Мовне питання Донецкий погляд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем КРС, 19 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Відповідь: Мовне питання Донецкий погляд

Встречное предложение - а может лучше - по примеру прибалтийских государств - осудим пакт Молотова-Риббентропа?

Додано через 3 хвилини
    Я знаю только одну вещь, сменить которую нельзя - заповеди Христовы. Вернее сказать - сменить их может только Господь. А законы - их устанавливают и сменяют люди. В демократическом обществе - путем демократических процедур. А не путем "хто дужче б'є - той краще грає"

2. zenyk

zenyk Well-Known Member

наші землі ніколи Польщі не належали, а тільки входили до складу Речі Посполитої (Справи Спільної).

зараз же Україна з росією ніякої спільної справи не має і мати не хоче (крім нормальних бізнесових зв'язків), тому Ваш приклад абсолютний офтоп!

• Подобається Подобається x 1
  3. no_coment

no_coment Well-Known Member

Пане zenyk, Ви, можливо самі того не усвідомлюючи, проводите політику на ..... розвал України як держави. Доки питання "мови" не вірішено, є можливість на цьому заробити певний політичний капітал (що з успіхом роблять купки горе-політиків), але..... де тонко - там і рветься! Якщо "переможуть" Ваші "переконання" Україна швидко пройде шлях від великої європейської країни до пари-трійки "бананових країн", що дуже на руку..... США і Росії (http://forum.for-ua.com/read.php?1,2202291). Подумайте про це довгими "осінніми" вечорами ;) !

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

А Ви не лякайте, ми лякані. Допоки це мовне питання не буде врешті вирішено остаточно і поставлена крапка, рішуча та незворотна, Україна не має шансів стати дійсно великою європейською державою.
    Написав ВЕЛИКОЮ, але нам ця вєлікодєржавна велич ні до чого.:)
    І Зеник не "проводите політику " а просто дискутує, з тими хто дійсно чогось тут намагається розхитати.

5. Дальневосточник

Видите - Вы считаете свою точку зрения на историю своей малой Родины - истенно верной - а мою точку зрения, относительно истории моей малой Родины - фальсификатом...Не слишком ли самонадеяно?
    И по поводу off-top'а - это "Мовне питання Донецкий погляд", и мне - отсюда - видится так...
    А что до истории - то Галицко-Волынское княжество действительно не Польша (1272—1349) - а затем - Польско-Литовское (1349—1772), Австро-Венгерское (1772—1918) Польское (1918—1939).... По сравнению с этим Луганск - ребенок... Он появился на месте поселка Каменный Брод (поселок осонвали гусарскими полками по указанию Александра I) в 1795 году - как город при казенном Литейном заводе.
    "Первое укомплектование Луганского завода рабочей силой состоялось в 1797 г. Прежде всего это были 575 квалифицированных мастеровых, перевезенных с семьями из Олонецких и Липецких заводов. Особо квалифицированные рабочие были переведены с Александровского пушечного завода. Из 33-х александровских мастеровых 26 имели стаж заводской работы свыше 10 лет. Среди них кузнец Хвалимов, мастер молотового цеха Ларион Данилов, подмастерье машинного цеха Павел Литвинов, подмастерье доменного цеха Василий Горшков. Для производства вспомогательных работ к заводу были приписаны крестьяне из ближайших казенных сел: Фащевки, Орехово, Петропавлово и Городище." (казенные села - военные солдатские поселения)....
    Желающие могут почитать и сами - в интернете...

Додано через 5 хвилин

Я не расшатываю - я пытаюсь объяснить, что я - не приехал к Вам, и Вы - не приехали ко мне - а мы вместе живем на этой земле. И должны уважать язык друг друга - а не пытаться переломить в свою сторону, объявляя другого "приезжым"...А крапка - или не крапка - референдум покажет.
    Когда эту крапку ставили - народ не спросили, а Кучма пуганул политиканов - те и подписали...
    А уж если - Кучму гэть - то и наследие его - гэть!

6. zenyk

zenyk Well-Known Member

.....скільки вже то крапок поставлено, а руским і далі мало....шо Вам Конституції України мало? Українськи законів мало? В такому разі і результат референдуму нічого не дасть: ви, рускомовні, і далі будете скиглити про "..ущємлєніє радной рєчі...."

7. Дальневосточник

Родной, zenyk, а не рАдной...Не надо кривляться. А законы - их поправят.Голосованием.И если будет на то воля народа - по результатам референдума - как бы кто не скрипел зубами - поправят.И Конституция у нас - судя по высказываниям всех политиков - не последняя. И как будет в новой - увидим.

8. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

сумнівне твердження...
    потрібен не сам референдум - а розмови про референдум перед виборами.
    --
    Тобто - ніхто реально ні відбирати, ні зміцнювати, ні піклуватися про вашу чи не вашу культуру не буде. І це вже доведено.
    --
    Та й нічого хорошого двомовність не дасть, і нічого не спростить - скорше навпаки ускладнить вам (в першу чергу) життя ;) Хоча - це ваше право ;)

• Подобається Подобається x 3
  9. zenyk

zenyk Well-Known Member

і так: давайте визначимось:
    або "перевезены "
    або "не приехал"

і те і інше разом бути не може!!!

Додано через 1 хвилину
    а для чого розхитувати ситуацію в країні????
    Для чого потрібна ця нестабільність???
    Працюйте!!! Заробляйте грошенят дітям, а не бавтесь в політику!!!!

10. Дальневосточник

Правильно, совершенно с Вами согласен. Как и с тем, что в Донцких степях никого не было до того.Ни украинцев, ни поляков, ни австро-венгров... А приехали русские солдаты, а потом - русские мастеровые.Построили города и заводы, пробили шахты.
    И говорили они по русски. И говорят с тех пор в этих краях именно так.
    Вот и все. что я хотел до вас донести.
    Не учите нас, на каком языке мы будем говорить впредь - мы сами решим.

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Цитита: Карл Маркс: "Хто не знає мови народу, на землі якого живе, той або гість, або наймит, або окупант".

12. Danilo

Danilo Well-Known Member

От ми властиво і чекаємо поваги до символів нашої держави. А Ви намагаєтеся щоб 83% поважали символи сусідньої держави. Ну завезли вас, тож живіть на здоров'я у багатій країні. Ще й у Європу разом з єтнічними українцями потрафить всупити. Іголовне основна маса людей на Сході саме так і живе, але декому не ймется перед виборами. Референдуму не буде. Юля швидко очолить уряд і їй самій вже непотрібні будуть ті референдуми, бо ж питань багато, треба працювати після цих урядовців проффесорів.

Це навряд.:) Доведеться вже по-нашому. Закон - для всіх один.:D

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

а Ваша бабця, яка українською говорила звідки приїхала?

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я одного не розумію - чому вони роблять таку велику проблему з того "язіка"? Скрізь де б вони не були - те саме. Я зустрів людей майже з усіх бувших країн соц. табору, російської не в зуб ногою. Один тільки такий собі Ласло з Угорщини міг вимовити фразу - "здраствуйтє таваріщ учітєльніца". Питаю чому не знаєте, вчили ж з 1 по 11 класи. Відповідь - нас силою примушували.
    Невже для так званих рускаязічних так важко вивчити ще одну мову? Брак розумових здібностей, впертість, нехтування чи ще що?
    Чому на ЗУ з українцями цієї проблеми нема? Знають українську, польську, російську, часто ще одну з європейських мов...
    Так в чім справа на Сході?

15. Дальневосточник

и выбьет из всех дух - и из русско- и из украинско- говорящих :)
    P.S. - и снова об истории - не дай Бог, чтобы додавили Вы до Приднестровья... А ведь и там главное было - язык...

Додано через 6 хвилин
    Да нет никакой проблемы.Не надо принуждать общаться с государством на неродном языке - и все. И государство не должно общаться со мной так, как оно считает правильным.Потому, что оно - для меня, а не я - для него.

16. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

:8: :8: :8:
    Задрали Вы уже ..пан Педро!Честное слово ЗАДРАЛИ!!!
    У Вас что?Бзик на украинский язык что ли?
    Я же Вас читаю и понимаю...и даже Зенука понимаю?Что еще надо?Что бы я писать научился?А на фига оно мне надо????????
    Я 5 лет в школе учил немецкий..потом в институте еще..ну что?Что дальше?
    Мне он пригодился?????Хрена там!!!
    Газеты понимаю...телевизор тоже!Что еще????:8:
    А насчет английского...за 17 лет...и таджикского...лучше и не свистите!
    Кушать хотели...вот и выучили!:p

17. Danilo

Danilo Well-Known Member

А не треба спекулювати на цьому! Не треба ХАМити! Нам вже достатньо одного ХАМа.:D Чиї інтереси Ви тут захищаєте, неуків, криміналітету, душевно хворих? Кожен розумний батько вчитиме дитинку державній мові. Читача запитайте.:)
    Цікаво, в Росії , десь у Чечні чи Мордовії, якщо у міліції наприклад людина приходить по справах і не може не писати не знає взагалі російської, що ж тоді? А для робітників, міліціонерів що не обов'язково знання російської?

18. Дальневосточник

Спокойнее, пан Danilo, без истерики. :) С чего это Вы стали таким защитником чиновничества, и его главного покровителя - государства?Что-то я от Юли не услышал таких откровений - о защите и укреплении власти чиновников...Или это - для своих, ДСП? Стал чиновником - изволь общаться с гражданином на языке, который удобен ему, а не тебе. И справку дай на нужном языке, и прими заявление,и аннотацию к лекарству сделай. А не хочеться, противоречит это твоим принципам - вон из чиновников, иди в бизнесс - а вот там можешь со мной в магазине на русском не общаться, повесить на дверях объявление - "говорящих по русски ТУТ НЕ ОБСЛУЖИВАЮТ". И будь собой горд.
    P.S. кста - Юля и в Донбассе, и в Крыму тарахтела по русски - и ничё... :)

19. Danilo

Danilo Well-Known Member

Егеж, і Янукович українською на Заході теж нічо.
    Я тут надибав ось що: Дембель американського політтехнолога. Пол Манафорт, який керував політичними кампаніями Партії регіонів з 2005 р., звільнений з виборчого штабу. Причина - падіння рейтингу партії. Тепер регіонали розробляють два сценарії по зриву виборів Про це дізналися «Економічєскіє ізвєстія».

За словами джерела «і» в штабі Партії регіонів (ПР), остаточне рішення про відмову від послуг американського політтехнолога було ухвалене вчора. Джерело додало, що падіння рейтингу партії (на 5-7:wacko: стало очевидним для керівництва штабу близько 10 днів тому.

Саме тоді регіонали пригадали про старі заклики додати російській мові статус другої державної, а з їх вуст зазвучала антинатівська риторика. 19 вересня ПР заявила, що може відмовитися від участі в кампанії. Напередодні регіонали на Майдані Незалежності в Києві почали встановлювати намети і змонтували сцену. Крім того, 21 вересня сенат США прийняв резолюцію про підтримку завоювань помаранчевої революції в Україні. Один зі співавторів резолюції - республіканець Річард Лугар. Пол Манафорт близький до республіканської партії США. http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3803

20. zenyk

zenyk Well-Known Member

.....я шось ніяк не можу зрозуміти: а чому це Ви вирішили, що держава тільки для Вас???

а для мене? а для болгарів, греків, німців? а для інших націй, які складають мало не 10% всього населення разом взяті???

і що тоді: робити резервації? чи для держ.службовців, а в першу чергу для військових командирів - створювати вузи по вивченню всіх мов, якими спілкуються громадяни України? чи створювати окремі військові загони для призовників різних націй????

чи може переписувати Статут Збройних Сил України всіма мовами? і додати до цього Статуту правило подавати усні і письмові накази підлеглим відразу всіма мовами, або кожному військовослужбовцю окремо тією мовою якою йому "зручно" спілкуватись?????

які в Вас пропозиції щодо мовного питання в Збройних Силах України?

чи Ви вважаєте, що російська мова краща за інші і має переваги перед цими всіма мовами, якими розмовляють в нашій країні????

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)