Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Найпопулярнішого і найшанованішого у світі Слов"янина, при тому не русского.

• Подобається Подобається x 7
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 3
  3. premium

premium Well-Known Member

Саме такого дауна, привели до влади москалі і манкурти.

4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Нагадалося: після 46-го багато греко-католиків пішли не до Православної Церкви, як то був розрахунок, а перейшли або у підпілля, або в РКЦ. І зараз ласкаво запрошуємо :)

• Подобається Подобається x 1
  5. аксакал

"Я б не писав про черговий візит Московського патріарха (тим більше, що він обіцяв ще не раз повернутися), якби не дві прочанки, яких зустрів на хресній ході на честь Хрещення Київської Русі.
    Можливо, їхні історії дадуть змогу поглянути на цей візит більш повно, ніж це дозволяють лаковані звіти офіційних ЗМІ.
    Перший випадок, трагічний. У Сквирському районі на Київщині потонула дитина. Священик УПЦ Московського патріархату, дізнавшись що вона хрещена в УПЦ Київського патріархату, відмовився її відспівувати.
    Друга історія. В сусідньому Білоцерківському районі в село прислали священика з Росії, щойно відставленого російського військового моряка, всієї релігійної освіти у якого - тримісячні курси...
    Лише факт: Московська митрополія була заснована 1448 року, і в СРСР чесно святкували її 500-ліття."
    http://vidgolos.com/35660-patriarx-kirilo-stvorit-pomisnu-cerkvu-krashhe-za.html

• Подобається Подобається x 2
  6. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Это не совсем так. МП - молодая тоталитарная секта, созданная в октябре 1943 года Сталиным, Молотовым и полковником КГБ Г. Карповым. Эта секта верно служила Советской власти и КГБ.
    Православные церкви, в отличие от католической, нередко делились в соответствии с границами государств. Даже церковь Греции отделилась от греческого патриархата в Константинополе. Почему тогда идею возникновения независимой Украинской церкви называют абсурдной? Когда комуняки придумали Московский патриархат, его, естественно, признало Мировое православие. Не потому, что из него исходит святость, а потому что на дикой территории лучше иметь хоть какую-то Церковь, чем вообще никакой.
    Тот факт, что они никак не признают УПЦ говорит либо о консерватизме, либо о коррупции. Впрочем, одно другому не мешает.

• Подобається Подобається x 7
  7. Danko

Danko Member

НА ЖАЛЬ, Московський патріархат активно втручається в українську внутрішню політику! Це неприпустимо! Сьогодні в храмах МП активно агітують за кандидатів від регіоналів! Зробили з храмів агітіційні майданчики! Я атеїст і тому в церкву ніколи не піду!

---------- Додано в 11:55 ---------- Попередній допис був написаний в 11:53 ----------

Це просто жах! Не можна використовувати релігію як вуличну дівицю в своїх корисних цілях!

8. vov66

vov66 Well-Known Member

Релігія - елемент влади. І дуже високий. Основне - електорат і за нього борються всіма способами, причому незалежно від віросповідання борців!!! Користуючись малоосвіченістю, народ розводять по-чорному...

9. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

[СТАТТЯ]Дорога від храму або як попи московського патріархату намагалися мене взяти в

Моя приятельница попросила сегодня отвезти ее в Свято-Николаевский кафедральный собор Донецкой епархии Украинской православной церкви Московского патриархата.

Пока моя подруга совершала процедуру моления (или что она там делала я не знаю), я сфотографировал один раз алтарь.

Тут же откуда то из-за угла выскочил мужик в камуфляже:
    Уважаемый, здесь можно фотографировать только с благословения владыки.
    Почему? Это общественное место, находится на территории города Донецка.
    Здесь нельзя фотографировать
    Почему?
    Нельзя!!!

Я начинаю поднимать фотоаппарат. Он набрасывается на меня. Из-за алтаря выбегает какой то мужик в очках - судя по виду поп. Начинает орать на меня, оскорблять. Люди стоят на это смотрят и никто не вмешивается. Мужик в очках хватает мой фотоаппарат и с криком: «Нельзя снимать! Вали нах** отсюда» начинает меня толкать (!) в сторону двери.

Я ему говорю о том, что ни он ни его подельник не имеют права прикасаться ко мне и моему имуществу. Требую, чтобы вызвали милицию. Мужик в камуфляже начинает крутить телефон в руках. Я под давлением попа продвигаюсь к выходу. Они вдвоем орут мне что я «больной», «здесь святое место не для уродов» и так далее. Я начал взывать их к тому, что сегодня день прощения (или как то так) и чтобы они «не гневили бога». Очкастый сказал мне чтобы я не упоминал имя бога. «А что вы его приватизировали?» - поинтересовался я.

Я все таки попробовал сфотографировать. Поп в очках накинулся на камеру телом. Рукой схватил меня за лицо. Второй в этот момент на улице перегородил мне путь к воротам чтобы я не ушел. Начали тянуть меня в каптерку: «Сюда зашел быстро, никуда отсюда не уйдешь пока мы тебя сами не отпустим».

Вмешалась моя подруга и попыталась уладить конфликт. Мужик в камуфляже схватил меня за плечи и начал заволакивать в каптерку. Люди вокруг все видели и никто ничего не сказал и не сделал.

Я вырвался из его рук и мы с подругой поспешили оттуда уйти. Потому что против лома нет приема. Я даже не стал вызывать милицию - очевидно, что это бесполезно.

Церковь - безнаказанная структура. Беззаконие - это девиз московской церкви. Черти проклятые!
    http://oles2011.livejournal.com/8973.html?view=13069#t13069

ускій мір, або холопам місце в стойлі , нє ?

10. Полковник

Полковник миється в бані

Праздник Великий сейчас у Православных.
    Ваш пост именно сегодня не совсем уместен.
    Бог Вам судья.
    Без уважения, П.

11. Nevermind

Nevermind Просто персона

http://tsn.ua/tsikavinki/rosiyska-pravoslavna-cerkva-vignala-zlih-duhiv-z-internetu.html

:crazy:

12. Saszko

Saszko Well-Known Member

Оце почув по радіо та й заглянув у нет — http://gazeta.ua/ru/articles/np/374688, це тіпа відповідь на оце http://boris-yakemenko.livejournal.com/123688.html. Повного інтерв'ю не найшов.
    Отже:
    В РПЦ поддержали и одобрили действия Муаммара Каддафи, заявив, что власть имеет право подавлять мятежи силой.

Такое заявление сделал известный своими скандальными инициативами протоиерей Всеволод Чаплин. При этом священнослужитель заметил, что мятежи нужно отличать от народных восстаний, предложив выполнять эту функцию спецслужбам и интеллектуальной элите.

Таким образом Чаплин прокомментировал высказывание одного из идеологов прокремлевского движения "Наши", руководителя его православного корпуса движения Бориса Якеменко, поддержавшего жестокие действия Муаммара Каддафи по отношению к восставшим ливийцам.

• Подобається Подобається x 6
  13. аксакал

Патріарх Кирил пропагує "Руський мир". Ось дещо про це:
    "Ідеями «Русского міра» користаються як виправданням для відродження Російської імперії."
    http://tyzhden.ua/Politics/26881

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

В Луганську Кіріла охоронятимуть армія, авіація та флот. На вулиці виведуть танки та бронетранспортери
    14 вересня 2011, 18:37
    Версія для друку Коментарі 105

Як повідомляє "Тиждень", студентів Луганського Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля під загрозою виключення з вишу змушують йти на молебні. Так само бюджетників гнали молитися і в Харкові.

Але ось лише вчитайтеся у вчорашнє повідомлення УП про те, як і хто охоронятиме від народу цього пастиря – армія, авіація та флот: "У всі дні його, (Кіріла тобто) перебування в Луганську для охорони громадського порядку буде задіяний увесь луганський гарнізон міліції. Окрім цього, для забезпечення охорони громадського порядку буде підключений увесь особовий склад обласного апарату УМВС", – розповіла начальник прес-служби обласного управління МВС Тетяна Погукай. – Нам активно нададуть допомогу військовослужбовці внутрішніх військ МВС України (в/ч 3035) і громадські формування сприяння ВВС "Тайфун" і "Вен Бест". Тому будь-які порушення порядку, навіть якщо вони й плануються, будуть припинені", – сказала Погукай. Вона не зазначила, чи виводитимуть на вулицю танки та БМП, але, судячи за психозом, схоже, що так.

Не зрозуміло лише, чому всупереч Конституції, яка відокремлює церкву від держави, прийняттям Кіріла опікується Луганська ОДА, а не місцеві єпархії РПЦ, які на Луганщині навіть вивіскою УПЦ МП не завжди прикривається.

Отож, не дивно, що у спеціальному звіті в рамках проекту Держдепартаменту США щодо міжнародної релігійної свободи зазначають, що влада України надає перевагу одній релігійній групі.

• Подобається Подобається x 5
  15. - дважды повторено, при этом не упомянуто ни одно армейское подразделение, не говоря об "авиации и флоте". Интересно, куда у людей совесть (или разум) сносит, когда речь заходит о конкуренции между "религиозными группами"? о_О
    Ведь кто-то кому-то в специальном докладе "в рамках проекту Держдепартаменту США" наверняка и об этом доложил....

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

аааа, тоді все гаразд, тоді все так і має бути... недогледів, панімаєш....:flag_of_truce:

17. аксакал

Треба брати приклад!
    http://www.unian.net/ukr/news/news-461130.html
    "Через протести противників Митрополії Кишинева і Всієї Молдови була змінена програма візиту глави Російської православної церкви московського патріарха Кирила до столиці республіки.
    Вранці в неділю, 9 жовтня, патріарх провів богослужіння в соборі Різдва Христового в центрі Кишинева, а після цього планував покласти квіти до пам`ятника господарю Молдавії, проте там патріарха чекали кілька десятків людей.
    «Молдова не є складовою частиною Росії, а молдавська церква має бути в складі Патріархії Румунії, а не Росії», — говорили учасники акції...
    Незважаючи на те що відкритого конфлікту між двома митрополіями не існує, у них є розбіжності і майнові спори. Єдиною відмінністю в дотриманні канонів вважається те, що Митрополія Молдови відмічає релігійні свята за старим стилем, а Митрополія Бесарабії — за новим, на 14 днів раніше."

18. аксакал

Ось слушна оцінка Патріарха Кирила:
    "Але навіщо Патріарху Кирилу концентрація всієї церковної влади в його руках? Здається, що заради самої влади. Додаткове завдання – якось увійти в історію. Наприклад, провести Всеправославний Собор. Чи посприяти відновленню Російської імперії, яка нині має називатися Євразійський Союз та власним «природним ядром» мати придуманий Патріархом «руський мир». Геополітичні проекти покликані не лише прославити Патріарха та вдовольнити його особисті амбіції. Вони мають пояснити єпископам РПЦ, навіщо їх позбавляють влади і теж перетворюють на «гвинтиків» єдиної машини, що буде підтримуватися у стані постійної «мобілізації».
    Загравання з владою, демонстрація прихильності до російських націоналістів, туга за Радянським союзом, розмови про модернізацію, полум’яні промови про західних ворогів та рідну державу. Патріарх намагається бути своїм для всіх у Росії: для Путіна (і тому – патріот і за вертикалізацію влади на всьому просторі «Руського світу»), для Медведєва (і тому – за модернізацію), для комуністів та «совків» (і тому – ностальгія за Радянським союзом), для націоналістів і фашистів (і тому спіч про розуміння причин, які вивели молодь на Манежну площу та нагородження православних нацистів-«хоругвеносців»)."
    http://risu.org.ua/ua/index/expert_thought/open_theme/45594/

19. аксакал

Чи буде оприлюднено, скільки бабок зрубив МП з емигрантської ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ?
    "Завершилась тяжба вокруг Николаевского собора в Ницце...
    Церемония передачи ключей стала завершающим аккордом тяжбы, решающий поворот в которой восходит к 30 ноября, когда Апелляционный суд Экс-ан-Прованса подтвердил решение суда Ниццы, согласно которому АКОР должна была передать ключи от храма российскому государству и уплатить пеню в размере 6000 евро за каждый просроченный день. Процесс длился много лет, на протяжении которых России не удалось вступить во владение храмом в силу категорического отказа со стороны культурной ассоциации."
    http://www.radiovaticana.org/rus/Articolo.asp?c=548323
    Питання маю лише щодо грошей, бо з мораллю і так все ясно :diablo:

20. Spika

Spika Well-Known Member

Когда в храм входили, объявление читали?

Специально написано ж для таких, коим без подсказки разуметь невозможно, что в ХРАМЕ не то, что фотографировать нельзя, вообще, чтоб его не видно и не слышно было.

И если бы я был рядом, то тоже б ничего не сказал, (разговаривающим с храме посылаются скорби) но непременно сделал бы. В рожу б дал...
    Какое это "общественное место"?! Это СВЯТОЕ МЕСТО! Туда люди ходят молиться. Просить и плакать о самом сокровенном. А тут какое-то мурло-турист с фотиком... Ему видите ли пофоткать захотелось... Тем более алтарь! Святая-святых святого места! Лечение таким одно - по роже. потому как ИНОГО ОНИ НЕ ПОНИМАЮТ ибо разумом скудны.
    Чтоб понять почему такое возмущение, представьте себе себя в самые сокровенные ваши минуты. Ни тогда, когда двойку получил, а когда потерял самое дорогое, или самоГО дороГОГО... Когда сердце разрывается от боли или хочется чтоб кто-то дорогой просто выжил. И сидишь рыдаешь душой... А тут какое-то мурло решило вас пофоткать... Ваша реакция?
    Так, что приведенная вами гнусь от некого Алексея Мацухи гнусь глупого человека и есть. Он традиций своих (в том числе и религиозных) не знает, так шо за умного не проканает.

А с позволения Владыки можно фоткать потому, как только он определяет когда в храме молитва, а когда туда можно и туристов пустить, пофоткаться. Вменяемых пускают.

а де твій аватар? :)