Мовні оффтопи

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Dzeko, 13 жов 2010.

1. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

У Вас в голове каша...:pardon:
    Я уже давно пришёл...
    Они не так впечатлительны, как Вы, молодой человек...:)))

• Подобається Подобається x 3
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

• Подобається Подобається x 4
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дивився футбол: Карпати-Металург.

На футболці карпатівця було написано його прізвище - Кас`ян. Невже правила правопису змінилися? Хіба після "С" ставлять апостроф?

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ні, не змінілися. Змінилися правила навчання.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Табачник.........................

• Подобається Подобається x 2
  6. VasMT

Зараз зателефоную знайомому. Він на п2ятому курсі. Спитаю його, з якого часу той почав купляти заліки...
    Може Ви наперед знаєте його відповідь? ;)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну... а хто, як не Табачник при вступі у ВУЗ ввів старе: крім ЗНО враховувати атестат з школи? Тому тепер кожен 10-й випускник - медаліст... за бабки... звичайно.

8. VasMT

Я ж не про вступ. Я про навчання...

9. OldMan

OldMan Well-Known Member

В Правописе 2007 года написано:
    Больше ничего, что объяснило бы появление апострофав фамилии Касьян не указано.

---------- Додано в 17:26 ---------- Попередній допис був написаний в 17:24 ----------

Болонская...........................

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

ААААААААА, Табачник тут ніпричому, дійсно.

Але на рахунок підкупу - дав можливість учителям школи підзаробити.

---------- Додано в 20:05 ---------- Попередній допис був написаний в 20:04 ----------

Можливо, тому й запитую.
    За часів, коли я вчився було написано після яких букв може стояти апостроф.

• Подобається Подобається x 1
  11. Gron

Gron тафгай

Нє, а Ви бажали щоб їм зп підняли, а за ними лікарям, воякам і тд., так ніякого бюджету ( народного) не напасешся.
    Ви зараз йолка навчайтеся без помилок писати, та про тведий знак згадуйте, скажіть спасибі що "ять" викинули, апостроф йому подавай.

12. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

точно
    Б,П,В,М,Ф
    щоб запам"ятати, була приповідка "Біг Пес Вівсом, Махав Фостом"

• Подобається Подобається x 6
  13. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

і всі кинулися згадувати "старі часи". А в Правопис зазирнути слабо? Всі на слово OldMan повірили :)

• Подобається Подобається x 7
  14. kitana

kitana Banned

То треба в ОлдМана і Дальневосточника запитати, може у них в Донецьку і Луганську так прийнято.

На сайті ФК "Карпати" він значиться як "Кас'ян", очевидно з паспорта записано, а паспорт він в Донецькій області отримував. Як написали так і є.

На цій фотці - Касьян часів його гри в луганському ФК "Заря" (2010), ну і форма відповідно.

• Подобається Подобається x 4
  15. OldMan

OldMan Well-Known Member

Спасибо, Ука. Действительно я лоханулся. В Правописе, оказывается, два параграфа, посвященных апострофу.
    Самое интересное, что я сам удивлялся, почему так мало про апостроф (мне нужно было узнать про апостроф для правильного написания топонимов). Теперь попонятнее будет. Спасибо и извините что нашел не всю правду.

---------- Додано в 18:47 ---------- Попередній допис був написаний в 18:29 ----------

Так оно везде так принято - безграмотность клерков просто поражает.
    Естественно в русскоязычных областях в украинском языке будут делать больше ошибок. Они и по-русски не очень могут писать, а тут украинский. :)
    А ошибку в документах не так и просто исправить, если время много прошло. Куча бумаг уже сделано на "не такую" фамилию. Себе дороже их всё переделывать.
    А может они были Хасьяны? Записали Хас'янами, потом на каком-то этапе переиначилось в Кас'ян. Гадать тут бесполезно. :)

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

17. Полковник

Полковник миється в бані

Неужели у Зенита купили?
    По чём сторговались?

18. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

19. kitana

kitana Banned

У мене знайомий їздив мотоциклом в Німеччину цього літа. Так в нього закордонний паспорт на одне прізвище, а свідоцтво про реєстрацію ТЗ - на інше.
    Свідоцтво видано російською мовою (бланк на українській, а заповнено - російською), і прізвище та ім'я латиною - у транслітерації з російської. От і вийшло по-різному.
    Він сильно переживав, бо вперше виїздив. Я йому порадила, якщо німці будуть приставати - кричи "Сталінград!", може перелякаються і відчепляться. )))))

Ну, нормально з'їздив, жодного німецького поліцейського на дорогах так і не побачив. :)

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

У паспортному столі - одна прога транслітерації, у МРЕВ ДАІ - інша. Коли менеджер автосалону взявся швиденько оформити мені техпаспорт, я написав в анкеті своє прізвище латиною як у паспорті. Через два дні отримав тимчасовий техпаспорт ... з помилкою. Телефоную до МРЕВ (30 грудня :) ), трохи тепленький черговий відповідає, що техпаспорт уже у друкарні, нічого не змінять, потім переоформите. Це коштуватиме 400 грн.

а де твій аватар? :)