Может стоит отрезать Кавказ от России ?

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Маджентис, 14 гру 2010.

?

Нужен ли россиянам Кавказ и его горячие жители ?

Голосування закрито 24 бер 2011.
  1. Да

5 голосів
    17,9%
  2. Нет

16 голосів
    57,1%
  3. Не знаю.

7 голосів
    25,0%
  1. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Ну кожен росіянин скаже, що кавказці гірше за середнеазіятів. Справжні громадяни Росії. :pardon:

2. tanna

tanna Дуже важлива персона

Якісь у нас різні дані про Сковороду. Я читала, що йому пропонували оселитись в Петербурзі, начебто слава про нього дійшла аж до Катерини ІІ, але він відмовився. Україну не покинув, десь на Харківщині здається (точно не пам'ятаю) і помер.

3. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Немає чого гадати. Ось викладене.

4. GR_

GR_ Дуже важлива персона

Помер 9 листопада 1794 року в селі Пан-Іванівка (зараз Сковородинівка) Золочевського району Харківської області.

Про смерть Сковороди записав Срезневський таке: «...Був прегарний день. До дідича з'їхалось багато сусідів погуляти й повеселитись. Мали також на цілі послухати Сковороди... За обідом був Сковорода незвичайно веселий і говіркий, навіть жартував, оповідав про своє минуле, про свої мандрівки, досвіди. Зачаровані його красномовством повставали всі від обіду, Сковорода щез.. Він пішов у садок. Довго ходив він по перехресних стежках, зривав овочі й роздавав їх хлопчикам, що працювали в садку. Над вечір пішов сам господар шукати Сковороду й застав його під гіллястою липою. Вже заходило сонце: останні його проміння пробивалися крізь гущу листя. З рискалем у руці копав Сковорода яму — вузьку, довгу яму. — «Що це, друже Григорію, чим то ти зайнятий?» — спитав господар, підійшовши до старого. «Пора, друже, закінчити мандрівку!» — відповів Сковорода — «і так усе волоссяі злетіло з бідної голови від мордування, пора непокоїтися!» «І, брате, дурниця! Досить жартувати, ходімо!» — «Іду! Але я прохатиму тебе попереду, мій добродію, хай тут буде моя остання могила». І пішли в хату. Сковорода недовго в ній лишився. Він пішов у свою кімнатку, перемінив білизну, помолився Богу і, підложивши під голову свої писані праці і сіру свитку, ліг, зложивши навхрест руки. Довго чекали на нього з вечерею. Сковорода не з'явився. Другого дня вранці до чаю теж, до обіду так само. Це здивувало господаря. Він насмілився увійти до Сковороди, щоб розбудити його; одначе Сковорода лежав уже холодний закостенілий».

5. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Таки каждый? Вы так за всех распиываетесь

Я свои впечатления высказывала о засилье именно среднеазиатов, они уже перекрыли кавказцев :sad::bad:

6. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Нет, некоторые земли ЗУ были в составе Польши гораздо дольше.

Галицкие земли в составе Речи П... можно увидеть на карте 14 века.
    И так до раздела Польши. А это конец 18 века. А в чем заслуга Хмельницкого в преодолении полонизации? Он дважды держал Львов в осаде и дважды отходил, получив выкуп.
    ЗЫ. Что Вы хотите доказать? Есть некие исходные данные. Две части Украины развивались в разных условиях. Обе испытывали на себе власть оккупантов и их культурное давление. Оба оккупанта развитию украинского языка не способствовали. Одна часть принимает язык оккупантов как родной, другая - нет. Парадокс.

7. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Мы сравнивали в ином аспекте. Интересует почему польский родным не стал, а русский стал. В ЗУ нет никаких проблем с украинским, а в ВУ - предостаточно.

8. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Чому це польский не став ? Шевченко, Сковорода. А Іван Франко на якій мові міг навчатися у Львівському університеті у 70-х роках 19 сторіччя ?
    А для більшості неосвіченого населення ні російська мова на сході, ні польска в Галіції не були рідними.

9. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Что касается знати - то все так. А простой народ?

10. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Одно дело учиться на каком-либо языке, а другое - считать родным. В Галиции польский никогда родным не был у простого народа. А в ВУ и на Юге Украины - картинка другая относительно русского.

11. spice

spice Дуже важлива персона

А простой УКРАИНСКИЙ народ (мы же не считаем переселенцев из России, правда?) считал и продолжает считать родным украинский язык. Даже если уехавшие из сел в городах перешли на русский, и их дети сейчас - билингвы, как я например (мой папа из Чернигова, мама выросла в Каменец-Подольском). Одинаково хорошо владею русским и украинским. Родным считаю украинский. Все.
    ЗЫ. Моя прабабушка, которая родом из самого что ни есть юга Украины - Николаевщины, вышла замуж за подолянина из Каменец-Подольского, и говорила с ним НА ОДНОМ ЯЗЫКЕ - украинском. С поправкой на местные диалектизмы, конечно.

12. Оникс

Оникс Well-Known Member

Ситуация в русским языком начала меняться на Донбассе только после ВОВ, когда на место погибшего местного населения, простите, "понаехали"... И не стоит забывать, что украинцы очень часто попросту не очень честно отвечали родного языка по самым разным причинам...

13. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Исходя из твоего опыта, то настоящие украинцы родным считают украинский, а те, кто считает родным русский - все сплошь приезжие. Так?

14. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а Шевченко часом не у Петербурзі жив? ;)

15. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Много у вас понаехавших :)

16. ГРАНД

Многа. Майже стільки скільки кавказців у Москві.

17. Оникс

Оникс Well-Known Member

Не так много, как может показаться. :)
    Кстати,
    В этих 29,6% и я. Но я считаю украинский родным тоже. Украинский для меня так же гармоничен и близок, как и русский. с детства.

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Як відносно тараканів - много чи немного? До "понаехавших" в Україні зараховують виключно хамів, які ігнорують місцеву культуру та права аборигенів. А є достойні громадяни України різних національностей, в тому числі і росіян, з якими можна йти впевнено в атаку чи розвідку. І такі є тут на форумі. СЛАВА ЇМ.

19. ГРАНД

прикольно зараз звучить назва сталінськой кіноагітки свинарка та пастух

помнят и гордятся, не хватает только колорадской лентачки для полноты картины [​IMG]

20. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Я имел ввиду Украину вцелом, а не некоторые земли. :)

а де твій аватар? :)