Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. Полковник

Полковник миється в бані

По этому тезису, вроде, никто с Вами никогда и не спорил?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

мені цікаво інше... Стрий - Стрийом, а є ше міста Сатанів та Чортків... як там, нє?

• Подобається Подобається x 2
  3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Так що....
    ДА ЗДРАВСТВУЕТ СВЯТАЯ СОБОРНАЯ СПРАВЕДЛИВАЯ КАНОНИЧЕСКАЯ РОССИЯ !!! УРА, ТОВАРИЩИ !
    http://www.youtube.com/watch?v=EXtXGu64JkI&feature=player_embedded

Останнє редагування модератором: 11 сер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви праві, Даяно, тут всякі пришельці на кшталт московських козачків, форумчан в цивільному і місцева 5-а колона особливо ціняться.
    Як казав Лєрмонтов - "пред ними суд и правда все молчи". Всі бояться перечити.
    А щодо того фантомаса на відео, то це є not too bad news. Бо я все більше і більше переконуюсь, що розділи 38 і 39 єврейського пророка Єзекіля є справді про Росію.

5. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Коли ви говорите "вся ієрархія" ви маєте на увазі і Україну також? о_О
    “Не судите, и не будете судимы; не осуждайте, и не будете осуждены; прощайте, и прощены будете” (Лука 6,37) ;)

Дивно вас читати. Спочатку про то що МП цікавиться тільки грошима, потім про те що у державі по канонам мусить бути окрема церква... Після зауваження про те що гроші залишаються на Україні, а територія це не теж саме що держава ви почали наполягати на те що вся православна церква продажна і що це політичне питання. У мене склалося таке враження що ви хочете окрему церкву заради окремої церкви. Добре що частину Бога собі відокремити не бажаєте. :)

Судячи з ваших слів все, що вам потрібно - це гроші. Що заважає придбати собі "незалежність"? Про що ми говоримо якщо все можна вирішити грошима? :)

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви неправильно її зрозуміли. Вона є українська патріотка, явище не дуже часте для сучасної України.
    І вона хоче щоб москальського смороду тут не було. Вас вже цілий світ не може терпіти. Ось і мені треба багато зусиль щоб опуститися до вашого рівня і з вами говорити.

7. Полковник

Полковник миється в бані

8. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Сочувствую вашему самомнению, г-н эмигрант. Полагаю, что вы напрасно утруждали себя, т.к. Даяна тоже писать умеет.

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. Церковна практика не обов'язково є віддзеркаленням її догматів і канонів. Хіба не так? Це саме може стосуватися і української церкви. Я мала на увазі, що приклад з Крітом не є підтвердженням змісту догмату автокефальності.
    2. Суд належить Богові. Я лише ОЦІНЮЮ і КОНСТАТУЮ згідно пояснення "по плодах пізнаєте їх".
    1. У моїх дописах немає жодного протиріччя. Зауваження і авторитет Дальнєвосточніка мене не турбує. Стосовно грошей.... Церква гроші отримує готівкою. Якщо зараз у Москву якомусь дяді Васі тьотя Нюра вишле по "приват-мані" 5 штук зелених церковних грошей,- хтось довідається, що вони церковні? А таких дядів-тьотів може бути багато. (це стосовно зауваження щодо контрабанди і безготівкового обігу). Але це було лише одне питання в контексті багатьох інших.
    2. Я не писала, що чогось хочу. Я констатувала факти церковного бізнесу, політичного впливу на церковне життя, факти шантажу, підкупів, підробки документів, порушення догматів, подвійних стандартів і політично-релігійної експансії.
    На безглузді питання і хибні висновки відповідати не збираюсь.

Останнє редагування: 11 сер 2009
  10. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

"визит патриарха в Украину был пощечиной России со стороны Ющенко". "Патриарх - человек святой - он говорит правду. Он рассказал президенту РФ то, что он увидел, и что скрывали проамериканские советники президента. Патриарх рассказал нашему президенту, как на самом деле обстоят дела в Украине. Узнав это, у нормального российского президента, каким является Дмитрий Медведев, был только один выход - объявить войну США за контроль над постсоветским пространством", - констатировал Дугин.
    http://www.pravda.mk.ua/news/polit_news/2009/08/11/69500.html
    (Перефразуючи Пушкіна) Ай да патриарх, ай да ... !

11. Полковник

Полковник миється в бані

Ай, да Дугин!
    Давненько не читал таких убогих и не профессиональных заметок.

ОТЛИЧНОЕ КИНО!!!!
    СПАСИБО!

Останнє редагування модератором: 12 сер 2009
  12. Danilo

Danilo Well-Known Member

Такі ось назбирав коментарі...
    Про годинник за 30000 зелених взагалі помовчу...
    Про те як звітував Медведєву, теж всі бачили...

ось і в мене терпець увірвався, не можу мовчати.:ireful1:

Останнє редагування модератором: 12 сер 2009
  13. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Естественно! Подтверждается как раз тот факт, что автокефальность не есть обязательной - только и всего!
    ТАКой способ - вполне возможен, НО только при наличии хорошо организованной и дисциплинированной организации. К счастью - в православии отсутствуют иезуиты. Вот эта католическая организация вполне способна проделывать ТАКое... :)
    У нас - после первого-же перевода денег появилось сообщение во всех газетах\теленовостях. Я думаю - не следует пытаться измышлять "денежный" след - нет его.
    Мне достаточно Луганщины. После "дикого поля" освавалась моя область Российской империей - и никакой другой церкви - кроме МП - на этой территории никогда не было. :)
    Что до остальной Украины - знаете - лозунг "аби не москаль" - а именно он альфа и омега идеи автокефалии (простите, но я так и не увидел нигде - чем мне станет лучше при уходе от МП и переходе в КП ) - срабатывает только на ЗУ - но там нет Православной церкви - там Католическая.
    Поэтому когда на ЗУ ратуют за автокефалию - я совершенно с Вами согласен:
    P.S. тут было замечание, что мне нравиться слушать службу на родном языке... В цркви МП служба идет на древнеславянском - а он в равной степени родной и русскому, и украинцу. :)
    P.P.S.
    Так это, пан Мих, в России - в Ростовской области... У казаков - сами знаете как...:preved:

Останнє редагування: 12 сер 2009
  14. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я бачу, що РПЦ слабо готує своїх козачків, які навіть і не здогадуються, що 80% парафій УПЦ КП знаходиться саме на ЗУ. Так що просіть дядька Ґуґла, аби вам щось розповів на тему "Географія православних релігійних конфесій в Україні" і наступного разу беріться за роботу більш підготовленими.
    Крім порушення догмату більше нічого не підтверджується.

Останнє редагування: 12 сер 2009
  15. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Даяна,

1. Если вы в бога веруете, то понимаете, что на все божья воля, в том числе и данное временно или постоянное разделение церквей. И даже то что вы боретесь с данным по вашим понятием неправедным разделенеем есть божья воля тоже.
    Как и есть на то божья воля, что большая часть верующих примкнула к той или иной церкви.

Вобщем благослови вас господь ! И всех верующих ибо они выцполняют никому неизвестную по цели Божьи помыслы. И все в этом укрепляют свою истинную веру

2. Если не верите.
    То должны понимать, что все это человеческие слабости стремление к власти, неповиновению\повиновению, пороки, предрассудки... И это не исключая ни Филарета обиженного и не избранного и Кирилла, всех верующих и неверующих включая и вас и меня и даже равнейшего среди равных.....

Но так хочется иногда в этом ну выправить историческую несправедливость, ну очень хочется.

16. Дальневосточник

ТАКое сравнение - не корректно.Хорошо подобные изыски смотрятся только в относительных цифрах. Как скажем - наибольшее число мусульман в Украине проживает в Крыму - однако сие не говорит о том, что мусульмане там - доминирующая религиозная организация! ТАК и в случае с ЗУ. Ведь там есть и верующие УПЦ МП - однако незначительнаое их число дает полное право мне писать о католичестве - как основной и доминирующей конфессии на ЗУ.
    Однако - Вы так не не привели текст догмата (закона) - в котором прямо и однозначно написано об ОБЯЗАТЕЛЬНОСТИ автокефалии. Увы.
    P.S. Очень жаль, панi Даяна, что в своих сообщениях Вы переходите на оценку личности Вашего оппонента.Это помогает Вам самоутверждаться? :dntknw:
    Я - не "козачек" - а - казак. Я точно знаю, что мои предки были из ст. Митякинской (20 км. от Луганска).

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ви не зрозуміли?
    Даяна відповідала на Ваше
    Є...
    Завезли на багнетах.
    І про це нагадала Даяна. :)

18. Дальневосточник

Да помним, помним....
    Как часть павославного епископата Киевсой митрополии Константинопольского патриархата "перекрестилась" под Папу Римского...Продолжение начатого в 1596 г.? Сотворили киевский патриархат, приютили его на ЗУ... Как там говорил тов.ульянов - "верным путем идете, товарищи!" :good:

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

У Вашому дописі розгледів приховану заздрість до моєї Церкви: в нас порядок, на відміну. Дякую.
    P.S. Ще в моєї Церкві не затверджували священиків в КДБ. Заздріть ще.

20. Bogun

Bogun Well-Known Member

Знаєте, пане Дальневосточний, я з Вас у шоці. Говорити греко-католикам, що вони створили Київський патріархат - це щось? Вони до нього не мають ніякого відношення.

Я вважаю, що греко-католики, рано чи пізно, стануть частиною Помісної Української Православної Церкви (моя особиста думка). Але це внутрішне питання їньої Церкви, це буде їх вибір.

а де твій аватар? :)