Мовне питання Донецкий погляд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем КРС, 19 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Мовне питання Донецкий погляд

Цікава редакція - "прієзжалі"...
    Вивозили молодь, ВИВОЗИЛИ. І за самовільне повернення строки паяли. Масово.

2. zenyk

zenyk Well-Known Member

а я і не сумнівався: національна ментальність до цього схильна!

Додано через 28 хвилин
    А Ви звідки знаєте?

Додано через 30 хвилин
    п. Дельневосточник,

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Фамилия у генерала была - Лебедь...Это так - к слову - о том, что все всё помнят - и понимают :)
    Да и не он устроил конфликт, более того - прислали его много позже начала бойни....Неправда в мелочах порождает сомнения в главном....
    Зато, я вижу,во Львове все специалисты в последнй инстанции в "вопросе языка - взгляд из Донецка" :)

Додано через 7 хвилин
    Я Вам показался адвокатом совдепии? Напрасно.
    Со своей стороны расскажу такое - родной брат моей мамы был - как говорили в эсэсэрии - угнан на работы в Германию...Так вот он не жаловался ни на условия труда, ни на условия жизни там...Более того - ему там нравилось больше, чем в тогдашнем союзе....Представляете ужас!!! Он даже неосторожно сказал это кому-то - и из Германии уехал на 10 лет - за Урал....К слову - за побег из Германии тоже не талоны на усиленное питание давали....Так что - не стоит все мазать черным,пан levandivka....

4. levandivka

О! Видите?..
    важлива ж подробиця, що як в Німеччину - то "угнан", а як в Сибір, чи на Донбас - то прієзжалі...
    :)

Додано через 1 хвилину
    Я не "мажу чорним", а звертаю увагу на обережність у визначеннях. :)

• Подобається Подобається x 2
  5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

дійсно - у Львові мовне питання не стоїть - тому всі й знавці ;)
    отут ви 100% праві ;)
    а тепер - у чому неправда? у тому, що спершу провокують конфлікт, потім - "вводять інтернаціональну допомогу"6 і довгі роки після конфлікту керують "вотчиною" за допомогою "обмеженого контингенту"?
    --
    Бачите, я не "ширяю у висотах політичної думки - погляд з Донецька".
    Я маю там родину.
    І з 1991 їздив туди щороку....
    --
    Можливо, воно просто інакше виглядає - той конфлікт - на місці, в Донецьку, чи в Москві?

6. Дальневосточник

Рука Москвы? Как бы было это сладко....да только - не правда....У Москвы не только рук в тот момент не было, но и головы :)
    "...31 августа 1989 года в Молдове был принят закон о том, что официальным языком является язык титульной нации. Закрепив государственным молдавский язык, идентичный румынскому, с латинским правописанием, официальный Кишинев фактически лишил себя канала коммуникации с русскоязычным населением Приднестровья, которое отреагировало на принятие этого Закона политическими забастовками, усматривая в нем угрозу для себя и своих потомков. Преобладающая русскоязычная часть населения Приднестровья оказалась исключенной как из культурной, так и из информационной среды Республики Молдова. Резкое изменение условий лингвистической среды значительно усилило враждебное расположение духа населения Приднестровья к официальному Кишиневу и стало одной из причин возникновения Приднестровского конфликта...."
    http://conflicts.aznet.org/conflicts/konf/konf_p2.htm
    Вот почему я написал - игры с языком приводят к печальным результатам.
    Тем более - Вам и надо приостудить некоторые горячие головы с идеей "...i крапка!!!" :)

7. levandivka

Навіщо?
    От коли вони попруть на ЗАДОЛБАС.ОРГ сваритися, най там їх і остужають.
    А тут шкоди відних - "0". :)

8. afterstep

по перше - це ви сказали - дякую - поржав.
    Ні, не рука москви ;) місцеві "русскоозабочєні" то зробили ;)
    хоча - почав читати - ви все те саме й цитуєте:

так от, розкажіть мені будь ласка, як "резкоє усілєніє духа" перетворюється на збройні загони? Хто видавав ту зброю?
    --
    З автоматами та гранатами ходили всі, хизувалися ;)
    причому пити - не покинули - ото п'яні ватаги з автоматами ;)
    вдень через річку перестрілюються - ночами на човнах переправляються та й далі "бухають"
    "Рєзкоє усілєніє" минуло ще до того, як стрілянина скінцилася. Особливо - після кількох випадків6 коли свої ж по п'яні один одного постріляли.
    І "усілєніє духа" завернуло в другу сторону - почали викидати зброю або закопувати подалі від людських очей ;)
    І тільки "разудалые казаки" Лєбєдя ще "рєзвілісь" тривалий час....
    ==
    після того конфлікту - була можливість все врегулювати, та оживити Придністров'я - але таки генерал став на заваді7 Основний бізнес Тирасполя - контрабанда. І прикривалася вона саме тими військами.
    ==
    А те, що "титульна нація" зі свого подоходного вимагає навчання в вузах рідною мовою - це воно десь ніби й нормально?
    А те, що виявляється "русскоє насєлєніє Пріднєстровья" в стані вивчити в достатньому обсязі молдавську за півроку - це було взагалі шокуюче відкриття ;) Причому незалежно від віку - навіть без вищої освіти, "3 класи 2 коридори" - півроку занять по "полегшеній програмі" - і цілком зв'язно навчалися молдавською спілкуватися ;)

Додано через 2 хвилини
    навіщо? ніщо так не охолоджує гаряче російське дубове чоло, як добровільний удар об стіну....
    Так і б'ються деякі - до цього часу....
    --
    До речі - зараз "любов до матушкі Рассєї" підупала в Придністров'ї ;) - хоча після зміни митних законів та посилення кордонів України - Ющенка просто ненавидять ;)

• Подобається Подобається x 1
  9. Городецький

Городецький Well-Known Member

Не вбачаєте закономірність - як невдоволені десь мовою, так - росіяни! Дивно, але в тій самій Молдові гагаузи з греками і циганами не злякалися молдовської ... Певно росіянам щось генетично заважає іншу мову вчити, нє?

• Подобається Подобається x 5
  10. Дальневосточник

Чудный пример ведения дисскусий....

Додано через 1 хвилину
    Как в Одессе - может это некоторым генетически противен русский язык? И биться с ним они готовы - до последнй капли чужой крови?

11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Чомусь пан Ломброзо згадався... Ніцше знов таки...

12. Городецький

А, тепер зрозуміло! То кляті генно-модифіковані уряди Литви, Латвії, Естонії, Казахстану .... України навмисне хотять нашкодити генетично-чистим росіянам! Змовилися, підлі ...

Тю на Вас, ще скажіть Гебельс.

Добре, відкинемо генетичну теорію. Що, на Вашу думку, заважає росіянам навчитися іншій мові, що спонукає обурюватися становленню національних мов державними?

13. Степаныч

О! І Гебельс... як практик.

14. afterstep

тут приклад хороший нагадали - Придністров'я.
    Так от, по досвіду тих буремних подій - хорошої зуботичини від своїх же не вистачає....
    А як солдати "братньої країни" починають ходити і погрожуючи зброєю вимагати вино - то воно молдавська як пісня вчиться - на раз!

15. Степаныч

З чого Ви взяли, що їм щось заважає?

16. Дальневосточник

Я - русский. У Вас, надеюсь, не возникло сомнений в моем знании украиского языка? Значит - могут?
    Дело тут не в русском языке. Скажите - почему Вас раздражает использование русского языка? Настолько, что закрывают школы, переводя родной язык в разряд иностранного.... Все аспекты государственности перевели на один язык - скажите - бумаги не хватает? Напечатать в русскоязычном регионе аннотацию к лекарствам по русски - это что - государственное отношение к своим гражданам? А попытки местной власти установить у себя региональный язык отменяются через суды...Это - цивилизовано и демократично?
    Мы с Вами на форуме общаемся каждый на том языке - какой ему удобен...Почему это не приемлимо в стране? Не на чем будет политиканам "развод лохов" делать? Считаете - им надо в этом помогать?

17. Ома

Ома Дуже важлива персона

:p :p
    Я полностью согласна в данном вопросе с львовянами, все эти дискуссии - бред. Выучить знающему русский такой близкий язык как украинский несложно. И на мой взгляд, г-н Дальневосточник зря тратит время на этой ветке. Не китайский же приходится учить, пока....:p

18. Городецький

Так не вчать же ж! Я міг би сказати "ледарі" або "нездарі", але я людина толерантна, тому вважаю за потрібне вважати що щось заважає.

19. zenyk

zenyk Well-Known Member

і що: навіть не завадила необхідність провести великий проект начальнику, який вимагав перейти на російську? невже підлеглі з молдавською мовою спілкування не побоялись з начальником молдавською говорити (під загрозою погіршити з ним стосунки і провалити проект) і від начальника вимагати цього ж?

20. afterstep

Зенику - ну вам хоч кіл на голові теши ;)
    ви так все приміряєте - туалетний папір до лиця, крем до задниці?
    --
    Ви можете уявити, що жителі Придністров'я виявилися у стані "підлеглості" молдаванам? і начальство - молдавани?
    --
    Чи вам аби посперечетися?
    От уявіть собі на хвильку, що ви їдете в укрспирт за рознарядкою (річною) спирту. І той чиновник, з яким ви спілкуєтеся - говорить російсьоюу і принципово не розуміє українську.
    Ну, - ви звичайно покомизитеся, грюкнете дверима, піднімете бучу...
    Чиновника навіть замінять - бо дійсно ніби й неправий той чиновник...
    І скажуть вам - звиняйте - рознарядки вже скінчилися. Спирту треба менше, ніж можуть виготовити заводи - а поки та буча тривала - інші рознарядки поотримували. А для вас вже на цей рік не залишилося... Приїжджайте наступного року.... Ну, вашому директору, коли той телефонуватиме - скажуть троха інакше - але смисл той самий - консервуйте завод і чекайте рік....
    ==
    Так молодець же який був Івченко, коли "врізав" Путіну - "без перекладача не буду - не розумію!"
    Але ж яким же він виглядав за три дні рагулем, коли не просто розумів - а ще й говорив!
    --
    Отаке-от свиняче слово пацаняче...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)