Так і є) Я ж недаремно блукаю в слав'янському інформаційном просторі, бо на теренах православної Русі і будуть відбуватися заключні події апокаліптичного одкровення. Багато країн піде під воду, дехто взагалі буде знищений, але православні з Богом в серці приймуть Землю в спадок, хоча ще добряче настраждаються, поки впустять Бога у своє серце( Тому локшина - то не є локшина, але вибір Божий, що стане прикладок для усього світу бездарної людської похотливості та стійкої віри у царство божіє на теренах православія. Тільки можу запевнити, що релігія не буде така, як зараз, а справня. Бо таке, як зара - то не те, що треба. Буде набагато простіше і ясніше)
Знаєте, Комунарець, у мене є такий лакмусовий папірець, на який часто потрапляють проповідники. На всі, але є таке. Бог і людина. Людина в повному і загальному розумінні. Але коли починається націоналізація Бога. Типу правдівая православная Русь, а всім решту - пекло, то це явно понесло. В Росії дійшли до того, що православіє взагалі стало на службу ФСБ, но оно правдівоє. Чи зміняться вони на краще? Вєрю, но сомнєваюсь. Тому що коли отару женуть до стайні, то навряд чи вона опиниться на пасовиську. А воно не стоїть на місці: або сюди, або туди. Правдива релігія, крім юдейської, не може мати мононаціоналізм, бо Бог є вище того всього.
В інтернеті багато чого робиться і я не збираюся вірити усьому, і насправді дивлюся і погане і добре, аби просіяти усе і по крупицях знайти відповідь. Згаєте, як в підручниках по математиці та інших, в кінці були відповіді? То тут немає відповіді, але так чи ні, скаже саме життя і той розум, що бачить все знає про все. То ж я більше довіряю тому, що сам пізнав від того розуму, аби набратися віри у своє призначення. Більшість того було мені відкрито у 2017 році. Тоді я навіть не підозрював, у що я "влипну" і сам же поліз туди... а може прийшов час? Знаєте, чим найбільше вразив мене той, хто грає в ту гру? Підказав уважно дивитися на ікону Ісуса Христа і згадати знання стеногрвфії з самого мого дитинства. В дитячих іграх в секретних агентів, я підписував шифровки буквою "О", в середині якої писав букву "N" . То моє прізвище та ім'я. І ото дивлюся на ікону, і бачу ті самі "O" i "N". Там ще є "W"... згадавши стенографію, розшифрував букву омеги в своє "по-батькові". Я вже писав про те у 2017 році) навіть давав розшифровки. Так що, Ванга на вашій світлині точно звертається до мене)) От , і не вірте, після того) Гадаєте, я би ходив по святинях у 2017-2019 рках, якби не повірив тому, хто мені то відкрив? Спойлер: Хто він? Була одна проблема. Хто це той, що так грається і шепоче?
@Коммунарец, та я питав не про заповіти, а заповіді @Коммунарец, а самі Ви виконуєте заповіді Ісуса /до речі, Ви про які заповіді Ісуса говорите?
намагаюся жити, аби не робити комусь поганого, ну і там... шануй одного Отця небесного і не май іншого Бога... я вас задовільнив відповіддю?
Я теж не в захваті від усіх тих надцерковних секретних структур спецслужб, і я гадаю, що то є у всіх релігіях, та з РПЦ то взагалі, ще в допетрівськи часи розколу православія, вже переслідували за якісь церковні атрибути, які не вкладалися в перетрубацію людського сприйняття віри. То трима пальцями зреститися, зміни надписів на іконах, які мали метою обманути людей. Але чому в православії я бачу істину априорі, не принижуючи інші конфесії? Бо наприклад, у мусульман і евреїв немає ікон, католіки лише художні мальовані твори для красоти. А от на православних іконах старого зразка написана інформація, про яку я вам вже написав, але і ту хотіли скривдити. Нічого особистого і націоналістичного (бр-р-р), тільки факт. А вірити - чи ні, то моє дуже особисте, поки не настане час, коли це не стане загальнолюдським)) Але ви можете сприймати все оце написане, як гіпотетичне співпадання моєї фантазії і "випадкових" подій. А може й не випадкове... Хтозна)))
Не дивно. Більшу половину людства Ісус Христос не задовільняє, а ви хочете від мене задовільнення?( Ясно, що ні))
Я від Вас не хочу задовільнення) Я хочу почути відповідь і попробувати зрозуміти; Так Ви ж самі не виконуєте всіх заповідей, а хочете їх виконання від людства Во, Ви кажете а самі берете і кажете про себе @Коммунарец, Ви намагаєтеся виконувати тільки ОДНУ заповідь? І то якось так насеруматері: "ну і там... " А решта? А П'ять церковних Заповідей? А Сім святих Таїнств? ... і т.д.
1) Я не католік, а тим паче не кальвініст, протестант тощо, тому католицькі заповіді мені... так собі... ні до чого... див.п.2 2) Я виконую заповіді Ісуса Христа, а не накалапоцяні церковниками догми і правила, хоча серед цього я не против деяких хоча...див.п3 3) вважаю , що сповідь та причастя не обов'язкого часто приймати, щоб не звикнути до частого грішіння. Краще менше грішити і відповідати перед самим Богом наодинці, а не влаштовувати циркові вистави. Хрещення треба приймати свідомо, а ненасильно. Одруження-вінчання треба переглядати, аби не перетворювати на фарс. В УПЦ МП от, взагалі, скоо всі дні, крім святкових, зроблять поминальними. І що? Якто раніше жили. Якось жили... Хоча мертві нічого не відчувають, чи не так? А за гріхи кожен буде відповідати особисто. 4) "ну і там... " ... як казав ( майже) Ісус, Бога можна і зневАжити ( бо до Нього багато запитань, та й ще ніхто не знає, хто Він), а Святого духа не можна лаяти. Тому "насеруматері" залиште собі)) Короче кажучи, наврядчи ви зрозумієте мене, хоч трохи(((
Блін, як все запущено! @Коммунарец, що у Вас в голові твориться? 1) До чого тут " Я не католік, а тим паче не кальвініст, протестант тощо"? Ви ж ніби позиціонуєте себе християнином, визнаєте Христа. Ну най буде, будемо вважати тіпа Ви православний Во, тримайте заповіді Божі і побожні навчання з сайту православної церкви, котра в підпорядкуванні Єпіфанія. Це саме Ви знайдете і в Кіріла з Онуфрієм. Якщо хочете, то ознайомтеся і вивчайте ЗАПОВІДІ БОЖІ І ПОБОЖНІ НАВЧАННЯ | Cвятопокровська Подільська церква 2) Ще раз повернуся до свого запитання. @Коммунарец, що таке "заповіді Ісуса Христа"? Оголосіть їх, будьте добрі. 3) Ви вважаєте, що християнин можете піддавати сумніву і критиці догмати і канони церкви, вибірково щось визнавати чи відкидати. Так який же Ви послідовник Христової віри? Бо Церква якраз і стоїть на дотриманні цих догматів і канонів 4) Ви знову щось придумуєте про Христа) І якщо Ви себе так вперто тримаєте за "Богомвибраного", то дивне Ваше твердження, що "Бога можна і зневАжити", а "Святого духа не можна лаяти". Бо Бог єдиний, бо він виступає у трьох особах: Бога-Отця, Бога-Сина і Бога-Духа Святого (Свята Трійця) Чого ж? Сподіваюся, що я Вас давно трохи зрозумів
Не запущено, а народжується нове!)) 1) Я до Епіфанія не заходжу. Він мені не подобається. 2) однім не доведеш, що був голодомор і репресії в СРСР, іншим - що світ не такий , як записано в догмах. От @Мих погодився зі мною, а вас нічого не влаштує, бо самі не знаєте( 3) Протестанти і інші реформатори піддають сумніву догмати церкви і нічого, живуть і процвітають) 4) то не моє твердження, а Ісусове. Доведіть мені, що Бог триєдін... Коли не зрозумієте мене, то це буде ваша проблема(
А на маєш... @Коммунарец, Ви хочете започаткувати нове на базі старого? Так це ж, як мінімум, треба перше розібратися в тому старому, хіба нє? А у Вас знань, досвіду і практики практично ніц 1) @Коммунарец, а хто Вам подобається? Кіріл? Чи Онуфрій? 2) Для чого комусь щось доводити? Я знаю, і мене це влаштовує. А Вас запитую про Вас, бо Ви вважаєте себе Богомобраним. Цікаво ж ; Ще раз повернуся до свого запитання. Бо Ви чомусь його обминаєте @Коммунарец, що таке "заповіді Ісуса Христа"? Оголосіть їх, будьте добрі. 3) Протестанти і інші реформатори піддають сумніву догмати нинішньої церкви, але створили свою церкву, зі своїми догматами, і їх сповідують. І нічого, живуть і процвітають). Це нормально. Атеїсти і тоті агностіки он взагалі не признають Всевишнього і нічого, також живуть і процвітають). Це також нормально. Але вони /Атеїсти і тоті агностіки/ й не називають себе "Богомобраними" і не відвідують храмів і монастирів ; 4) Скажіть же конкретно, що таке твердив Ісус? Для чого мені щось Вам доводити?
Звісно ні, але ікона - то інформаційне табло з ініціалами та роками того, кого закликають прийти і навести лад... уявляєте? чи не так? А ще, ви ж маєте знати, що були іконоборці, які хотіли знищити ікони разом з інформацією... не вийшло, хоча заплутали всіх здорово. Та правда все ж відкрита. Ви згодні зі мною, чи у вас є своя думка про те?
Згідно тієї інформації, що я маю. Термін православіє якраз виник на тлі появи ікон. Одні допускали ікони, а інші - навпаки - забороняли. З часом, щоб навести у цьому лад, тих, хто прийняв ікону називали православними - тих, хто правильно славить Бога. Все це відбувалося задовго ДО розколу єдиною апостольської церкви. Тобто вся апостольська церква, яку ми згадуємо у символі віри є православна. Але як то часто буває в історії будь-яких подій, слова набули інших значень, перекручення, в результаті розколу апостольської церкви, утворилося дві церкви - католицька, що означає буквально - всесвітня і православна, що означає ТА, котра правильно славить Бога. Відтоді значення "православна" ввійшла в назву церкви Православної церкви. У католицькій церкві слово православний зберіглося у тому значенні, що й було, але не ввійшло у назву самої церкви. У католицькій церкві на Літургії священик має такі слова: і всіх вас, православних християн, благословляючи прихожан. Ну а далі то вже традиції. Православні акцентують на іконі, католики - на образах. Хоча і одні і другі визнають і перше і друге.
Смішний ви... Хіба Ісус не казав, що молоде вино не наливають в старі мехи? А я і не скриваю, що у мене обмаль знань і досвіду, але може і кажу не від себе, а те , що чуюзгори? Я розумію, що не такий святий, як інші, але чомусь так випало мені)) 1) і чого відразу приписувати мені мої подобання до ваших ворогів? Я визнаю тільки Бога за свого наставника, який би він там не був, а заповіді Ісуса приймаю як треба, хоча в інтернеті багато цікавих істинних вчень Ісуса Христа, які від нас ховають. Ще не вечір, розберемося) 2)По мені, то краще вважати себе богообраним, ніж виглядати в очах людей херовим президентом чи іншим народообраним кретином. На рахунок запитання до мене. Там до вас черга запитань вже рік у темі "запитання до цигана". Розберіться спочатку там, а потім будете запитувати тут) 3) кожному своє, а Богу божіє. 4) те, що ви мені приписуєте. Життя доведе істину, хто є хто.
@Коммунарец, а на Вашу думку, Ви що собою уособлюєте - молоде вино, чи міхи? @Коммунарец, а як це Ви "чуєте згори"? Ви перед тим, як почуєте голос, що робите? Молитеся? Чи поститися? Чи щось вживаєте? Цікаво ж... 1) @Коммунарец, а Кіріл і Онуфрій наші вороги? Чому Ви так вважаєте? 2) @Коммунарец, Ви докупи впихуєте невпіхуєме - "вважати себе" і "виглядати в очах людей". Може розглядати речі з однієї точки - або від себе, або від очей людей? @Коммунарец, я переглянув тему "запитання до цигана", прикольна тема). Але я не зустрів ні одного Вашого запитання до мене. Чи я щось пропустив? 3) десь я вже чув подібне Але воно звучить зовсім не так; 4) @Коммунарец, хіба я Вам приписую заповіді Ісуса? То що ж таке заповів Ісус? зі всьо, я до вечора на город.