Мовне питання Донецкий погляд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем КРС, 19 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. шахрай

шахрай Well-Known Member

Відповідь: Мовне питання Донецкий погляд

Послєдній,як співав Цой.
    Послєдній герой самого проффесійного уряду за всю історію України.

2. no_coment

no_coment Well-Known Member

А я буду зверху дивитися :scare: ?

3. zenyk

zenyk Well-Known Member

маєте наувазі:"...а я на дерево!..."(С) ?

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

злазьте, дядьку з дуба! (с):cowboy:

5. no_coment

Не зовсім!
    Я, на вибори, не йду принципово (Бо не бачу тих, за кого мені не було б соромно)! А Ваша полеміка дуже нагадує мені саме політичні баталіїї і не має нічого спільного з громадянським суспільством в якому люди прагнуть жити поруч не вважаючи себе кращими за інших!

P.S. "Український слон "слоніше" всіх слонів!"

6. zenyk

zenyk Well-Known Member

та хіба Вам хтось казав, що Ви гірший за інших?
    мова йшла про певні державні стандарти, без дотримання яких "державна машина" функціонувати не зможе! і серед таких механізмів - є державна (єдина) мова!

• Подобається Подобається x 1
  7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Чому єдина?

8. zenyk

zenyk Well-Known Member

тому що - це один із стандартів механізмів функціонування апарату держави! Подвійні стандарти зараз присутні тільки у висловлюваннях окремих політиків, і Ви явно бачите до чого це призвело сучасне політичне життя країни.....

9. levandivka

Бо і ту ЄДИНУ вивчити не потрафлять державні мужі...:agree:

10. no_coment

11. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну, давайте не будем так цинічно говорити про неповносправних людей....інвалідам належить в державі відповідний соціальних захист і пільги.

чи Ви бажаєте, щоб людині з ознакою рускомовності надавали статус інваліда?

Додано через 2 хвилини
    а національна складова тут і не пропонується: російською вільно користуються і користуватимуться в побуті, в творах мистецтва, в підтриманні фолькльорних традиціях і т.д. Але що стосується держави: то тут може бути тільки одна мова державна, інакше державний механізм не працюватиме, або в найкращому випадку сильно кульгатиме!

Додано через 4 хвилини
    добре сказано!
    то ж і підтримуйте свою кільтуру - не дайте їй поринути у забуття! Але не навязуйте свої культурні ознаки Українській Державі!

• Подобається Подобається x 2
  12. no_coment

Не хочу зриватися на образи, але, напевно, Вам має бути зрозумілим :p той контингент цього форуму (та за його межами), якому я б, особисто, надав такий "статус" - статус інвалідів "0" групи (непрацездатних "на голову") ;) http://www.una-unso.org/av/mainview.asp?TT_id=13&TX_id=1192!

Інакше, чим ми - "європейський народ" відрізняємося від "дикого сходу"? Це ж вони нас "товкли" кати-узурпатори, гнобили, а ми всі - виключно "білі і пухнасті".... гнобителі (??????)!

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

хто вас так гнобив? невже монголи? і довго?...

....бідненькі.....

14. no_coment

15. zenyk

zenyk Well-Known Member

та ні.....Ваші зауваження щодо недосконалості моєї граматики в мене обурення не викликають....викликає обурення якраз те, що Ви намагаєтесь змусити нашихдержавних службовців російську граматику вивчити!

16. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

На форуме мелькало предложение о создании на Юго-Востоке Украины резерваций для "русскоговорящих"...А что? Очень интересное предложение. Вот почитайте:
    "Согласно справке Госдепартамента США\State Department, правительство США признает право этих племен на самоуправление и поддерживает их суверенитет и право на самоопределение. Племена, проживающие в резервациях (они же суверенные нации), имеют право на формирование своего правительства, на выработку и исполнение законов, на установление налогов, на присвоение гражданства племени (то есть, определяют, кто и при каких обстоятельствах может стать членом племени и будет жить по законам племени до тех пор, пока находится на территории резервации), на лицензирование и регулирование практически всех видов деятельности и пр. В юридическом смысле индейские резервации имеют права, которыми обладают штаты США. Так же, как штаты, они не могут вступать в официальные отношения с иными государствами (это прерогатива федерального правительства), вести войну и чеканить монету.
    В резервациях действуют только федеральные законы и законы, установленные самими племенами. Индейцы, живущие в резервациях, не подчиняются законам штатов. В большинстве резерваций активно действуют племенные суды и правоохранительные органы. Кроме права на самоуправление, резервации (точнее, населяющие их индейские народы) получают права на некоторые другие бонусы. Они, например, могут рассчитывать на получение государственных грантов и субсидий. Кроме того, за счет федерального бюджета индейцев, живущих в резервациях, снабжают продуктами питания, предоставляют государственные финансовые гарантии при покупке жилой недвижимости, выплачивают повышенные пособия на детей и организовывают бесплатные курсы повышения квалификации. Индейцы платят те же налоги, что и остальные жители США. Есть лишь одно исключение: налогами не облагаются земли, которые индейцы получили от властей США (то есть, территория резерваций) и полученные за их счет доходы. Жители резерваций также не платят налоги штатов."

Замечу, как у нас удобно будет создать такую резервацию - граница - по Днепру... :)

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

шось не зрозуміло: руски на Україні 17%, а території Ви хочете їм відвести мало не половину? Несправедливо!

18. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Аха...значит по главному вопросу - возражений - нет?
    Ну - для начала - Луганская, Донецкая и Крым...

19. pilgrim

pilgrim Well-Known Member

А не надо никого заставлять, они и так ее знают :) .... надо просто законодательно все оформить ;)

20. levandivka

Кому?! Кому "надо"?

Додано через 14 хвилин
    Альо!
    В нас вже приготована резервація в Бані... :aggressive:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)