Ну шо, робимо шось, бо тема сумує ))) Форум не аптека, але ж все починається від нас, що хіба ні? Уповноважений із захисту державної мови 18 год · Як діяти, якщо ваше право на отримання інформації чи послуг державною мовою порушене: Спробувати владнати ситуацію на місці та попросити працівника обслуговувати вас державною мовою. У разі відмови працівника, звернутись до керівництва закладу або на "гарячу лінію" установи: торговельної мережі, АЗС, аптеки тощо. У разі відмови або не забезпечення надання інформації (послуг) державною мовою необхідно зафіксувати факт відмови (за допомогою аудіо-, відео, письмового підтвердження очевидців тощо) та дані суб'єкта господарювання (назву, місцезнаходження, контакти суб'єкта). Подати скаргу до Уповноваженого на поштову адресу 01001, м. Київ, провулок Музейний, 12, електронну скриньку skarha@mova-ombudsman.gov.ua або заповнити відповідну форму на сайті Уповноваженого https://mova-ombudsman.gov.ua/ У скарзі обов’язково має бути зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання особи, викладено суть скарги, який саме суб'єкт/працівник суб'єкта, коли, за якою адресою, яким чином порушив право скаржника. Рекомендуємо також додати докази на підтвердження. Письмова скарга повинна бути підписана заявником із зазначенням дати. В електронній скарзі також необхідно вказати електронну поштову адресу, на яку заявникові може бути надіслана відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування підпису під час надсилання електронного звернення не вимагається. Скарги подаються Уповноваженому протягом шести місяців з дня виявлення заявником порушення.
Василий, виходи, тебя зовет напарник. З 16.01 тема мови набуває нового статусу. Реорганізація інформаційних працівників. Васю припрошують до розмови. Раніше це робив "поліглот". Нагадаю одну заслуговуючу уваги фразу Василия "вбивати за язьік".
Рада ухвалила закон про українську мову: що він передбачає? | Громадське телебачення Наразі тексту закону з внесеними до нього правками немає. Бужанський і КО якщо і зможуть щось підправити в тексті, то навряд чи це минеться непомітно і без наслідків. Ну що, пані і панове громадяни і громадянки, підтримаємо нашу рідну владу і допоможемо впроваджувати в життя їхній закон? ЗІ Пане @MARTINI, як Ви вважаєте: а чи не варто відрихтувати в Павивилах пункти ?
Мне нравится и текущий закон о языках и его проникновение во все сферы жизни людей. Также нравятся текущие правила форума. Ничего не надо менять.
Шановна Адміністрація. За сьогодні на даний час з восьми нових повідомлень чотири опубліковані російською мовою. 50% ! Це нормально?
Справа не в патріотизмі. Справа в гігієні. Просто в даний час читати на форумі дописи на язікє - це як доторкнутися до чогось гидливого і брудного.
Если человеку не отвечать то ему надоест писать . А язык это просто средство комуникации . Можно и на русском писать умное доброе вечное и на украинском нести прокремлевскую лабуду .
@Rabinovich, власне цю гризоту я найменше хочу обговорювати з Вами. Я звертався до Адміністрації, до @MARTINI. Хоча й не зайве послухати і українських юзерів.
Я, як і завжди, проти заборони. Ось приклад. Порошенко закрив ФБ і ОК. Їх зараз відкрили. Ледве згадав пароль. Зайшов в ОК. А там мої знайомі, однокласники і навіть родичі, що живуть за кордоном, почали таку атаку на русню, що душа радіє. Відео, і фото, і записи розмов, і інформація зарубіжних ЗМІ. Не забороною треба діяти, а правильним застосуванням.
Я не проти іноземців на форумі. Я лиш за те, щоб тут спілкувалися державною мовою. Або вже тоді на худий кінець дозволити всі мови, котрі є в гугл-перекладачі ) зі до речі, @VasMT, а Ви спробуйте написати на ОК кілька дописів на мові
Це чудово. Чим більше буде всього цього туди передано, тим більше кацапів самі ж кацапи і пересаджають (за фейки). Це ж чудово!
О, @MARTINI вніс зміни до Правил форуму Тепер українцям треба або спілкуватися солов' їною, або ставати кінченим манкуртом Файно.