на жаль, енергія прокльонів та напускань реальна, як і благодать божа. Але вона діє, якщо людина не захищена , або навіть не діє на зло, якщо то попущення Бога. "Добрі христіяни" тільки гнівають Бога своєю невірою.
Енергія прокльонів не діє на тих, хто вірує в Бога. Вірує, мається на увазі у повному розумінні слова.
Тут трохи інша історія. Я особисто за себе не турбуюсь, а от у них конфлікт з моєю матір'ю, яка сама може комусь щось наврочити. Ну, як це? Вона наче передбачає і попереджає, зо чекає когось, якщо таке буде робити. Тут двояко можна трактувати... От вони і підкинули коливо, але я просто поставив захист, нікому нічого не сказавши і не просив помститися їм. Якто у вас... Покладаючись на Бога та його справедливість, бо мстять не тільки мамі, але й мене зачепили. Чи не так?
Стерненко Пісень про «звон над росією» у Лаврі співають не від учора. А давно та постійно. Ось це відео зняте в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври 22.11.2015 Вже після початку війни. Після окупації Криму, Донецька, Луганська. Після Іловайська та Дебальцево. У Лаврі і далі співали за росію. Як бачите на відео, за участі самих же московських попів. Обшуків недостатньо. Лавру час повертати Україні. Механізми є. Потрібна лише воля з боку держави. Конкретно від Мінкульту. А от тут я не певен.
Ну ось, 2018 рік: https://prm.ua/min-yust-skasuvav-pe...juFQ2vgpnJU5xLwTro4O3RlKElEv09AlG3Y3FmNwc1x-U
Олексій Голобуцький СБУ провела обыски в Буковинско-Черновицкой епархии УПЦ (МП). Выявили склады с пророссийской литературой, документы русских военных, и российское гражданство «отца» Мелетия. Был и забавный нюанс. Как сообщают наши источники, в келии у митрополита Мелетия застукали на любовных утехах секретаря епархии Никиту вместе с обнаженным певчим хора. --------------------------------- Ну нічого, відмиють на Банковій відповідальні особи і цей факт в ФСБ патріархії...
СБУ перевірила приміщення УПЦ (МП) на Буковині: знайшли методички з москви, російське громадянство та посвідчення окупантів Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). В результаті слідчих дій правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Це є тест для зеленої влади. Не виженуть це болото з України - вони такі самі.
А шо? Зеленський такий самий, як Порошенко? Він ж лучче, нє? Хоча... Порошенко покроково робив справу - Томос. А це класний підкоп під московську церкву, який діє й сьогодні.
Тому впровадив Томос? А це що? Мін'юст скасував передачу Почаївської лаври УПЦ МП - новини України, Прямий, 23.11.2018 (prm.ua)