Ну і шо? У Зеленського є фотка і з Єпіфанієм, і з Святославом, і з іншими предстоятелями церков. А от Порошенко на пару зі своїм дружбаном Новінським в облаченні ходив з іконою МП на обході
Та то, що Порошенкові фото, повязані з МП були далеко ДО президенства. А фото Зеленського з МП є вже і під час президенства. Зеленський рідко зустрічається з українськими церквами, а часто з МП. Можемо це побачити по фотках. Біда Зеленського не в тому, що він був схильний до МП, біда в тому, що він це робить зараз, під час війни.
Йой, як ви захищаєте діячка Порошенка А то нічо, що Петро зрадив МП? Може він ще втіхаря молиться в своїй капличці за здоров'я гундяя? Скільки разів дозволяється перебігати з однієї конфесії до іншої?
мене мало цікавить віра Порошенка, як людини. Мене цікавить відношення до церкви Порошенка-президента.
♂️ "Вождь третьего Рима": на об’єктах УПЦ (МП) на Тернопільщині та Прикарпатті СБУ знайшла пропагандистські матеріали, що заперечують існування України Співробітники виявили докази під час обшуків на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Зокрема, СБУ виявила літературу, в якій заперечується існування українського народу, його мови, а також саме право України на державність. Також на місцях виявили брошури та книжки ксенофобського і ненависницького змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. Крім того, СБУ вивчає походження зразків символіки "великого войска Донского", яку виявили в одному з підсобних приміщень Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Зокрема, йдеться про шеврони цього незаконного збройного формування, яке у 2014 році допомогло рашистам окупувати частину Донецької та Луганської областей. Підтримати| Telegram| Facebook | Twitter
https://censor.net/ua/news/3383844/...onyla_diyalnist_upts_mp_na_terytoriyi_oblasti Львівська облрада заборонила діяльність "УПЦ МП" на території області Джерело: https://censor.net/ua/n3383844
Первое решение на уровне области принято там, где Порошенко победил на выборах президента. Символично.
Це протизаконно, як би ми не хотіли цього. Заборонити релігійну організацію місцева влада не має таких повноважень. Центральна влада - теж не має права видати такий закон, щоб заборонити МП. Право таке має лише суд, або прокурор. Тому це ніяк не буде виконуватися.