Музей радянської окупації

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Forpost, 3 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: Музей радянської окупації

Вперше, в сучасній історії України, у вшануванні пам'яті жертв більшовицького терору та етнічних чисток українців візме участь Президет України. Сьогодні 2 листопада ц.р., Президент України Віктор Ющенко візьме участь у скорботних заходах до 70-х роковин початку розстрілів українців у 1937 році у сталінських концтаборах.

Заходи розпочнуться о 17.00 і відбуватимуться біля пам’ятника Лесю Курбасу у Києві (вул. Прорізна, 8).

Програма передбачає покладання Главою держави та керівниками органів влади квітів до пам’ятника Л.Курбасу, проведення панахиди за участю ієрархів різних конфесій, а також мітингу.

Мітинг буде присвячений вшануванню пам’яті жертв Великого терору 1937 – 1938 років, зокрема розстріляних у ці дні 1937 року в урочищі Сандормох (Карелія) представників української наукової, художньої та політичної еліти (так званого Соловецького етапу).

Нагадаємо, що в урочищі Сандормох 2 листопада відбувся масовий розстріл української інтелігенції. В'язнів роздягали до білизни і зв'язували по двоє.

Тоді розстріляли історика Матвія Яворського, письменником Мирослава Ірчана, професора філології, поета-неокласика Миколу Зерова, режисера Леся Курбаса, драматурга Миколу Куліша... Цього дня розстріляно міністра освіти УНР Антона Крушельницького і його синів Остапа (24 роки) та Богдан (31 рік), міністра фінансів УРСР Михайла Полоза, письменників Олексу Слісаренка, Валер'яна Поліщука, Павла Филиповича, Михайла Ялового. Тут покояться Валер'ян Шдмогильний, Марко Вороний, Григорій Епік...

Загалом у ці дні 1937 року в урочищі Сандармох на півдні Карелії було розстріляно 1111 в'язнів Соловецької тюрми особливого призначення.

Проте, це не був початок і не був кінець етнічних зачисток української землі від народу. Винищення українців більшовики розпочали практично одразу піссля жувтневого заколоту. Вже у 1920 році був організований перший штучний Голодомор в Україні.

Потім була хвиля репресій 1927-30 рр. коли вперше, із подачі Вишинського з'явився звинувачувальний термін “ворог народу”, який набув правової публічної реалізації під час “Шахтинського процесу” і показово та не випадково, що більшовики обрали для цього саме Україну.

Потім - був Голодомор 33-го року, який практично винищив населення Харківської, Донецької, Дніпропертровської, Луганської, Кіровоградської та Запорізької областей.

Потім був 37-й рік... Глодомор 47-го року...

Сьогодні достименно не відомо, скільки українців винищила людожерницька більшовицька влада. Проте, всі екперти і дослідники вважають, що кількиість жертв цивільного населення обчислювалася десятками мільйонів людей.

І сьогодні, вшановуючи пам'ять жертв більшовизму, ми звертаємо увагу на те, що жоден більшовицький кат так і не отримав покарання, на яке заслуговує. На сьогодні ні комуністична ідеологія, ні її носії не отримали в українській державі жодної правовї оцінки і продовжують вільно пропагувати свої ідеї. Більш того, правонаступник більшовиків КПУ - й досі править владу в українському парламенті. А донедавна - здійснювала її реально у складі правлячої коаліції із класовоблизькою патртією Регіонів.

Хіба це не нонсенс? Хіба пам'ять безневинних жертв наших родичів не зобов'язує нас раз і назавжди викорінити це криваве кубло із української землі?
    Джерело

• Подобається Подобається x 2
  2. Mike

Mike Well-Known Member

Цікаве джерело :)
    А ні автора, а ні логіки... типовий приклад пропрезидентської істерії.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Майку,а скільки Вам треба джерел,щоб доказати,що більш жорстокішої окупації,ніж радянська не було на теренах ЗУ.Навіть фашисти не проводили тут таких масштабних репресій.
    А що потрібно,щоб доказати таким,як Ви,що,дійсно приніс комуністичний режим на Україну.
    Чи для Вас істина в останній інстанції "Історія СРСР"?

4. Mike

Mike Well-Known Member

По-перше, Ромко, потрібно дісно доказувати, а не агітувати :), а з цим вочевидь є проблеми.
    І по-друге, є такий напрям в українській політиці, коли дуже люблять скиглити про минуле, намагаючись мати з того цілком реальні дивиденди. Так от, мені потрібне сьогодення та майбутнє, тут повно реальних проблем та ворогів, а не чиїсь примарні теорії про минуле.

5. Romko

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього...

"Вся історія відносин між Москвою та Україною протягом більш як 250 літ з моменту злуки цих двох держав є планомірне, безоглядне, нахабне нищення української нації всілякими способами "

(В. Винниченко, "Відродження нації", Київ-Відень, 1920 р.).

"Московські методи нищення українців такі немилосердні, що їх в історії тиранії ніде знайти неможна"

(Чарльз Дж. Керстен, американський сенатор,

1962 р.).
    Про те, як московити тиснули у "братських" обіймах українців
    Навіть тут,на форумі,можна знайти безліч лінків.
    "Перелік злочинів московського імперіалізму в Руси-Україні фактично є відповіддю на запитання, чому частина українців дійшла до такого ганебного стану, що забула свою мову, культуру, почала зневажати своє, рідне, українське, як і на те, чому Русь-Україна і досі, після проголошення незалежності в 1991 році, знаходиться під "сапогом" окупанта.

Джерело: А.Куліш "Книга пам'яти українців"

Але для таких,як Ви такі докази просто не існують,про що ще тут говорити...

• Подобається Подобається x 1
  6. Mike

Mike Well-Known Member

Ромко, я знаю багато чудових українців, які гарно роблять свою справу - ото і є справжні українці. А ще чую з боку декого постійні стенання про утиски 250 років тому - то є "політичні українці", мені з ними не по дорозі, вони ніколи нічого путнього не зроблять.

7. Полковник

Полковник миється в бані

Скорее всего, зарекаться не буду, но бОльшую половину своей жизни я прожИл.
    И вот, что заметил.
    Как правило, люди большого роста и сильные физически всегда очень добродушны.
    А люди ростом ниже среднего и худенькие очень говнисты.
    Никак понять не могу.
    Почему ТАК???:cowboy:
    П.С. у меня рост средний - 172 см.

8. Romko

В мене ріст 185см,вага 90кг.Жиру,ніби ще нема.
    І все одно вважаю,що радянська окупація мала місце бути.

9. Полковник

Полковник миється в бані

Это была аллегория.
    П.С. "аллегория" - это не матерное слово.

10. Romko

Та все я розумію...
    Як зразок Петро 1 - еталон доброзичливості...
    Але Лєнін і Сталін таки підтверджують правило...

11. Полковник

Полковник миється в бані

Это была аллегория.
    П.С. "аллегория" - это не матерное слово.

12. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я хоть и постарше, но повыше и потяжелее и бегаю по 3-5 км 3-4 раза в неделю. :)

Чем еще померяемся ? :):cowboy:

13. Romko

То алегорія?

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А дозами опромінення мірятися не будем. :) Програємо...
    Это была аллегория. (С)Полковник

15. zenyk

zenyk Well-Known Member

....чергове: "....тату, а де море?...."

Пропоную: внести подібні висловлювання до заборонених за правилами і перебачити якесь покарання за "....тату, а де море?...."

Додано через 3 хвилини
    якщо прийняти Ваше твердження за істпину тоді - питання до Вас відпадають! :D

• Подобається Подобається x 3
  16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Пропоную простіший варіант: не звертити уваги на ТАКе, вони і ТАК не підуть до моря топитися.

17. консультант

консультант Дуже важлива персона

" Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього !"
    Рильський Максим Тадейович
    (1895-1964)

18. Danilo

Danilo Well-Known Member

Я, наприклад, чимало тут на різні теми писав, захищаючи свої ідеали у котрі вірю, отже можете і так називати мене Майку, мені байдуже. Але Ви помиляєтеся, одне іншому не заважає. Працюю інженером, дизайнером. Роблю доволі путні речи, п'ять днів на тиждень. По моїх розробках, роками люди виробляють різноманітну продукцію, яка успішно продається. Гадаю, так само й інші патріотично налаштовані, активні форумляни, роблять свою справу, навіть краще за оточуючих.
    Тут вже всі про зріст та вагу понаписували, доведеться і собі написати, щоб Полковник не тримав мене за г...:D
    ріст 180см, вага 86кг. У гарній фізичній формі, плаваю всіма видами, займаюсь на велотренажері та перекладині, чого і всім раджу.:)

• Подобається Подобається x 3
  19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А в фуражке ?

У меня 187.

20. Danilo

Danilo Well-Known Member

То пан указав повний розмір, включаючи фуражку, седло та кобилу і ще трохи привстав у стременах.:D

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)