Мовне питання Донецкий погляд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем КРС, 19 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Мовне питання Донецкий погляд

Ще й з веслом!;)

• Подобається Подобається x 1
  2. Городецький

Городецький Well-Known Member

Степаныч, жах який ...
    Галичани, вибачте брати, не на тих подумав ... :D

3. OldMan

OldMan Well-Known Member

А Хорунживку когда почтили визитом?

4. OldMan

OldMan Well-Known Member

Юля - женщина, а Ренат - мужчина.
    Как Вы не замечали этого?

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

OldMan, Вы же прекрасно понимаете, что с людьми Дела (такими как Вы) я общаюсь "вне" политики.
    Спросите у любого провайдера своего города, знакома ли ему фамилия Тележкина (к сожалению, погиб под колесами лихача). С 1997 года, когда мы познакомились, он каждое тех. решение любил обсуждать со мной. Хороший был человек. Отец донецкого Инета.

6. Капітан

Капітан Well-Known Member

Данилыч, исключительно из уважения к Вам, не буду акцентировать на качестве перевода :rolleyes: :D
    Кстати, ссылочку на первоисточник не дадите? :o Если мне не изменяет память, цитированный мною Ваш фрагмент должен выглядеть по идее вот так:
    :D
    Незаангажированный Вы наш :rolleyes:

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

капітан, раніше ви постійно були на форумі, а тепер заходите лише щоб написати щось данилові...
    щось схоже на палковніка, який чомусь у свій час коментував переважно мої дописи....

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Припустімо, що Ви сьогодні стаєте громадянином США (Франції, Німеччини, etc). Чи запитає Держава у Вас, громадянина (російської національності), якою мовою відповідати Вам, Чи буде очікувати на Ваше "доручення"?
    Думаю, випишуть комсомольську путівку на курси вичення мови (державної мови).

Дядьку! Визначтеся нарешті з діагнозами/епітетами.
    Або "Вітренківець=полоумний", або "здоров".
    Навіщо перетворювати ЛФ у майданчик для спортивної (/прикладної) демагогії? :confused:

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

:)
    тогда нулевой вариант - ни украинский ни русский язык объявляем государственным - а например (чистый экспромт!) казахский...
    И все бумаги - на казахском...
    И реклама, и перевод фильмов... И выступления госс
    Вот тогда можно будет сказать - такого в истории еще не было!

10. Дальневосточник

Совершенно не корректно.
    Я - гражданин Украинны по праву рождения (есть такая международная норма - Граждани́н — человек, пользующийся определёнными правами по праву рождения на определённой территории.) - не иммигрант, не натурализовавшийся....
    А комсу предлагаю направить путевками на курсы изучения основ демократии и прав человека... Со сдачей зачета по содержанию Европейской Хартии региональных языков....
    P.S. знаете, я все жду - когдаже оппоненты введения русского языка в русскоговорящих регионах прийдут к ждановской формулировке "безродные космополиты".... Осторожнее, levandivka, Вы близки к этому....

11. Pushystik

Pushystik Well-Known Member

Що правда, то правда. В двомовній країні ти повинен знати дві мови... а тут дехто й одної як слід вивчити не може...

12. Городецький

Не бачу ніякого сенсу ні в створенні першого преценденту, ні другого.
    І взагалі, хіба Вам інших екпериментів над Вами з боку влади не вистачає?

13. Городецький

Чомусь прибічники споживацького ставлення до держави забувають про свої обов'язки перед нею. Ще раз про Хартію: може Ви врешті скажете, де там щось, хоч слово, згадується про державну мову?

На відміну від космополітів-безбатьченків, саме певну частину свідомого російськомовного населення хвилює уявне притискання російської мови. Ви гадаєте космополіти за щось боротимуться? Та їм всьо до лампочки, вони радше переїдуть де жити для них краще, знову ж таки на відміну від свідомих українців російського походження!

14. Дальневосточник

Так в чем дело-то? давайте в Луганске и разрешим выдавать документы, имеющие юридическую силу на двух языках.
    Давайте разрешим это делать в тех местах, где достаточно компактно проживают граждане Украины, разговаривающие на других языках...
    Пусть это сделает Президент моей страны. И проблемы языка не станет...Почему же не так? Кто кого загоняет в угол?
    А переехать - не дождется ни кто. Это моя Родина.

15. Городецький

Я навіть не знаю хто кого ... Я в Дніпропетровську не можу книгу для дитини знайти, щоб була пристойно перекладена українською ... Де вже мені з цього кутка та Вас ганяти ... :sad:

Саме в цьому я й не сумнівався.

16. Дальневосточник

я уже писал на форуме - вместо того, чтобы ЭКОНОМИЧЕСКИ способствовать укреплению украинского языка - мы делаем это законодательно... Результаты - Вы сами видите какие....

17. Городецький

Дальневосточник, як Ви гадаєте. Ось сьогодні я не можу отримати скрізь послуги саме українською, не можу отримати будь-який товар із етикеткою українською, не можу придбати певну літературу українською, не можу скрізь спілкуватися з державними органами українською ... Мої права застережено?

Я не натуралізований, я не імігрант, я - україномовний громадянин України! І я не можу скористатися своїм правом, не зважаючи на те, що моя мова - державна!!! А тепер скажіть, якого біса я маю бажати ще більшого утиснення моєї мови шляхом додавання ще однієї?

• Подобається Подобається x 2
  18. Дальневосточник

Предлагаю СОВМЕСТНО добиваться от государства обеспечения наших прав - а не устраивать побоища между собой.Если Вы считаете, что я чего-то требую себе за счет притеснения других - это не так.

19. Городецький

Я щиро вірю, що Ви саме такої думки. Але реалізація Ваших намагань зашкодить моїм. Сумно, але факт. Я дуже хочу в цьому помилятися, але нічого не бачу щоб суперечило моїм думкам.

20. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

:confused: :confused: :confused:
    Я что то не понял.... ето с какого боку то?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)