Мовне питання Донецкий погляд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем КРС, 19 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: Мовне питання Донецкий погляд

Здивований щиро! Приклад: Дитина вивчає мову, прийде час коли зайде на сайти про історію України, УПА та Ви ж розумієте про що йдеться. Обере для себе кому вірити, в яку церкву йти, за кого голосувати, яку Батьківщину любити за котру боротися врешті.
    Цікаво, росіяни у Прибалтиці теж зневажають та ненавидять? Не думаю.

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Вам знайомі такі поняття як міраж, омана зору, фата моргана?
    Далі, вам знайома фраза "книга - джерело знань"?
    Ви переконані, що обов'язково слід все бачити? Ви взагалі знаєте приказку "за деревами лісу не видно"? Тобто "большое лучше видится издалека"?
    --
    Якщо ви дійсно інженер - застосуйте простий математичний підхід. на землях, що колись були україномовними, повиростали нізвідки російськомовні міста. Який з цього можна зробити висновок? (ну, крім звичайно висновку, що осот проростає краще за інші культури)

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

гм... как отец двух студентов - скажу, что деловой украинский - это не изучение языка. Это совершенно прикладная дисциплина.
    А по поводу именно изучения языка - так по идее углубленным изучением языка занимаются только филологи. Мне кажется Вы путаете обучение на украинском с изучением (имеется в виду - ВУЗах).
    И хочу еще - в меру своих сил - заступиться за изучение украинского в школах СССР - я учил его именно там. В ВУЗе - техническом - украинский не изучали и на украинском не обучали.... Но для того, чтобы свободно понимать, читать книги (есть любимые только в украинском переводе - например пригоди Швейка :)... Русский вариант - во всемирке - более постный...Скорей всего потому, что чешский всеже ближе к украинскому, чем к русскому) слушать радио, смотреть телевизор - да вот с Вами общаться - учили хорошо и добротно.

4. Sasha

Sasha Well-Known Member

Речь о конкретной мове?:) Выходит..-знаешь мову - соотв. знаешь историю - соотв. путь в светлое будущее? Выходит что Одесса забудет язык, забудет историю и..и все? Надеюсь Ваша логика не логика вовсе:)

У нас так не будет:) У нас мову пытаются сделать единственным связующим звеном нации. Мабуть дУрні:)

5. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Исходные данные плиз...

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Теж приклад: тато щирий українець-патрійот. Дитину вчив української (одружився з росіянкою, котра добре володіє українською). Сам - рухівець, історик. Щирий українець, одним словом. Ще не бачила ні одної людина, яка би так усім єством ненавиділа все українське, як його донька.

7. Відповідь: Мовне питання Донецкий погляд

Нежданчик... :sad: Вот как неожиданно люди раскрываются-то... "Фактаж" ... фиксаж, проявитель... :sad: :sad:

8. Danilo

Danilo Well-Known Member

Переконаний що правий на 100%.
    Переконайте мене у зворотньому. Ось наприклад Ви служили у Армії, чи готові захищати Батьківщину, або так як всі зараз "закосили"?

9. Danilo

Danilo Well-Known Member

Скільки років, хто дідусь бабуся? З часом пройде полюбить, вийде заміж.:)

10. Городецький

Городецький Well-Known Member

Згоден з Вами, ділова українська - прикладна дисципліна. Тим не менше це вивчення мови, певних її аспектів, але ж. Вибачте, я нічого не плутаю, оскільки мова йшлася про викладання української мови (най прикладної-ділової) в технічних ВУЗах і я показав що це має місце.

Нажаль я теж вчився коли жодного викладання українською (не української) не велося. А рівень викладання мови в школі викликає у мене лише прикрі спогади. Здається Вам пощастило більше. :)

11. Sasha

Sasha Well-Known Member

Нет, как раз наоборот.. Распространение разными методами украиснкого языка среди людей вызывает скорее ненависть к этому языку, к культуре, и к жителям Галичины - Так уж вышло что на сегодняшний день распространяют культуру и язык именно этого региона.
    Если так много думать о будущем можно попросту забыть о настоящем:)

12. Danilo

Danilo Well-Known Member

Поясніть що маєте на увазі, яким чином? Невже пальці в двері защимляють і вимагають казати слова Галицьким діалектом, гади.:) І хто це робить, свої, євреї одесити? Повбивав би, точно.:)

13. Sasha

Sasha Well-Known Member

Вы ее тоже знаете?:eek: :eek:
    :D
    Таких живых примеров миллион! Страна наша видимо любителей садо-мазо.. Вечно кто-то кого-то чему-то застовляет...
    Каждый сторож(дворник) за бутылкой водки расскажет вам "настоящую историю Украины"

14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

У меня был чудесный учитель - мир праху его....
    Может Вы и правы - роль личности....

15. Городецький

Вибачте, невже всі методи повсюдження української такі згубні? Невже українською займаються лише галичани? Щось не віриться ... :eek:

Колись, років зо 5 тому, на базі дніпровського міського форуму виник гурток "Лікнеп", який мав за завдання поширення української мови. Потім він навіть переріс в реал. Чомусь ніякої відрази і ненависті в очах тих, хто до нас звертався, я не бачив.

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

17. Sasha

Sasha Well-Known Member

Як і всі - закосив:D Точнее майор, после моих двух месяцев службы сказал: такие как ты нужны стране! Хватит листья осенью на деревьях красить в зеленный цвет! Из-за эти полтора года я и учился и работал на двух работах.. Сделал больше чем мог:) А кто собсно нас защищает? Юнцы в кирзаках, которые на улице просят пару копеек на булочку?
    А вот мой отец служил служил.. а потом единственную радость от этого - 23 февраля - взяли и отменили:cool:

18. Городецький

Дивуюсь Вам. Не знаю як в Одесі, а в Дніпрі солдатів на вулицях я бачив останній раз в 1996-му. Наша армія не носить кирзачів (знову ж таки не знаю як там в Одесі), зараз всі в берцах.

• Подобається Подобається x 1
  19. Sasha

Sasha Well-Known Member

Да в том-то и дело, что галичане вовсе порой непричем:) Живут, пользуются своим языком (и физически тоже), уважают культуру.
    Но так уж повелось: украинский язык? А это Вам во Львов! Это там где-то..
    А застовляют или нет.. Каждый раз это спрашивают..и каждый раз отвечаю одно и то же: Физически - нет! Но методы теже что и при СССР...
    Да и нгекоторые на форуме тоже удивляют...Мол изжай в Росию и розмовляй тамо... Давайте всех поделим по происхождению (как Гитлер) и по языку общения - и поразгоняем ко всем чертям! А кто останеться-то? Это моя Родина, "Дюк протянет руку и ему я скажу, я горжусь что здесь родился, здесь и живу!" Никуда лично я ехать не хочу:)

20. Sasha

Sasha Well-Known Member

А где их прячут?:eek:
    Дык это я для создания образа:)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)