Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

А, що до віри. Зверніть увагу, як я юдея рабіновича заставив в суботу працювати.:)))

Рабінович навіть цього не помітив.

• Тупо Тупо x 1
  2. Sharfshtein

Sharfshtein За мир во всём мире

И я не хочу работать по субботам. По пятницам, кстати, тоже не хочу.:))):air_kiss:

3. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Попаася... рабінович і ви - одне те й саме))

4. Sharfshtein

Для меня оскорбительно быть с этим узкомыслящим на одной ступени развития.

• Подобається Подобається x 1
    • Тупо Тупо x 1
  5. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Єто естественно оскорбитьно для низкоразвитой твари подняться вьіше своего уровня, для вьісшего разума єто не является таковьім, явиться во плоти, претерпеть унижение ради спасения человечества.

6. Sharfshtein

Судя по качеству вашего мышления, вы точно верующий.:haha:

7. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Московський патріарх заявив, що у львівській єпархії УПЦ МП відновлять «канонічний порядок» https://prolviv.com/blog/2022/08/12...khii-upts-mp-vidnovliat-kanonichnyi-poriadok/

Московський патріарх Кірілл привітав з 50-річний ювілеєм митрополита Львівського і Галицького УПЦ (МП) Філарета (Кучеров), де висловив сподівання на відновлення «канонічного порядку» у єпархії уже «незабаром», що у контексті російсько-української війни і відкритого протистояння з УПЦ МП може бути сприйнято як прихована погроза. Митрополит Філарет, який ще на початку війни відмовився поминати московського патріарха під час богослужінь, на таке привітання не відреагував, пише zaxid.net

Привітання митрополита Філарета з 50-річчям з’явилось на офіційному сайті РПЦ 9 серпня. У ньому Кірілл наголошує, що Філарет багато років підпорядковувався колишньому московському патріарху Алєксію ІІ. Також Кірілл висловлює сподівання, що «канонічний порядок у дорученій Вам церковній справі незабаром буде відновлено».

На жаль, іще не вдалося отримати коментар митрополита Філарета з реакцією на таке привітання, яке у контексті активного дистанціювання УПЦ МП від Москви можна сприймати як неприховану погрозу.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

І відновить. А доказом цього є скромне мовчання Філарета. У нього нема публічної позиції, тому що у нього нема правди.

• Тупо Тупо x 1
  9. Gyppsy

Філарету треба переходити в ПЦУ, бо залишиться митрополитом без митрополії :)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ПЦУ потрібен високопоставлений клєрк, котрий досі підтримує московську церкву? Це посилить, чи послабить ПЦУ?

• Тупо Тупо x 1
  11. Gyppsy

Єпіфаній казав, що ПЦУ відкрита для всіх бажаючих.

12. Gyppsy

https://varta1.com.ua/news/gromada-...DnUa9O_yjbpwAuvtOaZrkakkgv2-5-5xOm_RCnfQIYNGY

Громада у Бучанському районі, що у Київській області, котра належить до УПЦ (Московський патріархат), відмовилася переходити до Православної церкви України (ПЦУ). Інформацію підтвердив священник ПЦУ Олександр Дедюхін.

Відповідне рішення представники Петропавлівського храму, розташованого у горезвісному Бучанському районі, підтримали на зборах.

Відмова щодо переходу храму до Православної церкви України підтвердили під час зборів.

«Із поганих новин. Громада Петропавлівського храму в Бучі відмовилася переходити в ПЦУ, і підтвердила це на зборах. Нагадаю, у Бучанському районі рашистами вбито 1137 українців», — написав Дедюхін.

• Інформативно Інформативно x 1
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Без проблем, але Епіфаній не сказав, що ті, котрі перейшли в ПЦУ займуть аналогічний статус до того, що був в МП.

• Тупо Тупо x 1
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от, а дехто пише : за що Бог так карає українців. А я не знаю, чи це кара. Може це садомазохізм?
    Головний піп Кіріл благословляє їх вбивати, а вони ще й ходять добровільно у його церкву, платять за це і моляться за цього попа.

Частина людей у нас є, подібні до скотини - її б'єш і вона послушна.

• Тупо Тупо x 1
  15. Gyppsy

Поп Сімьон Вінницький он залишився біля митрополитного корита ;)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Він це зробив усвідомлено, після того, як появилася ПЦУ. Це ще нормально.
    А тут зовсім інше.

• Тупо Тупо x 1
  17. Gyppsy

Поп Сімьон зазіхав на настоятеля ПЦУ, але його копнули в плечі ;)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хуліганьйо!!!

Я думаю, навики попа МП у нього все ще є. При такому віці важко змінитися.

• Тупо Тупо x 1
  19. Gyppsy

Так то Сємьона хотів пропхати Порошенко, але в нього все через дупу :)))

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

І як він його пхав? :)))
    Мене мало цікавить хто і кого пхав. Мене цікавить, щоб ПЦУ росло, а МП згинуло.

Останнє редагування: 14 сер 2022
    • Тупо Тупо x 1
а де твій аватар? :)