Це Ви про Наталю КОбринську чи Євгена Гребінку? Ну і більш питомим для української мови є слово "виправдано". А от вживається куди рідше, на відміну від російської мови. І ще, якщо отримаєте раптом картку, то скарга за хамство пішла від мене. То так, абисте знали, кому дєкувати.
Як скажете. Я то виправлюся інший раз. А принциповий бик ще раз так само напише, ще й жирним виділить. Так шо ваш захист неука честі вам не робить.
ну то ще й тут виправтеся: такої форми в українській мові немає впринципі. А неука я не захищаю. Я просто зневаги і зверхності, котрі до всього ж іще й нічим не підкріплені.
Ну це моя позиція, в мене мої причини до тих чи інших людей ставитись певним чином. Та запросто, якби ми всі чисто говорили і писали, і виправляли один-одного, це лиш користь всім була б однозначна. Але це не потрібно нікому - наслухаються російського ящика - і туди ж.
гм.. я вже 6 років активно в мережі. Постійно виправляю, особливо в жж. І о диво! Воно потрібно! Потрібно на стільки, що декілька в побуті російськомовних блогерів писилають мені на вичитку свої дописи і статті українською перед публікацією. А от Ваше - чомусь не потрібно. Не задумувалися, чому? Можливо, все таки варто попрацювати над формою (та й над змістом інколи не завадить)? Трясця, Мартіні, винеси це все кудись в офтопи, бо мене совість починає загризати
Воно й так в офтопах. Так де ви кажете місіонерством займаєтеся? В ЖЖ? А ви не бачите що прямо тут непочатий край роботи? В мене наприклад в'януть вуха. Так шо я не розумію вас.
А, ви про "мужа" і Франка? Раз у словнику є - значить так має бути. Але словник - це законодавство, а законодавство час від часу треба вдосконалювати.
пояснюю на пальцях для нетямущих: Слово "надоїдати" є літературним словом, хоч і рідковживаним, і зустрічалося в творах таких класиків української літератури як Наталя Кобринська і Євген Гребінка. То ж Ваш хамський і зверхній наїзд на Темплара за те, що він не прийняв Вашої правки є абсолютно невиправданим. ---------- Додано в 00:21 ---------- Попередній допис був написаний в 00:12 ---------- овва! так це ще й не вперше! Я й забула, що то був Ваш ляпсус. Пригадую лише недолугі спроби видати якийсь саморобний покруч за гуцульський діалект. Гм... а після стількох проколівписком в гівно пихи могло б і поменшати...
Чому я? Мова - це організм, статичного нічого немає, одні слова анахронізмами стають, інші з'являються. Для нас мова, якою говорили 1000, 500 і 200 років тому звучить дивно. А через 100-200 років мабуть і наша мова буде звучати дивно. А канал СТБ взагалі шо хоче - те й робить. Давно пора якимись нормативними актами повикидати русизми і затвердити правопис раз і назавжди, щоб не був один Колісніченко, а другий Янукович. Або Колісниченко і Янукович, або Колісніченко і Януковіч. Тігіпко - це взагалі для мордовців вимова якась. Ну і шо? Може в нас Забужко класиком стане - а вона теж суржиком вміє херачити дай боже. Будете потіи дітей на тому вчити? В Кирила і Мефодія теж багато різних слів є - ми ж їх не використовуємо до цього часу. І взагалі, не треба класиками прикривати банальні русизми. Явно той неук не в Гребінки таке вичитав. Оце з Кобринської чи з Гребінки? ---------- Додано в 00:27 ---------- Попередній допис був написаний в 00:25 ---------- Ну це вже я вас буду консультувати, а не ви мене.