаль

Так в том то и дело, что везде разом стало невесело. Например, если до кризиса мне как строителю-проектировщику приходилось чуть ли не отбиваться от предложений дополнительной работы - какой нить проектик сбацать, ибо все хотели что то строить, от гипермаркета до коттеджика - то теперь не просто такую подработку найти.
    И такая фигня практически у всех отраслей, кроме, наверное, пищепрома - ибо кушать хоцца всегда, невзирая ни на какие кризисы.

Ну и трошки философии...
    Так что остается расчитывать на тов. Б. Обаму, что выведет он американскую экономику из кризиса, нефть подорожает и все будет хорошо.
    Есть, правда, намного более здравый вариант - модернизация и поддержка собственного реального производства, но что то подсказывает мне, что этим вариантом вряд ли воспользуются...

• Подобається Подобається x 8
  19. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Та в мене вони є, а от чоловік без роботи взагалі :sad:

20. gryvul

gryvul Well-Known Member

Не можу собі дозволити ще більше економити. Мені здається, що і так досить економно живу. Тому мушу більше заробляти. але інша вже тема...

а де твій аватар? :)