Мовне питання Донецкий погляд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем КРС, 19 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Мовне питання Донецкий погляд

Та "данєцкіє" перші за своє корито горло перегризуть.

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Зеник, вони вже колись хотіли позмагатися з Р. Рейґаном. Совєцька імперія наказала довго жити. Хай ще раз позмагаються з США. Тоді від Росії лишаться "рожкі да ножкі".

3. OldMan

OldMan Well-Known Member

Про что, Петрэ? Про то где у Вас тут?

Додано через 1 хвилину
    А хто тато?

4. zenyk

zenyk Well-Known Member

:y: :crazy:

....фраза претендує на звання: "фраза Львівського форуму всіх часів"......:8:

• Подобається Подобається x 1
  5. no_coment

no_coment Well-Known Member

А "апельсинові" задурно віддадуть :p ?

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

сравниться может только с "... хто була бабця? " :)

7. олга

олга New Member

На мою думку мовне питання буде дуже актуалним до тих пір поки не підніметься рівень життя українців.Також важливо щоб пінявся інтелектуалний рівень наших громадян особливо молоді.Я хочу звернути увагу на те що Україна є дуже молода багатонаціональна держава і що багато європейських країн пройшли такий самий шлях.Тому я оптимістка і вірю що наші люди незалежно якої національності полюблять українську культуру і мову.

Додано через 7 хвилин
    На мою думку мовне питання буде дуже актуалним до тих пір поки не підніметься рівень життя українців.Також важливо щоб пінявся інтелектуалний рівень наших громадян особливо молоді.Я хочу звернути увагу на те що Україна є дуже молода багатонаціональна держава і що багато європейських країн пройшли такий самий шлях.Тому я оптимістка і вірю що наші люди незалежно якої національності полюблять українську культуру і мову.

8. Южный

Южный миється в бані

До тех пор пока в западной Украине не будет культурных, толерантных людей, до тех пор и будет языковая проблема проблема в стране. Государству, на мой взгляд, надо приложить все усилия для поднятия культурного уровня жителей Галичины. Прививать им гуманитарные знания, демократические ценности, уважение к людям имеющих другие взгляды. Местным лидерам выгодно управлять малообразованными людьми. И они вдалбливают в головы людям ненависть к русскому языку, ненависть к русскоязычному населению Украины. Это они делят Украину.
    Неужели во Львове не осталось интеллигентных людей, способных объяснить местному населению что ненависть не может породить будущее. Ненависть порождает разруху. Хватит прислушиваться к Шариковым и Швондерам.

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А яка температура води? Не перекупались?

Додано через 54 секунди
    Нє, луччє на медицину в Одесі.

• Подобається Подобається x 2
  10. zenyk

zenyk Well-Known Member

у Вас особисто - яка освіта?

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Чия би вже корова мичала......

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дивно,а я одеситів мав за мудрих людей...

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

...та ні - не треба судити по одній вівці про все стадо....
    ...в Одесі мудрі люди в своїй переважній більшості...ще б надати їм повноцінну можливість користуватись всією повнотою інформації про історію України... то б може і не стояв в них памятник катерині....

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Ромку, Ви що?! Та багато миколаївців, херсонців, одеситів знають про ЗУ "по наслишкє". Кажу то з досвіду. Живучи в "савхозних доміках", чи в "частних галубятніках" на Малой Морской, Большой Морской, Водопроводной, Строителей в Миколаєві, вони "возомнілі сєбє", "что вєсь мір - в акнє", а "Западная Украіна ета такая бєдната, такіє неграмотниє вуйкі", шо то хіба тільки про себе усміхнутися і промовчати. :suicide:
    Або сказати фразу, яку я вище сказала...

15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А где еще культурные люди В МАССЕ остались ?
    Врубитесь, Южный: ВАС сов. власть портила 75 лет (3 поколения), ИХ – полтора поколения.

Срочно едьте в Зап. Украину учиться культуре у тех стариков, которые еще живы !

И, кстати, языкам, которые они знают. Там любой крестьянин – полиглот. Даже вывески в одном местечке можно встретить на 3-4-языках.

Вот ВАМИ и управляют.

А Вы знаете польский / словацкий / венгерский / румынский ?
    Хотя бы один из них ? А малообразованные вуйки знают.
    И не выглядят, как тетя Сарра с Брайтон Бич «Ой, вей, мы тут живем 15 лет, а эти тупые американцы до сих пор не выучили русского!»

Вот для этого и есть институт модераторов и функция снятия кармы на форуме. Не обижайтесь.

• Подобається Подобається x 5
  16. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Ви можете особисто навести факти перш ніж щось стверджувати?Я працюю в ЗМІ, але від представників заходу України,центральної її частини чомусь не чув пропаганди ненависті чи навіть неприязні до російськомовного населення , представником якого є я сам.На противагу цьому багато разів чув і читав прояви "культурного відношення " до україномовних українців зі сторони сходу. Почитайте ForUm. Його російську версію. Просто пройдіть і знайдіть інформаційні статті з великою кількістю відгуків. На 90% яскравий приклад культурного рівня сходу і півдня України...

• Подобається Подобається x 4
  17. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ух! щось вас перемкнуло! та у Львові половина люду в побуті російською спілкується! і повірте - "южних" захисників зовсім не потребує ;)
    --
    Правда, dArt'е?
    ==
    А от "южні" фантазії - то слід лікувати ;) як запустити - то ті фантазії дають рецедив - і починається "та у Львові з автоматами ходять і на БТРах до лісу по гриби їздять"...

Додано через 2 хвилини
    то не одесит ;) місто росте, і одеситів витісняють приїжджі - як і в любому місті ;)
    одесита такі побрехеньки - і близько не цікавлять ;) - в Одесі, як і у Львові - історично склалася "мовна терпимість" - там мирно співіснувало кілька націй, і всі одне одного розуміли ;)

• Подобається Подобається x 3
  18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Так, особливо старих одеситів з акцентом їдиш, можливо, взагалі вже не знайти. А про грецькомовних одеситів ніхто вже не згадує.

19. Машуня

Машуня New Member

кароче,щиро хотіла посвятитись в вашу тему і прочитати всі повідомлення,але не хватає мені ні сил,ні часу... почала читати перше і так уривками все...в результаті не зрозуміла дискусії,тому пишу,що думаю починаючи з першого повідомлення: твоя рідна мова російська так???а можна поцікавитись чому?-батьки,сімя,всі говорять на російській....а чому?-бо вас все життя гнітила і русифіковувала Росія,а ви піддалися,а тепер з гордістю говорите:"Моя рідна мова-російська" респект.. нема слів

20. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

ну если "кароче" - императрица Екатерина переселила русских в места так называемого "дикого поля" - это и есть современный Донбасс...Так что - никто никого не гнобил... И уж тем более - не руссифицировал...Ну - и соотвтственно - баушки\дедушки...Это так - "вкрадцах"
    За "респект" - отделное спасибо - "аффтар пеши исчо!" :)

Додано через 1 хвилину
    тут много спорили об "образованности".... :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)