Музична школа

Тема у розділі 'Музика', створена користувачем Малявка, 26 лют 2008.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Музична школа

- Доню, а що тобі задали в музичній школі, яка готує лауреатів ?
    - Розучити п’єску та етюд !
    - А що тобі задали в англійській школі, де готують дипломатів ?
    - Перекласти оповідання і завчити назви тварин !
    - А що тобі задали в художній школі, яка готує знаменитостей ?
    - Намалювати білочку !
    - А що ви робили на фігурному катанні, де готують чемпіонів ?
    - Розучували стрибки !

… і вони зайшли до психоневрологічного диспансера, де готують нормальних людей…

• Подобається Подобається x 3
  2. yogan

yogan миється в бані

Ну ви даєте. З задоволенням прочитав ваші прискорбні пости. я муз. школу не закінчив, бо пес гнилий. А зара закінчив консу викладаю у музичній школі і мучаю дітей. Карма.
    А якщо серйозно, то займатися музикою дітям обовязково потрібно. музика розвиває психомоторні процеси у мозку. ваша дитина тормозом не буде, або буде, але поміркованим. У Японії заняття музикою є обовязковим. Якщо дитина займається музикою менш ніж 3 години у тиждень, вона вважається ущербною для суспільства. Во так. Ті хто ходили у школу, задумайтесь, можливо ви були б тупішими ніж є?

• Подобається Подобається x 3
  3. Boris_Kiev

Шановний Yogan,
    Дещо вірно (чисто теоретично).
    Але: зайняття музикою (та й взагалі будь-яким мистецтвом) повинні проходити під гаслом «щоби дитині було в кайф». Бо тупа академічна нудьга вщент відіб’є будь-яке бажання.
    Батьки «не мітять» дитину до конси ? Значить, потрібен приватний педагог, який зробить «за ваші гроші – будь-яку примху».

Розповідав мені психолог, що досить часто йому траплялися дорослі чоловіки, яких з дитинства проти їхньої волі запихували і на музику, і на живопис, і на іноземну мову.
    А такого предмету, як «дворова етика» вони не «проходили» («хлопчики зі скрипочками») і в них не виробилися певні рефлекси, потрібні для виживання.
    Тепер вИзнали, що EQ (емоційний коефіцієнт) більш потрібен і для кар’єри, і для успішного життя взагалі, ніж IQ. А це в першу чергу - вміння відстояти свої інтереси.

Мені пощастило –
    окрім 5 років музики (і ЩО я там зрозумів ? “Хто така” гармонія – пояснив дворовий гітарист. “Хто така поліфонія?” Ти давай, бацай Баха по нотах.);
    і окрім ще 4 років англійської (банні зе ребіт, фазер енд мазер) –

був позитив у вигляді плавання, потім академічного веслування. І сусіди по комуналці були з кримінальним ухилом. Ось це й сприяло розвитку EQ.

Щодо кореляції музики зі здоров’ям. Ви чули про такий синдром, як (російською) «писчий спазм» у піаністів ? Не бачили дітей, в яких просто на вулиці або в класі (не під час писання творів) пальці смикаються ?
    А в певного відсотку флейтистів (причому серед профі – частіше, ніж серед аматорів) – гіпоксія мозку ? Тому що постійно «видувається повітря» - в 2,5 рази більше, ніж потрібно для звукоутворення.
    В барабанщиків – проблеми зі слухом.
    В школярів-баяністів – ранній сколіоз.

Тож давайте будемо чесними до кінця, шановний Yogan.
    Називаючи плюси, не треба замовчувати й мінуси.

А в цілому – «всё хорошо, прекрасная маркиза». Ось закінчив закачку на хостинг 600 метрів класик-року (Рік ван дер Лінден, Емерсон) для однієї пані. Нехай спробує прищепити дітям любов до класики мовою синтезаторів, баса та ударних.

• Подобається Подобається x 2
  4. Ganna

Ganna Member

Дитині необхідно ходити до музичної школи. Прийнамні спробувати, якщо вже визначиться повна несумістність тоді вже потрібно ставити питання про припинення відвідин.
    Спробувати варто хоча б того що це інший світ, куди неодмінно треба зазирнути. Чарівна атмосфера і нове коло спілкування.
    Два рази кадала музичну школу з класу фортепіано. Жодного разу не пошкодувала що мені то не вдалося ;)
    Дуже важливий людський особистий фактор - хто, як, кому і що викладає. Наприклад я дуже хотіла піти на скрипку, нажаль (на той час нажаль) довелося записатися на фортепіано. Варто батькам все ж цікавитися якому інструментові надає перевагу дитина.
    Перший раз я кидала школу через конфлікт з викладачем, точніше через заміну його. Тому знаючи характер і нахили дитини при можливості правильно обрати викладача.
    Щодо шкоди здоров'ю - то теж залежить від викладача. На перших уроках навчають правильної постави, точних рухів і найбільш зручних положень. І кожного уроку викладач має слідкувати за дотриманням цього.
    Важлива також правильна мотивація - не тре "ти будеш ходити туди бо я так хочу", а "послухай, яка чудова музика, а грають неї на ось цьому, хоч навчитися?"
    І взагалі - без надмірного фанатизму, що занадто то не здраво. Музика має приносити задоволення.

• Подобається Подобається x 2
  5. sitha

sitha New Member

мене батьки не віддали ні на спорт, ні на танці, ні на музику... про шо я зараз жалію...але так насправді, я знаю себе і памятаю себе малою: мені було не до того. я успішно знаходила, чим зайнятись, росла і розвивалась :mocking: а потім серйозно взялась за навчання. в мене ніби не було часу. та й талантів в собі особливих не відкривала...
    але так склалось в моєму житті, шо переді мною і ще невеликою групою людей, які ніколи не мали нічого спільного з музикою, постало завдання: підготувати концерт. я 4 місяці ходила разом з групою на хор. ми старались зробити все можливе. і як це не дивно, але ми відкрили для себе голоси, про які не здогадувались. ми почали слухати...
    ці заняття були для мене чимось надзвичайним! і час знайшовся :)
    мені і до того подобалась інструментальна музика, але тепер я вирішила, що хочу нею займатись, і що витрачений час - зовсім не потрачений, бо музика дає сили.
    як ви здогадуєтесь, я не орієнтуюсь в музиці і не уявляю, де можна за неї взятись. тому в мене багато питань. випадково потрапила на цей форум, але...нічого випадкового не буває. тому прошу допомоги.
    я не знаю точно, на якому інструменті хотіла б грати. мені дуже подобається флейта, але я не впевнена, що "подужаю" духові. а фортепіано...воно велике :mocking: як взагалі підібрати інструмент? ви просто обирали найпопулярніші? але ж я навіть не знаю про існування багатьох...
    де знайти хорошого викладача, який би зміг почати з нуля?
    підкажіть, будь ласка, з чого мені розпочати пошуки?

6. Тільки якщо дитина хоче. Хоче малювати - хай малює, хоче співати - хай співає. Без примусу.

7. Boris_Kiev

Почати з розмови з кількома педагогами вечірньої музичної школи: короткий тест на "профпридатність" - слух, ритміка, пальці, губи, дихалка, м"язи, рухи (визначення інструментів "вийде-не вийде").
    Після визначення - поради про підбір конкретного екземпляра інструмента (для першої фази навчання).
    А потім - пошук педагога (скоріш за все - приватного) для себе.

Вперед!

8. sitha

sitha New Member

Boris_Kiev, дякую за корисні поради.
    а чому педагог - скоріш за все приватний?
    і... в вечірніх школах... там хіба не приходять дітки після шкільних уроків? тобто...мені 18...

9. Boris_Kiev

Раніш "вечірні школи" називалися "школи робітничої молоді". Там вікові категорії були різні: від 15-річних мам до 30-річних переростків :)

Саме педагоги таких шкіл (ну тіпа для дорослих) вИзначать Ваші схильності, здібності та перспективи.
    Бо у звичайних (дитячих) музшколах вони орієнтовані на тестування 6-7-річних діток.

А Ви поцікавтеся, скільки дисциплін вивчають у музичній школі - відразу зникне бажання устрягати в цю справу.

10. sitha

sitha New Member

ааа....гг)))...дисциплін...дякую)))

11. Boris_Kiev

Я би порадив такий варіант: купити синтезатор Casio з функціями самонавчання і знайти вчителя гри саме на синтезаторі.
    Принаймні в Києві, в магазинах, де торгують такими цяцьками, є пачки візитівок: "Навчаю гри на синтезаторі".
    А якщо такі педагоги беруть тільки учнів з початковою фортепіанною освітою - тоді нехай Вам порадять модель синтезатора, що має функцію електропіано і позаймайтеся кілька місяців за "фортепіанним" курсом.

Буде Вам забавка на різні випадки життя. Може потім схочете придбати більш продвинуті "клавіші".
    Я в сучасних моделях слабо розбираюся.

12. sitha

sitha New Member

і я знову прошу допомоги....
    де знайти хорошу флейту. б/у, шоб ціна була нормальна?

13. Знаєте я хожу на музику вже 5 рік.Але хочу кинути бовже невитримую цього натиску вчитиля і вчитильки.Вони чоловік і жінка.Вічно сперичаються як мені гати вона каже так грай а він каже так.Я невитримала прийшла додому поплакала сказала мамі шо я нехочу вчитися.Мама сказали як хоч якшо можна йти з 5 класу то йди.І я вирішила кінчити.Томущо я вже мала в планах давно покинути музику.:ireful1:о_О:bad::diablo::bomb:

14. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Кидайте ви ту музику! Будете мати більше часу на вдосконалення власної грамотності)

а де твій аватар? :)