Мовне питання Донецкий погляд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем КРС, 19 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Мовне питання Донецкий погляд

ну тоді давайте таки розберемось:
    або ми в підпорядкуванні в росіян, і тоді насправді сперечатись - глупо,
    або таки треба боротись з цією "мовною проблемою" коли рускі за мовною ознакою дискримінують українців!

Бо в такому разі - це вже насправді мовна проблема, і існує вона саме для українців, а не для російськомовних!
    існування її триває ще з радянських часів!

То ж чому рускомовні так галасують про дискримінацію за руску мову, тоді як насправді - така дискримінація існує для української???!!!

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Пан zenyk, тут посол USA в Украине давл интервью - и отвечал по русски...плохенько - но по русски...Дискриминация? Поддержка Черномырдина? :)
    Подумайте - мы все, живущие этой стране имеем уникальное наследство - мы знаем два языка.Мы ими пользуемся.Мы читаем прекрасные произведения двух народов в ОРИГИНАЛЕ....Что имеем - не храним, потерявши - плачем....Это про нас.

3. zenyk

zenyk Well-Known Member

то скажіть: чому знаючи дві мови - чиновник знущається над afterstep-ом?

4. Дальневосточник

судя по описаниям - это коммерческая структура....Скажем - Вы считаете, что если фэйс-контроль не пустил Вас в ночной клуб - это издевательство? Идите в другой...Скажем - я не зайду в магазин, на дверях которого увижу табличку - " тут говорят только на ....." (как, кстати - "тут розмовляють тiльки .....") Коммерсант потеряет клиентов - и как следствие - вылитит ы трубу. Ему - поделом, другим - наука....
    P.S. у нас есть пожилые люди, не знающие украинского..ну - так вышло...и прочитать цидулку к лекарству по украински - не могут...это -как?

• Подобається Подобається x 1
  5. zenyk

zenyk Well-Known Member

так Ви це afterstep-у поясніть! бо я йому таке ж говорю - а він мене у відповідь тільки ображає безпідставно!

Додано через 1 хвилину
    я думаю - Ви не відмовите в своїй посильній допомозі старенькій людині? чи навіть і той же аптекар - не відмовить, інакше:

6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Додам свої 5 коп на:
    "Добре, відкинемо генетичну теорію. Що, на Вашу думку, заважає росіянам навчитися іншій мові, що спонукає обурюватися становленню національних мов державними?"
    Заважає комплекс загубленої імперської переваги: як це так? Мова раптом набула переваг перед язиком?
    Порівняння з Приднестров'ям переконує: добре в нас зробили, що не стали міняти закон про мову, у якому крім незаперчного державного статусу російська мова має особливи привілеї, як ніяка інша. Тому галаса переважно здіймають у передвиборчі кампанії. Ой, скільки в мене знайомих, що аж перечипаючись чимчикують до урн і голосують за язик... 10 раз бачили, що обдурили, але знов на ті ж самі граблі!

• Подобається Подобається x 8
  7. Тарік

Тарік Member

ТА ну його на.............! На сході терміново треба екологію піднімати а то як почитаєш то дурно робиться. Такі страшнючі дописи від братів наших східних, що бачу ми ще довго на місці топтатись будем. :sad:((

8. Дальневосточник

Пацтолом...:D
    Какие еще возможны пути решения языковых проблем помимо генетических :) и экологических :) ?

9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Ви напевно не знаєте того анекдоту - або підзабули....
    Засідання в ВР 1-го скликання, Степан Ількович рветься до "мікрохвону". Під приводом того, що не на часі слухати "політичні баталії" - "не включайте другий мікрохвон".
    Той через зал кричить "В мене екологічне питання!"
    - Добре, включіть другий мікрохвон...
    - Шановні депутати, шановний головуючий... Подивіться навкруги! Річки зміліли, озера попересихали, ліси повирубували... Ніде того москаля ні втопити, ні повісити...

• Подобається Подобається x 3
  10. Городецький

Городецький Well-Known Member

Якщо "плохенько" і "по русски" - то 100% підтримка Черномирдіна! Його стиль!
    Оп-па, а щойно так гарно відзивалися про росіян:

11. Дальневосточник

"Схiднi брати" - это о Донбассе.... :)
    А тут у нас - хоть и русские - но не россияне :)

12. zenyk

zenyk Well-Known Member

....та....вашу (на загал весь народ) "загадкову руску душу" дійсно не зрозумієш....

13. Дальневосточник

Та не! Это от путаницы в мозгах, когда пытаются поставить знак равенства между народом и государством.... :)

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Зенику, візьміть граньоний стакан, влийте воткі... :)
    А якщо Ви їх візьмете (і приймете) багато, то зранку будете розуміти ще краще! :8: :8: :8:
    Є у мене сусід-приятель, золота людина! Але зранку луччє не підходити. :D :D :D

• Подобається Подобається x 3
  15. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

П'яний сіфілітік Лєнін в 1917 з броньовичка таку єрунду гнав, що його тільки п'яні морячки й зрозуміли і пішли "Зимний брать...". Такого наворотили, що ми через 90 років не можемо розгребти!

16. Ома

Ома Дуже важлива персона

Спробуйте дописувати українською.

17. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Навчитися мові заважає не росіянам, а деякому прошарку "москальських рагулів", перепрошую за каламбур, але інакше не знаю як сказати. Людина з певним рівнем культури завжди в стані підняти цей рівень, не бажають змінюватись саме рагулі всіх національностей. Мені довелося декілька разів бачити американські шоу про нетерпимість білих американців до інших рас. Це просто жах. Ці фашисти існують і впевнено себе почувають. В порівнянні з ними наші "антимовці" - ангели. Хай ся тішаться..., а мовою думаємо та пишемо собі далі.

18. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Ну, категорично стверджувати, що всі, хто проживає в Україні, знають і розуміють обидві мови - це безглуздя. Правильніше написати так - усі, кого виховували в радянській школі, майже напевно знають обидві мови, або одну - російську. Чому? Зараз підростає нове покоління галичан, більшість яких не вчили російську у школі. Поза всяким сумнівом, завдяки доморощеним телепередачам, фільмам, музиці та книгам вони її більш-менш розуміють (я, наприклад, десь на 20% ліпше, ніж англійську, але гірше, ніж польську). Але попросіть їх написати якийсь текст російською чи виговорити його цією мовою. Таж у кожному слові буде по декілька помилок (думаю значно більше, ніж би попросити їх те саме зробити українською). То ж невже після цього можна стверджувати, що вони знають російську мову?! Аж ніяк!

:naci:

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Та не в цьому ж поблема!

20. Инкогнито

Инкогнито миється в бані

Вот это и плохо, потому что чкм больше языков человек знает, тем лучше.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)