Может стоит отрезать Кавказ от России ?

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Маджентис, 14 гру 2010.

?

Нужен ли россиянам Кавказ и его горячие жители ?

Голосування закрито 24 бер 2011.
  1. Да

5 голосів
    17,9%
  2. Нет

16 голосів
    57,1%
  3. Не знаю.

7 голосів
    25,0%
  1. serg-shs

serg-shs Well-Known Member

не забувайте - Львів навіть за 19 сторіччя - це 10% а то й менше від Львівщини (оточення Львову) і при цьому він може бути і на 100% ополяченим. - це фактично нічого не вирішує, ну стала домінувати в адміністративному центрі якась група за національною ознакою з приналежністю до відповідного короля. Ну та що з того? Дніпропетрівськ - переважно російсько мовний, а область україномовна. У донеччині - ситуація інша, але там і корінного населення замало- за доіндустріальних часів край малозаселений. Тай сам Донецьк - Юзівка і є (жодного пам*ятника архітектури).

2. STK

STK Дуже важлива персона

Ну да, по перепису 1897-го року в українських губерніях російську вважали рідної приблизно 10% жителів, а по останньому радянському перепису таких в Україні вже третина.

3. tanna

tanna Дуже важлива персона

Ай-яй-яй, може містер не знає, що навіть у Тараса Шевченка є повісті російською мовою? :rolleyes: Та й не тільки у нього. Багато провідних українських письменників-класиків не гнушалися писати твори російською мовою. Хоча перевага звичайно за українською.

4. serg-shs

проблема в тім, що лише володіючі двома (та більше мовами) можуть їх порівнювати. Я, наприклад, зможу зрозуміти польску, білоруську, болгарську , чеську, свовацьку, сербську ... взагалі слов’янські, але порівнювати - не в якому разі. розуміння не достатньо - потрібно володіння!!!

5. lens

lens Well-Known Member

Ну, не знаю. Для меня "Украина - не Россия" (с) - реальность. Кавказ - часть России. Постановка вопроса в теме Маджем мне лично интересна - но интересно, прежде всего, каково мнение по этому поводу самих
    россиян (сама не берусь судить о чужих делах). Интересны и возможные прогнозы... А тут, смотрю, опять все про письмо турецкому султану, берестяные грамоты да Валуевский циркуляр... Скучно просто по 484-му разу)

6. serg-shs

Зовсім не звичайно.

7. STK

STK Дуже важлива персона

Так я про Львів тому і згадав, що він був схожий на сучасні русифіковані міста в україномовних регіонах. Полонізація теж була, тільки не така масова, як русифікація, бо польська культура не була такою агресивною, як російська.

8. serg-shs

Звісно - Кавказ, цє і Кубань. А Кубань земля Чорноморського козацтва.

9. lens

lens Well-Known Member

Угу. А Волга впадает в Каспийское море. Не, ребята, таки скучно с вами. Пардон, что попыталась поинтересовать сабжем. Больше мешать не стану:)

10. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Де Тарас Шевченко навчився балакати російською ? У селі ? Чи коли переселився до Петербугу, та війшов у коли тодішньої імперської "богеми" ? Він ще і фрак почав носити замість шароварів. А прожив би він життя звичайного українця, яким міг би бути, якщо б його поміщик не вирішив зробити з нього художника - так і не знав би ніколи тієї російської мови. А може, й не чув би навіть.

11. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Я например, выложил свой прогноз, но он никого не заитересовал.:pardon:

12. Mr. Blick

А яке може бути мнєніє у росіян ? "Кавказ - то невід'ємна частина Великої Росії, а чорних ми терпіти не можемо й жити з ними поруч не хочемо".
    Хоча, на прикладі наших російських друзів, Маджентиса й Акуліни, ми можемо бачити, як їх ксенофобія примусила їх за мить відмовитися від імперії, аби без "чорних". "Росія для руських", як виявилось, це дуже сильна ідея у Росії. Набагато сильніша, ніж я думав. З малесенького вогника може позпалитися величезний пожар. Якщо, звичайно, дровішек вміло підкинути. :)

13. tanna

tanna Дуже важлива персона

Та при чому тут біографія Шевченка? Справа не в тому. Неправильно говорити про те, що до ХХ століття Україна не знала російської мови. Ось наприклад байка Сковороди (до речі, зовсім інша біографія), 18 століття:

В селЂ у хазяина жили д†собаки. Случилося мимо ворота проЂжжать2 незнакомому. Одна из них, выскочив и полаяв, поколь он с виду 3 ушел, воротилась 4 на двор.
    — Что тебЂ из сего прибыло? — спросила другая.
    — По крайней мЂрЂ, не столько скучно, — отвЂчала она.
    — Вить не всЂ ж, — сказала разумная, — проежжіе 5 таковы, чтоб их почитать за непріятелей 6 нашего хазяина, а то бы я и сама должности своей не оставила, несмотря на то, что прошедшей ночи нога моя волчьими зубами поврежденна. Собакою быть дЂло не худое, но без причины лаять на всякого дурно.
    Сила 7. Разумный человЂк знает, что охуждать, а безумный болтает без разбору.
    http://litopys.org.ua/skovoroda/skov105.htm#page109

Ну і яка це мова? Чисто українська?

14. spice

spice Дуже важлива персона

Сугубо мое большое имхо - для того чтобы войти в элиту Речи Посполитой, надо было не только ополячиться, но и окатоличиться, а для РИ хватало лишь русификации (не все ж такие, как Ярема Вишневецкий, усиленно гордиться которым россиянам предлагает тов. А. Бушков :rolleyes:)

15. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Мистер Блик. я Вас умоляю.
    Мне в 2009 и 2008 году было неприятно и даже страшновато находится в Москве в общественных местах из-за засилья хулиганов из Средней Азии, а какой беспредел творится возле Спорткомплекса Олимпийского, где 2 мечети, и где, чтобы пробиться к журналистскому входу нужно было пройти через толпу клянчащих милостыню жителей Средней Азии, они же наводнили площадь Трех вокзалов. они же перепрыгивают группками через турникеты в метро и создают опасную ситуацию на экскалаторах.
    Понятно, что кому-то очень надо было наводнить этим элементом города, предлагая им мизерную зарплату, урезая свои расходы и имея такой туз в рукаве.

Путин сегодня наглядно продемонстрировал, что мусульмане ему роднее, к их религии он терпимее, чем к Православным (не московского Патриархата, а киевского) или Греко-католикам Украины.

16. Mr. Blick

А я й не кажу, що "Росія для руських" - то погано. Якщо б я був росіянином (тьху-тьху-тьху) я б, мабуть, теж сприйняв таку точку зору.
    Мені здається, що після останніх подій цей лозунг демаргіналізується. Чи легітивізується :) Ну, у тому сенсі, що учора так казали скінхеди, а порядна людина вважала, що казати так некомільфо. А сьогодні так вже Маджентис з Акуліною заговорили. Мабуть, нас чекають цікаві події. Ні, я сподіваюся. :)

17. spice

spice Дуже важлива персона

Це іще Тарасу незрівняно пощастило, що він був кріпаком не великоруського поміщика. Бо так і помер би неграмотним :rolleyes:

18. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Все правильно Ви написали Мінні. Тільки чомусь тих хто це все влаштував і комц все це потрібно не хочете назвати поіменно та вказати їх національність та інші ознаки, а скромно називаєте словом "кому -то". Хоча вони всі мають імена і прізвища. От наприклад Акуліна. Вона каже що вона імперіалістка і цим навіть пишається і її хвилює лише питання хто местиме їх подвір"я та вигрібатиме кал за ними (дивно що не занепокоїлась, хто за ними буде зади підтирати) Їй навіть на думку не спадає, що це і є ознаки деградації, які вона (і всі москвини) помилково вважають вирісшим рівням життя і навіть рівням культури. У москвинів в головах вже не каша, а суцільна суміш із гною що вже в стані бродіння і виділення смертельних газів, що вщент розносять черепну коробку.

19. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Это плохо.
    Потмоу что РФ - это федеративное государство. Не имею ничгео протви тех же татар, удмуртов и так далее, настоящих граждан России
    Я говорю о засилье иммигрантов из Средней Азии, их нежелание аддаптироваться и прилично себя вести.

20. Mr. Blick

Тиц-дриц. Знов за рібу гроші. :)
    Де жив Сковорода ? У якому місті ? У Санкт-Петербурзі. Коли туди потрапив ? Ще й двадцяти не було. На якій мові писав ? На російській.

а де твій аватар? :)