просто не знав, що в РККА прийнято на озброення середньовічна бойова сокира я вже написав все що думаю на рахунок ситуації. завтра ще викладу, що розповідається про нього в двотомнику "ГСС". відчуваю, та сама маячня. думати і вирішувати Вам, шановні відвідувачі форум. в мене все. хау! мир тобі, блідолиця сестра.
А вот я вдруг подумал:"А чего ты, Полковник, администрации не стучишь? Играешь в ложную порядочность! Ведь на тебя стучат, а ты, что, чистенький?" Подумал и нажал на кнопку жалобы по поводу хамства териБЛЯ в отношении Салаты - Женщины, ногтя которой не стоит этот териБЛЯ. Посмотрим, чем закончится. В баню, наверное, опять пойду.
На первый взгляд, наверное, поверить сложно. Вспомнился матрос Кошка, тот тоже украинец был. Вооруженный одним ножом (ничего другого на вылазки не брал) однажды привел трех пленных офицеров. А случай с говяжьей ногой - как раз похож. Овчаренко вез боеприпасы. Офицер его разоружил. Бойцы сидели в машинах. Скорее всего, офицер подошел к повозке осмотреть. Топор лежал в повозке. Что странного? Шок от удара топором дал время бросить гранаты. Остальные уже вряд ли были боеспособны. Тут немцы вполне логично себя повели. Полковник, спасибо.
Рубав, і багато. Спробуйте попросити кого-небудь із Ваших знайомих зрубати гілку десь 10см діаметром беспосередньо на дереві, не біля стовбура...У середні віки професія ката цінувалася ще й тим, що він міг відрубати голову 1-м ударом сокири (саме сокири, а не меча чи шаблі). Коли доводилося використовувати звичайну людину, він робив до5-7 ударів перш ніж голова вітділялася. А про військові нісенітниці цієї історії може сказати пан Полковник, якщо забуде про корпоративну піттримку. ---------- Додано в 11:54 ---------- Попередній допис був написаний в 11:50 ---------- Невже потомствені кати?!!!
Вы всерьез сравниваете позвоночник с веткой 10 см в диаметре? Спорить больше не нужно. Не те подробности, чтобы на форуме дотошно рассматривать. Сидя за компьютером, опыт 5-10 лет махания топором не проявишь. О чем спор? Сейчас таких людей не делают, на селе и то ручного труда поменьше чем в те годы было, да и людей поменьше. Историй подобных множество. Удивляет в них только выдержка и храбрость.
Спитайте на ринку у м"ясника, чи зміг би він відрубати голову сокирою теляті, що стоїть? Це фізично неможливо. Просто вбити з одного удару можна, а ВІДРУБАТИ ГОЛОВУ людині, що стоїть, неможливо. Про військові аспекти написано вище і повністю справедливо. Полковник мовчить, але будь-хто, що служив у армії, це піттвердить. Невстранцю, а що саме Вам не сподобалося у моєму дописі? Я не об"єктивний, чи як? Полковнику! Агов! Ви ж чудово розумієте, що це казка для жінок і дітей, та мовчите... Чому?
- к словам цепляетесь непонятно зачем. Допустим, голова не была полностью отделена от туловища с одного удара, что это меняет? Мужик при рассказе использовал наиболее подходящее и короткое слово вместо "убил топором путём нанесения рубленой раны, несовместимой с жизнью, в область шеи". Вы-то с какой целью пытаетесь чужой подвиг об... ...есценить мелочными придирками (не пытаясь хотя бы как terrible фактические несоотвествия установить - правда, и его нет смысла спрашивать, зачем это ему в данном случае. Привычка, скорее всего), вот что непонятно. Чтобы себя круче чувствовать? Я не знаю, был такой случай на самом деле или нет. Может, это сказка, может, преувеличение, может, правда... Если и сказка - это хорошая сказка. Она не множит ненависть, а пробуждает гордость за свой народ и его историю. Не в русле нужных тенденций, что ли?
Невже в історії 2-ї світової, зокрема Вітчизняної війни, мало реальних героїчних вчинків?! Така казка, казковість якої для військової людини як пляма на склі, скоріше схожа на провокацію з ціллю знеславлення звання Героя Радянського Союзу.
- кака "така"? Где "сказку" можно прочитать в официальном и цельном виде? Кто уже снял документальный фильм об этом? Вам предложили сюжет для художественного, а существование такого документа в реале - подогрело бы к нему интерес. Вы Брюсу Уиллису лучше напишите, что совершая сверхчеловеческие поступки и нарушая законы физики, физиологии и т.д.в своих фильмах он обесценивает идею жизни на Земле или того хуже - свобод в Америке, которые он якобы спасает...
Це не до мене, а до пані Салати. А ці фільми ніхто і не намагається видати за правду, на противагу тому "документові".
- А Вы и не пытались доказать, что документ - липовый. Будете пытаться? Пока Вы к слову "отрубил" прибодались и про палачей ни к селу ни к городу вплели.
Не обов"язково липовий документ. Липові події, що описані у ньому. Бо саме таким є формулування у документі. До того ж двічі. А про катів - бо пані Салаті навряд зрозумілі військові тонкощі. Доречі, про катів - історичний факт.
я не сперечаюсь. лише підкреслю дещо. просто підкреслю. прошу на це теж звернути увагу, не лише на сокиру. ми маємо обєкт-червоноармійця. при вивченні виникає декілька розбіжностей. 1. незрозуміло місце народження-чи то Луганська, чи то Харківська області. 2. незрозумілий час його призову. за одними даними-він воював з 1941 і тоді ж зробив свій подвиг. за іншими-призваний в 1944 р. далі... незрозуміло, навіщо німецький офіцер сам пішов вибивати гвинтівку в полоненого. незрозуміло, як він допитував полоненого-судячи з усього, наодинці, інші знаходились далі. німцю непотрібен був перекладач? він знав російську? далі... 50 солдатів та 3 офіцера-чи не забагато офіцерів? далі... відрубати голову живої людини, що стоїть, звичайною сокирою, якою ми всі рубаємо дрова-неможливо, це маячня. далі... гранати. неубіваємий герой кидається гранатами, сам при цьому залишаючись неушкодженим. осколки його минають. далі... навіть кинувши 3 гранати, неможливо вбити 20 чоловік. основна маса отримає лише незначні поранення. далі... німці в цій ситуації виглядають повними ідіотами. замість того, щоб хоча б один з солдатів перебував поряд з полоненим, а ще декілька контролювали периметр-німці пьють пиво і переказують один одному анекдоти. а перегони з іншим офіцером, я вже казав, виглядають сценою з бойовика. далі-хто ці німці? розвідники? але до чого тут тоді авто? адже розвіддивізіон німецької дивізії-я беру піхотну-мав кавалерийський ескадрон та роту велосепедистів. звідки авто? в мене все. думайте. або сліпо вірте кожному своє. ---------- Додано в 16:29 ---------- Попередній допис був написаний в 16:21 ---------- між іншим, в книжці "герои советского союза" написано практично те саме, що і в вікі
Героев Советского Союза с такой фамилией не один. Чего делать? Человек, видя перед собой такое количество противников, мог бы и сам сдать оружие. Смысл? Как раз стоя лицом к лицу, удар нанести было сложнее. Скорее всего немца заинтересовало содержимое повозки. Одного бойца, хоть с винтовкой, (а тем более без винтовки) видимо, всерьез никто не воспринимал. Даже сейчас, после чтения представления к награде, Вы не верите. А те, кто в машинах сидел, могли такое предположить и на всякий случай держать безоружного крестьянина (первые месяцы войны) под прицелом?
ні. а Овчаренко Дмитро Романович один. перечитайте будь ласка уважніше ось цей мійс пост http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=622813&postcount=60 у представленному Вами документі російською по білому написано "...и выбил из его рук винтовку...". цілком можливо. але чому він спілкувався з Овчаренком насамоті? чим займались його камради? і чому німець влаштував всю цю виставу прям на дорозі? знаходячись в тилу? я ж говорю, німці пиво пили і байки травили так не вірю. я не зобовязаний вірити у все, що читаю. тим більше тут я бачу немало запитань. під прицілом? скоріше просто контролювати його. страхувати камрада.
Ой класна тема пішла! Можна і мені підкинути сюжети для фільмів, які необхідно знімати? "Взвод сержанта товарища Пороcёнкова в течение олного боя трижды ходил в штыковую атаку на противника и истребил свыше 150-ти немецко-фашистских оккупантов. Сам товарищ Поросёнков заколол в этом бою 11 вражеских солдат." "Красноармейцы повара Чадин и Иванов были окружены десятью немецкими автоматчиками. Смелые красноармейцы вступили в бой с врагами. Товарищ Чадин заколол штыком трёх немецких солдат, а товарищ Иванов застрелил офицера, остальные враги бросились в бегство." "Сообщения Советского Информбюро", издание Совинформбюро, Москва, 1944г, Т1 Будь ласка, "сказка в официальном и цельном виде". Шкода, що Полковник мовчить, хочеться у нього спитати, як у військового: як би він зробив у подібній ситуації? От їде він з цілим взводом пілеглих - назустріч німець з повозкою. Невже теж побіг би сам вибивати гвинтівку з рук, чи всеж-таки наказав би: "А ну-ка, орлы, приведите ко мне этого олуха!" А орли вже, якщо добрі вояки, самі змикитять і гвинтівку відібрати, щоб той здуру не пальнув, і воза обшарити - а раптом там сокира, ще кидатиметься. Та чи буде та відповідь?
: «К примеру, идет отряд походным порядком, где должен быть командир? Впереди на лихом коне! Показался противник, открыл орудийный огонь, где должен быть командир? Опять впереди, потому как по одному человеку из орудий палить не станут. Противник открыл орудийный огонь, где должен быть командир? Тут! — переставляет картофель, символизирующий командира, на задний фланг. — Соображать надо, !!!