Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пригадується назва книги Ж. Сіменона "Бідняків так не вбивають". Що стосується Володимирського "хрещення" то можу сказати, що в християнство так не навертають. Якщо когось загнати в воду, він автоматично християнином не стане. Не знаю яку віру носили ваші предки в Вологді (і не хочу знати), а на Русі християнство зявилось задовго до Володимира. Згідно багатьох даних апостол Андрій проповідував на території теперішнього Києва ще в першому столітті.
    Володимир з конюктурних причин зробив християнство державною релігією. І зробив величезну дурницю. По-перше, я читав багато про стан тодішнього кліру в Візантії. З християнством це не мало нічого спільного.
    По-друге, якби Володимир прийняв католицизм, Русь-Україна до нині була б одною з провідних країн Європи. І, по-третє, подивіться на православні країни. Можете назвати хоч одну, яка б була успішною в будь якому аспекті життя в будь який період історії? Риторичне запитання...

• Подобається Подобається x 4
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

. . . нещодавно моя дружина зачитала мені публікацію щодо судового позову Гундяєва до його сусідки, яка "своїм ремонтом запорошила цінні книги у помешканні позивача".
    І раптом дружина побудувала паралель: "Патріарх є монахом. Тобто не може мати ані сім"ї, ані власної нерухомості. Хто ще не може мати ані сім"ї, ані нерухомості?"
    Висновок напросився сам: Вор у законі!

Вміє моя дружина дивитися у корінь!

• Подобається Подобається x 2
  3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Жодними документами не підкриплений наклеп. Хоча б один приклад. Чи Ви не знаєте, що Володимир-Василь після хрещення "розрахував" увесь свій численний гарем, залишивши собі лише вінчану Анну?

Бог бува перемінює наші суто матеріальні наміри на справи вічного спасіння. Тому безліч прикладів.

---------- Додано в 14:01 ---------- Попередній допис був написаний в 13:55 ----------

Ось якраз приклад того, про що тільки-но написав про наміри і результати.

ІМХО, кілька років до того він порізав латинських священиків, і побоювався, що не так зрозуміють - мовляв, потрібує когось для людського жертвоприношення ;)

---------- Додано в 14:02 ---------- Попередній допис був написаний в 14:01 ----------

Перепрошую, це як в анекдоті про Чапаєва і огірок у кішені :)

4. ODIN

ODIN Well-Known Member

Я тоже не знаю во что ваши предки в Девоне верили, а у нас на Руси (и в частности в Вологде) знают что викинги на территории Руси не меняли ни своей веры, ни приносили её славянским племенам.

---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:20 ----------

а какие вам ещё документы, у вас то какие документы были, если использовать здравый смысл то надо читать книги профессиональных историков а не православные газеты, в православной газете можно почитать статью описывающие некоторые моменты священных писаний или что нибудь по поводу графика проведений служб в храмах...

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Стаття в якій показане справжнє обличчя РПЦ. Питання, чи може існувати країна в якій домінує отака з дозволу сказати церква:

Богородице, сталося диво?

Петор КРАЛЮК

Коли в засобах масової інформації з’явилося повідомлення про судовий вирок Pussy Riot за акцію в храмі Христа-спасителя «Борогодице, Путіна прожени», я знаходився в Кременці, привізши своїх гостей із Києва до музею Юліуша Словацького. Опинилися ми там в обідню перерву. Екскурсовод затримувалася. Тому довелося почати імпровізовану екскурсію. Розповідаючи про великого польського поета-романтика, я пригадав, що фактично слава до нього прийшла після написання поезії «Борогодице, сталося диво!», створеної за зразком давньої рицарської пісні «Богородиця». Ця поезія Словацького більш відома під назвою «Гімн». Справді, вона стала гімном польських повстанців, які 1830 року піднялися проти російського самодержавства. Пригадавши слова «Гімну», я зі здивуванням подумав, що вони сьогодні не втратили своєї актуальності. Навіть у чомусь співзвучні зі згаданою акцією Pussy Riot. Ось початок цієї поезії в перекладі Дмитра Павличка:
    http://www.day.kiev.ua/234417

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ви знаєте, Педро, що раз то більше сумніваюся у тому, що Володимир хотів православіє, але стіко писак-істориків з Бєлокамєнной спаскудило історію... Яскравий приклад - десятинна церква у Києві. Тільки католики її будували, а в православних таких традицій не було... Я вже мовчу про Ярослава Мудрого, який масово приймав єпископів з західної Європи...

Інша справа, що Київ став центром протистояння: Рим-Константинополь... і от ні ваши, ні нашим...

знаєте байку про рака, щуку і лебідя? ото десь так... по нині....

• Подобається Подобається x 4
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 1
  8. - когда эти девушки выйдут на свободу героинями, не забудьте позвать их в свою церковь, с концертом. Ведь Богородица - одна, не важно, где ей "молиться", чтобы Путина прогнала, так?

9. аксакал

Ті "артистки" відверто раділи, що отримали вирок. Який піар, нарешті! Попередні епатажі не дали такого результату тим нездарам. Макаревич правий:
    http://www.youtube.com/watch?v=sIY3m4e7JX4

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ми вам своїх дамо, ті хрести пиляють.

11. аксакал

А ще зірвали свято бразильцям. І все це не просто так, а за чиїсь гроші.

12. kitana

kitana Banned

• Подобається Подобається x 3
  13. tropico

tropico Well-Known Member

---------- Додано в 22:18 ---------- Попередній допис був написаний в 22:17 ----------

Жаль шо того попа не пристрелили на місці :)

14. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

На самом деле, нельзя сказать, что Владимир принимал православие или католицизм, потому что де-юре раскол на то и другое состоялся в 1054 года. а крещение Руси в 988.

Насчет линии противостояния, да. Некоторые необразованные россияне из Большой псевдолюбви к Серии с пеной у рта обвиняют хорватов-католиков, что те предали веру предков, перейдя из православие в католицизм!

15. аксакал

Є такі люди в УПЦ МП, що здогадуються, що щось йде не так. Це вже добре.
    "В старину на Руси считали, что если свыше было попущено сгореть храму, то нужно внимательно рассмотреть: в чем допустили неправду? Пожар и чудо недавней декабрьской ночи, как и Чернобыль в свое время, могут быть прочтены как знак. Не забыли ли о кротости Христовой? Не нанесли ли друг другу обид, оправдывая себя высокими целями? Не возмечтали ли лишнего о себе? Не увлеклись ли внешним в ущерб внутреннему? Не попрали ли закон и не дали ли иным повод к соблазну?
    Случившейся распри могло не быть, если бы в каждом из нас побеждало стремление к Христовой Человечности. Господь попустил беду, но чтобы никто не возомнил поджог «гневом праведным», явил чудо сохранения Престола и Иконы во уверение скептиков. Огонь показал: то, из-за чего вышла распря – непрочно и уязвимо. Основание для благого дела должно быть иным.
    Это горе и это чудо могут примирить и вразумить тех, кто еще вчера был прямо или косвенно причастен к противостоянию. Знак – дан. Исправление – за нами."
    http://religions.unian.net/rus/detail/13051

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

ИСТОРИЧЕСКИЙ ПУТЬ
    ПРАВОСЛАВНОГО ТАЛИБАНСТВА

17. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Расшифруйте, пожалуйста, термин.

18. tropico

tropico Well-Known Member

Ви знову прийшли на форум пофлудити в кожній темі? Взагалі не міняєтесь.

19. Фауст

Фауст Well-Known Member

Вас знову за банили?

20. Антон РАКИТИН

Антон РАКИТИН Well-Known Member

РПЦ Московского Паханата...

а де твій аватар? :)