Паннонія - це римська провінція, що займала території: частини сучасних Угорщини, Австрії та екс-Югославії
Ще трохи пісень: Мірослав Шкоро - фолк-співак з Хорватії Miroslav Škoro - Juliška Miroslav Skoro & Danijela Martinovic - Tajna najveca
Група з Боснії та Герцеговини Regina. У минулому році була на Євробаченні з цією піснею: Regina - Bistra voda Ще одна пісня з їхнього нового альбому: Regina - Bježi dok sam mlad
О! Точно,на язиці крутилось,а пригадати не міг. ---------- Додано в 09:16 ---------- Попередній допис був написаний в 09:09 ---------- Шо то є живий голос і живі інструменти,душа відпочиває.
Серби взагалі люблять переспівувати інші слов'янські пісні (переводячи їх при цьому на свою мову). Ось, наприклад, переспів руського романсу: Sandra Bagaric - Ja ljubim
Oliver Dragojevic-Cesarica Daleka Obala: Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj Мене якийсь час не буде на форумі ... через кілька годин чекає рейс Київ-Спліт Тому тимчасово перериваю викладати в цю тему музику. Може бути, хто-небудь підхопить естафету? Взагалі, у мене в Хорватії передбачається wi-fi в готелі, але думаю, там мені буде не до цього ... Побачила, що ГаЛоЧкА заходила в цю тему, на жаль, крім пісні "имате ли вина", яку запостив Чупага, болгарських пісень поки тут немає ... Може бути, кто-то знает хороші болгарські пісні? А то я не знаю, на жаль Всім гарного настрою! :girl_bye2:
Я б хотів,аби за моїм столиком так заграли... http://www.youtube.com/watch?v=aQwTENoppUE&p=DD06D926FADE0DB0&playnext=1
Повернулася з Хорватії. Чула на радіо багато чудових пісень. В Хорватії всі радіостанції можна слухати - і ніякого шансону! Тепер мені треба всі ці чудові пісні знайти в інеті, але це не так просто... Відкрила для себе нового співака - Зорана Йеленковіча: zoran jelenkovic stara zvona
Та вони навіть не знають,шо це таке.Хоч сам шансон не такий вже й прикрий,його просто урки геть перебикерили.
У Хорватії замість шансона йде клапа, мабуть. Але клапа - це музика досить приємна А ось в Сербії є щось типу шансона (схоже не змістом, бо "уркового" змісту там в піснях зовсім нема, а більш музикою), вони називають її "народнячі". Ось, наприклад: Oskar i Slavica Cukteras - Zmija i zaba Але таке я чула тільки колись в Сербії/Чорногорії.
Кілька разів бачив її виступ по болгарському ТБ ( маю 2 канали , спеціально їх не заказував , дали в нагрузку до тих каналів що заказував). Але вона болгарська вірменка. http://www.youtube.com/watch?v=JXVwXO5c4kc
Ви мабуть з Богемією сплутали. Чехія складається з трьох історичних областей: власне Чехія (чи її ще називають Богемія, то по-німецьки), Моравія і Слезко (то здається від колишньої назви Сілезія). Термін Панонія, наскільки я знаю, дуже люблять угорці, він їм надає важності і згадує про претензії на Велику Угорщину. Вони його досить часто використовують. ---------- Додано в 10:01 ---------- Попередній допис був написаний в 09:54 ---------- Колись говорив із співробітником-хорватом. Він дуже хвалив македонський хоровий спів. Казав, що це дуже автентично. Але я так і не чув. Може хтось щось чув про нього?
Та нє,я знаю,що Чехія складається з трьох основних частин,які ви назвали.Може хтось пам"ятає колись були такі мотоцикли "Панонія",так от,я чомусь думав,що їх випускають в Чехії,тому і назва Панонія у мене асоціювалася з Чехією.
Весела група зі Спліта Daleka Obala (назва перекладається як Далеке Узбережжя). DALEKA OBALA - OD MORA DO MORA Daleka Obala - Daleka Obala Daleka Obala - 14 palmi
Сучасний співак Джуліано, його часто чутно по радіо в Хорватії: "Кто ти зараз?" Tko si sad ti "Не чекай мене" giuliano...ne cekaj me
http://www.youtube.com/watch?v=JbB1s7TZUQk теж балканська музика, правда у зовсім іншому ключі Тим не менше, група зі Словенії
Якщо б не знала, сказала б, що з Німеччини (Голос щось на Тіля Ліндемана з Rammstein схожий й відео відповідне).