Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

2. Gyppsy

Gyppsy :hi:

То чому ж ви тут недавно кричали, що закрити МП має рада Зеленського?

Та і Княжицького на пару з Іркою ви десь тут викладали в кількох місцях :)))

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому що це був би крок до закриття МП. Якщо ВРУ таке прийме, все одно буде суд і він остаточно поставить крапку.

А зараз в суд на МП має подати СБУ, бо у них є всі матеріали.

4. Gyppsy

Чомусь ВР Парубія і СБУ Порошенка цього не зробила :)))

5. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Та ви шо?о_О До інфаркта хочете порохоботів довести?
    В санаторій прийдеться здавати...

• Смішно Смішно x 1
  6. Gyppsy

Мусет Порошенкового дружбана прищемили ;) :)))

Президент Зеленський запровадив санкції проти таких функціонерів УПЦ МП як Вадим Новинський, Павло Лебідь (Мерседес) та ще щодо близько десятка ієрархів, — LIGA.net із посиланням на джерела у РНБО.

https://t.me/ssternenko/11354

7. Silver bullet

І Грановського кривдять...мусет схудне, га?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  8. Gyppsy

IMG_20221209_165438_336.jpg

☦️ СБУ повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ (МП)

"Архієпископ поширював через соцмережі "дописи", якими принижував національну честь та гідність українців. Також своїми діями він сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті. Щоб "розганяти" деструктивний контент, ректор установи використовував анонімний профіль у соцмережі Facebook, а для підготовки своїх "публікацій" користувався наративами російських пропагандистів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час обшуків за місцем проживання фігуранта і в приміщеннях семінарії правоохоронці виявили літературу, яка повторювала "тези" кремля щодо внутрішньої ситуації в Україні.

Підтримати| Telegram| Facebook | Twitter

• Подобається Подобається x 1
  9. Silver bullet

А яке личко благостне)
    Релігія - вона таки опіум для народа. І нащо в час інтернету стільки тих церков і батюшек, що заробляють на тому "безпорочному зачатії", га?

Я сьогодні допомагала малому своєму, 8-річному горобчику, робити домашнє завдання по мистецтву...що б ви думали там було? Вертеп.
    Малий Іісусик в коробці, конюшня і вкруг якісь хасіди та іудейські царі. Я сиділа, вирізала, клеїла, бо дитині такого і не зробити - і для чого? "Хто всі ці люди?"

Хто сидить там в міносвіти і оце видумує? Не можна було Білосніжку з гномами, чи Морозко чи що-небудь більш корисне, ніж отой плод з непорочного зачатія і люди в іудейських нарядах?
    Вони ті чиновники з МО хоч дітей зблизу бачили? Не знаю..
    Знаю тільке одне: хто тільки не знущався над тією середньою школою.
    Релігія хай би залишалась для старих, та може в капіланській службі, окремо, частково.
    Як таке може бути, щоб у 21 сторіччі наші діти вивчали казки якоїсь чужої країни, які нав'язали світу більш ніж 2000 років назад?

10. Gyppsy

Так же ж в цілому світі мільйони мільйонів людей вірять в непорочне зачаття, в Різдво і його святкують ;)

11. Silver bullet

та йой. Дехто вірить і в привороти та хто їм дохтур, несуть гроші ворожкам, щоб чоловік коханку кинув.Вірте, вам можна і в чорну кішку вірити, ніхто не заборонить.
    Питання інше: навіщо втягувати в це дітей? Починати іншому поколінню морочити голову іудейським фольклором.
    Я може зараз знайду в інеті той вертеп, що задавали. )ви б бачили ті національні старовинні іудейські вбрання на ляльках. При чому тут ми?

12. Gyppsy

Традиції :)
    А дітям не завадить християнське виховання .

13. Silver bullet

традиції!А вони завжди "во благо"? Є великі пости, які не всім корисні - теж традиції, є ще дурість стояти всю ніч на церковних службах, і ще навколішках буває стоять, б"ють поклони чи руку батюшці цілують, чи з однієї ложки причащаються ... чи сповідують гріхи, викладують своє життя не менш грішному батюшці)
    @Gyppsy, ну це ж духовне рабство.. А батюшки, які не вірять ні в бога, ні в чорта, - і в бізнесі вони, і в політиці вони... І що вони корисного роблять суспільству, щоб жити так як вони живуть...використовуючи тих рабів.
    Мою бабусю татко не пустив до школи, коли там ікони зняли, так вона і провчилася "два класи і коридор", підписатися не вміла. Але про закон божий знала все)Це старі теми.
    Дітей в це залучати не треба.

14. Gyppsy

Каждий правий імєєт право... (С) :)

От вам реальний приклад.
    Третій клас, перший урок. Вчителька каже до хлопчика:
    - ти чому такий сумний?
    - я забув зранку помолитися.
    - нічого страшного, помолися зараз.
    Хлопчик встав, помолився і був веселий і щасливий)

Ніхто його не заставляв. А ви берете і кажете...

Останнє редагування: 10 гру 2022
  15. Silver bullet

Ви смієтесь наді мною, га?
    Тобто дитину як оту кобилу привчили ходити по кругу?
    І вона ходить так, поки ноги носять??
    А якби не привчили ті поклони бити змалечку те невинне дитя, коли він як чистий лист був, то він би був зранку веселий, а не сумний.... брррр.
    Мало зла іменем Господа робилось? Але це от найгірше - дитину навчати духовному рабству. Я можу повірити в те, що є якийсь всесвітний розум,теорія Дарвіна недосконала, є щось космічне, нам недоступне і не буде доступним...але дитині бити поклони і молитися, щоб задобрити цей розум, поститися, платити, щоб поп ім'я твого рідного померлого назвав, а він може ті сотні назвати, та і що з того, що назве чи не назве...
    Ну не треба розводити рабів. З того доброго не вийде,.

Останнє редагування: 10 гру 2022
  16. Gyppsy

Чому ви так категорично і упереджено?
    Дуже багато дітей живуть в не релігійних сім'ях, їх не привчають до молитов і поклонів, не розказують їм історію релігії. Вони далекі від догм віри. І вони веселі і щасливі.
    А в дорослому віці вони раптом відчувають потребу в релігії, і долучаються до неї, хрестяться і вінчаються, відвідують Богослужіння.
    Справа ж не в попі чи священнику, справа в самій людині.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Silver bullet

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ой пані, краще варіть борщ. То не той Грановський, про якого ви мрієте.:))):))):)))

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

молоде покоління робить вертеп, це плюс, минувше - пише "Іісусик" - школа московських батюшок, це мінус.

20. Silver bullet

Чим же робити вертеп - це плюс? Розкажіть, обіцяю не сміятися. Чесно.
    І як правильно казати на оте немовля в коробочці, народженого за непорочним зачаттям?)можете хоч раз мене чомусь навчити, а то тільки я вас вчу..
    Я от подумала: яка красива казка те непорочне зачаття)для когось нездійсненна мрія - ніяких татусів не треба, чи лікувань тих татусів, як безплідний трапиться...

а де твій аватар? :)