Мовні оффтопи

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Dzeko, 13 жов 2010.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Мих, що ви забули в цій темі?
    Вам погано зараз чи ви такий притирений з дитинства?
    Йдіть звідси за руським кораблем або ще далі.

2. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

3. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Скоро має з'явитися ще один придурок. Він також лазить по всіх темах, щоб срати.
    Тому я можливо і поспілкувався б в темах, не пов'язаних з політикою, але через таких дурнів якось не хочеться. Мені їх вистачає інколи подивитися і в політичних темах.

4. medwedo berlogsoni

Миху, у Вас комплекс меншовартості? Англомовний канадієць єврейського походження у своі 72 роки успішно вивчив українську мову (на додаток до ще півтора десятка різних мов, і Ви, як мала дитина, почуваєте себе дурником із маленьким мозком?

View: https://youtu.be/GMuIEJkaGnI

Так у кого насправді (Кауфман - прихильник України та Зеленського) маленький мозжечок?

• Подобається Подобається x 1
  5. maztakillars

maztakillars Перейдіть за моєю історією: www.el-en.com.ua

Зрозуміло, що іноді форумні обговорення можуть бути затьмарені неадекватними коментарями, але важливо не втрачати віру в конструктивний діалог.

6. medwedo berlogsoni

Конкретно - Ви пропонуєте багато років вести конструктивний діалог із тролем чи неадекватною людиною?
    Або, припустимо, неадекватна людина - це я, і що Ви тоді мені запропонуєте: усвідомлювати важливість невтрачання віри у конструктивний діалог і лізти до адекватних людей зі своїми, як мені здається, конструктивними діалогами? Хто тоді зі мною, неадекватом, матиме бажання вести конструктивний діалог?
    Однв людина твердо переконана, що Бога не існує, інша твердо переконана, що Бог існує. Що Ви їм запропонуєте? Вести конструктивний діалог, чи плюнути і розтерти та залишитися кожному при своїй думці, наприклад, і тому, і другому потрібні дрова на зиму.
    Чи не здається Вам, що нарізати дров - це краще, чим годинами на форумі "вести конструктивний діалог"?

7. medwedo berlogsoni

Гугл-перекладач зараз перекладає на українську краще, ніж на російську. Кілька років тому, я про це писав, гугл перекладав з турецької на українську таким чином: з турецької на англійську, з англійської на російську, з російської на українську. Що призводило інколи до значних спотворень.
    Зараз гугл чудово справився з перекладом з турецької на українську, а на російську вийшла беліберда.

тур Size topuma vuran adam diyor
    анг He calls you the man who hit my ball
    рос Он называет тебя человеком, который ударил меня по мячу о_О
    укр Він називає вас людиною, яка вдарила мій м'яч

Size - це саме "вас", а не "тебя"
    topuma - мій м'яч (у знахідному відмінку, кого? що?)

Англійський ориґінал речення:

She calls you ‘the man who cotched my ball.’
    тут - техаський діалект - catched (спіймав)
    Тобто
    Вона (мала донька) називає Вас "чоловік, який спіймав мій м'яч"

А вірний переклад з турецької "чоловік, який відбив мій м'яч"

8. medwedo berlogsoni

9. medwedo berlogsoni

Бідного Гітлера підступні поляки вимусили почати другу світову війну, а Зеленський ганьбить свого батька (1947 року народження), який воював під час Другої Світової проти фашистів. (В.Путін).

View: https://youtu.be/iTMkif0KFtg

10. medwedo berlogsoni

11. medwedo berlogsoni

Стів Кауфманн почав вивчати китайську в 23 роки. Пройшов за рік те, на що іншим знадобилося два роки. Потім, через кілька років переїхав в Японію, де працював і розмовляв японською. Але і китайську до цих пір не забув.
    Нічого не зрозуміло, але подобається дивитися, як старий чоловік з європейськими рисами обличчя розмовляє китайською. До речі, українську також розуміє, хоча розмовляє українською гірше.

View: https://youtu.be/TsBxZyiudDY

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дубинський кращий, ви за нього голосували, як за Слугу народу.
    Любіть його до кінця.:))):))):))) Не будьте зрадником. Ви ж його привели до влади.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пішла б ти в Харківський форум, га?

14. medwedo berlogsoni

Я сьогодні в гугл-перекладачі намагався вимовити досить довгу фразу турецькою. Там існує така можливість: ти промовляєш фразу, а гугл сам в полі вводу набирає текст.
    Якщо говорити в потрібному темпі і без помилок, то фраза як правило набирається також без помилок. І відразу висвічується переклад.
    Але якщо або вимова погана, або збиваєшся, коли намагаєшся сказати фразу, то набираєтся зовсім не те.
    Так от. Сьогодні після третьої чи четвертої моєї спроби промовити досить складні слова, в полі вводу з'явилася коротка фраза турецькою, яка перекладається як "бажаю приємної п'ятниці"
    Скоріш за все, в алгоритмі є щось таке, що ввічливо посилає подалі, щоб юзер не мучив ні гугл-перекладач і не загаджував трафік. Адже гугл перекладач працює динамічно. По мірі того, як наговорюєш чи вводиш текст, гугл паралельно виводить переклад.

а де твій аватар? :)