Не варто звертатись до Адмірала в цій темі, тут він вже не відповість... А буде співати оди Росії інде - то не відповість і там. Для цього одна, виділена тема є.
Дивився футбол: Карпати-Металург. На футболці карпатівця було написано його прізвище - Кас`ян. Невже правила правопису змінилися? Хіба після "С" ставлять апостроф?
Зараз зателефоную знайомому. Він на п2ятому курсі. Спитаю його, з якого часу той почав купляти заліки... Може Ви наперед знаєте його відповідь?
Ну... а хто, як не Табачник при вступі у ВУЗ ввів старе: крім ЗНО враховувати атестат з школи? Тому тепер кожен 10-й випускник - медаліст... за бабки... звичайно.
В Правописе 2007 года написано: Больше ничего, что объяснило бы появление апострофав фамилии Касьян не указано. ---------- Додано в 17:26 ---------- Попередній допис був написаний в 17:24 ---------- Болонская...........................
ААААААААА, Табачник тут ніпричому, дійсно. Але на рахунок підкупу - дав можливість учителям школи підзаробити. ---------- Додано в 20:05 ---------- Попередній допис був написаний в 20:04 ---------- Можливо, тому й запитую. За часів, коли я вчився було написано після яких букв може стояти апостроф.
Нє, а Ви бажали щоб їм зп підняли, а за ними лікарям, воякам і тд., так ніякого бюджету ( народного) не напасешся. Ви зараз йолка навчайтеся без помилок писати, та про тведий знак згадуйте, скажіть спасибі що "ять" викинули, апостроф йому подавай.
То треба в ОлдМана і Дальневосточника запитати, може у них в Донецьку і Луганську так прийнято. На сайті ФК "Карпати" він значиться як "Кас'ян", очевидно з паспорта записано, а паспорт він в Донецькій області отримував. Як написали так і є. На цій фотці - Касьян часів його гри в луганському ФК "Заря" (2010), ну і форма відповідно.
Спасибо, Ука. Действительно я лоханулся. В Правописе, оказывается, два параграфа, посвященных апострофу. Самое интересное, что я сам удивлялся, почему так мало про апостроф (мне нужно было узнать про апостроф для правильного написания топонимов). Теперь попонятнее будет. Спасибо и извините что нашел не всю правду. ---------- Додано в 18:47 ---------- Попередній допис був написаний в 18:29 ---------- Так оно везде так принято - безграмотность клерков просто поражает. Естественно в русскоязычных областях в украинском языке будут делать больше ошибок. Они и по-русски не очень могут писать, а тут украинский. А ошибку в документах не так и просто исправить, если время много прошло. Куча бумаг уже сделано на "не такую" фамилию. Себе дороже их всё переделывать. А может они были Хасьяны? Записали Хас'янами, потом на каком-то этапе переиначилось в Кас'ян. Гадать тут бесполезно.
Ні, Миху, змінився патріотизм львівян. Поки Карпат не розформували (ви знаєте з якої причини), там грали майже виключно західноукраїнці. Це була поряд з Араратом і тбіліським Динамо чисто національна команда. Включно з тренерами. А зараз? Понабирали кацапського гівна і іншого сміття з усього світу. А ви ходите і за це паскудство горло дерете і гроші платите. І скаржитесь, що призвіща на дупі не можете прочитати.
Наскільки я знаю у Карпатах жодного росіянина немає. Майже всі легіонери Карпат зі Східної Європи, є ще гравці збірної Грузії.
У мене знайомий їздив мотоциклом в Німеччину цього літа. Так в нього закордонний паспорт на одне прізвище, а свідоцтво про реєстрацію ТЗ - на інше. Свідоцтво видано російською мовою (бланк на українській, а заповнено - російською), і прізвище та ім'я латиною - у транслітерації з російської. От і вийшло по-різному. Він сильно переживав, бо вперше виїздив. Я йому порадила, якщо німці будуть приставати - кричи "Сталінград!", може перелякаються і відчепляться. ))))) Ну, нормально з'їздив, жодного німецького поліцейського на дорогах так і не побачив.
У паспортному столі - одна прога транслітерації, у МРЕВ ДАІ - інша. Коли менеджер автосалону взявся швиденько оформити мені техпаспорт, я написав в анкеті своє прізвище латиною як у паспорті. Через два дні отримав тимчасовий техпаспорт ... з помилкою. Телефоную до МРЕВ (30 грудня ), трохи тепленький черговий відповідає, що техпаспорт уже у друкарні, нічого не змінять, потім переоформите. Це коштуватиме 400 грн.