Мовне питання Донецкий погляд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем КРС, 19 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Мовне питання Донецкий погляд

Прикметник... супер... пупер...

• Подобається Подобається x 1
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я достаточно долго проработал в совхозе - и аббревиатура крс вызывает совсем другие ассоциации :)

• Подобається Подобається x 4
  3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

И видимо - по данному случаю - правильные ;)

4. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

КРС. На жаль ,я не прочитав ЖОДНОГО посту конкретно за Вашими скаргами.Міста,що потерпають від екологічних, побутових проблем і мають великі підприємства, повинні дякувати за проблеми перш за все місцевій і регіональній владі.Саме від них залежать напрямки розподілу грошей.Проблему мови було піднято саме ВАШИМИ депутатами,щоб Вас(у широкому загалі)відволікти від грабунку східних земель,але зовсім не галичанами.Яких,до речі, Вам підкинуто знову-ж таки у якості того самого міфічного ворога,на якого можна звалити всі негаразди. Спитайте у своїх депутатів чому не вирішуються ВАШІ проблеми,а шум навколо тієї самої мови? Смію Вас запевнити,відрахування у місцевий бюджет великих підприємств зовсім не маленький і у змозі вирішити ба-а-агато питань.

5. Странник

Странник Well-Known Member

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

На всякий случай: по-украински - ВРХ :)

7. afterstep

гм... продовжуючи перелік термінології - в давнину називалося "бидло" ;) відповідно, в колядках зустрічається "поміж бидлята" ;)

8. І.Павлович

Хлопці! Дівчата! Чому ми весь час зїжджаємо з тем гілок на особистості...

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Вам сподобалось....:D :D :D

11. Странник

Странник Well-Known Member

12. M@LOY

M@LOY Member

Всем Привет... Повторюсь еще раз Украинский должен знать каждый гражданин Украины вне зависимости от его убеждений, а разговаривай на каком хочешь .... вот если кто то приедет из Львова в Донецк и подойдет к Вам и задаст вопрос на Украинском, если Вы знаете Украинский ответьте ему на Украинском, а если Вы плохо знаете Украинский и что бы не коверкать язык скажите: -Извините, Вы понимаете по Русски. И ответьте ему на Русском (можно и без извините, но вежливость не когда не помешает :) ), так же если кто то во Львов приедет из Донецка и будет задавать вопрос на Русском языке ответьте ему на Русском или спросите понимает ли он Украинский и ответьте на Украинском языке.
    И не надо не кому делать тупое лицо, что он кого то не понимает... как Вы не понимаете, что это уровень Вашей культуры, я часто бываю в других странах, вот например был в Австрии там к кому не подойдешь и спросишь понимаете ли Вы по Английски и поверьте не встречал не одного человека который не понимал бы, а Английский не ихней государственный.... так же был в Стамбуле такая же ситуация почти все понимают по Английски не говоря о том, что есть такие районы где могут говорить и на Русском... а теперь посмотрите на нас в некоторых случаях многие даже не знают и своего родного языка и могут на нем разговаривать только матом... а по Английски только то и знают, что "ду ю спик инглишь" и на этом все познания Английского заканчиваются....
    И еще раз повторюсь не кто Вас не заставляет разговаривать и думать на другом языке, вот некоторые говорили что язык ихняя культура мировоззрения и не кто не хочет Уничтожить вашу культуру и мировоззрения... это все зависит только от Вас ну и вашего города или если можно так сказать от вашей Российской Диаспоры... вот смотрел недавно передачу про Украинскую диаспору в Канаде, так там многие люди дома между собой разговаривают на Украинском, что не мешает им знать Английский и в некоторых случаях даже Французский языки и не поверите если так пойдет то некоторым придется ехать в Канаду что бы узнать, что такое Украина и кто такой Украинец потому что они сохранили культуру больше чем некоторые Украинцы проживающие в Украине... так, что думайте.

• Подобається Подобається x 1
  13. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

бо пан стєпанич вгадав...

14. Степаныч

Нє (Миху, звиняйте) я ж не пишу пупЄр! :ireful1:

15. duncan

"степанич" — степанич, але ж нік "степаныч" — як читається?.. ;)

16. duncan

врешті решт,я ж не перекривляю...
    українська єдина мова, де як пишеться, так і читається...

17. Степаныч

А я знаю? Хто як читає!;)

18. Степаныч

Латинь ще... Але вона "мертва".

19. afterstep

і завдяки цьому - вічно жива ;)

20. І.Павлович

На жаль канадійська діаспора,як і аргентинська та американська,у більшій мірі зберігають мову зразка 19 сторіччя, або західний діалект.Спілкування з вчителями-філологами,що виїжджали на роботу у ці країни,показало:їх не приймають на посади вчителів.Там вважають,що сучасна українська це спотворена мова і не визнають її.Я не кажу про деякі викрутаси,що нав"язуються міністерством освіти останнім часом(щоб виправдати своє існування),це стосується і звичної нам(нашому поколінню)мови.
    А з приводу деяких українців в Україні...Був чудовий америк.. ой.пробачте... іноземний фільм про молодого єврея,який поза родиною,в підлітковому оточенні, був затятим антисемітом.
    Людину формує оточення,що б не казали про родинні цінності.Доки зневага до фактично всього українського буде на вістрі списа на тому ж сході - справи не буде.Це моя особиста думка.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)